Venus

392_thumb
        Zeita frumuseții
    Ideograma reprezintă cercul spiritual al infinitului deasupra crucii materiei încercând să acceadă la infinit. În tema natală Venus arată plăcerile, tipul de persoană de care individul este atras, atitudinile, valorile, sentimentele individului (simbolul sexual feminin). Unele interpretări îl văd ca pe o imagine a oglindei lui Venus, simbol al frumuseţii, dar şi al vanităţii şi plăcerilor. Efortul de ridicare deasupra materiei se bazează mai mult pe lucrurile concrete, pe emoţiile legate de planul material. Această pictogramă este folosită şi în biologie ca simbol al sexului feminin.
• Element: apă-pământ.
• Ziua guvernata: vineri.
• Zodii guvernate: Taur, Balanţă.
• Case guvernate: II si VII.
• Numerologie: 6.
• Cristale: cuarţ roz, Opal roz, Ametrin, Coral, Sugilit, Safir roz, Turmalină roz, Jasp roz, Calcedonie roz.
• Culori caracteristice: verde, indigo, trandafiriu.
• Metalul caracteristic: cupru.
• Anatomic: gât, gura, rinichi, vene, organele de simţ, păr, unghii, piele, secreţii gastrice, organele genitale interne ale femeii, limba, laringe, esofag.
• Aspecte guvernate: atracţia, distracţia, frumuseţea, sexualitatea feminina, prietenia, armonia, dragostea, luxul, muzica, talentele şi exprimarea artistică, relaţiile sociale, tandreţea, emoţiile, sociabilitatea, adaptarea sociala, sarbatorile, vacantele, imaginea exterioara, artele, moda, cosmetica, creativitatea, plăcerea, senzualitatea, bunul gust, societatea, desfrâul, perioada 14-21 ani.
• Interpretare astronomică: denumită popular Luceafărul , este astrul cel mai strălucitor , după Soare şi Lună, putând fi observat cu ochiul liber chiar în plină zi . Venus este planeta vecină cea mai apropiată de Pământ căci, deşi se îndepărtează până la 260 milioane de Km, ea se apropie până la 37,24 milionae km de Terra. Excentricitatea orbitei este cea mai mică din întregul sistem planetar. După multe discuţii legate de rotaţia planetei în care s-au vehiculat valori de 24 de ore, 225 de zile, rotaţie retrogradă de 4 zile, măsurătorile cu ajutorul radarelor au condus la calcularea unei rotaţii retrograde de 243 de zile (ziua ar fi mai lungă decât anul, care are 224,7 zile). Deşi valoarea a fost adoptată de Uniunea Astronomică Internaţională, ea nu poate fi considerată încă absolut certă.
• Mitologie: Fiind cea mai strălucitoare planetă a Sistemului Solar, Venus a fost cunoscută încă din preistorie. In mitologia babiloniană era cunoscută ca Ishtar. Mai târziu, romanii au numit planeta Venus, dupa zeiţa iubirii. In mitologia greacă, Venus era numită Aphrodita, iar in mitologia hindusă planeta Shukra (învăţătoarea demonilor).
În astrologie – Venus sau “Luceafărul”, aşa cum este cunoscută în popor, reprezintă plăcerea, bucuria relaţiilor, dragostea şi grija faţă de altul. Ne ajută să decidem ceea ce este important pentru binele si fericirea noastră şi a celor apropiaţi de ceea ce este irelevant. Ne dă îndemnul de a căuta companie şi dragoste, de a ne simti bine în pielea noastră, deci are legatură cu respectul de sine. Venus este dorinţa din subconştient de a ne unii cu alţii şi este voinţa noastră de a coopera. Ne ajută să ne bucurăm şi ne aduce plăceri – atât estetice cât şi fizice. Nu este o sursă mare de energie, dar este indispensabilă pentru a relaţiona.

     Tipul venusian are succes în meseriile: dansator, muzician, pictor, cântareț, decorator, inginer textilist, frizer, coafor, profesor de muzică, asistent social, actor, manechin croitor.

     In astrograma natală simbolizează: capacitatea noastra de a iubi, ceea ce ne place mai mult, tipul de partener râvnit. La fel ca şi Mercur, Venus nu are sateliţi.