Nodurile Lunare

Nodurile Lunare                            Nodurile Lunare
 
          Nodurile Lunare reprezintă punctele de intersecție dintre ecliptică (parcursul aparent al Soarelui prin zodiac) și orbita Lunii. Atunci când Luna atinge un nod, trecând de la latitudinea Sud la latitudinea Nord, respectivul Nod se numește Nodul Nord sau Nodul Ascendent, celălalt fiind Nodul Sud sau Nodul Descendent. Nodurile Lunare se folosesc în astrologie și sunt strâns legate de evoluția individului, reprezentând axa lui evolutivă. Deplasarea Nodului Lunar pe cercul zodiacal complet se face în 18 ani și 7 luni. Nodurile Lunare se deplasează cu aproximativ 2˚ pe lună, cu aproximativ 3’ pe zi. Nodurile Lunare tranzitează o zodie în 15 luni.
      Nodurile Lunare joacă un rol major în formarea eclipselor de Soare și de Lună. Eclipsele de Soare se formează la Lună Nouă (Soarele în conjuncție cu Luna) iar eclipsele de Lună se formează la Lună Plină (Luna în opoziție cu Soarele). Suprapunerea acestei conjuncții/opoziții cu axa Dragonului duce la formarea de eclipse totale sau parțiale.
        Acestea revin în poziția de la naștere la 18 ani și 7 luni (18, 36, 54, 72 de ani) marcând puncte de reper pentru nativ, aducând probe de încercare sau evenimente importante în viața acestuia. Opoziția Nodurilor Lunare (9, 27, 45, 63 de ani) poate aduce probleme în existența actuală (astfel i se amintește omului calea pe care trebuie să meargă pentru a-și împlini menirea).
       Nodurile Lunare au ca simbol dragonul iar în mitologia orientală acesta este asociat cu înțelepciunea, precum șarpele. Vechii chinezi spuneau că dragonul este o ființă divină fiind considerat ca aducând înțelepciunea și norocul. În astrologia hindusă Nodurile Lunare sunt numite Rahu – Nodul Nord și Ketu – Nodul Sud și reprezintă Capul Dragonului (Nodul Nord – guvernat de Jupiter) respectiv Coada Dragonului (Nodul Sud – guvernat de Saturn). Credința hindusă spune că Nodurile Lunare sunt în strânsă legătură cu evoluția omului. Aspectele dintre Nodurile Lunare, planete și astrogramă conţin informaţii despre modul în care suntem ajutaţi să evoluăm.
       Nodul Nord ne arată care este scopul vieții (Dharma) vorbindu-ne despre viitorul nostru, direcția spre care ar trebui să ne îndreptăm. Nodul Nord ne arată misiunea din această viață, indică ce trebuie să facem pentru a deveni mai fericiţi, mai sănătoşi sau pentru a ne simți împliniți. Zodia și casa unde se află Nodul Nord Lunar, reprezintă  șansa care ni se dă pentru a putea să evoluăm dezvoltându-ne în mod echilibrat calitățile. Reprezintă locul în care ne-am propus să ajungem fiind lecția noastră esențială de viață.  Poziţia în semn şi în casă a planetei care guvernează zodia Nodului Nord indică în ce sector de viaţă putem avea cea mai importantă evoluție şi ce gen de experienţe ne sunt necesare pentru a progresa, el fiind numit şi controlorul distribuţiei karmice din existenţa prezentă.
     Nodul Sud (Karma) ne spune despre trecutul nostru. Nodul Sud reprezintă bagajul karmic, un exces pe care l-am adus cu noi din alte existențe. Zodia și casa astrologică unde se află Nodul Sud reprezintă un punct vulnerabil, tendința de a repeta greșelile făcute și în alte vieți, testele la care suntem supuși (datorită trecutului nostru). Poziția în semn și casă astrologică a planetei care guvernează zodia în care se află Nodul Sud arată sectorul de viață în care nativul se confruntă cu karma acesta fiind numit și controlorul karmic al vieților trecute.
      Dacă Nodul Nord duce la creşterea spirituală, Nodul Sud contribuie la creşterea personală, el nu înseamnă o experienţă ratată, înseamnă genul de experienţă care ne pregăteşte pentru una superioară. Nodul Sud facilitează acest gen de creştere, dacă vom folosi ceea ce ne-a învăţat pentru a împlini cerinţele casei în care se află Nodul Nord şi pe care, în vieţile trecute, le-am neglijat. Ei bine, trebuie să folosim vechile deprinderi, aptitudinile, talentele prin prisma viziunii pe care o reclamă casa Nodului Nord şi adaptate scopurilor acesteia. Se poate vorbi despre o reevaluare şi revalorificare a acestora.
      Nodurile Lunare au, în 99% din timp, o mişcare retrogradă (ele deplasându-se dinspre Peşti spre Berbec). În anumite momente, ele sunt staţionare iar apoi directe. O asemenea variaţie a mişcării are  o importanţă foarte mare în astrologie. Persoanele născute cu Nodurile Lunare staționare sau directe sunt fiinţe care se pot confrunta cu tot felul de probleme, cu sentimentul de confuzie, rătăcire, senzația că nu își găsesc locul. Acești nativi trec prin evenimente puternic transformatoare având nevoie de multă învățătură spirituală pentru a reuși să depășească obstacolele și limitările la care sunt supuși.      
 
 
                                           Semnificația Nodurilor Lunare în semnele zodiacale
 

             Nodul Nord în semnul Berbec sau în casa I-a
        Acest nativ are nevoie de afirmare pe cont propriu, trebuie să fie capabil să conducă și să se impună în relația cu ceilalți pentru a reuși să obțină ceea ce și-a propus. Cu cât își va cultiva mai mult independența, cu atât va fi mai ușor pentru el să obțină succesul și starea de împlinirea în plan social.
       Este sensibil la mediul în care trăiește, trebuind să evite situațiile în care ceilalți vor să se folosească în mod excesiv de abilitățile, talentele, capacitățile lui. Pentru acest nativ este indicat să călătorească mai mult, să interacționeze cu cât mai multă lume având relații bazate pe onestitate, încredere păstrându-și însă indepdenența în relația cu ceilalți.
       Va avea sentimentul, uneori, că nu va reuși să se asocieze sau să implice într-o relație de lungă durată. Este important să învețe cum să-și integreze și să controleze emoțiile negative (mânia, orgoliul, resentimentele, invidia).
      În această viață este recomandat să își dezvolte capacitatea de a se exprima, să învețe cum să renunțe la compromisuri. Una din sarcinile de bază a nativului cu Nodul Nord în Berbec este să-i învețe pe alții cum să iubească și cum să fie sensibili față de alte persoane. Trebuie să învețe că o relație este un schimb reciproc, total și independent, fără a-l opri pe celălalt din evoluția lui.
       Cu Nodul Nord în casa I-a se remarcă prin curaj, voință, ambiția de a obține succesul. Pot apărea probleme legate de relații, are predispoziție către o căsătorie bazată pe sentimente de dragoste trecătoare. Relațiile sunt, în general, schimbătoare producând tot felul de probleme în viața nativului. Poate avea parte de oportunități în plan relațional de care nu va știi să profite, lipsindu-i motivația.  Primează valorile personale în dauna interesului pentru ceilalți.
       Dacă relaţia dintre Nodul Nord din casa I-a şi Nodul Sud din casa a VII-a este armonios manifestată, nativul este onest faţă de sine şi atrăgător faţă de ceilalţi. El dovedeşte o grijă excesivă pentru fiinţa iubită şi atenţie faţă de propria bunăstare.
       Menirea spirituală a acestui nativ este să aibă voință, curaj, să se implice în acțiuni având spirit de inițiativă. Este important să conștientizeze că dinamismul și starea de entuziasm sunt elemente definitorii pentru a da startul unor proiecte.
        Dacă Nodul Nord nu este împlinit devine depedent de cooperarea cu ceilalți, își pierde identitatea sacrificându-se pentru ca ceilalți să își atingă scopurile.
       Nodul Sud în semnul Balanță sau casa a VII-a
       Acest nativ are tendința să depindă de alții făcând tot felul de compromisuri, din dorința de a nu-și asuma responsabilități. Este necesar să realizeze echilibrul între o viață independentă și cea de parteneriat. Se remarcă prin nehotărâre, necooperare suferind adeseori de complexe de inferioritate. Nu are încredere în propriile capacități de a lua decizii așteptând ca inițiativa să o ia ceilalți iar el doar să se supună. Are tendința de a cheltui mulți bani pe obiecte de artă, pe tot ceea ce ține de îmbrăcăminte, cosmetică, coafură fiind preocupat în mod exagerat de felul în care îl percep ceilalți. Va simți starea de împlinire cât timp se va afirma prin propriile puteri. Karma lui este legată de parteneriate, mariaj în această viață fiind important să învețe lecția cooperării și a altruismului în relația cu ceilalți.

        Nodul Nord în semnul Taur sau în casa a II-a
       Nativul trebuie să construiască noi valori pozitive dezvoltând încrederea în el însuși. Este recomandat să învețe cum să-și stăpânească emoțiile și sexualitatea, să creeze armonie și liniște interioară având o viață ordonată. Acesta trebuie să învețe cum să se bucure, atunci când primește dar și dăruiește, indiferent că este vorba despre bani, bunuri materiale sau sentimente. Acest nativ trebuie să își însușească lecția, în ceea ce privește construcția, fie că e vorba despre o casă sau o afacere. Este important să-și valorifice talentele și abilitățile punând mai mult accent pe latura materială a existenței. Nu suportă prea ușor restricțiile în plan financiar. Își planifică cu chibzuință cheltuielile fiind preocupat să obțină câștiguri materiale care să îi asigure confortul de care are atâta nevoie.
        Nativul cu Nodul Nord în casa a II-a este preocupat să câștige suficienți bani prin care să își asigure confortul material. Este ocupat cu achiziții care țin de bijuterii, obiecte de lux, terenuri, proprietăți investind în piața imobiliară.
      Relaţia dintre Nodul Nord din casa a II-a şi Nodul Sud din casa a VIII-a armonios manifestată spune despre capacitatea de a-i influența pe ceilalți. Echilibrul și armonia din viața lui exterioară poate conferi acestui nativ echilibrul interior.
      Acest nativ, pentru a-și împlini Nodul Nord în Taur, ar trebui  să investească în posesiuni, bunuri cu valoare recunoscută administrându-și cu înțelepciune propriile resurse.
    Cu Nodul Nord în casa a II-a, pentru acest nativ, belșugul material va veni prin muncă având dorința de a fructifica bogățiile și darurile în liniște și armonie. Are ocazia să valorifice propriile abilități și talente în sensul progresului în plan material.
       Dacă Nodul Nord nu este împlinit nativul se poate implica în afaceri dubioase, cheltuieli nechibzuite, investiții care îi pot provoca pagube materiale, poate avea relații intime, sexuale provocatoare de suferință.
      Menirea spirituală a acestui nativ este să folosească în mod constructiv ceea ce posedă, fie că este vorba despre abilități, talente, valori materiale sau spirituale. Este necesar să își dezvolte bunul-gust, simțul estetic și să își controleze apetitul alimentar.
              Nodul Sud în zodia Scorpion sau casa a VIII-a
            În această viață nativul se poate confrunta cu tot felul de probleme, obstacole care vizează banii, latura materială, sexualitatea. Nu are încredere în oameni adeseori preferând să-i manipuleze, din dorința de a câștiga cât mai mult, în plan material. Se poate confrunta cu frica de schimbare, obsesii legate de relațiile sentimentale. Situația financiară instabilă îl determină, de multe ori, să recurgă  acțiuni care îl pot compromite. Karma lui este legată de bani, sexualitate și putere. Este important să învețe cum poate să găsească un echilibru între plăcerile, nevoile personale și relația cu ceilalți acordând mai multă importanță spiritualității, găsindu-și liniștea sufletească realizându-se prin propriile forțe.

         Nodul Nord în zodia Gemeni sau în casa a III-a
       Pentru acest nativ este foarte important să acumuleze cunoștințe, să călătoarească, să se implice în tot felul de acțiuni care presupun schimbul de informații. Este interesat mai mult de conversații, de educație, călătorii, de a realiza relații armonioase cu rudele și vecinii. Îi place să-și asume rolul de pedagog, de ghid pentru alții din dorința de a împărtăși cu ceilalți cunoștințele acumulate. Este important să învețe cum să respecte și părerile celorlalți, să evite polemicile și să accepte că poate învăța și de la ceilalți ceva nou, interesant. Are de învățat toleranța în relația cu vecinii și rudele apropiate (frați, verișori, părinți). Fiind mai tolerant în conversații, va ajunge să își clarifice modul de a gândi, va reuși să-și canalizeze ideile în mod constructiv.
      Relaţia dintre Nodul Nord din casa a III-a şi Nodul Sud din casa a IX-a armonios manifestată aduce plăcerea de a trăi în armonie cu rudele apropiate, dorința de a iniția relații noi, armonioase cu vecinii. Este dornic să acumuleze în permanență noi cunoștințe, facilitând expansiunea minții.
      Cu Nodul Nord în casa a III-a, nativul reușește să utilizeze capacitățile intelectuale la nivel înalt. Poate fi vorba și despre relații de rudenie (frați, surori, verișori) dintr-o altă viață. Se poate confrunta cu relații dificile în relația cu străinii și străinătatea. Deși resimte în mod acut nevoia de a comunica acest nativ va trebui să evite să se împrăștie intelectual. Este necesar să participe la viața socială punându-și ideile în practică.
       Poate să manifeste o oarecare incapacitate de a folosi în mod practic informațiile, cunoștinețele acumulate, îndeosebi atunci când Nodul Nord în Gemeni nu este împlinit. Poate exista riscul de a risipi energia în sens negativ, atunci când vine vorba despre relația cu ceilalți oameni. Este înclinat către superficialitate, tendința de a călători fără o direcție clară și de a urma cursuri care nu îi aduc beneficii în plan material sau personal. Cu Nodul Nord neîmplinit se poate ajunge la ruperea relațiilor cu rudele apropiate.
      Menirea spirituală a acestui nativ este aceea de a reuși să se transforme prin cunoaștere, prin dezvoltarea abilităților care țin de învățarea limbilor străine, călătorii, educație, comunicarea cu lumile subtile transformând informațiile acumulate în cunoaștere în plan spiritual.
        Nodul Sud în zodia Săgetător sau în casa a IX-a
       Nativul are o atitudine lipsită de griji, libertinistă, fără să își asume responsabilități legate de latura materială și intelectuală a vieții. Are tendința de a flata, exagera în conversații, de a flirta, nu este punctual, nu se ține de promisiuni. În această viață îi vine destul de greu să se ancoreze în concret preferând să fie idealist, abordând cu superficialitate orice acțiune. Trage concluzii pripite, vis-a-vis de relații, încercând să își impună punctul de vedere, cu orice preț. Datoriile karmice vizează aventurile, libertinismul, dragostea de călătorii, studiile.

         Nodul Nord în semnul Rac sau în casa a IV-a
       Acest nativ își asumă cu pasiune responsabilități față de casă, de familie plăcându-i să ofere necondiționat sprijin celor dragi. Preferă să-și reprime propriile emoții confruntându-se cu o oarecare confuzie în plan sentimental. Conștient sau nu, el realizează că emoțiile puternice pot acționa ca o piedică în calea lui. Trebuie să acționeze cu prudență, atunci când vine vorba despre carieră, succes în plan social. Există riscul să își asume responsabilități legate de viața publică, carieră, fără să se întrebe dacă este ceea ce își dorește cu adevărat.
       Nativului cu Nodul Nord în casa a IV-a îi place să aibă o familie unită, un loc stabil, o casă, să fie în bună relație cu părinții. Acest nativ se remarcă printr-o sensibilitate dezvoltată. Este atașat de locul și de țara natală. Se remarcă prin ambiții schimbătoare în carieră. Favorizează mediul casnic, de familie, afacerile imobiliare, îmbogățirea patrimoniului, schimbarea domiciliului. Atașamentul față de cămin poate deveni o povară, împotriva căreia va trebui să lupte.
       Relaţia dintre Nodul Nord din casa a IV-a şi Nodul Sud din casa a X-a armonios manifestată aduce starea de împlinire și satisfacție în familie dar și în viața profesională reușind să realizeze un echilibru între viața de familie și carieră.  
       Pentru a-și împlini Nodul Nord în Rac nativul trebuie să se implice mai mult în viața de familie, să își dezvolte maturitatea interioară, să depășească propriile îndoieli, prejudecățile.
       Menirea spirituală a acestui nativ este să conștientizeze că face parte dintr-o mare familie spirituală și să-și dezvolte capacitatea de a empatiza cu ceilalți oameni, de a se transforma prin intermediul percepțiilor sale senzoriale.
       Nodul Sud în semnul Capricorn sau în casa a X-a
       Pentru aceste nativ este important să se realizeze în plan profesional, să obțină succesul în societate. Nu suportă să stea în mediul familial, să se îngrijească de casă având sentimentul că împlinirea în plan profesional este totul. Însă, în realitate, el trebuie să se dăruiască familiei, să îi susțină pe cei dragi, să se deschidă mai mult către părinți având mai multă grijă de aceștia. Marea împlinire nu o va găsi prin carieră, ci prin întemeierea unei familii stabile în care va juca un rol central. Datoria karmică se referă, de fapt, la viață socială și carieră fiind forțat acum să renunțe la lupta pentru putere și succes social în favoarea familiei.

        Nodul Nord în zodia Leu sau în casa a V-a
       Pentru acest nativ este important să se afle în centrul atenției, în rolul de lider. Aspiră să devină actor, politician, manager, tot ceea ce ține de conducere și coordonare. Este sociabil, capabil să-și exprime emoțiile în mod detașat. Îi place să iubească și să fie iubit. Idealurile lui țin de nevoia de prietenie și de iubire. Există riscul să aibă o ideie greșită despre loialitate. Este preocupat de binele grupului din care face parte, de multe ori în dauna intereselor personale. Acest nativ va trebui să își folosească talentele în scop practic având misiunea ca, în această existență, să-și dezvolte creativitatea prin propriile forțe.
       Pentru ca Nodul Nord în Leu să fie realizat acest nativ ar trebui să se bucure mai mult de timpul său liber interacționând mai mult cu oamenii, dăruind și altora ideile, plăcerea, munca de creație, este recomandat să ofere dragoste copiilor, să se preocupe de educația acestora. Este necesar să nu-și neglijeze scopurile personale dedicându-se în mod deosebit intereselor de grup.
       Nativului cu Nodul Nord în Casa a V-a îi este favorizată creativitatea, procreația, succesul în dragoste, împlinirea prin intermediul copiilor, apreciere. Posibilă vocație ca pedagog. Nativul este atras de copii și aceștia vin către el în mod natural. Există tendința de a se refugia în vise iar creativitatea poate fi înfrânată adeseori de evenimente nefericite. Va trebui să învețe cum să obțină echilibrul între viața particulară, sentimente, aspirații și viața publică. Pentru acest nativ poate fi vorba și despre continuarea unor relații de iubire sau de prietenie din altă viață.
      Dacă relaţia dintre Nodul Nord din Casa a V-a şi Nodul Sud din Casa a  XI-a este armonios manifestată nativul se poate bucura de succes în plan social, datorită talentului creator, al inspirației și imaginației. Reușește să îmbine în mod armonios educația cu plăcerile, distracția bucurându-se din plin de viață, de relația cu ceilalți oameni.  
       Menirea spirituală a acestui nativ este de a oferi dragoste și efecțiune necondiționată celuilalt. Starea de împlinire vine prin ceea ce dăruiește.
          Nodul Sud în semnul Vărsător sau în casa a XI-a
       Pentru acest nativ este foarte important să se afle în centrul atenției, să fie apreciat de grup plăcându-i să șocheze prin atitudinea nonconformistă dusă la extrem. Totuși, este contradictoriu în relația de grup nereușind să creeze un echilibru între ceea ce simte și ceea ce gândește. De multe ori se va implica în activități, acțiuni de grup punând pe primul plan succesul personal și mai puțin dedicarea față de prietenii care au nevoie de ajutorul lui. În această existență este predispus la excese de tot felul riscând să repete greșelile din alte vieți, vis-à-vis de un grup, asociație sau față de prieteni. Karma lui este legată de comportamentul în relația cu grupul din care face parte. Este posibil să își găsească prieteni destul de greu, îndeosebi în prima parte a vieții fiind forțat de împrejurări să trăiască mai mult în singurătate. Va trebui să învețe altruismul în relația cu ceilalți.

             Nodul Nord în semnul Fecioară sau în casa a VI-a
       Pentru acest nativ este important să își traseze obiective concrete, realizabile, să se dedice muncii, îngrijirii organismului, să-și cultive simțul practic, de organizare și planificare. Este necesar să acorde o atenție sporită propriei vieți fiind echilibrat în tot ce ține de alimentație, odihnă și muncă. Ar trebui să se preocupe mai mult de problemele de suflet și de sănătatea fizică.
       În această existență e necesar să învețe cum să își stăpânească simțurile în loc să le domine. Este recomandat să evite bârfa, minciuna, aglomerațiile și să dea dovadă de mai multă compasiune față de semenii săi.
       Ar putea deveni un foarte bun terapeut, medic stomatolog, veterinar, farmacist, infirmier, orice profesie în care poate avea ocazia să folosească capacitățile energetice de vindecător. Ordinea, curățenia și organizarea sunt absolut esențiale pentru a avea parte de o viață echilibrată și sănătoasă. Poate deveni un foarte bun terapeut implicându-se activ într-o formă de artă a vindecării. Ar fi indicat să evite tentativa de a-i înșela, manipula pe ceilalți oameni altfel poate ajunge la blocaje la nivel energetic și declanșarea unor probleme de sănătate personală.
       Relaţia dintre Nodul Nord din casa a VI-a şi Nodul Sud din casa a XII-a armonios manifestată poate conduce la sănătate fizică și spirituală, eficiență în înlăturarea problemelor ce țin de muncă și sănătate. Dăruirea necondiționată îl ajută să elimine sentimentul de inferioritate.
       Cu Nodul Nord în casa a VI-a acest nativ va fi desemnat adeseori pentru sarcini de muncă, obligații de serviciu care, adeseori, îl dezgustă. Trăiește în mod deosebit pentru evoluția sa spirituală.
      Menirea acestui nativ este să conștientizeze faptul că sacrificiul trebuie acceptat în mod necondiționat. Acest nativ poate da măsura dăruirii sale în ideea că, dacă învață să aibă grijă de propria persoană, va reuși să se îngrijească și de ceilalți.
       Nodul Sud în semnul Pești sau în casa a XII-a
       Acest nativ manifestă tendința de a visa cu ochii deschiși, de a se implica în situații iluzorii. Trăiește cu tot felul de frici, teama de boli, suferință confruntându-se cu tot felul de coșmaruri, fobii. Deține un control destul de slab în ceea ce privește trăirile, emoțiile fiind predispus la pesimism, trăiri morbide, tendințe de autodistrugere. A suferit mult într-o viață anterioară confruntându-se cu mizeria, tot felul de suferințe fizice și sufletești. A urmat calea spiritualității dedicându-și timpul ajutorării celor oropsiți de soartă. Datoria lui karmică vizează autocompătimirea și trăirile iluzorii. Lecția lui de viață este să își ordoneze viața dezvoltându-și mai mult rațiunea și logica, învățând cum să îi ajute pe ceilalți dar și pe sine.

          Nodul Nord în semnul Balanță sau în casa a VII-a
        Nativul trebuie să realizeze relații armonioase, de colaborare și cooperare, trebuie să învețe cum să-și asume responsabilități într-o relație de cuplu. Este important să evite punerea accentului pe individualitate. Cu Nodul Nord în semnul Balanță nativul trebuie să fie atent la nevoile celuilalt, să dea dovadă de diplomație și cooperare în relația cu oamenii învățând să țină cont de trăirile, dorințele și așteptările celorlalți.
       Poate suferi tot felul de probleme în relații, în mariaj, câtă vreme va pune pe primul plan spiritul de aventură, independența. Viața lui va fi într-o continuă schimbare până când va învăța cum să se dedice celuilalt. Până nu va învăța să se implice sincer, profund într-o relație nu va avea sentimentul de împlinire și de liniște sufletească. Se va implica cu succes în activități care țin de politică, diplomație, consiliere, justiție, artă sau modă. Simte nevoia să-și manifeste personalitatea în mod direct, ceilalți jucând un rol foarte important în realizările sale de viitor. Există riscul să acorde o prea mare importanță afirmării propriei personalități.
       Cu relaţia dintre Nodul Nord din casa a VII-a şi Nodul Sud din casa I-a armonios manifestat se poate bucura de un mariaj fericit fapt care îi va susține din plin indepdendența, nevoia de a coopera cu cât mai multă lume.
       Nativul cu Nodul Nord în casa a VII-a visează să aibă mult de câştigat prin căsătorie şi/sau prin alte relaţii. Pune relațiile pe primul plan având mare nevoie de aprobarea celorlalți în demersurile sale. Se poate confrunta cu nehotărâre, din dorința de a stabili relații durabile și limitarea independenței personale care poate veni odată cu acceptarea unei relații de mariaj. Consideră că, prin căsătorie sau alt tip de parteneriat, el va avea mai mult noroc și fericire în viață.
       Menirea spirituală a nativului este de a învăţa să-şi facă relaţii și de a coopera, indiferent de domeniul în care activează. Este posibil ca, în această viață, să aibă loc o maturizare la nivel afectiv, dragostea, relațiile sentimentale jucând un rol important în acest sens. Dacă Venus se află într-una din casele întunecate (a IV-a, a VI-a sau a XII-a) apare riscul ca relațiile sentimentale să-i acutizeze blocajele pe care tot el le-a creat, în altă existență.
       Nodul Sud în semnul Berbec sau în casa I-a
     Acest nativ pune pe primul plan individualitatea preocupându-se, înainte de toate, de nevoile și dorințele lui și apoi de ajutorul acordat celorlalți. Se remarcă printr-un individualism puternic având o atitudine egoistă, un ego dezvoltat. Manifestă tendința către negativism, critică față de succesul și realizările celorlalți, o atitudine rece, pesimistă, impulsivitate, agitație și stare de neliniște. Nu reușește să finalizeze la timp activitățile plictisindu-se destul de repede, își pierde rapid capacitatea de concentrare pe sarcina de lucru. Are tendința de a exagera lăudându-se cu realizările proprii.
       Este important să evite compromisul în relații și să se afirme în societate prin propriile puteri. Pentru acest nativ este recomandat să învețe lecția iertării, a toleranței în relația cu ceilalți apelând la armonie și echilibru.

        Nodul Nord în zodia Scorpion sau în casa a VIII-a
      Nativul cu Nodul Nord în zodia Scorpion trebuie să învețe că, în actuala viață, este necesar să se axeze mai mult pe latura spirituală, profundă a vieții și mai puțin pe latura materială. Conştient sau nu, vrea să experimenteze cele mai mari suferințe ale existenţei pentru a lua contact cu emoţiile sale cele mai profunde. Este o persoană cu mult bun simţ dar şi emoţii reprimate, care se agaţă de casă, posesiuni şi rutine pentru a menţine un anumit echilibru în viața personală și socială evitând ridicările şi căderile majore.
      Experiența sexuală poate fi traită ca un moment de eliberare din planul fizic. Nativul manifestă atracție către ocultism, științele esoterice, domeniul magiei și al misterului. Este important să nu folosească toate aceste abilități în scopuri egoiste punând mai presus de toate spirtiualitatea și dragostea față de oameni. Se va confrunta adeseori cu evenimente de natură karmică fiind necesar ca acestea să fie rezolvate.
      O lecție importantă este să învețe cum să se elibereze de oameni și lucruri lasând oamenii să plece, atunci când aceștia și-o doresc. Va fi supus toată viața la căutarea de noi valori fapt care ce îl va împiedica să se fixeze, să își găsească liniștea într-un singur loc. Este un aspect care semnifică moartea și regenerarea, confruntându-se adeseori cu pierderi, aparent inexplicabile dar menite să-l ajute pentru a putea face un salt important în plan spiritual. Este necesar să învețe cum să-și schimbe modul de viață, tocmai pentru că în trecut a fost prea atașat de latura materială a existenței. Este posibil ca pierderea unei persoane dragi să îi provoace un puternic șoc emoțional, menit să-i schimbe viața.
       Acest nativ speră să obțină câștiguri dintr-o moștenire sau dintr-o asociere, fie că e vorba despre o căsătorie sau o afacere.  
     Relaţia dintre Nodul Nord din casa a VIII-a şi Nodul Sud din casa a II-a armonios manifestată îl poate conduce pe nativ la o evoluție spirituală autentică, menită să îl țină departe de problemele care ar putea veni din valorile proprii și/sau ale altora. 
      Nodul Nord în casa a VIII-a este specific mediumurilor sau altor personaje înzestrate cu profunzime și hotărâre și aflate în cautarea unei realități diferite de cea cu care suntem obisnuiți în viața de zi cu zi. Poate deveni un foarte bun psiholog, detectiv, astrolog, magician, în orice alt domeniu care implică aflarea secretelor.  
      Menirea spirituală este de a accepta în viața sa tot ceea ce are legătură cu Divinitatea și voința personală. Are șansa „să renască din propria cenușă” asemeni păsării Phoenix.
         Nodul Sud în semnul Taur sau în casa a II-a
      Acest nativ are tendința de a-și forma atașamente, dependențe, neîncredere în propriile abilități și talente. Se poate dovedi insensibil la nevoile altora având tendința de a privi relațiile, oamenii prin prisma materialității sau a banilor. Poate înclina către vanitate, pasivitate, lașitate, către toleranță față de propria persoană considerând că i se cuvine totul, că e dreptul lui să primească susținere din partea celorlalți. Urmărește să își satisfacă plăcerile vieții în detrimentul spiritualității. Este încăpățânat respingând, de cele mai multe ori, să schimbe direcția, chiar dacă este avertizat de ceilalți că se află pe un drum greșit.

        Nodul Nord în zodia Săgetător sau în casa a IX-a
       Acest nativ are intuiție dezvoltată și darul înnăscut al ghidării interioare. Reușește să comunice destul de ușor cu ghidul interior fiind atras profund de latura spirituală a vieții. Este sincer, natural, deschis, intelectual, cu vederi largi și dornic să călătorească, să aprofundeze domenii care țin de filosofie, religie, spiritualitate. Este într-o stare de agitație permanentă, dornic să schimbe tot timpul ceva în viața lui fiind important să învețe cum să se concentreze pe finalizarea unui scop. Este indicat să-și folosească abilitățile de pedagog, de ghid în domenii care țin de: filosofie, religie, turism, justiție, relații internaționale, explorare, geografie.
      Deține capacitatea de a trage învățăminte din experiențele altora pentru a putea progresa pe calea spirituală. Relaţia dintre Nodul Nord din casa a IX-a şi Nodul Sud din casa a III-a armonios manifestată aduce nativului dedicarea față de latura spirituală a existenței având darul clarviziunii, al profeției.
      Cu Nodul Nord în casa a IX-a visează să fie un ghid pentru ceilalți, succesul și progresul intelectual fiind importante pentru realizarea visului său. Călătoriile ocupă un rol important precum și raporturile cu străinătatea.
      Simte că educaţia reprezintă cheia pentru a se branşa în modul cel mai deplin la resursele sale potenţiale. Succesul şi progresul sunt teme importante ale visului său dar are tendinţa de a permite unor factori emoţionali să stea în calea succesului. Deşi emoţiile pot reprezenta un mare potenţial, câtă vreme au întâietate în faţa înţelepciunii, visul nu poate fi îndeplinit. Inconsecvenţa constituie, adesea, o problemă deoarece mintea rareori înţelege acţiunea emoţiilor.
      Este recomandat ca nativul să se dedice unei munci, fără să se lase distras de la calea aleasă. Este important să călătorească, să interacționeze cu oamenii, să fie selectiv în relații, să evite bârfele, să experimenteze în permanență lucruri și locuri noi, pentru a reuși să-și împlinească misiunea Nodului Nord din zodia Săgetător sau casa a IX-a. Este important să își formeze o viziune clară asupra existenței.
      Menirea spirituală este aceea de a a se apropia mai mult de Dumnezeu perfecționându-și astfel cunoașterea spirituală.
      Nodul Sud în semnul Gemeni sau în casa a III-a
       Nativul are tendința de a se implica în tot felul de conversații, discuții superficiale. Își pierde timpul acumulând cunoștințe din domenii diverse, fără un scop precis, practic. Se remarcă prin nesatatornicie în relația cu rudele, prin sarcasm în conversații, nu reușește să finalizeze studiile. Este predispus la căsătorie timpurie cu un prieten din copilărie sau un vecin. Poate întâmpina tot felul de probleme, obstacole în călătorii, negocieri, activități comerciale. Este destul de limitat, atunci când vine vorba despre educație. Poate fi lipsit de îndemânare, predispus la a strica diferite obiecte. Preferă să se limiteze la mediul în care trăiește nefiind curios să afle mai multe despre societate. Studiul, credința și călătoriile îl pot ajuta să se detașeze de vibrațiile joase ale lumii în care trăiește și să aprofundeze latura spirituală a vieții.

         Nodul Nord în semnul Capricorn sau în casa a X-a
       Acest nativ trebuie să învețe cum să-și asume responsabilități în plan social și să se desprindă de trecut. Este necesar să se desprindă de capcana obligațiilor care țin de casă, familie tratându-le ca pe ceva firesc. Îi este de mare folos să se dedice vieții sociale, comunității din care face parte. Poate deveni un bun coordonator, politician, organizator, manager. Se remarcă prin obiectivitate, capacitatea de a coordona oamenii dând dovadă de prudență și calități de conducător. Este important să-și găseacă un ideal impersonal, chiar planetar căruia să i se dedice. De multe ori va avea sentimentul că este sprijinit din alte dimensiuni să devină ghid, să obțină funcții publice importante sau să își realizeze ambițiile în carieră. Este capabil să stimuleze oamenii, să-i organizeze, să îi coordoneze în direcția dorită de el pentru a atinge succesul.
      Există riscul ca dorința de securitate afectivă să domine nevoia de a-și împlini visul din carieră. Obligațiile familiale ar putea fi folosite drept scuze în calea nereușitei din plan profesional. Există riscul să își consume o mare parte din energie și timp grijii față de partener sau față casă, familie. Acest nativ va ajunge adeseori să aibă grijă de persoane mai în vârstă. Nativul este foarte sensibil având emoții puternice, reușind să înțeleagă destul de ușor oamenii care se confruntă cu pierderi, greutăți. Pentru acesta este important să stea departe de energiile negative întrucât se lasă influențat destul de ușor.  
       Relaţia dintre Nodul Nord din casa a X-a şi Nodul Sud din casa a IV-a armonios manifestată poate ajuta nativul să realizeze echilibrul între viața de familie și carieră
      Cu Nodul Nord în casa a X-a se poate vorbi despre succes în plan profesional născut din exercitarea aceleiași profesii pe parcursul altei vieți. Este necesar să învețe cum să-și asume obligațiile profesionale, să se desprindă de familie, de trecut și să își asume realizarea unor idealuri înalte, în plan social și în carieră.  
       Menirea spirituală a nativului este de a învăţa să-şi asume o poziție în plan social și să se realizeze în plan profesional devenind conștient de puterea exemplului personal.
        Nodul Sud în semnul Rac sau în casa a IV-a
      Acest nativ manifestă tendința spre o preocupare exagerată față de familie neglijând aspectele care țin de carieră și de viața socială. Se remarcă printr-o luptă permanentă legată de profesie, teama de autoritate, lipsa autocontrolului asupra propriilor emoții, starea de neîncredere, tendința de a se victimiza. Îi place să atragă atenția celorlalți asupra sa prin atitudinea copilăroasă, prin nevoia permanentă de a primi afecțiune, atenție din partea familiei. Va avea sentimentul de neîmplinire în locul natal, țara natală sau în relația cu familia.

       Nodul Nord în semnul Vărsător sau în casa a XI-a
      Acest nativ se remarcă prin originalitate, imprevizibilitate, o mare capacitate intelectuală și caracterul nonconformist cu care va ști să atragă auditoriul câștigând admirația. Își exprimă propriile idei, argumente deschis, cu fermitate dorindu-și să se implice pentru binele umanității, susținând realizarea proiectelor altruiste. Există însă riscul ca nevoia de independență și faptul că nu știe cum să se implice în acțiuni cu detașare poate provoca mari probleme în relația cu ceilalți. Lecția pe care trebuie să o învețe acum este să reușească coordonarea propriei voințe și energie, dinamismul, creativitatea în direcția realizării unor proiecte, opere de valoare, de folos societății. Va fi ghidat în momentele de cumpănă pentru a reuși să ducă la capăt activitățile cu caracter altruist. Acest nativ se află în permanență în căutarea adevărului.
       Adeseori va fi pus în fața unor alegeri dificile fiind nevoit să aleagă între aspirațiile personale și nevoile comunității din care face parte. Preferă să se implice în activități prin care să nu-și simtă amenințată independența preferând să fie liber-profesionist sau profesor, cercetător într-un domeniu ce vizează binele umanității.
      Relaţia dintre Nodul Nord din casa a XI-a şi Nodul Sud din casa a V-a armonios manifestată va aduce  nativului reușita în împlinirea nevoilor personale (fie că este vorba despre legături erotice sau de a avea copii) fără să neglijeze însă și datoria față de prieteni și comunitatea din care face parte și pentru care se dedică. Se va simți cu adevărat liber atunci când își va îndeplini misiunea ce vizează cauzele umanitare, renunțând la propriile dorințe, folosindu-și din plin abilitățile și talentele pentru binele universal.
      Cu Nodul Nord în casa a XI-a relația amicală joacă un rol important în existența acestui nativ. Iubirile sunt oarecum instabile datorită gestionării ineficiente a afectivității, într-o altă existență. Poate fi vorba acum despre o datorie față de copii, în general, relația cu aceștia fiind oarecum dificilă. Este necesar ca, în această viață, nativul să învețe cum să dăruiască mai multă dragoste altfel va ajunge să trăiască tot felul de nemulțumiri în relațiile sale. În prima parte a vieții este posibil să aibă tot felul de probleme în plan relațional, până când va învăța să renunțe la dominare, la orgoliu și manipulare. Are nevoie de prieteni apropiați, care să-i împărtășească ideile, aspirațiile, să fie alături de el în orice moment.
      Menirea spirituală este aceea de a se dedica binelui universal. Trebuie să se implice în relații de prietenie care îl vor ajuta să își valorifice talentul și creativitatea în sensul progresului în cadrul comunității din care face parte dedicându-se unui ideal umanitar.
         Nodul Sud în semnul Leu sau în casa a V-a
       Nativul are tendința să își manifeste în mod excesiv autoritatea, ego-ul, dorința de a fi lider, fără să aibă abilitatea de a relaționa cu oamenii, de a-și asuma responsabilități menite să aducă beneficii reale grupului din care face parte. Pune pe primul plan nevoile personale dând dovadă de egoism, orgoliu, convingerea că anumiți oameni îi sunt inferiori și că trebuie să i se supună necondiționat. Îi place să fie în centrul atenției, considerând că toți trebuie să se supună dorințelor lui. Are o atitudine și un comportament teatral, doar pentru ca oamenii să privească către el și să îi acorde statutul de lider.

        Nodul Nord în semnul Pești sau în casa a XII-a
       Nativul se poate confrunta adeseori cu o existență dificilă, supusă la tot felul de suferințe, pierderi putând avea probleme de natură emoțională sau sexuală. Adeseori se simte neînțeles, își reprimă emoțiile alegând astfel să se izoleze de oameni. Lumea sa este creată din imaginație și sensibilitate pe care va trebui să învețe cum să le direcționeze către artă și/sau spirtiualitate. Este necesar să se îndepărteze de proiectele care țin de materialitate, de o planificare rigidă și să accepte că este mult mai important să acumuleze experiențe și cunoștințe care țin de spiritualitate. Misiunea acestui nativ este să își ofere sprijinul necondiționat celor din jur, pe măsură ce va învăța că toți oamenii fac parte din același plan divin. 
       Acest nativ deși, are reale calități și capacități artistice reușind să creeze obiecte de valoare, nu se va afirma, nu îi vor fi recunoscute meritele de către societate. Alege, de multe ori, să fie lăsat în pace, izolat în masa de oameni mediocri astfel încât să se preocupe în liniște de misterele vieții. Viața materială, pentru acest nativ, nu este deloc mulțumitoare dar va găsi adeseori mari satisfacții în domenii care țin de ocultism, mistere, domenii secrete.
       În prima parte a vieții riscă să treacă prin crize de conștiință, epuizare fizică sau mentală, incapacitatea de a găsi o muncă potrivită aspirațiilor sale. Se remarcă critica excesivă față de propria persoană, complexe de inferioritate, dorința de a se izola de oameni.
       Dacă relaţia dintre Nodul Nord din casa a XII-a şi Nodul Sud din casa a VI-a este armonios manifestată nativul reușește să muncească altruist, dăruiește necondiționat, se dedică celorlalți fapt care îl va ajuta să iasă din starea de izolare și să câștige încrederea în sine eliminând astfel comportamentul autodistructiv.
       Nativul cu Nodul Nord în casa a XII-a se remarcă prin stări de spirit schimbătoare, instabile, de multe ori ratând reale oportunități de progres. Se confruntă cu stări de ipohondrie (bolnavul închipuit), cu starea de confuzie și nehotărâre, este autocritic, preferă să stea izolat de ceilalți, găsind orice pretext pentru a rămâne singur în lumea lui. De multe ori se va confrunta cu tot felul de încercări care forțează ființa să progreseze în viață. Îi va veni destul de dificl să se apropie total de o altă persoană, într-o intimitate fizică și emoțională. Karma actuală este de dezvoltare spirituală. În a doua parte a vieții va căuta, în mod firesc, solitudinea pentru a desfășura o muncă de creație. Simte nevoia să își găsească pacea interioară, să-și purifice ființa la nivel profund.
        Menirea spirituală este să se detașeze de limitările de orice fel și să realizeze o cunoaștere reală a lui Dumnezeu. Odată ce a conștientizat că fiecare om are o scânteie divină în el, în ciuda imperfecțiunilor specifice naturii umane, împlinirea personală se va dovedi deplină pentru acest nativ.
       Nodul Sud în semnul Fecioară sau în casa a VI-a
       Acest nativ este predispus la constrângeri de natură materială și fizică. Datoria karmică ține de latura materială. Într-o viață anterioară nu urmărea decât să obțină avantaje materiale neglijând latura sprituală a vieții. Este necesar să învețe cum să se sacrifice, să dăruiească necondiționat, să se dedice laturii spirituale a existenței. Nodul Sud în semnul Fecioară predispune către critică, tendința de a fi analitic cu propria persoană dar și cu ceilalți. Va trebui să învețe cum să fie mai tolerant în relația cu colegii, să aibă mai multă înțelegere și compasiune față de propria persoană și implicit față de ceilalți. Lecția de viață este să îmbunătățească atmosfera în colectivul de muncă apelând la rațiune și echilibru. Prin iertare și credință va reuși să-și împlinească destinul.
[sbscrbr_form]