Luna februarie 2024, Taur

Februarie 2024, Taur
002 Taur          Deviza ta, pentru această perioadă, este: „Într-o zi te vei trezi și vei constata că nu mai ai timp să faci ceea ce ți-ai dorit. Fă ce-ți dorești acum!” Paulo Coelho
       Este o lună în care vei pune mai mult accent pe carieră, dezvoltarea în plan socio-profesional. Vezi lucrurile cu mai multă claritate, îndeosebi dacă te-ai decis să faci o schimbare importantă în plan profesional primind acum susținerea de care ai nevoie. Totul depinde de răbdarea și capacitățile tale organizatorice și, mai ales, dacă reușești să nu iei decizii sub impulsul de moment. Ești conștient de valoarea ta și chiar vrei să valorifici din plin experiența profesională acumulată de-a lungul timpului. În a doua parte a lunii ai ocazia să te implici și să te faci văzut, auzit în cadrul unui grup, o asociație spunându-ți punctul de vedere în mod direct. Oricât de greu ți s-ar părea să relaționezi, fie că este vorba despre partenerul de viață sau relația cu propriul copil, ești în măsură să găsești resursele necesare pentru a aborda cu înțelepciune discuțiile în contradictoriu. Este posbil ca stresul legat de domeniul profesional să îți creeze probleme de comunicare în relația de cuplu, să nu te simți înțeles sau să îți fie ignorate sentimentele, dorințele astfel că, în prima parte a lunii, lucrurile nu stau prea bine la capitolul relație de cuplu și, chiar dacă ai dreptate, va trebui să lași de la tine pentru a reuși astfel să îți atingi țelurile.
Este recomandat să găsești un echilibru între obligațiile care țin de casă, familie și cele legate de carieră. În preajma datei de 14 februarie poți primi vești interesante, care vizează domeniul socio-profesional. Se anunță schimbări, se deschid noi oportunități de a te  remarca în mediul de lucru. Totul ține de flerul și de capacitatea ta de a reacționa la atitudinea oarecum impulsivă venită din partea unui șef. În prima parte a lunii ai ocazia să dai startul unei relații sentimentale, cu ocazia unei călătorii departe de casă sau a participării la cursuri de perfecționare care te vor ajuta pentru mult timp de acum înainte în plan profesional. Ai tendința de a idealiza persoana iubită și astfel nu mai vezi adevăratele intenții.
            Din data de 19 februarie te axezi pe împlinirea unui ideal, socializezi mai mult, te implici în tot felul de activități de grup dorind să le fii de ajutor celorlalți. Au loc evenimente care vizează grupul, prietenii, activitățile care te pun în contact cu societatea, cu lumea largă prezentându-ți astfel cu mai mult curaj ideile originale, dai dovadă de inițiativă, nonconformism, ești mai încrezător în propria persoană. Dezvolți relații de prietenie care te vor ajuta pe termen îndelungat, îndeosebi spre sfârșitul lunii.
            În ceea ce privește domeniul profesional este vorba despre mult efort, dedicare din partea ta pentru a reuși să concretizezi ceea ce ți-ai propus. În a doua parte a lunii beneficiezi de mai multă intuiție, inspirație, ai capacitatea de a atrage de partea ta oameni care te susțin în demersurile tale profesionale. Ai ocazia să dezvolți un proiect prin intermediul unui grup, primești sugestii valoroase de la un profesor, mentor, ghid și astfel îți iei avânt în demersurile tale profesionale. Se recomandă să stai în umbră, să fii detașat, chiar dacă ceilalți se agită, îndeosebi spre sfârșitul lunii. Nu este cazul să te lași impresionat de vorbele măgulitoare venite din partea unor colegi care nu fac decât să își vadă propriul interes, mai ales în prima parte a lunii. Știi foarte clar care este traseul pe care trebuie să îl urmezi și valoarea ta. Este nevoie să îți reevaluezi contractul de muncă, să reconfigurezi mediul de lucru, eventual un proiect profesional, reiei cursuri de perfecționare sau acorzi mai multă atenție studiilor care te-ar putea ajuta. Poți dezvolta relații de colaborare cu persoane de altă naționalitate sau reiei colaborarea cu persoane aflate în străinătate. Din data de 28  februarie va trebui să iei în calcul să îți faci mai multă publicitate, să ieși în față, fără să îți fie teamă că ceilalți te vor judeca. Este momentul să valorifici ideile, proiectele și să le pui în practică, spre sfârșitul perioadei.
            În această lună este nevoie de prudență în ceea ce privește banii, să nu iei dar nici să nu dai bani cu împrumut. Se recomandă prudență la promisiunile legate de locul de muncă, dezvoltarea unui parteneriat. Este o lună în care se poate (re)echilibra balanța financiară, dacă stai departe de tentația de a investi sau de a face achiziții costisitoare.