Citrin

Citrin
Citrin01
Descriere: Varietate de cuarț de culoare galbenă. Citrinul intră si în componența ametrinului (împreună cu ametistul sau cuarțul fumuriu) sau a cuarțului bi-color.
Numele: provine de la franțuzescul ‘citron’=lămâie.
Compoziție chimică: dioxid de siliciu.
Duritate: 7 (din 10).
Luciu: sticlos.
Culori: de la galben pal până la culoarea chihlimbarului. Culoarea galbenă este conferită de conținutul de fier.

AVERTISMENTE, INFORMAȚII IMPORTANTE:

-necesită purificare rară cu apă și săpun și expunere scurtă la soare,
-este fragil, se zgârie ușor,
-poate fi confundat cu topazul galben, zirconiul galben sau sticla,
-a se evita purificarea prin expunere țndelungată la soare (își poate schimba culoarea)!

Efectele asupra purtatorului:
ASIGURĂ PROTECTIE:

– foarte puternic rol protector,
– ferește de energii negative,
– protejează somnul,
– protejează împotriva răului (una din cele mai mari influențe în acest sens),
– protejează calatoriile,
– protejează surorile, familia,
– protejează educația,
– protejează relațiile inter-personale,
– protejează împotriva efectelor negative ale aparaturii electrice (radiații etc).

AJUTĂ LA:

– rezolvarea problemelor (inclusiv în familie sau cuplu),
– acțiune, inițiativă, a da startul,
– deșteptarea calităților psihice și parapsihice,
– concentrare și studiu,
– îndeplinirea dorințelor,
– protecție generală,
– integrare socială.

BUN PENTRU:

– Recomandat celor care au activități comerciale (o piatra a comerciantilor: trebuie așezată în portofel, în seiful de bani, în casa de încasari sau în camera în care se țin registrele contabile),
– Recomandat celor care și-au pierdut încrederea în ei înșiși, bun și pentru cei fricoși, timizi, reținuți, îngrijorați, agitați, dezordonați, suspicioși, ineficienți, indeciși, necredincioși,
– Bun pentru elevi, studenti, pe perioada studiilor,
– Bun pentru cei care au profesiuni legate de comunicare.

AMPLIFICĂ, STIMULEAZĂ:sfera citrin SF10

– noile proiecte și începuturi,
– comunicarea, relaționarea, acțiunea, mișcarea,
– curajul, îndrăzneala, inițiativa proprie,
– capacitatea de a pune în practică gândurile,
– ordinea, rigoarea, organizarea, discernământul, luciditatea,
– plăcerea de a trăi, optimismul,
– memoria, concentrarea, focalizarea, atenția, capacitatea de învațare,
– rezistenta fizică și mentală,
– capacitatea de a trece peste obstacole,
– voința, încrederea, hotărârea, inițiativa, voința, disciplina, motivația,
– energia mentală si fizică,
– respectul de sine,
– puterile psihice și parapsihice,
– abundența, succesul în afaceri și succesul financiar,
– viața sexuală,
– claritatea minții, organizarea, eficacitatea, capacitatea de decizie,
– claritatea comunicării și exprimării.

REDUCE:

– anxietatea, frica, depresia, îndoiala, nesiguranța,
– orgoliul, agitația, dezordinea,
– energiile negative,
– tendințele auto-distructive,
– coșmarurile,
– oboseala,
– excesele de energie (exces de zel, suprasolicitarea).

ADUCE

– căldură, bucurie, optimism, armonie, bunătate, pace, fericire, senzualitate.

ALTE CALITĂȚI

– Este o piatra a succesului, a abundenței, a prosperitatii, a regenerarii, a banilor, a afacerilor bune,
– Este o piatra care nu înmagazinează în ea energia negativă, de aceea nu necesita purificări prea frecvente.

EFECTE ASUPRA SANATATII
– Marește puterea de vindecare a organismului.
– Benefic în caz de alergii, boli de nutriție, aciditate gastrică, diabet, probleme de digestie, anemie, apendicită.
– Bun pentru circulația sangvină, inimă, mușchi, rinichi, tiroidă, timus, sistem circulator și excretor, colon, ficat, digestie, splină, sistem urinar, cap, coloană vertebrală.
Ajuta la eliminarea toxinelor, regenerarea țesuturilor, menținerea greutății.
Îmbunătațește văzul (recomandat celor care poartă ochelari).
– Scade dependența  față de diverse elemente: tutun, alcool, medicamente etc.

n7

    Despre Citrin

    Citrinul reflectă o gamă de culori de la auriu deschis până la maro închis. Acest membru important al familiei cuarţurilor este specific chakrei de la nivelul ombilicului. Raza sa galbenă stimulează activitatea în toate sistemele fizice. Energia citrinului este aceea a soarelui; încălzeşte, reconfortează, pătrunde, energizează şi dă viaţă.

    Conştiinţa asociată cu centrul ombilicului este cea a puterii materiale şi fizice. Pe măsură ce învăţăm că abundenţa este moştenirea noastră divină, energia citrinului va fi prezentă pentru a ne asista în a atrage către noi bogăţiile pământului. Când chakra ombilicului este dezvoltată şi rafinată, este foarte posibil să atragem spre noi orice bun material care ne va permite să trăim pe Pământ ca nişte zei. Nivelul actual de conştiinţă este suficient—datorită rezonanţei cu forţele creatoare—ca să permită prin simpla mentalizare clară şi fermă a obiectului dorit atragerea sau materializarea acestuia.
    Este foarte important să folosim această putere de atracţie şi de manifestare doar în scopuri benefice. Dacă va fi folosită în scopuri egotice, tot ceea ce a fost atras va atrage după sine ataşament şi o dată cu el va sosi deziluzia şi supărarea.

    Citrinul poate fi folosit pentru a atrage forţa luminii în interiorul corpului, în aşa fel încât puetrea creatoare să fie dirijată şi folosită conştient. Chakra ombilicului este centrul principal pentru manifestarea fizică. Despre persoanele a căror conştiinţă este complet ataşată planului material se spune că sunt „robii pântecului”. Controlul asupra centrului ombilicului—unul dintre centrii cu cea mai puternică energie—trădează caracterul şi integritatea unui individ. Este aşa de uşor să devii ataşat de plăcerile şi bogăţiile pământului! Procedând astfel pierdem din vedere sursa tuturor bogăţiilor şi devenim înglodaţi în iluzie. Numai atunci când centrul ombilicului este dirijat de chakra coroanei, energia sa poate să fie canalizată în mod corespunzător, fără teama de a deveni captivi ai plăcerilor trecătoare.

    Una dintre culorile asociate chakrei coronale este auriul. Această rază aurie este manifestată de către culorile citrinului, ce serveşte la canalizarea energiei pure a coroanei în ombilic în scopul manifestării creatoare conştiente. Raza aurie va servi în viaţă pentru a proteja şi dirija această forţă creatoare. Pentru a direcţiona raza aurie în interiorul corpului în timpul tratamentului făcut, aşezaţi un cristal faţetat de citrin pe ombilic, în timp ce un cristal generator auriu de citrin este ţinut la nivelul coronei. Vizualizaţi un flux de lumină aurie ce conectează ombilicul cu coroana. Din cauză că ombilicul este atât de strâns legat de plexul solar (care este sediul memoriei emoţionale), vitalitatea fizică a ombilicului poate fi afectată de către vortexul solar. Mănunchiurile de citrin pot fi folosite pe chakra inimii, plexul solar şi ombilic, pentru a energiza corpul şi pentru a alinia centrul ombilicului cu centrul inimii. Adeseori tensiunile de la nivelul chakrei ombilicului pot fi cauza unor probleme fizice, cum ar fi digestia slabă, infecţiile la rinichi sau vezică urinară şi constipaţiile. Mănunchiurile de citrin pot fi aşezate direct pe zona afectată, pentru a dizolva tensiunile psihice şi emoţionale care creează problemele fizice. De exemplu, dacă cineva este constipat şi incapabil să digere şi să asimileze mâncarea, există posibilitatea ca acea persoană să fie de asemenea incapabili să îşi rezolve problemele externe. Citrinul este piatra perfectă pentru înlăturarea dezechilibrelor psihice şi pentru întărirea corpului fizic. Plusul de putere adăugat va face ca persoana tratată să îşi ajusteze mai bine numeroasele influenţe care afectează în general starea sănătăţii.371367

    Citrinul este esenţial pentru asimilarea şi digestia psihică. Energia lui ajută la înţelegerea clară a evenimentelor vieţii, la ordonarea lor şi ajută, de asemenea, organismul să se descotorosească de deşeuri. Această abilitate ne permite să curgem împreună cu viaţa în loc să ne agăţăm cu disperare de ea. În cazurile în care există persoanei supersensibile şi extrem de vulnerabile la energiile şi influenţele din afară, ele pot purta cristale de citrin sau recurge la tratament. Culoarea vibrantă galben- portocaliu va face să crească fluxul de lumină care înconjoară corpul şi formează o aură protectoare. Aceasta va face ca persoana respectivă să fie mai puţin susceptibilă la vibraţiile negative şi la influenţele lor.
    Citrinul este indicat în situaţiile în care este nevoie de încredere în sine şi de siguranţă. Este piatra care va transfera acest sentiment de securitate interioară în aura dumneavoastră. El vibrează cu esenţa segmentului auriu al culorii albe şi astfel face ca această radiaţie să fie o realitate vie în viaţa dumneavoastră.
    Citrinul de înaltă calitate reflectă raza galbenă cu atâta claritate încât radiază acea energie a luminii solare direct în mediul înconjurător. Sub formă de cristal generator cu un singur vârf, cristalele de citrin pot fi montate în aur şi purtate cu vârful în jos. În acest fel ele devin canale pline de forţă care dirijează în corpul dumneavoastră energiile coroanei. Citrinul iniţiază o forţă vibratorie foarte mare perceptibilă pe întreaga durată a folosirii lui, oricât de mare ar fi aceasta.

    Citrinul este cea mai bună piatră atunci când se încearcă îndeplinirea sarcinilor din planul fizic, cum ar fi afacerile, educaţia, relaţiile interumane sau chestiunile familiale. Expresia dinamică a citrinului în folosirea rafinată a puterii spirituale poate fi de un real folos în orice situaţie. Meditând asupra citrinului veţi simţi o ardoare specifică ce izvorăşte atât din interior cât şi din exterior. Singurul scop al citrinului este să manifeste forţa luminii aurii în planul fizic şi o face foarte bine.

    Citrinul poate fi găsit sub formă de mănunchiuri, de cristale generator cu unul sau mai multe vârfuri, geme de calitate sau pietre tăiate în faţete precum şi sub forma unor mici roci rulate. Pentru un preţ rezonabil, proiecţia clară a razei aurii poate fi achiziţionată şi pusă la lucru în mod activ.