Articole

                      Luna Nouă în zodia Scorpion
 
            „Un suflet drept și pur poate traversa toate mlaştinile fără a se murdări.” Iulia Hasdeu
            În data de 13  noiembrie 2023, ora 11:27′, are loc fenomenul de Lună Nouă la 20°44′, în semnul Scorpion, ascendentul în semnul Capricorn.
            Această Lună Nouă în semnul Scorpion ne aduce mai aproape de acest tărâm interzis, o lume greu accesibilă, o lume în care sălășluiesc dorințe instinctuale care așteaptă să fie eliberate, aduse la lumină și conștientizate pentru a obține astfel vindecarea de pe urma unor traume, cu ocazia experimentării de atașamente, obsesii, dorințe și trăiri care nu pot fi controlate în mod conștient. Tot acum se poate vorbi și despre negarea sau acceptarea propriului drum, de  reînnoirea sau transformarea la nivel emoțional, spiritual și material. Resimțim o mai mare nevoie de a înțelege sensul lucrurilor în profunzime, de a vedea dincolo de aparențe având ocazia să intrăm în posesia unor secrete care ne vor provoca mari suferințe, dezamăgiri în plan relațional, sentimental dar și în plan material. Nu va lipsi manipularea, apelarea la tot felul de tertipuri, dorința de răzbunare pentru a fi atinse anumite scopuri obscure.
            Luna Nouă în zodia Scorpion ne arată sensul anumitor suferințe, pierderi (fie că e vorba despre moartea unei ființe dragi, o despărțire, fie că e vorba despre o pierdere în plan material, profesional) primind mesaje, prin intermediul viselor, revelații sau prin intermediul unui ghid, mentor, profesor, cert este că trecem printr-o perioadă de metamorfozare. Unii pot trăi această transformare în mod dureros (în funcție de tema natală), la alții metamorfozarea are loc într-un mod plăcut, ca o stare de iluminare, de împăcare cu Sinele și cu ceilalți.
            Luna Nouă aflată în casa a X-a a momentului, în conjuncție cu Marte și opoziție cu Uranus retrograd din zodia Taurului, ne anunță că vremea schimbării vine cu separări, renunțări (mai mult sau mai puțin voite), cu schimbări de direcție în plan socio-profesional, cu schimbări de dispoziție neașteptată a persoanelor cu autoritate, guvernul, șeful statului, idealurile naționale, se află acum în alertă fiind cumva forțați de împrejurări să ia decizii sub impulsul de moment. O Lună Nouă în casa a X-a, ne ajută cumva să ne redescoperim propriul drum în lume, ajutându-ne cumva să scoatem din inconștientul personal dar și la nivel colectiv, lucruri bine ascunse (îndeosebi în următoarele două săptămâni). In inconștientul nostru s-au format așa zisele programe ce ne conduc din umbră. Astfel că, acest eveniment astral ce marchează începutul unei profunde analize a inconștientului, ne aduce cumva mai aproape de găsirea adevăratelor probleme cu care ne confruntăm, originea acestora, traumele, ceea ce ne blochează propria evoluție.
            Poate fi momentul de revelare a unor răspunsuri prin intermediul viselor premonitorii, informații ce ne vor ajuta cumva să găsim soluții la întrebări, probleme cu care ne confruntăm de ceva timp. Neptun în trigon cu luminariile și Marte din Scorpion, declanșează dorința de a vindeca problemele, dându-ne capacitatea de a trece dincolo de limitele timpului și a spațiului prin credință.
            Cu Luna Nouă în casa a X-a, în Scorpion, ne pune în postura de a accesa aspecte importante ce vizează statutul profesional, ambiția de a progresa în plan socio-profesional, dorința de a ne asuma resposanbilități în plan socio-profesional. Cu Marte aflat în domiciliu- în Scorpion, ne dă forța necesară de a lupta să primim ceea ce avem nevoie, de a ne scufundă în străfundurile inconștientului și de a aduce la suprafață și pentru a distruge cumva ceea ce ne provoacă pierderi, suferințe la nivel psihic-emoțional. Se produce acel fenomen de rupere, de distrugere a vechilor tipare, de desprindere din locul și relațiile care nu ne mai sunt de folos. (Marte opoziție Uranus retrograd).
            Evenimentele  se derulează cu repeziunine și ceea ce părea a fi stabil, greu de distrus, acum ne ia cumva prin surprindere. Marte ne avertizează că este momentul de sinceritate, el având grijă să sancționeze intrigile, ceea ce este ascuns, obscur. Marte își poate arăta acum energia, impulsul și rezistența sexuală fiind  momentul să cercetăm  îndemnurile, dorințele, impulsurile și sentimentele, pentru a deveni mai puternici să lucrăm la ce este pozitiv, constructiv pentru noi și să vindecăm ceea ce ne blochează.
            Este momentul de revelare a unor situații care ne ajută să conștientizăm că în propria ființă ne luptăm cu ura, ranchiuna, răutatea, dorința de răzbunare, de dominare și distrugere. Ne putem aștepta la tendințe autodistructive, renunțări subite de direcție în plan socio-profesional, chiar dacă lucrurile păreau a fi bune, privite din afară. Sunt aspecte astrale ce ne îndeamnă la acțiuni bruște, la reacții de moment care însă, ne va afecta negativ. Se poate vorbi acum despre efectul de bumerang al acțiunilor impulsive, tendința de a acționa gândindu-ne că a venit timpul să ne luăm revanșa, o revanșă care însă, se va dovedi în timp a avea un gust amar. Mizăm acum pe aspectul favorabil dintre Venus aflat în semnul Balanță (în domiciliul diurn, în casa a VIII-a, a transformprilor, a banilor veniți prin intermediul celorlalți, moșteniri, din procese, datorii karmice), în sextil cu Mercur din zodia Săgetător, aflat în casa idealurilor, a prietenilor, protectorilor, a proiectelor personale. Mercur se află într-o zodie ce reprezintă străinătatea, studiile superioare, călătoriile îndepărtate. Cu Jupiter (guvernatoare a Săgetătorului), aflat pe casa a III-a, se pare că reglarea pierderilor, a eventualelor conflicte se poate realiza prin credință, prin tact și diplomație, prin renunțarea la ambiții de moment, ambiții în plan personal și colectiv,  ce au ca substrat dorința de a câștiga mai mult în plan material, de a cuceri teritorii și de a face schimbări la nivel de conducere. Vom auzi mai frecvent despre trădări la nivel înalt, la nivel de conducere, guvern, de răsturnări de situație ce vor veni  ca urmare a aflării unor secrete.
            Odată cu fenomentul de Lună Nouă în zodia Scorpion, unii oameni este posibil să se simtă blocați, fără vreo ieșire clară, considerând că se află la un capăt de drum. Ei bine, acum este momentul să lăsăm ca aceste energii să treagă având încredere că Divinitatea ne protejează și ne ghidează în cele mai neașteptate moduri, situații de viață.
            Luna Nouă în zodia Scorpion ne aduce șansa de a renaște prin iubire și credință, conștientizând că cele mai mari pierderi vin din frica de schimbare, din teama de a ne privi propriul suflet. Odată ce am ajuns să avem încredere în propria persoană, se poate vorbi despre curajul de a porni către o nouă direcție, voința de a ne înfrunta propriile frici, traume putând accesa lumina care există în fiecare din noi.
            Cu Luna Nouă aflată la 20°44’ în Scorpion, cei născuţi în jurul datei de 13 (± 3 zile), în zodiile fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens. Este valabil şi pentru cei care au planete personale, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului – casa carierei) în preajma gradului  20.
 

                             Acțiunea Lunii Noi în Scorpion pentru fiecare zodie/ascendent
 

            Berbec/Ascendent în Berbec – următoarea perioadă va pune accentul pe mister, viață secretă, taine dezvăluite, lucruri pierdute și regăsite, impozite, taxe, sexualitate, datorii, moșteniri, accidente, moarte, renaștere, transformare, accidente, datorii karmice. Perioada pe care o analizăm te avertizează asupra problemelor financiare, credite, moșteniri dar și probleme care pot veni din anumite relații de parteneriat, necesitatea de a reformula anumite acorduri. Pot apărea crize de natură emoțională. Există șanse sporite de a te implica într-o aventură de natură erotică; viața sexuală crește în intensitate. Ești mult mai atras de necunoscut, de mister,  dorind să descoperi partea nevăzută, ascunsă din viața unor persoane.
 

            Taur/Ascendent în Taur – munca în echipă, în această perioadă, este mult mai importantă, fiind un moment bun pentru a încheia parteneriate pe termen lung sau chiar să renunți la o colaborare. Este momentul să fii mai deschis către ceilalți, către societate, oameni ce îți pot veni acum în ajutor în momentele mai puțin plăcute, simțind nevoia de susținere, de colaborare, acceptând mult mai ușor compania celor din jur. Acorzi mai multă atenție felului în care arăți,  cunoști oameni noi, mergi la petreceri, spectacole, expoziții, socializezi mai mult. Așteaptă-te însă  la surprize, mai puțin plăcute, în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare  nu înseamnă că trebuie să te descurajezi și să spui că nu mai merită nimeni încrederea ta. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate ce te vor ajuta să progresezi, din punct de vedere material dar și spiritual. Accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei.
 

            Gemeni/Ascendent în Gemeni – accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, plante, animale, organizare, sănătate. Se poate vorbi despre o perioadă în care ești mult mai preocupat de relația cu colegii, de îndatoririle tale legate de locul de muncă, de anumite proiecte profesionale. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție către curățirea sufletului și a trupului, urmând o nouă cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament eficient pentru a rezolva o  problemă  de sănătate. Ești mult mai conștiincios, concentrându-te pe muncă, pe o mai bună organizare a timpului  dar și a spațiului în care muncești. Se poate vorbi acum de noi relații profesionale, dar și de dedicarea față de ceilalți, simțindu-te mult mai mulțumit atâta timp cât reușești să le fii celorlalți de ajutor. Această energie poate aduce oportunității interesante și neașteptate ce țin de creativitate,  iubire și copii (Mercur, guvernatorul zodiei tale, se află în casa a V-a în conjuncție cu Luna Nouă în zodia Scorpion).
 

            Rac /Ascendent în Rac – este o perioadă importantă, pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmare socială, joc, teatru, hobby. O perioadă de creativitate, inspirație care te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile, remarcându-te mult mai ușor în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat, bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Putem vorbi despre o nouă iubire, o relație karmică ce sfidează timpul, fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări tocmai pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba de o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te poate face fericit. Speranța de a avea un copil poate fi îndeplinită acum, o veste legată de o sarcină sau chiar o adopție. Te poți bucura de copii, de succesul acestora. Ești atras de artă, te relaxezi redescoperind frumosul și armonia din jurul tău.
 

            Leu/ Ascendent în Leu – accentul acestei perioade se pune pe tot ce este legat de familie, casă, trecut, copilărie, amintiri, locuință, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație, subconștient. Acum sufletul este pe primul plan, având  mai mare nevoie de ocrotire, de dragoste și înțelegere din partea familiei. Relația cu familia este intensificată, astfel că este momentul să fii alături de părinți, să faci o vizită la locul natal, casa părintească, țara natală având parte de momente de revelație, de redescoperire a propriei ființe. Tot acum te gândești să redecorezi casa, fiind preocupat de gospodărie, eventual vrei să schimbi domiciliul. Trebuie să acorzi mai multă atenție studiului, spiritualității dar și relației cu străinătatea.
 

            Fecioară/Ascendent în Fecioară – această perioadă pune accentul pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii,colegi, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este o perioadă  de renunțări dar și de noi începuturi, în tot ceea ce ține de studiu, corespondență, examene, învățământ. Este momentul să pui în valoare tot ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozion. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta să progresezi, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.  
 

            Balanță/Ascendent în Balanță – în următoarea perioadă se va pune mai mult accent pe câștig financiar, confort material, nevoi personale, securitate materială și emoțională, afecțiune, achiziții, merite prin muncă,  dar și pe valori, nevoi personale , pe valorificarea abilităților și talentelor personale. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci, pornești o nouă afacere, faci o tranzacție importantă ce îți va aduce câștiguri importante în viitor, trebuie însă să fii mult mai atent cu cine te asociezi. Este momentul să cauți noi mijloace pentru a câștiga din muncă personală, eventual să-ți schimbi locul de muncă, să ceri o mărire de salariu sau chiar să găsești un al doilea job.
 

            Scorpion/Ascendent în Scorpion – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe propria persoană, pe curaj, dorința de a acționa într-o nouă direcție, ești mult mai preocupat de felul în care arăți și de felul în care te percepe lumea. Noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, șansa ta de a renaște prin iubire, de a da un nou sens propriei vieți. Vei pune mai mult accent pe dezvoltarea personală, pe relații, fiind ghidat către progres, evoluție, care se vor observa și în relația cu ceilalți. Se poate vorbi despre prietenii utile propriei evoluții, de valorificare a propriilor talente. Te vei preocupa mai mult imaginea personală, deci nu ar strica să mergi la un salon de cosmetică sau/și să îți reînnoiești garderoba. Dacă ceva din trecutul tău îți creează încă emoții grele, această perioadă poate  să îți ofere  soluția, intuiția necesară echilibrării tale sufletești. Prietenii te susțin pe calea propriei transformări.
 

            Săgetător/Ascendent în Săgetător – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe spiritualitate, aflarea unor secrete, probleme de sănătate, premoniții, trădare, datorii karmice, frici care se cer exprimate, traume de care trebuie să te eliberezi, să le vindeci. Această energie te ajută să te eliberezi de ceea ce îți blochează evoluția în plan spiritual. Simți nevoia de a fi singur, departe de cotidian, analizându-ți cu sinceritate sufletul. Poți primi mesaje importante prin intermediul visului, premoniții, mesaje ce te pot ajuta să pornești către o nouă direcție (în plan relațional și/sau profesional). Ai acum șansa de a întâlni un ghid, care te poate ajuta să redescoperi o nouă dimensiune a existenței. Este momentul oportun să-ți analizezi cu mai multă atenție comportamentul și modul de a gândi, acordând mai multă atenție Sinelui.
 

            Capricorn/Ascendent în Capricorn – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Se poate vorbi de dorința de a te integra într-un nou grup dar și de renunțare la vechi relații de prietenie, alianțe care nu mai corespund așteptărilor tale. Descoperi o nouă fațetă a unei relații, te implici mai mult în cadrul unei organizații, au loc întâlniri cu persoane influente, care vor juca un rol esențial în evoluția ta personală dar și profesională. Poți primi vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni, bani care ți se cuvin. Îți dorești să ieși mai mult cu prietenii, să inițiezi noi proiecte, să pui în practică idei noi, originale.
 

            Vărsător/Ascendent în Vărsător – perioada analizată pune accentul pe ambițiile din planul social, responsabilitățile sociale, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii. Este o perioadă de transformări profunde în carieră, activitate socio-profesională, tot ceea ce este legat de statut, reputație, imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi în plan profesional. Este timpul să nu mai stai în umbră și să arăți lumii de ce ești capabil, rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați  pasul pe loc. Ai șansa să devi mult mai sigur de valoarea ta, având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider.
 

            Pești/Ascendent în Pești – perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri. Este momentul să fii mult mai deschis către latura spirituală și abstractă a vieții, fie citind o carte de filosofie, fie să începi să studiezi un nou domeniu sau să te înscrii la o facultate. Se poate vorbi acum de decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate, explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta să te eliberezi acum de anumite restricții morale și sociale autoimpuse, devenind mult mai matur, înțelept. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii, fiind dornic să cunoști multă lume.

       Trebuie să ținem cont de faptul că: „Astrele predispun, dar nu dispun”. Influenţele, bune sau rele, ale planetelor asupra fiinţei umane nu depind exclusiv de semnul şi de casa în care ele se află sau de aspectele care există între ele, ci și în funcție de gradul de evoluţie al fiecărei persoane.
 

Legături către alte articole: