Gemeni

003 Gemeni
În limba latină: Gemini
(22 mai – 21 iunie)
Verbul caracteristic: ”A gândi”
Semn de aer, mobil, guvernat de planeta Mercur.
003 Gemeni
 
Simbolul zodiei: ideograma semnului zodiacal Gemeni, reprezintă cele două linii verticale ale destinului unite prin două linii orizontale ale fizicului și metafizicului.
 
 
 
 
 
Culorile: galben, verde, violet.
Pietrele norocoase: agat, ametist, aventurin, calcedonie, carneol, citrin, crisopraz, ochi de tigru, peridot, safir, smarald, topaz.
Metalul caracteristic: mercurul.
Numere norocoase: 2, 5 și 7.
Ziua norocoasă: miercuri.
Principalele calități: comunicare, gândire, mobilitate, agilitate, pricepere, adaptabilitate, curiozitate, inteligență, relații, optimism, nevoie de cunoaștere, amuzament, expresivitate.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Gemeni, Balanță, Vărsător este excelentă;
Leu, Berbec este bună;
Fecioară, Pești este delicată, chiar riscantă;
Săgetător, Capricorn, Scorpion este dificilă;
Rac, Taur este nerecomandabilă.
 
Personalitate Se va remarca întotdeauna prin spiritul comunicativ și puternic, având deosebite capacități intelectuale. Este destul de dificil să ai un prieten din semnul Gemeni, întrucât cel mai adesea orice discuție tinde să alunece către polemici. Planeta Mercur este legată de comunicare, va face ca acești nativi să simtă nevoia să identifice sau să clasifice, existând tendința de a pierde anumite obiective din vedere datorită atenției dispersate, dezordonate. Unui nativ din semnul Gemeni îi este greu să se atașeze de cineva pentru mult timp, preferând schimbările, stimularea permanentă, noile experiențe relaționale. Acesta nu se simte bine în intimitate, preferând spațiile, grupurile cu multă lume în care el să fie în centrul atenției, să se evidențieze. Comunicarea este pentru el arma de cucerire, este instrumentul cu care încearcă să cucerească auditoriul. Este atras de flirturi și aventuri amoroase, de cât mai multe relații, toate acestea derulându-se la un nivel superficial. Îi place să studieze, să învețe cât mai mult, din cât mai multe domenii, dar uneori este prea împrăștiat acumulând informația doar la nivel superficial.  Este dual și indecis, întotdeauna un om cu două fețe, încercând să se facă plăcut, chiar dacă depune un efort considerabil pentru a creea o imagine falsă pentru a-și atinge scopul. Nativul Gemeni va încerca toată viața să învețe ceva nou, studiile terminate la o anumită vârstă nefiind niciodată de ajuns, dorind să acumuleze în continuare până la vârste înaintate. Această zodie poate fi caracteristică profesorilor, scriitorilor sau oricăror persoane care au legătură cu informația și comunicarea. Poate avea un deosebit talent oratoric; ceea ce atrage aproape magnetic pe cei ce îl ascultă. Reușește să se facă remarcat încă din clasele primare, printr-o personalitate puternică, el având mereu ceva interesant de spus.  Irascibilitatea este unul din defectele Geamănului fiind deosebit de important ca acest nativ să lucreze mai mult cu propriile sale emoții pentru a-și stăpâni starea de agresivitate verbală la adresa interlocutorului.
 
Profesii recomandate: jurnalist, profesor, crainic, telefonist, vânzător, funcționar de birou, editor, librar, avocat, poștaș.
 
Dragoste Nativul Gemeni se va centra foarte greu asupra unei relații. Odată îndrăgostit îi este greu să își imagineze cum va fi viața alături de o altă persoană. Afecțiunea față de o persoană este condusă în mare parte de rațiune, având loc un contrast între dragostea pură și iubirea pasională. Acest nativ simte nevoia permanentă de înțelegere și afecțiune din partea partenerului/partenerei, iar dacă aceste condiții vor fi satisfăcute, viața poate fi deosebită pentru cei care iubesc un nativ din zodia Gemeni. Partenerul de căsătorie trebuie să fie stabil, cu personalitate puternică și un nivel intelectual ridicat. Zodia Gemeni predispune la un nivel de gelozie și posesivitate ridicată, nativul dorindu-și tot timpul să se afle în centrul atenției, dar având și un oarecare rafinament cu ajutorul căruia va încerca să evite situațiile de conflict.
 
Sănătate Această constelație îi conferă nativului un fizic cu forme bine proporționate și o extraordinară putere de regenerare. Dualitatea semnului ca și energiile mercuriene dau adesea stări nervoase alternative ce pot constitui cauzele unor afecțiuni organice. Sunt vizate glandele suprarenale, tiroida și sistemul limfatic precum și membrele superioare și plămânii. De obicei nativul Gemeni își descoperă afecțiunile târziu când acestea încep deja să se agraveze. Sportul și mișcarea în aer liber sunt un remediu sigur pentru orice afecțiune în cazul nativului Geamăn.