Balanta

007 Balanta
În limba latină: Libra
(23 septembrie – 22 octombrie)
Verbul caracteristic:”A echilibra”
Semn de aer, masculin, cardinal, guvernat de planeta Venus.
 
007 BalantaSimbolul zodiei: ideograma ne prezintă prin linia orizontală de jos, faptul că inteligența pur rațională ne face să ne învârtim în același cerc vicios fără să fim conștienți de acest lucru. Linia superioară, întreruptă de semicerc simbolizează ridicarea deasupra rațiunii prin sentiment, conștientizarea faptului că iubirea este întotdeauna superioară gândirii, că discernământul spiritual apare doar atunci când există armonie între minte și inimă.
 
 
Culorile: verde, roz
Pietrele norocoase: acvamarin, aventurin, carneol, coral, citrin, crisopraz, cristal de stâncă, opal negru, piatra Lunii, piatra Soarelui, rubin, topaz, ametrin, coral, cuart fumuriu.
Metalul caracteristic: cuprul.
Numere norocoase: 6.
Ziua norocoasă: vineri.
Principalele calități: echilibru, cinste, armonie, sociabilitate, diplomație, amabilitate, politețe, asociere, colaborare, echitate, senzualitate, seducție, colaborare, optimism, sensibilitate la nevoile altuia.
Defecte: le este teamă să își exprime gândurile și sentimentele, de multe ori preferând să mintă pentru a nu strica armonia într-o relație. Le plac escapadele și știu să ascundă foarte bine acest lucru, dacă se întâmplă. Sunt persoane materialiste, posesive și foarte geloase.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Balanță, Vărsător, Gemeni este excelentă;
Săgetător, Leu este bună;
Capricorn, Rac este delicată, chiar riscantă;
Taur, Pești este dificilă;
Scoprion, Fecioară este nerecomandabilă.
 
Personalitate Sunt persoane sociabile, deschizându-se foarte mult către lume. Lumea largă este spațiul de manifestare a preocupărilor sale. Sunt complet dependenți de ceilalți, se poate spune despre acești nativi că nu au o individualitate foarte puternică așteptând permanent sprijinul și aprobarea celorlalți. Numai societatea și viața socială îl fac să se simtă împlinit. Știe să asculte intrlocutorul, de aceea ar putea avea succes în domenii legate de contactul cu publicul, putând face carieră în lumea publicității sau a comerțului. Poate deveni un bun arbitru în situații conflictuale, de aceea ar putea avea succes în domenii juridice. Este diplomat sau atras de domeniile artistice, de tot ce este legat de armonie, de frumusețe, de culoare, de modă, muzică, dans. Îi place să iubească și să fie iubit, de aceea căsătoria este unul din scopurile de bază ale Balanței.
 
Profesii recomandate: decorator, pictor, artist, medic, asistent social, avocat, judecător, meserii legate de frumusețe, servicii publice, finanțe, viața mondenă, acțiuni umanitare.
 
Dragoste Căsătoria ca și parteneriatul sunt de primă importanță pentru nativul sau nativa din semnul Balanței pentru că nimic nu îi poate deprima mai mult decât singurătatea. Relațiile sentimentale se stabilesc repede și uneori se poate vorbi chiar de dragoste la prima vedere, întrucât emoțiile sunt puternice, ca și atracția sexuală. Dă dovadă de mult bun simț într-o relație de dragoste, iar dacă aceasta nu se desfășoară așa cum se aștepta, rareori va lua inițiativa să rupă relația și va prefera să lase pe celălalt să conștientizeze incompatibilitatea. Dragostea se aprinde rapid, ca un foc de artificii, dar se stinge la fel de repede dacă persoana de alături nu știe să o întrețină. Din cauza acestui lucru nativul Balanță se va afla întotdeauna pe primul loc în topul schimbărilor de parteneri.
 
Sănătate Cea mai mare amenințare pentru nativul Balanță este excesul de orice fel. Consumul de dulciuri poate provoca obezitate, probleme stomacale și dermatologice. Excesul de alcool poate duce la grave afecțiuni ale rinichilor și vezicii urinare, care au ca rezultat violente dureri de cap. Depresiile pot provoca iritații sau erupții purulente. Partea sensibilă a trupului este pieptul și uneori pot apărea probleme la tălpi și la intestine. În general, nativii din zodia Balanței sunt mai sănătoși decât majoritatea oamenilor, cu condiția să nu se epuizeze și să nu uite de perioadele de odihnă și de relaxare. Când sunt bolnavi acești nativi trebuie să se detașeze de orice situație stresantă, ascultând muzică de relaxare și cuvinte liniștitoare. O asemenea atmosferă ajută întotdeauna acești nativi să fie puși înapoi pe picioare.