Horoscop anual 2024, Capricorn

           Deviza ta, în acest an: „Cea mai nobilă plăcere este bucuria de a înțelege.” Leonardo da Vinci
          În acest an continuă procesul de transformare în tot ceea ce ține de relația cu propriul copil și relația sentimentală. În prima parte a acestui an vei pune mai mult accent pe romatism, pe relaxare, distracții. În a doua parte a acestui an vei pune accent pe propria sănătate, pe relația cu colegii, subalternii, pe noi modalități de a găsi un tratament mai eficient în cazul în care te confrunți cu o problemă de sănătate.
       Este o perioadă în care continui să treci prin transformări profunde în viața personală reușind să treci cu bine peste orice încercări, cât timp cât ești organizat, conștiincios, dornic să îți continui drumul către împlinirea propriului țel.

Dragoste, relatia de cupluSentimental – relațional         
          Lunile februarie, martie, septembrie sunt perioade favorabile pentru flirt, aventură, îndrăgostire, benefice pentru a trăi intens, de a te redescoperi prin iubire și de a vedea dacă merită să dai curs unei relații de dragoste. În luna aprilie se poate vorbi despre provocări, vis-a-vis de relația cu o persoană de sex opus, menite să vezi dintr-o perpectivă mult mai realistă relația actuală. Nu sunt excluse discuțiile contradictorii din relația de cuplu, vis-a-vis de propriul copil. Lunile august și decembrie sunt perioade interesante, de reevaluare a relației de iubire, de reluare a unor discuții menite să răscolească trecutul, de aflare a unor secrete, dintre tine și persoana iubită, un rol important în neînțelegerile din relație avându-l părinții. Tranzitul lui Uranus prin zodia Taur (în casa iubirii) indică nevoia de libertate, de nonconformism, setea de aventură fiind mult mai predispus către flirt decât pentru a te angrena într-o relație de lungă durată. Uranus în casa iubirii, a copiilor și creativității poate aduce conceperea unui copil.
            În a doua parte a lunii februarie te poți aștepta la revenirea unei foste relații de dragoste menite să îți răstoarne valorile personale. Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj te poți aștepta la tot felul de confruntări, probleme, răsturnări de situație în relația de cuplu reușind cu foarte mare greutate să restabilești echilibrul. Poți fi luat prin surprindere, treci printr-o perioadă foarte tensionată, plină de nemulțumiri, gelozie. Poate fi vorba despre o amânare, o răzgândire sau reluarea unor discuții care vizează o relație intimă, în care ai fost implicat, dar de la care nu ai avut așteptări prea mari, până acum.
            Pe tot parcursul acestui an pot apărea discuții în relația de cuplu, îndeosebi pe tema banilor, a problemelor de la locul de muncă, despre schimbările pe care vrei să le faci, vis-a-vis de casă, propriul copil. Este indicat să ceri sfatul partenerului de viață pentru deciziile importante care țin de casă, familie. Este un an în care fie că vrei sau nu, vei fi pus în situația de a acorda mai multă atenție vieții de familie, implicându-te în tot felul de situații care vizează relația cu părinții, copii, partenerul de viață. Poate fi momentul să iei decizia de a te muta într-o nouă locuință, de a achiziționa o nouă casă sau de a finaliza construcția unei case și astfel să te muți în aceasta. Poate fi decizia de a-ți întemeia o familie alături de o persoană cu care ești deja într-o relație sentimentală de mult timp. Tranzitul lui Jupiter prin semnul Taur, casa a V-a, până în data de 26 mai, este asociat cu iubirea, romantismul, distracțiile, creativitatea și copiii. Prin urmare, Jupiter readuce șansa de a experimenta iubirea, de a explora o nouă latură a existenței care implică sentimentele, flirtul, aventura, dedicarea pentru un nou hobby, pentru educația propriului copil, șansa de a concepe un copil. Sunt aduse în prim plan aspecte care vizează creația, talentele personale, distracțiile, promovarea în plan personal.
          În perioadele: 17 iunie – 11 iulie; 4 septembrie – 4 noiembrie, dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu se va observa o dinamizare, un aer proaspăt în relație reușind să petreci momente de romantism, de pasiune alături de partenerul de viață.
Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
       Tranzitul lui Pluton în zodia Vărsător în intervalul 21 ianuarie – 2 mai, dar și 19 noiembrie – 31 decembrie (în mers direct), în casa a II-a (a valorilor personale și financiare, bani veniți din muncă personală) este un tranzit care te predispune la transformări profunde, vis-a-vis de banii câștigați din muncă proprie, valorificarea abilităților și talentelor de care dispui, în sensul acumulării de bani. În perioada de retrogradare a lui Pluton în zodia Vărsător (2 mai – 2 septembrie) se recomandă reorganizare, reconfigurare a bunurilor, a banilor veniți din muncă proprie. Ești predispus la schimbări, transformări care vizează propriile abilități și talente, în sensul progresului în plan material.
             Prin tranzitul lui Jupiter în zodia Taurului, până în data de 26 mai, debordezi de energie creativă care te va ajuta  să progresezi în domeniul profesional. Poate exista însă și tendința de a cheltui banii într-o direcție greșită făcând investiții neinpirate. Odată cu intrarea lui Jupiter în zodia Gemeni, în data de 26 mai, în casa a VI-a, te poți aștepta la progres la locul de muncă, la colaborări fructuoase din punct de vedere financiar, la oportunități de a găsi un loc de muncă mai bine plătit. Te vei remarca, mai mult decât în alți ani, prin originalizate, spontaneitate, idei ingenioase, creativitate reușind astfel să fii de un real folos, atât colegilor, cât și colaboratorilor, șefilor, pe care ai capacitatea să îi susții în cele mai ciudate situații care vizează domeniul tău de activitate. Este timpul să-ți asumi noi responsabilități, să-ți exprimi punctul de vedere deschis, sincer, să îți ceri drepturile.   
            În luna a doua parte a lunii august dar și în decembrie te poți aștepta la provocări, evenimente neplăcute în carieră, certuri cu colegii sau colaboratorii, evenimente care te vor forța să iei o decizie fermă și să pui capăt unei relații de natură profesională. În lunile  februarie, martie,  august și în decembrie, va trebui să acorzi o atenție sporită în ceea ce înseamnă bani, vânzări/cumpărări, decizii legate de acte, contracte. Pot apărea tot felul de probleme care vizează investiții făcute în trecut dar și probleme legate de un proiect profesional. În a doua parte a acestui an dai dovadă de efort susținut în atingerea obiectivelor profesionale. Nu te mai sperie concurența și te simți pregătit să dai tot ce este mai bun, ce ai acumulat de-a lungul timpului în plan profesional. Totul depinde de modul în care abordezi provocările venite din partea eventualilor competitori și nu te lași învins de eventuale bârfe, răutăți. Poate fi ocazia de a pune bazele unei afeceri personale sau pentru a obține un loc de muncă mai bine plătit.
         Este posibil să apară tot felul de provocări care țin de semnarea unor contracte, acceptarea unor oferte de colaborare, care nu sunt tocmai ceea ce te așteptai, certuri cu colegii, încurcături prin acte, documente oficiale. Astfel de perioade nefavorabile, legate de locul de muncă, sunt în perioadele de retrogradare ale lui Mercur: 2 – 25 aprilie; 5 – 28 august; 26 noiembrie – 15 decembrie. În acest an te remarci prin nevoia de a reevalua resursele de care dispui dar și de a concretiza ideile originale, creativitatea punând în valoare capacitatea de a-ți organiza eficient timpul, fie că este vorba despre muncă sau relaxare. În ultima lună a acestui an se recomandă o mai bună ancorare în concret, atenție la detalii, la modul în care îți gestionezi resursele de care dispui.

3D Character and Success

Sănătate        
           În lunile februarie, martie ești predispus la stări fluctuante în plan psihic-emoțional, de slăbire a sistemului imunitar, există predispoziția la viroze, accidentări. Este necesar să apelezi la mijloace și metode de tratament naturist, la plimbări în aer liber, mai mult sport. Nu ezita să te relaxezi mai mult în preajma copiilor, să te joci, să te implici în jocul acestora  ținându-te cât mai departe de orice  ar putea să îți creeze stes, oboseală, starea de tensiune, de nemulțumire.
          În prima parte a lunii februarie, prima parte a lunii iunie și în luna septembrie te vei simți mai obosit decât în mod normal fiind nevoie de mai multe momente de relaxare, vitamine, adoptarea unui regim de viață și alimentar mai sănătos. Nu este exclus să recidiveze unele probleme de sănătate, în aprilie dar și pe parcursul lunii  decembrie. Se pot reactiva afecțiuni renale, ale pancreasului sau ale sistemului digestiv. Este recomandat să fii prudent la ce anume și cât mănânci și să respecți îndrumările date de medic în cazul în care te confrunți cu probleme de sănătate. Nu este exclus să te trezești cu kilograme în plus, datorită faptului că nu respecți programul de muncă și alimentar.
              În a doua parte a acestui an sunt șanse să găsești remedii, tratamente medicale eficiente ceea ce îți va reda starea de optimism și de încredere în propria persoană. În lunile august și decembrie va trebui să fii mult mai prudent în ceea ce privește propria sănătate, pericolele la care te expui pentru că ești predispus la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei călătorii, probleme stomatologice, dureri oculare,  inflamații.
            În perioadele de retrogradarea lui Mercur: 2 – 25 aprilie; 5 – 28 august; 26 noiembrie – 15 decembrie este necesar să îți supraveghezi sănătatea fiind posibil să reiei un tratament sau revin anumite probleme de sănătate, se va observa o mai mare sensibilitate, o stare de oboseală, la nivel fizic și mental.