Capricorn

       Ascendentul în Capricorn
     Cei născuți sub acest ascendent au un aer sobru, dând impresia că sunt persoane cu multă experiență de viață. Sunt persoane enigmatice, lăsând greu să se vadă adevăratele lor probleme.   Ascensiunea socială este lentă dar sigură, reușind să înfrunte multe obstacole în această viață.
     Poate atinge funcții înalte, este organizat, practic, reușind să conducă foarte bine un colectiv, nu numai propria viață. Preferă să stea în singurătate ocolind aglomerațiile. Sunt persoane ambițioase, perseverente, au demnitate și stimă de sine încercând să își urmărească cu mare eficiență interesele. Acești nativi pot munci mult și din greu pentru a atinge scopul dorit dar nu se lasă descurajați de nimic. La ei totul ține de organizare și planificare. Nativii cu ascendentul în Capricorn adoptă un puternic simț al tradiției, al familiei și al responsabilității încă din copilărie.
     Aceste persoane deși nu își doresc să atragă atenția asupra lor totuși reușesc să se remarce prin succesul pe care îl au. De multe ori, poveștile acestor nativi cu ascendent în Capricorn nu sunt unele de succes.
     Se descurcă bine în tot ce ține de administrarea proprietăților, a terenurilor, cultivarea pământului. Este predispus la probleme cu stomacul datorită stresului; poate deveni depresiv datorită pesimismului. Se recomandă ca nativul cu ascendnetul în Capricorn să acorde mai multă atenție laturii spirituale a vieții.
     Aspect fizic: înalt, subțire, cu statură bine făcută, cu fața în general lungă și ovală, fruntea rotundă, cu ochi albaștri sau căprui, expresivi, cu tenul curat, părul castaniu predispus la chelie mai ales la tâmple.
     Predispozii mentale: rezervat, timid, nu își spune propriile păreri în public, nu prea este conștient de propriile calități având tendința de a-și subestima propria valoare. Este sensibil, sentimental, uneori putând deveni excesiv de protector, poate chiar cicălitor.