Chiron

                                                                                                            Asteroidul Chiron
ChironSimbol Chiron      
       Chiron a fost descoperit de Charles T. Kowal, la 18 octombrie 1977, cu ajutorul telescopului cu oglinda principală de 1,2 metri al Observatorului Palomar din California primind provizoriu denumirea de 1977 UB. De fapt, acest corp ceresc fusese fotografiat deja, pentru prima oară, pentru atlasul ceresc Harvard (Cambridge, Massachussetts), la 24 aprilie 1895.
       Acesta orbitează între Saturn și Uranus având o periodă de rotație de 50,682 de ani. Totuși Kowal nu a înlăturat posibilitatea ca obiectul să fie o cometă și a propus, în 1978, să fie denumit „Chiron”, dualitatea om/cal al animalului mitic centaur trimițând la posibilitatea unei posibile naturi asteroid/cometă a corpului ceresc.  
       În mitologie Chiron este fiul titanului lui Cronos (Saturn) care s-a transformat într-un cal și al nimfei Philyra. Cronos s-a transformat într-un cal pentru a se ascunde de soția Rhea, acesta fiind prins în mrejele iubirii cu nimfa Philyra. Astfel se naște Chrion, jumătate om, jumătate cal fiind respins de părinții lui. Fiind fiul lui Cornos, un titan, el era nemuritor. Se spune despre Chiron că l-a salvat pe Prometeu, care fusese pedepsit pentru că a adus focul pe pământ, oferindu-i acestuia nemurirea sa. Chiron se eliberează de durere prin moarte, eliberându-se de suferințele provocate de rana incurabilă, o rană provocată de Hercule cu o săgeată otrăvită. Zeus a rămas impresionat de fapta lui Chiron și astfel l-a transformat în constelația Săgetătorului.
       Chiron este însetat de autocunoaștere, un adevărat mentor pentru mulți eroi mitologici (Ahile, Hercule, Tezeu). Inițial considerat nemuritor, Chiron joacă rolul de vindecător având cunoștințe vaste despre medicină, astrologie, chiromanție, muzică. Chiron a fost aproape de natură cunoscând plantele și proprietățile miraculoase de vindecare ale acestora. Traducerea numelui Chiron înseamnă „priceput în a-și folosi mâinile.” El leagă boala de călătoria noastră spirituală prin viață reprezentând, de fapt, energiile vindecătorului rănit. Nu ai cum să ajungi la adevărata înțelepciune și capacitatea de a-i vindeca pe alții până când nu ai exersat adevărata suferință. Chiron reprezintă învățătorul potențial, care există în fiecare din noi. Se referă la încercările vieții cauzate de accidente, traume, boală, traversarea unor crize existențiale având astfel loc o adevărată sondare a sufletului și a personalității care ne va conduce către un nivel superior de conștiință. Chiron ne ajută să obținem libertatea interioară, după ce am aflat ce anume avem de transformat în propria ființă, înțelegând sensul profund al suferințelor cu care ne confruntăm. Aflat între Saturn și Uranus, Chiron joacă rolul de mediator între revoluție și evoluție ajutându-ne să integrăm tot ce este nou pentru a reuși să obținem vindecarea. El ne îndeamnă să căutăm, să descoperim echilibrul interior dar nu vom reuși să ajungem la acest lucru până când nu învățăm să privim cu detașare și înțelepciune momentele de cotitură din propria existență.
       Locul din tema natală unde se află Chiron reprezintă, din punct de vedere astrologic, o „rană”, este locul, domeniul (în funcție de casa astrologică) în care vom primi lecții importante care contribuie la procesul de vindecare karmică. În urma unor tranzite importante peste acest asteroid, de cele mai multe ori, au loc probleme de natură emoțională, sufletească și chiar la nivel de corp, ca rană fizică, menite însă să ne ajute în progresul spiritual. Chiron sugerează domeniul în care ești predispus la traume, renunțări, tot felul de încercări de natură fizică, mentală, emoțională sau spirituală. Putem să ne descurcăm foarte bine, dacă e să dăm sfaturi altora pe domeniul respectiv, în care se află Chiron în tema natală. Însă e foarte greu să obținem pentru noi anumite avantaje, de multe ori prețul fiind mult prea mare.
       Pe lângă rana fizică suferința lui Chiron reprezintă și trauma provocată de respingerea de către proprii părinți în copilărie. Chiron este o rană care zace ascunsă în propria ființă, o zonă vulnerabilă, o traumă care nu se va vindeca poate niciodată dar alături de care învățăm să supraviețuim, odată ce am identificat, conștientizat și acceptat problema. 
       Chiron mai este considerat și „vindecătorul rănit”. Plasarea lui Chiron în tema natală reflectă o rană afectivă din copilărie. După ce am trecut prin tot felul de traume, pierderi, mai târziu în viață, această rană poate deveni o adevărată binefacere prin capacitatea de a veni în ajutorul celorlalți împărtășind puterea tămăduitoare și învățăturile acumulate de-a lungul vieții. Prin ceea ce oferim celorlalți vom obține mai multă iertare, izbăvire fapt care ne va conduce inevitabil către starea de împlinire în plan spiritual.
       Asteroidul Chiron guvernează, în astrologie, tămăduitorul, învățătorul, maestrul spiritual, vindecătorul, terapeutul, el ne deschide calea către fuzionarea spiritului cu ființa fizică. Chiron dă curajul, ambiția și independența în gândire, nevoia de a învăța, acumula informații pe care să le împărtășim cu ceilalți. Este o muncă de durată, grea, situațiile cu care ne confruntăm trebuie tratate cu înțelegere (Uranus), înțelepciune și multă muncă (Saturn). Chiron ne conduce într-o adevărată călătorie în căutarea luminii care vine prin renunțări și suferințe, în urma unor răni,  traume menite să ne ajute în sondarea propriei conștiințe.          

                                              Chiron în zodii

        Chiron în zodia Berbec – acest nativ simte nevoia să se descopere fiind afectată imaginea de sine. Va căuta metode și căi originale de autovindecare încercând să îndepărteze sentimentul de inacceptare din partea mediului. Se va confrunta adeseori cu teama de a ieși în față, de a se face remarcat fapt care poate să-l conducă la adevărate limitări pe calea propriei afirmări. Aceste aspecte îl vor conduce adeseori la o oarecare stare de iritare, agitație, neîncredere în ceilalți oameni, nerăbdare.
       Se confruntă cu probleme legate de zona capului: migrene, leziuni, lovituri în zona capului, insomnii, există predispoziție la arsuri, iritații, erupții cutanate, entorse, hipertensiune arterială,  intervenții chirurgicale.
        Vindecarea constă în autoevaluare, capacitatea de a se concentra pe realizarea propriilor aspirații, dorința de a-și căuta și găsi propria cale, prin asumarea de responsabilități, prin curaj și voință menite să-l ajute în depășirea propriilor limitări, să treacă peste teama de a fi observat de ceilalți. Odată ce și-a înțeles trauma, are capacitatea de a se descurca în situațiile limită și de a veni astfel în ajutorul celorlalți, fapt care îl va ajuta să se simtă împlinit, mulțumit de propria persoană. Ceilalți vor ajunge să-i recunoască valoarea. Va ajunge să își manifeste independența, spiritul competitiv, să fie răbdător, receptiv la nevoile celorlalți putând ajunge un ghid al adevărului. Simte nevoia de a-și găsi menirea personală, în sensul conștientizării propriei căi în această viață. Are capacitatea de a-i învăța pe alți cum să-și controleze impulsivitatea, nerăbdarea și egocentrismul excesiv și de a-și manifesta inițiativa, curajul și voința.

       Chiron în semnul Taur – nativul se confruntă cu tot felul de limitări, obstacole care țin de acumularea de bunuri materiale, manifestarea abilităților și talentelor personale. Nu se poate exprima la adevărata valoare având obstacole în manifestarea energiei fizice. Există riscul de a pierde ceea ce deține deja în plan material (proprietate, bani, realizări). Nativul se remarcă printr-o nevoie permanentă de a acumula bunuri materiale, bani, își exprimă deschis dorințele căutând adeseori să se bucure de un trai îndestulat. Nu acceptă riscurile în plan material.
       Se poate confrunta cu probleme de sănătate care țin de zona gâtului (laringită, amigdalite), probleme cu tiroida, gușă, probleme de asimilare și de creștere, rinichi.
      Calea către vindecare constă în detașarea de materialitate, reevaluarea propriului sistem de valori, dezvoltarea spiritului practic rupându-se de atașamente. Va trebui să dea dovadă de altruism în plan material evitând lăcomia, acceptând că trebuie să fie generos cu ceilalți în ceea ce privește posesiunile sale în plan material sau abilitățile, talentele de care dispune. Odată ce și-a înțeles trauma poate ajunge la echilibru prin folosirea cu înțelepciune a propriilor talente, abilități, printr-o bună organizare și orientare a energiei fizice și intelectuale în vederea concretizării celor mai mărețe țeluri. Va reuși să obțină securitarea de care are nevoie accesând mai întâi nevoile interioare prin promovarea abilităților și talentelor înnăscute dar și prin abilitatea de a le veni celorlalți în ajutor în plan material. Poate deveni un foarte bun manager în multe domenii: agricultură, sistem bancar, politică, industrie, construcții, imobiliar. Dețin multă forță fizică, insistând să ducă la bun sfârșit ce și-au propus. Se pot dovedi a fi foarte atașați de casă, de partenerul de viață fiind atras de confort și afecțiune. Femeile cu Chiron în semnul Taur sunt atrase de bijuterii, toalete luxoase, le place să se pună în valoare.

       Chiron în zodia Gemeni acest nativ se simte adeseori neînțeles sau există riscul să nu-i fie luate în seamă ideile. Are tendința de a trece de la o extremă la alta în comunicare. Este respins de mediu având probleme legate de dicție, incoerență în conversații. Avid de cunoaștere, el va acumula adeseori informații din multe domenii, fără însă a le pune în ordine, să le dea o direcție clară. Simte nevoia să spună multe lucruri fiind predispus la exagerări, bârfe, minciuni, superficialitate în conversații. Va întâmpina probleme ce țin de negocieri, de afaceri, parteneriate, călătorii, în relația cu rudele apropiate. Adeseori  se poate confrunta cu probleme în școală, îndeosebi în copilărie simțindu-se neînțeles, neapreciat, deși el simte că are multe lucruri de oferit în plan intelectual. Se poate remarca printr-o timiditate accentuată.
       Este predispus la probleme de sănătate care țin de afecțiuni în zona brațelor, mâini, degete, umeri, epuizare nervoasă, afecțiuni pulmonare, bronșită, astm.
       Pentru acest nativ este important să depășească inhibițiile care țin de comunicare și să-și facă ordine în idei, în plan cognitiv, să accepte ca fiind valabile și ideile celorlalți, fără a mai avea ranchiună, invide față de cei care se descurcă bine la capitolul comunicare, în susținerea și depășirea cu brio a unor examene, finalizarea unor școli. De-a lungul vieții va putea ajunge la un oarecare echilibru reușind astfel să-și stăpâneasă teama de a vorbi în public, agitația mentală, devenind mult mai cursiv în exprimare reușind astfel să se concentreze pe finalizarea proiectelor deja începute.

       Chiron în semnul Rac – acest nativ se simte respins de părinți, familie, nu își găsește un loc stabil întâmpinând tot felul de probleme de natură emoțională și fizică. Este posibil să fi fost respins, abandonat de părinți, să fi avut o copilărie tumultoasă, plină de drame, pierderi de natură materială, fizică, emoțională, spitalizări frecvente. Se remarcă prin sensibilitate accentuată, neîncredere în ceilalți, frica de a-și întemeia o familie, teama de abandon, stări de dispoziție schimbătoare. Este necesar să își gestioneze emoțiile și sentimentele dând dovadă de maturitate, de a nu fi posesiv în relația cu cei apropiați și de a se debarasa de trecut, de mediul familial.
       Se poate confrunta cu depresie, anemie, tulburări ce țin de alimentație, probleme digestive, vărsături, ulcer, constipație, probleme mamare, cancer, tulburări ale tractului gastro-intestinal.
      Odată cu trecerea timpului, înțelegându-și sursa traumei, va adopta o nouă atitudine față de proprii părinți, fiind mult mai înțelegător cu aceștia. Se va concentra pe întemeierea unei familii, dedicându-și energia și suportul emoțional, afectiv creșterii propriului copil. Va reuși să le vină altora în ajutor, să se manifeste independent, să își manifeste deschis personalitatea, dorința de a întemeia o familie, de a veni în ajutorul copiilor săraci, abandonați. Va trebui să învețe cum să se prețuiască mai mult prin ceea ce oferă, să dăruiască afecțiune, dragoste și îngrijire celorlalți fiind mult mai deschis și receptiv la suferința celorlalți.

       Chiron în zodia Leu – acest nativ se poate confrunta adeseori cu probleme care țin de dezvoltarea capacităților creative și de procreere. Este posibil să își fi orientat talentele creative, încă din copilărie, într-o direcție greșită sau în direcția dorită de părinții său. Se simte respins de tată sau există posibilitatea de a-și pierde tatăl de la o vârstă fragedă. Va întâmpna adeseori dificultăți în viața sentimentală, datorită copiilor sau a relațiilor sentimentale, eventual prin faptul că nu își poate manifesta talentul, creativitatea într-un anumit domeniu. Atunci când se simte nedreptățit se va retrage în lumea lui preferând să stea izolat, dând dovadă de un ego exagerat trecând destul de ușor de la o extremă la alta: fie suferă de complexul de inferioritate, fie trece la cel de superioritate. Se remarcă prin aroganță, egoism, agitație, stare de neliniște, neîmplinire, pesimism, dorința de a se izola de lume, stimă de sine scăzută.
       Este predispus la probleme de sănătate care țin de coloana vertebrală, tulburări ale circulației sanguine, probleme cu inima.  
      Acesta trebuie să învețe cum să își exteriorizeze creativitatea, emoțiile, sentimentele, talentele pe care le deține, este recomandat să dedice mai mult timp creșterii și educării copiilor, să își exprime dragostea și pasiunile cât mai sincer și deschis. Odată ce și-a depășit rana, traumele adoptând un comportament sincer și direct, va câștiga putere prin faptul că le va veni altora în ajutor inspirându-i, ajutându-i să se exprime la adevărata lor valoare. Are șansa să ajungă lider, să îi fie recunoscute talentele, creativitatea depășind însă starea de inflexibilitate și de neîncredere în ceilalți ajungând astfel să obțină recunoașterea meritelor sale.

       Chiron în semnul Fecioară – acest nativ se remarcă printr-o mare nevoie de a deține controlul asupra mediului și evenimentelor cu care se confruntă. Perfecționist și critic, de multe ori ipohondru, riscă să ajungă la conflicte cu oamenii din preajma lui, fie că e vorba despre familie sau colegii de muncă. Trauma lui este legată în mod deosebit de integrarea personală, neputința de a se ridica la înălțimea așteptărilor celorlalți. Locul de muncă poate fi deseori condiționat de poziția socială a părinților. Are tendința de a fi obsedat de lucruri mărunte acordând atenție la fiecare detaliu. Critic, timid, starea de neîncredere îl poate determina să nu ducă la bun sfârșit proiectele demarate.
       Este predispus la probleme de sănătate care țin de sistemul nervos, indigestie, ficat, probleme de asimilare sau ale vezicii urinare, ulcer gastric. Trebuie să învețe cum să devină conștient de adevărata valoare, învățând să se adapteze cerințelor societății.
      Odată cu evoluția personală va reuși să obțină controlul asupra propriei traume, își înțelege rolul pe care îl are în societate câștigând astfel mai multă încredere în propria persoană și în ceilalți, își dezvoltă simțul de observație, se ocupă mai mult de propria sănătate. Acordă mai mult ajutor celorlalți, într-o manieră concretă învățându-i cum să trăiască mai echilibrat, să se îngrijească mai mult de prorpia sănătate. Va fi preocupat să se perfecționeze, să exceleze în mediul său de lucru devenind un foarte bun meseriaș. Acest nativ va face, de multe ori, muncă de voluntariat în domeniul medicinii, se va preocupa de terapii alternative învățând cum să devină util societății dar și pentru el însuși.

       Chiron în zodia Balanță – acest nativ se confruntă cu probleme, dificultăți care țin de viața relaționlă și socială. Este posibil să se fi simțit respins de mediul în care trăia, încă din copilărie având dificultăți în a coopera, a lucra în echipă, există incapacitatea de a se face observat, apreciat, iubit. Simte nevoia profundă de a fi admirat având o anumită dependență emoțională, predispoziția de a fi rănit, dezamăgit într-o relație de mariaj sau în relații de dragoste. Se remarcă prin neîncredere față de sexul opus dar și în orice formă de parteneriat ezitând atunci când este vorba să lucreze în echipă. Poate fi destul de ușor influențabil, nu are capacitatea de a-și impune punctul de vedere într-o relație de cuplu sau exagerează făcând tot felul de compromisuri. Se implică adeseori în relații în care fie dăruiește prea mult, fie preferă să fie egoist, să primească mai multă afecțiune, atenție din partea celuilalt având sentimentul că i se cuvine totul, fără să ofere dragoste la rândul lui.
       Se va confrunta cu probleme de sănătate care țin de rinichi, tulburări de metabolism, probleme ale pielii, insomnie, diabet zaharat sau probleme ale vezicii urinare.   
      Acest nativ are nevoie să învețe cum să își stabilească cu claritate limitele de demarcație în relația cu ceilalți oameni păstrându-și propria personalitate. Va ajunge să adopte o atitudine echilibrată în relația cu ceilalți oameni, să dezvolte proiecte în echipă dând dovadă de corectitudine, simțul dreptății și al armoniei în relații. Va învăța să fie mult mai îngăduitor și să renunțe la starea de nehotărâre și să dea dovadă de responsabilitate în activitățile de echipă, parteneriate sau în relația de cuplu. Se poate transforma într-un adevărat ghid având capacitatea de a-i ajuta pe ceilalți în a găsi armonia și echilibrul relațiile lor.

       Chiron în semnul Scorpion – este posibil ca acest nativ să fi suferit în copilărie o mare pierdere, traume legate de sexualitate (manipulare sexuală, viol) lipsindu-i capacitatea de a renunța la trecut, de a se vindeca cu adevărat având sentimentul că ceva a murit în el. Se remarcă printr-o atitudine rece, furie, dorința de răzbunare față de sexul opus, obsesii de natură sexuală, afectivă, se lasă dominat de pesimism, de dorința de auto-distrugere. Nu va reuși să exprime cu adevărat ceea ce simte, fricile cu care se confruntă. Poate fi preocupat de teama de a nu pierde o moștenire sau chiar este nedreptățit în plan material de către un  partener de cuplu sau de afaceri. Are tendința să folosească în mod abuziv abilitățile care țin de esoterism, ocultism, magie, îndeosebi dacă Chiron face aspecte rele cu alte planete din tema natală.
       Se poate confrunta cu probleme de sănătate care țin de aparatul reproducător și a uterului, tulburări ovariene, dereglări ale menstruației, probleme ale prostatei, hemoroizi, pietre la rinichi.
      Acest nativ va trebui să învețe să prețuiască viața și oamenii privind dincolo de materialitate și să le vină în ajutor, să facă față stresului și problemelor de natură emoțională, psihică, suferințelor provocate în urma unor traume de natură sexuală sau de sănătate. Calea către evoluție va fi găsită odată cu traversarea unor experiențe repetitive care țin de misterele vieții și a morții, de naștere și transformare. Odată cu progresul acest nativ va reuși să-și modifice comportamentul egocentrist renunțând la dorința de răzbunare, de manipulare în împlinirea scopurilor egoiste, pentru a reuși să ajungă la starea de împlinire în plan material și sexual, relațional. Își va dezvolta calitățile empatice sau psihice fapt care îl va ajuta să ajungă la o cunoaștere profundă a existenței. Va trebui să își dezvolte compasiunea, să dea dovadă de răbdare și cumpătare în relația cu ceilalți, să se elibereze de tipare vechi: frică, furie, dorința de răzbunare, posesivitate, dorința de manipulare. Are capacitatea de a se regenera rapid, după o problemă de natură emoțională sau materială.

       Chiron în zodia Săgetător – acest nativ se poate confrunta cu tot felul de piedici care țin de studiile superioare, obstacole în calea dezvoltării intelectuale, senzația că se află într-o continuă criză de natură spirituală, probleme în relația cu străinătatea sau în călătorii făcute în străinătate. Prezența lui Chiron în zodia Săgetător indică o răceală față de învățăturile spirituale tradiționale fiind lipsit de profunzime și având tendința de a se îndrepta către ateism sau o altă credință, ideologie. Se simte lipsit de înțelepciune și înțelegere fapt care îl va face să se simtă marginalizat de lumea în care trăiește. Se observă atitudinea de entuziasm exagerat, stres, oboseală, fanatism, extremism, lipsa valorilor, intoleranță față de credințele și aspirațiile celorlalți.
       Se confruntă cu probleme de sănătate care țin de zona coapselor, artrită, reumatism, boli ale aparatului respirator, are predipoziție la sciatică, gută.  
      Odată cu trecerea timpului, în urma unor evenimente marcante, acest nativ va câștiga deschidere spirituală, va trata latura spirituală în profunzime putând deveni un adevărat profesor, ghid, guru, îndrumător în plan spiritual pentru mulțime. Își va dezvolta capacitatea de înțelegere depășindu-și propriile limite în plan spirtiual dar și intelectual. Va dezvolta toleranța și moderația evitând excesele și idealismul. Va ajunge să obțină calmul și relaxarea la nivel mental adoptând o nouă filosofie de viață, dezvoltând simțul justiției și aptitudinea de a-și exprima înțelegerea personală asupra universului.

       Chiron în semnul Capricorn – nativul se remarcă printr-o puternică nevoie de a se face observat în societate, în carieră. Va fi într-o continuă luptă cu autoritățile încă din copilărie având de înfruntat figura autoritară venită din partea tatălui. Se confruntă cu teama permanentă de a nu i se lua funcția, statutul, de a nu fi dat la o parte de competitori. Are tendința de a controla totul devenit obsedat de muncă, trebuie să știe tot ce se întâmplă în mediul său profesional. Trauma lui este legată de imaginea socială sau profesională, o teamă interioară care, de multe ori îl, va conduce la confruntarea cu tot felul de obstacole și limitări în îndeplinirea obiectivelor. Se remarcă printr-o atitudine rigidă, predispoziția către pesimism, depresie, dorința de a se izola de lume, teama de a nu fi respins de autorități, mediul de lucru. Este posibil ca această teamă să se datoreze educației severe primite în familie, îndeosebi din partea tatălui.
       Este predispus la probleme de sănătate care țin de oase, articulații, probleme ale pielii, entorse, răceli, artrită, reumatism, crampe. Datorită efortului excesiv depus în carieră se poate confrunta cu starea de depresie.
      Odată cu trecerea timpului Chiron îl va ajuta să-și dezvolte simțul responsabilității, să renunțe la rigiditate privind dincolo de propriile interese dând dovadă de răbdare și înțelecpiune dedicându-se mai mult intereselor celorlalți. Este important să-și țină ambiția sub control, să nu se lase dominat de orgolii. Poate deveni un adevărat lider în planificarea și lansarea proiectelor fiind un bun organizator acordând atenție la detalii. Se poate aștepta la primirea unor funcții de răspundere dar trebuie să dea dovadă de echilibru, întrucât acest noroc poate fi urmat de prăbușire.

       Chiron în zodia Vărsător – acest nativ se remarcă printr-o oarecare teamă de viitor, de a-și dezvolta capacitățile intuitive și de a-și pune în practică ideile originale. Are dificultăți în a se rupe de tradițional fapt care îl va da, de multe ori, la o parte din calea progresului. Traumatismul este legat de faptul că s-a simțit dat la o parte de către prieteni, de grupul din care făcea parte, nu au fost luate în considerare ideile lui, dorința lui de a socializa sincer, deschis. Va exersa de-a lungul vieții multe evenimente în care va fi trădat de prieteni, până când va învăța cum să se detașeze și să facă alegerile corecte care țin de integrarea într-un grup. Se simte în largul lui, atunci când este vorba despre tehnologiile de ultimă oră, comunică deschis prin intermediul internetului preferând să se implice în tot felul de grupuri sociale care au legătură cu tehnologia modernă. Va întâmpina tot felul de dificultăți legate de concretizarea proiectelor. Acest nativ își manifestă individualismul excesiv, instabilitatea în plan mental, tendința de a renunța la proiecte, are schimbări bruște de dispoziție. Se observă teama de a propune soluții inovatoare având sentimentul de respingere în plan social.
       Se poate confrunta cu probleme de sănătate care țin de zona gleznelor, dificultăți cardiace, varice, probleme de circulație a sângelui, tulburări ale sistemului nervos.
     Odată ce a a traversat tot felul de lecții, destul de dure, în ceea ce privește integrarea în grup, cu timpul, va ajunge să învețe cum să se exprime deschis, să-și manifeste creativitatea dezvoltându-și spiritul de fraternitate, conștiința de grup. Va putea să își manifeste originalitatea, aptitudinile de inventator aducând tot felul de servicii umanității. Are capacitatea de a contribui la progresul civilizației, a societății. Este progresist dar și foarte independent preferând să își conducă singur viața, să își atingă idealurile fără să țină prea mult cont de părerile celorlalți. Se va dovedi destul de impulsiv în relația cu ceilalți. Este inteligent având mintea deschisă către tot ce este nou, original, are capacitatea de a se dedica împlinirii unui vis.

       Chiron în semnul Pești – nativul se poate confrunta cu starea de neîmplinire în plan spiritual fapt care va constitui un obstacol important în ceea ce privește dragostea și compasiunea față de semeni. Se va confrunta cu dificultăți în înțelegerea și acceptarea suferințelor celorlalți sau poate să considere că nu merită să fie apreciat, iertat de Divinitate pentru greșelile, păcatele pe care le-a săvârșit. Există o oarecare contradicție între a da și a primi nereușind să ajungă la un echilibru, de multe ori preferând să joace rolul de victimă. Este supus la tot felul de limitări, dorința de a se izola de lume sau alege calea călugăriei preferând să stea retras de oameni, de mulțime. Acest nativ se remarcă printr-o atitudine idealistă preferând starea de visare, nehotărîre, dependența de anumite persoane, poate avea nemulțumiri legate de spiritualitate, credință, de multe ori se simte nedreptățit de Divinitate. Va trebui să conștientizeze că nimic nu este întâmplător și că are de învățat lecția compasiunii și a dăruirii necondiționate având mai multă înțelegere față de oamenii neputincioși.
       Se confruntă cu probleme de sănătate legate de picioare, îndeosebi de tălpi, are predispoziție la intoxicații, boli infecțioase, alergii, dependență (de medicamente, droguri, alcool), afecțiuni legate de sistemul respirator, stări depresive, probleme de natură digestivă.  
      Odată cu trecerea timpului și obținerea progresului în plan spiritual, va învăța cum să folosească în sensul propriei evoluții imaginația, inspirația, va empatiza cu oamenii care trăiesc în mediile defavorizate. Ar fi bine să își dedice timpul lucrurilor frumoase, să se integreze în grupuri care îl ajută în dezvoltarea laturii artistice dar și a calităților de vindecător. Este atras de medii în care se află oameni bolnavi, cu handicap fizic, oameni săraci plăcându-i să le vină acestora în ajutor, fie prin implicarea în activități de voluntariat, fie își alege meserii care țin de asistența socială, psihiatrie, psihoterapie, preoție. Are șansa de a fi mult mai aproape de Dumnezeu, își dezvoltă capacitățile de vindecare, de mediumnitate și compasiune oferindu-le ajutor necondiționat oamenilor nefericiți. Are dorința de a crea o lume nouă, în care să fie pace și armonie între oameni.

                                  Chiron în case astrologice

       Chiron în casa I-a – acest nativ va căuta mai toată viața direcția confruntându-se cu tot felul de restricții, limitări în ceea ce privește capacitatea de a fi el însuși, de a se manifesta, în adevăratul sens al cuvântului, în relația cu ceilalți. Preferă de multe ori să trăiască în umbră fiind într-o luptă permanentă pentru a reuși să se facă remarcat. Poate fi, de multe ori, imprevizibil, nonconformist deținând multe calități, posibilități de evoluție care vor fi destul de târziu explorate. Are tendința să-i pună pe alții pe primul plan putând fi un bun consilier, sfătuitor pentru ceilalți și mai puțin pentru sine. Va trebui să învețe să se cunoască pe sine.

       Chiron în casa a II-a – nativul este atașat de lucruri sau persoane, se află în căutarea confortului material și fizic. Poate deveni un bun colecționar sau consilier în materie de finanțe, proprietăți, în domeniul imobiliar. Se va confrunta adeseori cu probleme de natură financiară sau nu va fi niciodată mulțumit de cât câștigă. Poate avea un comportament sexual deviant care se datorează unor abuzuri suferite de nativ în copilărie. Încercările pot veni din neîncrederea în propria valoare, stimă de sine scăzută, lipsă de afecțiune, de iubire. Poate găsi calea spre vindecare prin  îmbunătățirea abilităților de comunicare, socializare, prin implicarea în activități care să-l ajute în valorificarea abilităților și talentelor pe care le deține.

       Chiron în casa a III-a – acest nativ se poate confrunta cu dificultăți care țin de comunicare, vorbire, relaționarea cu rudele apropiate sau cu vecinii. Poate suferi de un șoc care îi afectează vorbirea, produce dificultăți de exprimare. Suferă de timiditate datorită respingerii suferite de mic copil venită din partea părinților, a mediului în care a crescut. Pentru acest nativ e important să își valorifice ideile creative, inteligența, să se implice în tot felul de discuții care să îl ajute să găsească răspunsuri la problemele cu care se confruntă. Odată ce și-a depășit frica de exprimare va ajunge să valorifice inteligența creativă, capacitatea de a-i instrui pe ceilalți și să-și depășească dificultățile de vorbire. Poate fi un foarte bun logoped, profesor, poate chiar să lucreze în domenii care țin de comunicarea verbală și nonverbală.

       Chiron în casa a IV-a – pentru acest nativ este foarte importantă relația cu familia, părinții simțind nevoia permanentă de a fi într-un mediu care să-i asigure un confort psihic și afectiv. Este posibil să nu se fi bucurat în copilărie de dragoste și atenție venită din partea părinților, să fi fost marginalizat de aceștia. Este foarte important să aibă parte de securitate în plan emoțional. Este posibil ca, de-a lungul vieții, să le ofere ajutor celorlalți, mai puțin propriei familii preocupându-se de oamenii săraci, de copii orfani, de persoanele abandonate de familie și societate. De-a lungul vieții va fi supus la tot felul de experiențe dure, care îl vor marca profund la nivel emoțional fiind o persoană care empatizează foarte ușor cu nevoile celorlalți. Va trebui să se axeze mai mult pe propriile nevoi și mai apoi să se preocupe de ceilalți.  

       Chiron în casa a V-a – acest nativ este posibil să se fi confruntat în copilărie cu o atitudine autoritară din partea părinților, care nu l-au lăsat să-și manifeste creativitatea sau să își exprime dragostea sau nu i-au oferit suficientă afecțiune. Acesta trebuie să conștientizeze existența copilului interior, să privească viața cu mai multă încredere și optimism dăruind iubire în mod necondiționat, jucându-se mai mult cu copiii, dedicând mai mult timp propriilor copii descoperind astfel o lume în care să își manifeste bucuria de a fi. Este posibil să investească în afaceri și să obțină mari realizări în plan financiar, după care să urmeze prăbușirea. Chiron îi dă posibilitatea de a renaște, de a învăța din propriile greșeli și de a o lua astfel de la capăt. Nativul trebuie să își învețe lecția de viață care vizează dragostea, relația cu copiii, creativitatea, investițiile și hobby-urile. Poate deveni un foarte bun consilier prihologic pentru copii sau un bun educator.

       Chiron în casa a VI-a – acest nativ se remarcă printr-un puternic simț critic și autocritic, intră în miezul problemelor pentru el fiind important să rezolve orice problemă cu care se confruntă.  Reușește să fie atent la detalii, este un perfecționist la locul de muncă, înclinat către obsesii care țin de alimentație fiind o persoană sensibilă. Se va preocupa foarte mult de sănătate fiind atras de mediile medicale, dornic să vină în ajutorul celorlalți din punct de vedere medical. Este predispus la diverse probleme, boli acute, accidente, se va confrunta cu boli în copilărie. Poate avea probleme legate de locul de muncă, nemulțumiri în relația cu colaboratorii sau subalternii putând experimenta tot felul de situații neplăcute datorate trădărilor venite din partea acestora. Va trebui să învețe cum să se detașeze de colegi, să evite sacrificarea timpului și a enegiei în solosul celorlalți lăsându-se pe sine la urmă. Poate ajunge un foarte bun terapeut, vindecător, este dornic să-i ajute pe cei din jur, fie că e vorba de planul fizic, emoțional, mental sau spiritual.

       Chiron în casa a VII-a  – nativul se va confrunta cu tot felul de probleme în relația cu ceilalți oameni punând accentul pe relațiile de parteneriat, în relația cu competitorii putând întâmpina chiar și probleme de natură legală. Poziția lui Chiron în casa a VII-a aduce în vedere necesitatea de a-și schimba atitudinea în relația de mariaj, de a adopta o atitudine mai fermă și nu de a se înjosi, umili, de a se lăsa folosit atât de partenerul de viață dar și de ceilalți oameni. Va trebui să învețe cum să își exprime ferm punctul de vedere. Va constata adeseori că nu e ajutat de către persoanele pe care le-a susținut, alături de care s-a aflat în momentele grele ale acestora. Odată ce și-a învățat lecția de viață va reuși să devină un bun consilier, în relația de cuplu sau de afaceri.

       Chiron în casa a VIII-a – se poate vorbi de o lecție de viață legată de materialitate, testamente, moșteniri, de moartea unor persoane apropiate, asigurări, de tot ceea ce are legătură cu finanțele și valorile altora. Acest nativ poate avea șansa de a primi o mare sumă de bani, o moștenire, bani în urma unui partaj pe care, ulterior, riscă să o risipească în mod nechibzuit ajungând, poate, mai sărac decât a fost înainte. Va suferi multe dezamăgiri sau poate experimenta lecția materialității, în conexiune cu lăcomia naturii umane. Este predispus la probleme care țin de latura materială și spirituală sau probleme de sănătate în zona genitală. Acest nativ se remarcă printr-o puternică intuiție având capacitatea de a se ridica în urma pierderilor și de a merge mai departe, depășind afecțiunea fizică sau emoțională cu care se confruntă. Poate deveni dependent de veniturile altora. Odată ce și-a învățat lecția va putea ajunge un foarte bun consilier în materie de finanțe, taxe și impozite, poate deveni un bun sexolog, terapeut fiind mult mai responsabil. Cu Chiron afectat poate ajunge să sufere pierderi ale unor persoane dragi care îl vor marca.

       Chiron în casa a IX-a  – acest nativ se va confrunta de-a lungul vieții cu tot felul de limitări legate de spiritualitate, studii superioare putând ajunge în situația de a renunța la școală. Poate suferi mari pierderi la drum lung sau în străinătate. Va ajunge, la un moment dat în viață, să conștientizeze că, pentru a putea evolua, progresa este nevoie să învețe, să acumuleze cât mai multe informații, să accepte învățăturile celor mai înțelepți. Poate ajunge să se mute de la o școală la alta până când va reuși să găsească profesorii și domeniul de studiu care îl interesează cu adevărat. Are șansa să întâlnească un profesor sau un ghid, un mentor care-l va influența în sensul evoluției și îl ajută să descopere menirea în viață reușind astfel să reia procesul învățării. După mult efort și experiențe, mai mult sau mai puțin neplăcute, legate de studii, călătorii sau spiritualitate acest nativ se poate transforma într-un foarte bun terapeut, ghid, profesor sau consilier.

       Chiron în casa a X-a – acest nativ se confruntă cu teama de a nu fi respins de persoane influente, de autorități fiind posibil ca părinții acestuia să fi contribuit în copilărie la eșecul acestuia. Se poate confunta cu ideea că nu este suficent de bun să se implice într-o profesie, într-un anumit domeniu sau că trebuie neapărat să ajungă cât mai sus, cu orice preț sacrificându-și astfel viața de familie. Va primi lecții destul de dureroase la capitolul carieră, imaginea publică și tot ceea ce ține de respectul de sine, recunoașterea de către anturaj. Chiron în casa a X-a aduce acestui nativ lecții privind problemele privind controlul emoțiilor sau asupra altora. Odată ce și-a învățat lecția va reuși să-și descopere propria valoare. Acest nativ se poate implica cu succes în domenii, organizații care țin de domeniul medical, în politică, în tot felul de organizații prin intermediul cărora să vină în ajutorul celorlalți. Va deveni un foarte bun coordonator și organizator reușind să câștige respectul celor din jur devenind un adevărat lider.

       Chiron în casa a XI-a – pentru acest nativ este important să găsească noi modalități de a progresa, de a afla alternative de dezvoltare personală dar și pentru cei din jur. Se poate dovedi a fi un foarte bun cercetător în domenii care țin de tehnologia modernă sau în studiul astrologiei. Va trebui să învețe o lecție importantă legată de prieteni prin adoptarea de strategii cât mai eficiente în vederea îndeplinirii unor idealuri de viață sau de implicare în cadrul unui grup, asociație stabilindu-și obiectivele astfel încât să poată veni și în ajutorul celorlalți. Se va confrunta adeseori cu probleme care țin de relațiile de prietenie sau în cadrul unui grup, o asociație simțindu-se folosit, exploatat de aceștia. La acest nativ se va remarca nevoia de a răspunde la întrebări, dincolo de limitele normalului dând dovadă de originalitate, independență și nonconformism și dorința de a coopera. Nativul socializează mult mai eficient în grupurile restrânse. Se remarcă printr-o sensibilitate deosebită și o intuiție care îl va ajuta să iasă din situațiile critice. Va trebui însă să învețe cum să își aleagă prietenii și grupul din care vrea să facă parte.

       Chiron în casa a XII-a – nativul se remarcă printr-o mare sensibilitate, capacitatea de a empatiza cu ceilalți, dorința de a deveni un vinecător, un bun terapeut, psiholog, psihoterapeut. Poate deveni vindecător prin puterea gândului sau are capacitatea de a găsi tratamentul potrivit pentru o gravă problemă de sănătate. De-a lungul vieții se va lovi de tot felul de probleme datorate dușmanilor ascunși, atacuri energetice, poate deveni victima magiei negre riscând să fie victima propriei neîncrederi în ceilalți pentru că s-a confruntat cu tot felul de manipulatori, hoți, escroci. Poate ajunge să aprofundeze domenii care țin de magie, participă la cursuri, terapii alternative, paranormale pentru a dobândi capacități de vindecare. Se va interesa de domenii care țin de asistența socială, spiritualitate, va fi atras de mânăstiri, aziluri de bătrâni, case de copii și chiar de pușcării. Este indicat ca, atunci când se confruntă cu probleme de sănătate, să schimbe mediul de lucru, grupul de prieteni, să se elibereze de orice contrângeri, limitări întrucât problemele lui de sănătate se pot datora și atacurilor energetice. Acest nativ are nevoie de mai multă relaxare, să petreacă mai mult timp în natură, alături de familie.