Taur

002 Taur
În latină: Taurus
(21 aprilie – 21 mai)
Verbul caracteristic: ”A avea”
Semn feminin, fix, de pământ, guvernat de planeta Venus.
 
002 TaurSimbolul zodiei: un taur avand coarne și copite neobișnuite, într-un acces de furie; taurul originar sau Baal, la asirieni. Reprezintă natura umană încăpătânată și tenace. Simbolul primăverii și al fecundității. Sunt constanți în relațiile de parteneriat, fideli în atașamente, conștienți de drepturile și îndatoririle lor, se dedică familiei și grupului din care face parte.
 
Culorile: roz, vernil
Pietrele norocoase: ametist, agat, calcedonie, carneol, cristal de stâncă, cuarț roz, jasp rosu, malahit, rodonit, obsidian, smarald, turmalină, zircon.
Metalul caracteristic: cuprul.
Numere norocoase: 4 și 6.
Ziua norocoasă: vineri.
Organele sensibile: gât, urechi, esofag, corzi vocale, amigdale, cerul gurii, laringe.
Principalele calități: stabilitate, pragmatism, acumulare, frumusețe, simț artistic, calm, încredere, răbdare, motivație, siguranță, tenacitate.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Taur, Fecioară, Capricorn este excelentă;
Rac și Pești este bună;
Leu și Vărsător este riscantă;
Scorpion, Săgetător, Balanță este dificilă;
Gemeni și Berbec este nerecomandabilă.
 
Personalitate Cei născuți sub influenta acestei constelații posedă un caracter tenace, obstinant care rareori acceptă sfaturile celorlați. Fiind un semn fix și totodata un element de pământ Taurul este o persoană mai degrabă conservatoare decât inițiatoare. Relațiile cu ceilalți sunt importante dar nu obligatorii. Acesta se va descurca mult mai bine de unul singur în orice proiect pe care îl inițiază. Își alege foarte greu prietenii dar pe care îi păstrează pentru toată viață. Ține la intimitatea lui și nu dorește să fie deranjat, întâlnirile se petrec într-un cadru elegant, comod, relaxant. Bunătatea și loialitatea acestuia sunt valorificate din plin, iar aprecerile din partea prietenilor la adresa lui nu întârzie să apară. Apar însă probleme datorită încăpățânării de a merge într-o anumită direcție care nu se află în acord cu grupul din care face parte. Atunci preferă să preia singur conducerea sau se separă de grupul respectiv. Este tenace și uneori taciturn, va face doar ce îi place, nedorind să fie scos din ritmul lui de lucru. Ca prieten va fi întotdeauna minunat, știe să fie un foarte bun confident sărind în ajutorul apropiaților.
 
Profesii recomandate: contabil, economist, creator de modă, stomatolog, medic ORL, bucătar, grădinar, profesiuni bancare, arhitect, constructor, artist.
 
Dragoste Nativul taur nu va confunda afacerile sau profesia cu ceea ce se întâmplă în casă. Acesta dă dovadă de bun simț și spirit practic. Odată ce a ales un partener de viață, devine posesiv dorindu-și exclusivitatea deplină asupra celuilalt. Debordează de magnetism, sensibilitate, afectivitate dăruind și cerând acestea în egală măsură. Deși are momente de rătăcire în afara căminului, acesta se va reîntoarce acasă, fiind singurul loc în care se simte în siguranță.
 
Sănătate Nativul taur este rezistent și puternic fizic, revenindu-și destul de repede în urma unei îmbolnăviri. Apar predispoziții de îmbolnăvire în zona pieptului și a gâtului. Pot apărea și afecțiuni renale, hepatice sau ale măduvei spinării. Factorii care pot declanșa anumite boli se datorează conflictului interior permanent.