Sagetator

009 Sagetator
În limba latină: Sagittarius
(22 noiembrie – 21 decembrie)
Verbul caracteristic: ”A înțelege”
Semn de foc, mutabil, masculin, guvernat de Jupiter.
 
009 SagetatorSimbolul zodiei: ideograma zodiei Săgetător este formată dintr-o săgeată înclinată la 45 degrade, simbolizând căutările omului între planul divin și căutările legate de planul material, uman (pe direcția orizontală), căutarea echilibrului între spiritual și material. Săgeata este trimisă în sus pentru a atrage atenția ființelor superioare, că omul a ajuns în etapa în care caută ghidare, caută un maestru. Linia care întretaie ideograma Săgetătorului reprezintă pericolele acestei etape. Dorința de a cunoaște adevărul divin poate duce la împrăștierea în filozofii inutile, în teorii neaplicate.
 
Culorile: albastru.
Pietrele norocoase: ametist, agat de foc, acvamarin, calcedonie, chihlimbar, crisopraz, cristal de stâncă, granat, lapis lazuli, malahit, peridot, piatra Lunii, turcoaz, topaz.
Metalul caracteristic: cositor.
Numere norocoase: 3, 5, 7.
Ziua norocoasă: joi.
Principalele calități: expansiune, aspirație, credință, călătorii, deschidere, veselie, jovialitate, longevitate, sportivitate, prietenie, optimism.
Defecte: neînduplecare, superficialitate, credulitate, impulsivitate, lipsă de tact.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Săgetător, Berbec, Leu este excelentă;
Vărsător, Balanță este bună;
Pești, Fecioară delicată, chiar riscantă;
Gemeni, Rac, Taur este dificilă;
Capricorn, Scorpion este nerecomandabilă.
 
Personalitate Nativul Săgetător are un mare interes pentru călătorii, pentru culturi și limbi străine, pentru educație cât mai înaltă (specializări post-universitare, masterate, doctorate), pentru tot ce este legat de spiritualitate și credință. Este un gânditor prin excelență, căutând în permanență să se informeze despre tot ce îl înconjoară. Învață cu ușurință limbile străine, iubește călătoriile și depărtările. Se maturizează mai repede decât semenii săi, având atracție către lucrurile serioase ale vieții. Chiar dacă uneori pare de neînțeles pentru ceilalți, nativul Săgetător va ști întotdeauna să atragă oameni importanți de partea lui. Poate deține, la un moment dat, o funcție importantă în învățământul superior, în aparatul de stat sau chiar un rol de ghid pentru alte persoane mai puțin evoluate. Nativul Săgetător are idealuri înalte și va face tot posibilul să și le atingă. Succesul nativului Săgetător se datorează atât intuiției cât și disponibilității de a acționa precum și mobilității. Este un luptător cinstit, care iubește sportul și natura, mărinimos față de sine și față de ceilalți.
 
Profesii recomandate: diplomat, profesor, teologie, știință, translator, ghid turistic, ambasador, învățământ, cercetare, relații publice, agent de turism.
 
Dragoste Nativul Săgetător are nevoie de multă afecțiune și înțelegere pentru a se simți fericit, pentru că zodia predispune la unele decepții vizavi de viața intimă. Relațiile sentimentale sunt luate prea în serios, datorită nevoii de atașament. Nativul Săgetător are multe idile, dar puține vor rămâne în amintirea sa, pentru că Săgetătorul se îndrăgostește o dată și îl urmărește pentru multă vreme imaginea persoanei pe care a iubit-o cu adevărat. Căsnicia este considerată de acesta ca fiind îngrădirea libertății sale.
 
Sănătate Elementul foc predispune acest nativ la suprasolicitarea sistemului nervos, făcându-l pe acesta să treacă de la stările de exaltare la cele de depresie. Sunt vizate splina și ficatul, șoldurile, pulpele, astfel că acest nativ este predispus la paralizii ale membrelor, accidente sportive, sciatică.