Scorpion

       Ascendentul în Scorpion
     Cel născut sub acest ascendent are o personalitate magnetică, este învăluit în mister, reușind să îi atragă pe ceilalți ca un magnet. Sunt persoane puternice știind să iasă din încurcături.
     Oamenii se simt atrași de personalitatea acestora, dar reușind cu greu să îi înțeleagă, întrucât sunt greu de citit. Acești nativi reușesc să arate că sunt calmi, siguri pe ei, deși dincolo de această imagine se află un vulcan în clocot. Au fire sarcastică, nu au încredre în oricine, etichetând o persoană dintr-o singură privire. La ei este totul alb sau negru.
     Au un caracter înclinat către experiențe originale, sunt atrași de aventuri neobișnuite reușind să treacă dincolo de limita normalului, sunt foarte curioși în tot ce este legat de esoterism, de viață și de moarte. Au minte ageră, sunt rapizi în acțiune, plini de energie și optimism. Unii dintre acești nativi pot deveni confuzi când se lovesc de evenimente de viață care pot genera reacții puternice din partea celorlalți.
     Aceștia pun mult accent pe intimittaea lor, ce poate friza paranoia având o foarte mare nevoie de a controla mediul în care trăiesc. Sunt experți în strategii. Le place să aibă totul sub control, cu toate acestea, pot pierde anumite oportunități datorită nervozității. Ei pot fi buni parteneri, cu picioarele bine înfipte în pământ.
     Aspect fizic: statură medie sau puțin peste, au tendința către îngrășare; părul este des, închis la culoare, ușor ondulat; sprâncene proeminente, nasul și profilul sunt acviline sau mediteraneene, tenul este închis la culoare.
     Predispoziții mentale: minte ageră, pătrunzătoare, având tendința de a critica, voință, încăpățânare, opinii rigide. Este greu de influențat sau de înșelat. Este energic, impulsiv sau foarte nervos când este provocat. Poate fi bun ofițer, afacerist, navigator, dar și bun chirurg, esoterist.