Rac

       Ascendentul în Rac
     Cel născut sub acest ascendent are o fire timidă, sensibilă, emotivă. Este protector față de cei apropiați având spiritul matern foarte dezvoltat. Dispozițiile psihice sunt foarte puternice, dar și foarte schimbătoare, putând trece ușor de la o stare la alta. Se poate înveseli repede dar în egală măsură poate reveni la starea de melancolie, de tristețe.
     Este o persoană miloasă, receptivă la tot ce se întâmplă în jur. Trebuie să încerce să își controleze emoțiile întrucât riscă să devină victima propriilor sale hipersensibilități. Este o persoană vulnerabilă, influențabilă, căutând adăpost într-o carapace în care preferă să se ascundă singur.
     Cei cu ascendnetul în Rac sunt persoane tandre, gata oricând să devină neliniștite într-un mediu care ei simt că nu le priește. Sunt destul de modești și pot fi abordați cu destul de multă ușurință. Preferă relațiile în care există niște reguli bine definite, foarte bine orientate către familie. Când vine vorba de căsătorie abordează lucrurile în mod practic și realist.
     Aspect fizic: nu depășește statura medie, manifestă tendința către îngrășare, are mers apăsat; fața rotundă, obraji plini, bărbie aparent îngroșată, nasul scurt, pieptul larg, mâinile și picioarele mici; poziția mâinilor seamănă cu cea a racului.
     Predispoziții mentale: îi place să călătorească, dornic să posede bunuri, este precaut în acțiuni, atent cu banii; este înțelegător cu ceilalți dar și schimbător în impresii. Manifestă înclinații către ocultism, către psihologie și esoterism.