Piatra Lunii

Piatra Lunii

???????????Piatra Lunii – sau piatra norocului – a fost întotdeauna foarte populara în India, unde este considerată o piatră sacră, magică, dar apreciată și de romani și de greci. Romanii credeau că Piatra Lunii s-a format în mod magic din lumina Lunii și a fost utilizată pentru crearea de bijuterii romane înca din anul 100 EN. Grecii antici și romanii asociau Piatra Lunii cu zeitățile Lunii. Piatra Lunii sau Moonstone era foarte populară printre bijuteriile Art Nouveau de la începutul sec.XX. În această perioadă bărbații purtau Pietrele Lunii la acele de cravată, la butoni, inele și montate ca ornamente pe lanțurile de la ceasuri, iar femeile purtau Pietrele Lunii la brățări, broșe, inele, cercei și coliere.
Se spune că Piatra Lunii este o piatră cu conotații mistice, o piatră a norocului și a emoțiilor, piatră tipic feminină, piatra a iubirii și speranței și, de asemenea, piatră a dorințelor împlinite. În ulte locuri este considerată o piatră a viselor, se spune că dacă o porți vei avea vise placute.
Piatra Lunii este asociată cu Luna și apa. Este o piatră a dragostei și se spune că aduce dragostea celui care o poartă (dacă dai iubitului(ei) o Piatră a Lunii când este Lună plină veți avea mereu pasiune unul pentru celălalt).
Piatra Lunii este o gemă foarte personală: este reflecția persoanei care o posedă, arată exact realitatea. Este foarte bună pentru femei, stimulează funcționarea glandei pineale și echilibrează ciclurile hormonale interne cu ritmul naturii.

piatra-lunii1
Piatra Lunii este prețuită pentru că:
– aduce noroc,
– ajută în a prevedea viitorul,
– ajută în intuiție, aduce inspirație,
– aduce succes în dragoste și în afaceri,
– oferă protecție pe pământ și pe apă.
Culoare: incoloră, albicioasă, galbenă, verde, roz, alb-argintiu sau alb lăptos cu o usoară strălucire de albastru când piatra este mișcată (fenomen numit adularescență).
Se găsește în India, Mexic, Australia, SUA, Brazilia, Elveția. Sri Lanka este cea mai importantă sursă de Piatra Lunii în ceea ce priveste volumul și calitatea.
Îngrijirea și curățarea:
Datorită durității relative scăzute piatra Lunii este fragilă și tebuie ferită de zgâraieturi printr-o manipulare atentă. Trebuie purtată cu precauție, inelele sau brățările cu Piatra Lunii prezintă o usoara tendință spre spargere. Nu se curață cu abur sau ultrasunete, se curață doar cu o cârpă moale. Cele mai valoroase sunt cele incolore, transparente și cu o stralucire puternică de albastru.

Moonstone_1_
Zodii: Rac, Balanță, Scorpion, Săgetator, Pești.
Chakre: 2, 3, 4, 5, 6, 7.
Efecte: piatră a norocului, a iubirii și emoțiilor, a dorințelor împlinite, simbolizează cel de-al treilea ochi, protejează noile începuturi, schimbarile în viață, călătoriile, căsnicia, copiii, femeile, destinul, somnul. Stimulează altruismul, intuiția, încrederea, cunoașterea, afecțiunea, ocrotirea, aprecierea de sine. Scade anxietatea, stresul, egoismul, stările conflictuale, slabiciunile, inhibițiile.
Recomandată celor care au tendința de a cheltui prea mult.
Sănătate: benefică pentru stomac, splină, pancreas, inima, plămâni, intestine, piele, ochi, asimilarea elementelor nutritive. Benefică femeilor la naștere, tuse uscată, senzație de arsură, tensiune arterială, febră, insomnie, mușcături de insecte, dureri de cap, grețuri, infertilitate.