Scorpion

008 Scorpion
În limba latină: Scorpio
(23 octombrie – 21 noiembrie)
Verbul caracteristic: ”A dori”
Semn de apă, feminin, fix, guvernat de planetele Marte și Pluto.
 
008 ScorpionSimbolul zodiei: Prin cele trei linii paralele, omul este așezat în fața propriei ființe, dar acum nu este vorba doar de evaluare și analiză. Este momentul plăților, al concluziilor, este momentul marii pocăințe, în care el trebuie să se deschidă către o nouă viață spirituală. Săgeata parcă urcă de undeva din adâncurile ideogramei, aspect ce simbolizează că s-a ajuns la acea etapă în care foarte multe lucruri ascunse în subconștientul omului vor ieși la suprafață.
 
Culorile: roșu, violet.
Pietrele norocoase: acvamarin, carneol, crisolit, coral, granat, malahit, ochi de pisică, ochi de tigru, piatra Lunii, rubin, sardonix.
Metalul caracteristic: fier, oțel.
Numere norocoase: 8, 9, 2 și 4.
Ziua norocoasă: marți.
Principalele calități: transformare, regenerare, renaștere, reîncarnare, spiritualitate, sexualitate, magnetism, instinct, dorință, tentație, ambiție, motivație, energie, inteligență.
Defecte: distrugere, angoasă, răutate, voință, posesiune, cinism, lipsă de discreție, duritate, violență, posesivitate, ranchiună.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Scorpion, Pești,Rac este excelentă;
Capricorn, Fecioară este bună;
Vărsător, Leu este delicată, chiar riscantă;
Gemeni, Berbec este dificilă;
Săgetător, Balanță este nerecomandabilă.
 
Personalitate Nativul din zodia Scorpion este hotărât, rafinat, tainic, curios. Poate fascina datorită caracterului său puternic, cu atât mai mult cu cât are și aerul de mister în el. Este tenace și perseverent, are un mod de a gândi și acționa puternic marcat de sentimente. Poate îmbrăca cu succes cariera de psiholog, de spion, reușind să cunoască atât culmile cât și abisurile existenței. Este permanent în tensiune, putând cădea foarte ușor în extreme. Predispus la a fi viclean, răzbunător, agresiv, încăpățânat și exagerat de gelos. Puternic din fire, nativul Scorpion nu se lasă ușor învins, are un profund simț al apărării reușind să iasă din cele mai complicate situații. Este greu înțeles de către cei din jurul lui, nu le arată celorlalți ce gândește de fapt. Este perceput adeseori de către ceilalți ca fiind o persoană sensibilă, emoțională. Dar emoțiile sunt bine ținute sub control, arătând celorlalți o imagine de om sigur pe sine, încrezător. Când emoțiile Scorpionului explodează, poate deveni destul de periculos pentru ceilalți, fiind foarte răzbunător și sarcastic. Reușește să obțină ceea ce vrea de la viață, uneori acest nativ este înclinat către autodistrugere, spre experiențe originale, spiritul de investigator reușind să îl atragă în acțiuni incitante, periculoase.
 
Profesii recomandate: farmacist, chirurg, scafandru, arheolog, spion, justiție, profesiuni legate de moarte (cimitir, pompe funebre, morgă), fizică nucleară, psiholog.
 
Dragoste Atracția sexuală este foarte puternică, într-o relație sentimentală acest aspect devine deosebit de important. Această zodie conferă un puternic magnetism și o manieră libertină de a vedea viața. În relația intimă imaginația joacă un rol important, ceea ce aduce o notă de poezie și romantism. Devine generos când este vorba de căsătorie și este capabil să îi ofere persoanei iubite multă afecțiune. Dacă sunt criticați devin morocănoși, iar împăcarea devine destul de dificilă. Nu sunt prea încrezători în dragoste, reușind să se atașeze de o persoană numai dacă simte că aceasta merită. Dorințele emoționale sunt intens influențate de energiile sexuale.
 
Sănătate Nativii sunt persoane cu un fizic sportiv, însă în cele mai multe cazuri acordă insuficientă atenție tulburărilor de sănătate. Sunt predispuși la afecțiuni ale organelor genitale sau probleme ale măduvei, dar și bruște căderi energetice. Alte boli la care este predispus nativul din zodia Scorpionului: boli de stomac, gât și nas, infecții, hemoroizi, intoxicații.