Bujor

     Persoanele născute în zilele de: 2, 11, 20, 29
     Bujorul semnifică dorința, pasiunea de a iubi, de a înflori în căldura sentimentelor.
    Bujorul este o persoană care luptă să își atingă obiectivele, în ciuda tuturor problemelor care pot apărea în mod neprevăzut în viața acestuia. Este vorba de o perseverență definitorie ce se poate transforma în încăpățânare, ceea ce îl poate îndepărta pe nativul bujor de cei din jur. Acești nativi trebuie să învețe mai mult ce înseamnă comunicarea cu cei din jur, ce înseamnă să fie flexibil. Trebuie să încerce să nu îi mai jignească pe cei din jur.
        Este o persoană loială, devotată, capabilă de multe sacrificii față de persoanele pe care le iubește. Îi place să se țină de cuvânt și nu se va da pentru nimic la o parte până când nu vede că și-a împlinit datoria.
Nativul Bujor trebuie să învețe lecția răbdării, să fie răbdător mai ales față de cei dragi, să renunțe la spiritul critic.
     În dragoste devine dependent de persoana iubită, fiind loial, simte nevoia permanentă de a fi protejat și iubit, simțind frica de singurătate. Uneori poate deveni poate prea posesiv, gelos în momentul în care simte că nu îi sunt împărtășite sentimentele. În tinerețe este adesea nestatornic.
     Iubește foarte mult natura și tot ce ține de aceasta. Activitățile sale practice sunt îndreptate către asigurarea unui trai confortabil și lipsit de probleme.
    Compatibilitate: Bujor, Albăstrea, Orhidee, Mac, Margaretă.
     Numere norocoase: 1,4,7, 9, 18, 27, 33, 42.
     Zile favorabile: duminică, luni, vineri.