Lilith (Luna Neagră)

Lilith    Lilithsymbol

            Din punct de vedere astronomic reprezintă cel de-al doilea focar al orbitei elipsoidale circumterestre descrise de Lună, primul focar fiind ocupat de Pământ. Aceasta se poate calcula prin aflarea apogeului Lunii, adică a punctului cel mai îndepărtat de Pământ al orbitei Lunare. Revoluția Lunii Negre în jurul pământului este de aproximativ 8 ani 10 luni și 10 zile. Luna Neagră este un „corp” vid introdus în astrologie în anul 1937 de către astrologul francez Dom Neroman. Aceasta semnifică într-o temă natura unei/unor încercări pe care nativul le are de înfruntat sau locul de maximă tensiune legat de evoluția karmică.
            Lilith este un element karmic – nu o planetă – și reprezintă o lecție care se cere asumată în această existență. Desemnează o karmă, un „bagaj”adus cu noi dintr-o viață anterioară, un proces de depășire de sine, o piedică interioară ascunsă, o frustrare personală majoră. Luna Neagră aduce bucurie dar nu plăcere. Plăcerea poate fi tendința de a umple lipsa de activitate creatoare din viețile anterioare ale omului care, uneori, răbufnește în viața prezentă. Este legată mai ales de sexualitate și de instinctele primare ale individului care se cer depășite pentru a se ridica pe o treaptă superioară.
             Tranzitul planetelor peste Lilith din astrograma natală dar și tranzitul peste planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus și Marte și peste axe principale: Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului și Fundul Cerului) reprezintă momentele importante din viața unui nativ. Se poate vorbi despre perioade în care ne aflăm sub influența puternică lui Lilith și care se caracterizează prin crize emoționale intense aducând la suprafață frustări, probleme de natură emoțională, traume fiind mult mai predispuși la acțiuni (auto)distructive, confruntându-ne cu lipsa de speranță, stări depresive, de dezorientare. Acestea se pot datora unor dezamăgiri, nedreptăți venite din partea celorlalți, ispite cărora nu le putem rezista, în funcție de planetele ce tranzitează peste Lilith natal și implict tranzitul lui Lilith peste planetele din astrograma natală.
            Lilith reprezintă latura noastră secretă, care ne trage înapoi atunci când ne este frică să o acceptăm. Este acea latură personală de care ne simțim vinovați și pentru care depunem cele mai mari eforturi pentru a o ascunde, din teama de a nu fi judecați de ceilalți. Lilith ne ajută însă să ne înțelegem cel mai bine temerile și slăbiciunile astfel că, acolo unde se află Lilith (zodie și casa din astrograma natală), trebuie să depunem cel mai mare efort de voință pentru a depăși anumite limitări fiind punctul unde blocajul karmic va fi cel mai evident. Lilith ne oferă șansa de a ne scufunda în propria ființă, prin intermediul anumitor evenimente, situații de viață cu care ne confruntăm ajutându-ne să facem curățenie, după ce am conștientizat care sunt, de fapt, propriile slăbiciuni, frici, traume punându-ne față în față cu propria umbră. Lilith este „răul” necesar conducându-ne, împotriva propriei voințe, către adevărata natură, reprezentând limitările inconștiente și aspectele care ne îndepărtează de calea spirituală. Odată ce am înțeles mesajul karmic al lui Lilith are loc o transformare puternică în plan spiritual. Evoluţia implică efortul interior, capacitatea de a ne observa, accepta, ierta și iubi așa cum suntem, acceptând adevărata noastră natură. Fără recunoaşterea şi debarasarea de propriile umbre, pe care le-am creat în trecut, nu există evoluţie.
        Cuvinte cheie pentru Lilith sunt: încercare, slăbiciune, lovitura destinului, steril, vid, sinucidere, exclusivitate, perversitate, ilegitimitate, castrare, secret, refuz, eroism, sex-simbol, disperare, supranatural, magie neagră, vampirism, vrăjitorie, separare, iluminare, sacrificiu. În astrologie Lilith este considerată ca având domiciliul în zodia Scorpion, exaltarea în semnul Pești având o puternică rezonanță cu casele corespunzătoare zodiilor amintite (casa a VIII-a, casa a XII-a). Casa a VIII-a semnifică, printre altele, încercările karmice iar casa a XII-a semnifică și datoriile noastre karmice generate de erorile comise în alte vieți și care se pot rezolva acum prin depăsirea cu succes a încercărilor aducătoare de evoluție și experiență spirituală.

          Semnificația lui Lilith în semne
lilith_by_eisblume-d30qcn2
     
      Lilith în semnul Berbec -se asociază cu karma de agresivitate- Se poate vorbi despre agresivitate în plan amoros, tendințe sadice, pornirea egotică de a provoca conflicte violente (cu riscuri mortale), atracția către sporturi extreme. Nativul se poate identifica, uneori, cu o sexualitate agresivă, greu de ținut sub control. Este inconstant în manifestarea sentimentelor trecând ușor de la iubire la ură fiind capricios și exploziv. Femeile cu acest aspect sunt predispuse la agresivitate, acțiuni violente, au tendința de a pune în aplicare dictonul: „Cea mai bună apărare este atacul”. Se plictisește suficient de repede într-o relație afectivă căutând mereu ceva nou și incitant. Îi place să îi fie recunoscută puterea personală preferând să ia inițiativa în plan sexual. Este predispus la agresiuni sexuale, îndeosebi femeile cu Lilith în zodia Berbec.
              Lilith în semnul Taur  -se asociază cu karma de posesivitate- Indică o ființă extremistă confruntându-se cu tot felul de probleme în ceea ce privește banii, valorile materiale, alimentația.  Extremismul se manifestă prin lăcomia față de bani, valori materiale sau cea alimentară, tendința de a fura și de a păstra la modul încrâncenat, posesiv, alternând cu un refuz total al banilor, al valorilor materiale. Există uneori tendința de a procura cu bani  apelând la prostituție. Nativul poate deveni extremist în dragoste, gelos, posesiv. Se remarcă printr-o puternică sexualitate, tendința de a deține controlul asupra partenerului. Poate avea o mare înclinație către lene și dorința intensă de a achiziționa sau poseda bunuri materiale dar și oameni,  combinată cu frica de a cheltui sau de a pierde bani dar având, în egală măsură, nevoie de securitate materială și susținere din partea celorlalți. Se remarcă printr-o oarecare insensibilitate față de suferința oamenilor acest nativ fiind interesat doar de binele personal.
 
       Lilith în semnul Gemeni  -se asociază cu karma de ignoranță,comunicare-  În acest caz extremismul se manifestă la nivel mental putând distruge prin intermediul cuvintelor, al ideilor oameni și principii de viață. Sunt gata să facă compromisuri, având o mare putere de convingere și seducție. Încercările pot avea loc prin intermediul anturajului, a rudelor apropiate (frați, surori, veri), obstacole, renunțări, răsturnări de situație legate de călătorii, negocieri, studii (în clasele primare și medii). Nevoia de comunicare este orientată către mistere, sexualitate, manipulare în dragoste sau în relația cu rudele apropiate. Mesajul transmis de Lilith în Gemeni este să-și schimbe mentalitatea, modul de a comunica asumându-și răspunderea pentru cea ce spune și face în domenii care țin de: comerț, călătorii, turism, studii.

       Lilith în semnul Rac  -se asociază cu karma de familie- În acest caz extremismul se manifestă la nivel emoțional, imaginativ, super-idealizarea vieții, a familiei, îndeosebi a mamei. Se confruntă cu probleme în relația cu mama, îndeosebi în copilărie. În cazul unei femei este afectată manifestarea propriei feminități ca și înțelegerea sau perceperea asupra a ceea ce reprezintă arhetipul feminității. În cazul unui bărbat, relația cu mama și cu femeile, în general, va fi afectată manifestându-se extremist, impulsiv în relația cu acestea. Nativul va avea dificultăți în ceea ce privește alimentația (aceasta poate fi marcată de lăcomie sau refuz al mâncării – anorexie), somnul (somnul poate fi marcat de coșmaruri), viața de familie, memoria. Pot fi afectate manifestările sexuale ale nativulului (refulări, senzualitate dizarmonică, reprimarea aberantă a erotismului) precum și manifestarea unor probleme privind fertilitatea, sarcina, nașterea. Acest nativ trebuie să învețe cum să trăiască în prezent și să se detașeze de trecut, de familie dezvoltându-și grija și responsabilitatea față de proprii părinți și copii. Este predispus la violență conjugală. Își dorește să atingă un ideal romantic greu de împlinit.
 
       Lilith în zodia Leu  -se asociază cu karma de egoism- Indică manifestarea extermistă a voinței și a creativității neținând cont de sentimentele celorlalți. Nativul poate avea o sete excesivă de putere manifestându-se despotic, agresându-și partenerul, dorindu-și cu orice preț satisfacția în plan sexual (cu riscul de vampirizare a energiei sexuale, în cadrul unor relații amoroase). Relațiile cu copiii proprii vor fi dificile, manifestate prin atașament excesiv sau respingerea acestora. Nativul poate fi marcat de obsesia luxului, a strălucirii și afirmării. Poate suferi mari decepții sentimentale de-a lungul vieții. Cu toate astea, adeseori au capacitatea de a transforma eșecurile în victorii prin puterea de a se autodepăși, renăscând din „propria cenușă”. Poate indica mari probleme legate de procreere: impotență, sterilitate (pentru bărbați), avort, probleme la naștere, frigiditate (pentru femei) sau chiar respingerea ideii de a avea copii. Nativul poate respinge angajamentul religios în dragoste accentuând concubinajul sau căsătoria de formă. Poate evolua prin iubire, altruism, dedicarea față de propriul copil. Trebuie să-și dezvolte calitățile creatoare și chiar să facă din dragoste un mijloc de exprimare artistică.
 
       Lilith în zodia Fecioară -se asociază cu karma profesională- Nativul are obsesia de a fi punctual, corect, perfecționist la locul de muncă, se implică în munci grele, umilitoare. Se manifestă extremist în ceea ce privește munca, simțul datoriei, rațiunea. Termină brusc relațiile de dragoste. Uneori, nativul poate ajunge la analize și raționamente aberante, profund greșite. Își reprimă instinctul sexual încercând să îl manifeste mai mult la nivel intelectual, este rece și lucid, fără să se lase controlat de impulsuri. Are parte de o viață amoroasă turbulentă, suspusă răsturnărilor de situație, cu o mare capacitate sexuală. Simte frustrări puternice dar are o mare curiozitate la nivel erotic pe care reușește însă să o țină sub control.  Poate fi un bun psiholog având o intuiție deosebit de dezvoltată. Este atras de domenii care țin de astrologie, ghicit în cărți sau în cafea, chiromanție. Este obsedat de disciplină, ține un regim strict de viață și de hrană, îi place curățenia fiind preocupat, în mod exagerat, de ordine. Se poate confrunta cu probleme de sănătate. Suportă cu mare greutate constrângerile de la locul de muncă.
 
        Lilith în semnul Balanță  -se asociază cu karma de relațională- Extremismul apare, în acest caz, în viața socială și în căsnicie. Nativul se confruntă cu dificultăți în plan relațional, de afaceri, parteneriate având parte de rupturi, despărțiri bruște, definitive care îi pot provoca o foarte mare suferință. Nativul poate cunoaște tentația de a avea o relație (sau o căsătorie) cu o persoană rău famată (criminal, dictator, traficant) pe care o percepe ca fiind un erou, o vedetă. Va căuta toată viața echilibrul și armonia în cuplu dar îl va găsi cu greu sau deloc. Uneori dorințele sexuale sunt exagerbate. Poate ajunge la autodistrugere prin incapacitatea de a se detașa de probleme. Cu toate astea se remarcă prin capacitatea de a purta o mască socială fiind mari seducători, manipulatori reușind să se folosească de ceilalți în atingerea scopurilor personale, egoiste. Poate transforma erotismul într-un mod artistic de aceea e foarte posibil ca acest individ să fie poet în declarațiile de dragoste sau în scrisorile amoroase, ba mai mult, poate deveni un mare creator de literatură cu tentă erotică. Își manifestă sentimentele cu mult rafinament. Are datorii karmice majore față de cel care, în altă viață, i-a fost partener de viață.
 
       Lilith în zodia Scorpion -se asociază cu karma sexuală sau a practicilor de vrăjitorie, magie neagră- Indică o persoană cu predilecții ciudate, interesată de moarte, enigme, sex, magie, de tainele universului. Poate indica extremism în trăirea vieții sexuale și a interesului a tot ceea ce este misterios (atracția spre straniu, morbid, malefic). Nativul va fi marcat de tentații sexuale și himere (ca încercări psihice majore), de posibile accidente legate de apă. Indică și excese sexuale, risipirea potențialului amoros, tensiuni emoționale, porniri morbide (sadism, violență sexuală), poate avea porniri criminale, autodistructive (sinucidere, crimă). Pot trăi mari pasiuni în amor dar care se pot transforma în ură. Nu admite compromisuri în dragoste. Poate obține evoluția prin sublimarea energiei sexuale dedicându-se activităților spirituale. Poate fi un foarte bun terapeut. Dorințele extremiste sunt, de fapt, tentații care, odată satisfăcute, produc căderea ființei în infern.
 
       Lilith în zodia Săgetător -se asociază cu karma de expansiune și spiritualitate- Putem vorbi despre lăcomie, instinct necontrolat, magalomanie, nevoia de aventuri inutile, instabilitate, refuzul profunzimii, al spiritualității. Poate fi vorba despre o karmă de maestru mincinos sau guru malefic (uneori de aventurier notoriu). Nativul poate avea dificultăți legate de călătoriile lungi și la contactul cu filozofia, religia, spiritualitatea. Este posibil să fi suferit în trecut din cauza dogmelor religioase. Posibil să fi fost frustrat datorită unor limitări care i-au fost impuse de către societatea în care a trăit, frustrări ce i-au afectat libertatea de mișcare și de gândire. Ca urmare a acestor interdicții din viața anterioară acum caută un fel de refulare a opreliștilor, relații sentimentale libere de orice restricții, aventuri, flirturi, fără a mai ține cont de reguli și standarde. Se îndrăgostește de cel care reprezintă imaginea amantului perfect. Se confruntă cu probleme care țin de călătorii în țări străine, studii superioare, legi. Se poate confrunta cu cea mai mare tendință de autodistrugere dintre toate pozițiile Lunii Negre din horoscop. Poate depăși toate aceste blocaje prin dedicare față de Divinitate, luarea în considerare a mesajelor venite din lumea nevăzută, ținând cont de presentimente, intuiție.

       Lilith în semnul Capricorn  -se asociază cu karma de putere-  Poate să-i dea nativului tendința de satisfacere pasională, necontrolată, dizarmonioasă a unor dorințe sau înclinații fie de frustrare produsă de nesatisfacerea lor. Extremismul, distrugerea, iraționalitatea, perversitatea sunt atributele tipice. Acești nativi sunt caracterizați de dorința excesivă de putere, atașamentul pentru o anumită poziție în plan social sau profesional. Încercările apar în mod constant și durabil depășirea lor (sau evoluția) fiind relativ lentă. Nativul poate fi marcat de tentații materiale, iubirea manifestându-se la nivel material, palpabil, prin acțiuni concrete, prin asigurarea unui trai îndestulat, a unui statut social bine definit. Acest nativ nu va ști cum să-și arate iubirea prin gesturi tandre și de apropiere. Va iubi distant, rigid, suspicios, rezervat îndrăgostindu-se foarte lent. Acești nativi își planifică totul, chiar și dragostea și plăcerea. Se folosesc de relațiile cu persoane importante, cu rang. Au capacitatea de a distruge acțiunile dușmanilor fiind abili, diplomați în împlinirea scopului personal, îndeosebi atunci când este vorba despre răzbunare.

         Lilith în semnul Vărsător -se asociază cu karma legată de idealuri, prieteni, onestitate- Acest nativ poate fi adeptul libertății absolute între sexe acceptând ușor relațiile cu tentă erotică, sexuală fără prejudecăți. Poate să fie atras sexual de persoane din cercul de amici dar va încerca să țină sub control ispita pentru a nu pierde un prieten. Din această poziție se poate naște o anume dualitate sexuală fiind vorba despre atracție către femei și bărbați în același timp. Nativul cu Lilith în semnul Vărsător simte atracția către produse erotice: filme sau produse cu tentă sexy. Poate ajunge la probleme grave de sănătate datorită exceselor  de natură erotică. Femeile sunt predispuse la sado-masochism iar bărbaților le palce să fie violenți, agresivi, să domine femeia prin agresivitate verbală și/sau fizică. Acest simte o nevoie patologică de libertate în plan erotic fiind mult mai expus divorțului. Încercările pot apărea prin intermediul prietenilor, prin informațiile asimilate care vor fi bruște, imprevizibile, cu consecințe greu de prevăzut. Se confruntă cu trădări, speranțe distruse, căderi din funcții politice.

       Lilith în semnul Pești -se asociază cu karma legată de evadare, fuga de realitate-  Extremismul se va manifesta, în acest caz, prin consumul de droguri sau substanțe intoxicante, prin obsesia evadării din realitate, abandon în stări psihice patologice (coșmaruri, halucinații, dedublări), toate acestea indicând o mare înclinație către forțele malefice. Acest nativ poate avea tentații la nivel emoțional (de complacere în stări psihice negative – masochism, frustrare), himere, stări de frică, înțelegeri eronate. Este nativul cel mai pasibil de adulter și decepții amoroase dintre toate pozițiile Lunii Negre din horoscop. Are capacitatea de a suporta, chiar și o viață întreagă, un destin nefericit în dragoste. Îi este frică de iubirea fizică având mereu nevoie să fie încurajat de partener pentru a avea mai multă încredere în propria persoană. Indică o senzualitate secretă, adulter, erotism trăit la nivel inconștient. În dragoste este lucid, calculat, atras de romantism. Poate fi un bun artist, poet, un om dedicat artei. Este o persoană capabilă să rămână virgină toată viața. Este predispus la tendința de a se sacrifica inutil într-o relație de dragoste. Îi place să se victimizeze. Are putere de convingere știind să se strecoare și să scape de consecințele faptelor rele. Există riscul de a fi supus unor încercări karmice cu tentă erotică (viol, sechestrări sau mari insatisfacții erotice) simțindu-se captiv într-o relație din care nu se poate elibera.

[sbscrbr_form]