Fecioara

006 Fecioara
În limba latină: Virgo
(23 august – 22 septembrie)
Verbul caracteristic:” A servi”
Semn de pământ, feminin, semn mutabil, guvernat de planeta Mercur.
 
 
006 Fecioara
Simbolul zodiei: simbolistica celor trei linii ține de analiza aprofundată a celor trei planuri de manifestare (fizic, astral, cauzal), cele trei stări de conștiință (subconștient, conștient, supraconștient). Bucla care se întoarce spre începutul ideogramei simbolizează revelația faptului că doar printr-o stare de umilință și modestie ne putem apropia de perfecțiunea divină.
 
 
Culorile: crem, bej, verde, galben, bleu, maro, gri.
Pietrele norocoase: agat galben, ametist, aventurin, cuarț fumuriu, cuarț roz, granat, lapis lazuli, topaz, turmalină, piatra sângelui, calcedonie.
Metalul caracteristic: mercur.
Numere norocoase: 3 și 5.
Principalele calități: inteligență, talent oratoric, diplomație, abilitate, analiză, rațiune, precizie, atenție la detalii, hărnicie, perfecționism.
Defecte: superficialitate, tendința spre înșelătorie, instabilitate, șiretenie.
Ziua norocoasă: miercuri.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Fecioară, Capricorn, Taur este excelentă;
Scorpion, Rac este bună;
Săgetător, Gemeni este delicată, chiar riscantă;
Pești, Berbec,Vărsător este dificilă;
Balanță, Leu este nerecomandabilă.
 
Personalitate Are o mare nevoie să fie în slujba celuilalt, îi place să se bucure de recunoașterea și respectul din partea superiorilor. Nativul din semnul Fecioară este amabil, supus, responsabil dar exigent în muncă, fără să reușească vreodată să se ridice mai sus decât poziția de simplu subaltern. Se mâdrește cu realizările sale, este credincios muncii sale.  Având un deosebit simț al datoriei, poate fi un bun contabil, critic, un bun savant. Este o persoană foarte atentă la detalii, acționând cu mare grijă în tot ceea ce face. Mizează întotdeauna pe răbdare și perseverență, neplăcându-i aventura și speculația. Își planifică afacerile pe termen îndelungat. Diplomația nu este atât de sclipitoare ca cea a nativului din semnul Gemeni, însă este mult mai practică și de aceea nativul Fecioară va căuta întotdeauna să aibă în apropiere oameni slabi cărora să le poată impune propriile idei. Ca și prieten însă este o persoană plăcută care știe să se distreze atunci când se simte în largul său.  Fecioara ascunde doza de slăbiciune pe care se străduiește să nu o afișeze în public; această slăbiciune este compensată uneori de o atitudine tranșantă și un timbru vocal gros cu rolul de a impresiona auditoriul.
 
Profesii recomandate: bibliotecar, arhivar, asistent medical, operator de calculatoare, învățământ, justiție, medicină, nutriție, medicină veterinară, statistică, inginer, muncitor, personal de îngrijire (hotel, restaurant), igienă.
 
Dragoste Simțul analitic al Fecioarei se extinde până în sfera sentimentală, afectându-i relațiile intime. Se remarcă prin dorința nebănuită de a-și critica partenerul sau de a-și analiza excesiv emoțiile mergând până la anihilarea acestora. Nativul din semnul Fecioară rareori înțelege că dragostea trebuie luată într-un întreg, așa cum este, cu bune și cu rele și că nu trebuie analizată pentru a descoperi cauza fericirii sau a decepției. Nativul Fecioară este un partener de viață de excepție, mai mult femeile decât bărbații, care mai au și momente de rătăcire. Relațiile se stabilesc în general cu persoane care au o bază comună de comportament și un caracter asemănător. Dacă sunt satisfăcute aceste condiții se poate spune că relația va merge destul de bine. Această zodie conferă și afectivitate motivată de capacitatea de sacrificiu dar aduce și împlinire sentimentală însă numai atunci când individul va fi debarasat de îndoieli.
 
Sănătate Nativul nu se bucură de o vitalitate prea solidă, deși are o sănătate bună în general, dar uneori un simptom cât de mic poate duce la ipohondrie numai datorită îngrijirii sale exagerate pentru propriul organism.
Nervii sunt sensibili, nativul fiind predispus la eczeme sau ulcer, mai ales când părerile nu îi sunt luate în considerare și îi este lezat amorul propriu. Are digestie dificilă, motiv pentru care pot apărea constipații.