Orele planetare

Orele planetare     Fiecare zi a săptămânii este guvernată de o planetă. Această planetă își pune amprenta, prin energia ei specifică, asupra oamenilor. Ziua de Luni este guvernată de Lună, marți de Marte, miercuri de Mercur, joi de Jupiter, vineri de Venus, sâmbătă de Saturn, duminică de Soare. Este bine să ne alegem această energie în funcție de scopurile pe care ni le-am propus, alegând ziua în concordanță cu ceea ce dorim să realizăm.
     Acest lucru este valabil și în cazul orelor planetare. Ziua astrologică (partea diurnă) începe cu răsăritul Soarelui, care este marcată pe astrogramă prin poziția Ascendentului și se termină odată cu apusul acestuia, acolo unde apare Descendentul pe astrogramă. Din acel moment începe sectorul nocturn, ce ține până la următorul răsărit de Soare. Sectorul diurn este împărțit în 12 părți egale, fiecare segment fiind corespunzător unei planete. Sectorul nocturn este împărțit și el tot în 12 părți egale. Aceste segmente reprezintă orele planetare. Vara, ora diurnă este mai mare decât ora nocturnă, iarnă este mai mică ora diurnă decât ora nocturnă, cele două (partea diurnă și partea nocturnă) fiind egale în preajma echinocțiilor de primăvară și de toamnă, când ziua este egală cu noaptea.
    Întotdeauna, în repartizarea orelor planetare, se va ține cont de planeta guvernatoare a zilei pentru care se realizează calculul. Această planetă va deveni prima influență planetară a zilei solare, la valoarea căreia se adună succesiv 12 ore diurne, până la apus, și 12 ore nocturne până la răsăritul Soarelui (din ziua următoare). Pentru succesiunea corectă a planetelor se va realiza o deplasare în sensul acelor de ceasornic din 2 în 2 zile.
     Presupunând că azi este Luni, înseamnă că ziua este guvernată de Lună. Prima oră planetară este dată de guvernatorul zilei, în cazul nostru Luna. Guvernatorii următoarelor ore sunt stabiliți în ordinea Chaldeeană a planetelor (Saturn, Jupiter, Marte, Soare, Venus, Mercur, Luna). Deci, a doua oră va fi stăpânită de Saturn.
    Când ziua coincide cu ora planetară, influența planetei este pură. Cea mai pură este considerată prima oră planetară a acestei planete din ziua planetară specială, care corespunde cu ora planetară imediat după răsăritul Soarelui.
    În practica magiei se ține cont, în mod deosebit, de orele planetare și a zilei. Dacă se dorește o vrajă de dragoste, aceasta trebuie făcută în ziua planetară a lui Venus, care este într-o zi de vineri, la ora magică a lui Venus. Vinerea, Venus dispune de 4 ore magice, dar cea mai pură este considerată prima oră, imediat după răsăritul Soarelui. Iar dacă se dorește, la vraja de dragoste menționată, să adăugăm și o notă sexuală, vraja se poate face la ora planetară a lui Marte, sau invers, se face în ziua planetară a lui Marte, marți, în ora planetară a lui Venus.
     Orele planetare ale Soarelui și Lunii sunt bune pentru orice scop, dar nu sunt în armonie cu Saturn și Marte (sâmbătă și marți). Orele planetare ale Lunii sunt bune, în mod deosebit, în perioada de creștere a Lunii, amplificând energia. Astfel că, pentru ca acțiunile noastre să aibă succes, trebuie să ținem cont de următoarele:
1. – trebuie să ținem cont de orele planetare și de zilele planetare pentru toate activitățile importante pe care le desfășurăm;
2. – trebuie să urmărim fazele Lunii, luând în considerare și semnul astrologic în care se află aceasta, să vedem dacă este în armonie cu acțiunea pe care vrem să o desfășurăm.
 
          Semnificația orelor planetare:
 
      Saturn: este favorabilă acțiunilor ce necesită efort și disciplină; această oră este favorabilă operațiunilor dificile, pentru renunțarea la vicii. Este o oră favorabilă pentru operațiuni ce necesită fundamente bune, putere, stabilitate. Este o oră bună, în care te poți retrage într-un loc liniștit pentru odihnă, pentru a înțelege anumite aspecte dificile din viața ta. Este momentul potrivit pentru a învăța ce însemnă răbdarea. În plan medical, este o oră potrivită pentru cataplasme (pentru a da înapoi vânătăile).
 
     Jupiter: oră bună pentru bunăstare materială, extinderea conștiinței, compasiune, caritate, onoare (în ceea ce privește politica), legile și legislațiile, studiile. Ora lui Jupiter aduce noroc și prosperitate în orice aspect al vieții. Se pot realiza lucruri pe care le considerăm importante. Putem face lucruri prin care să creștem într-un anumit domeniu, oricare ar fi el (material sau spiritual).
 
     Marte: este oră bună pentru sport, curaj, voință, sex, arte marțiale. În mod tradițional, Marte este legat de război și de protecție împotriva dușmanilor și a rănilor. Este o oră indicată pentru activități sportive, acțiuni ce necesită curaj, energie, inclusiv acțiunile dificile. Atenție la comunicarea în relațiile interumane.
 
     Soare: oră potrivită pentru relații, contactul cu Eul superior, succes, onoruri, pentru frumusețe, pentru activitățile religioase, spirituale. Este o perioadă bună pentru activitățile de creație (muzică, pictură), pentru definitivarea unor lucrări pe care le vrei durabile, pentru căsătorii, semnări de contracte, angajare într-o nouă slujbă, activități care se cer a fi puse într-o lumină nouă. Se poate începe acum un tratament pentru sănătate, cu șanse bună de reușită.
 
    Venus: pentru iubire, frumos, atracție, feminitate, atracție personală. Este o perioadă foarte bună pentru dragoste, în general, dar și pentru îmbunătățirea relației după o ceartă. Este o perioadă bună pentru investiții financiare sau pentru a lucra la îmbunătățirea propriei imagini. Mediu social este mai plăcut, oamenii mai calmi, zâmbitori. Poți ajunge mult mai ușor la o stare de relaxare.
 
     Mercur: oră bună pentru comunicare, studii, cercetare, comerț, abilități retorice și dialectice. Mentalul funcționează foarte bine. Pot fi rezolvate probleme pe care încerci să le rezolvi de ceva vreme. Este o zi și oră favorabilă scrisului, este vorba de inspirație, cuvintele vin mult mai ușor. Este favorizat studiul, în această perioadă de timp. Un timp bun pentru călătorii sau pentru a repara un computer. Atenție la superficialitate și la hoți. Mercur (zeul Hermes) este considerat și protectorul hoților.
 
      Luna: pentru curățenie în casă, fertilitate, magie, memorie. Este indicată pentru activități ce țin de familie. Este perioada bună pentru a începe ceva nou, nu este indicat pentru a finaliza un lucru, un proiect. Perioada de memorare este mai mare, fiind o oră recomandată pentru studiu. Intuiția și imaginația este crescută, iar lucrul cu publicul este favorizat.
[sbscrbr_form]