Pesti

012 Pesti
În limba latină: Pisces
(19 februarie- 20 martie)
Verbul caracteristic: ”A crede”
Semn de apă, mutabil, feminin, guvernat de planeta Neptun.
 
012 PestiSimbolul zodiei: ideograma semnului zodiacal sugerează doi pești înotând în direcții opuse, reprezentând dualitatea semnului. O linie orizontală le taie la mijloc, unindu-le. Tendințele diferite simbolizate de cele două semiluni ale sufletului se unesc la centru, rezultând unitatea contrariilor și concilierea tuturor paradoxurilor.
 
 
Culorile: albastru deschis, violet, vernil.
Pietrele norocoase: agat albastru, ametist, azurit, citrin, coral, cristal de stâncă, fluorină, hematit, lapis lazuli, opal, perlă, piatra sângelui .
Metalul caracteristic: cositor.
Numere norocoase: 2, 6, 7.
Ziua norocoasă: joi.
Principalele calități: intuiție, sacrificiu, devotament, senzitivitate, imaginație, misticism, compasiune.
Defecte: visare, iluzie, lene, abandon, melancolie, depresie, instabilitate, credulitate, lipsă de realism, timiditate.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Pești, Rac, Scorpion este excelentă;
Taur, Capricorn este bună;
Gemeni, Săgetător este delicată, chiar riscantă;
Fecioară, Balanță, Leu este dificilă;
Berbec, Vărsător este nerecomandabilă.
 
Personalitate Nativul Pești este blând, compasiv, visător, idealist. Ar putea fi capabil de adevărate sacrificii pentru cei care îi cer ajutorul. Este capabil să se dedice o viață pentru binele altuia, fără să îl intereseze propria bunăstare. Are o fire foarte schimbătoare, cu mari modificări de dispoziții de la o clipă la alta. Nativul Pești se ascunde după o mască, nu spune adevărul în față, încearcă să transmită mesajul cu multă subtilitate. Este un om sensibil de felul său, nefiind rezistent la boli, cel mai vulnerabil fiind sistemul nervos. Nu își dorește să fie singur, căutând să aibă tot timpul pe cineva prin preajmă, fie prieteni, părinți, nesuportând sub nici o formă singurătatea. Poate avea atracție către domeniul artelor dar și în domenii legate de neurochirurgie, psihoterapie, având și capacități de vindecător. Uneori se poate rupe complet de realitate, trăind într-o lume utopică, fiind semnul cel mai visător dintre toate. Are șansa să rateze șanse importante în viața de zi cu zi și poate suferi în acest fel mari deziluzii când reușește să revină la realitate.
 
Profesii recomandate: fotograf, spion, poet, pedagog, psiholog, preot, profesiuni umanitare, asistent medical, consilier.
 
Dragoste Nativul din această zodie trebuie să învețe să aibă un standard mai înalt o inteligență sclipitoare și gusturi artistice. Acest nativ este curtenitor, plin de afecțiune și își va flata partenerul ori de câte ori simte că este nevoie pentru ca flacăra iubirii să nu se stingă.
 
Sănătate Poate suferi de afecțiuni ale picioarelor, în special a gleznelor. Intestinele sunt sensibile, iar în unele cazuri organul vizat este ficatul mergând până la afecțiuni cronicizate.