Rac

004 Rac
În limba latină: Cancer
(22 iunie – 22 iulie)
Verbul caracteristic: ”Eu simt”
Semn feminin, de apă, guvernat de Lună.
 
004 Rac
 
 
Simbolul zodiei: ideograma semnului zodiacal Rac simbolizează uniunea ciclică între cercul spiritual cu semiluna sufletului, amintind de cleștii unui crab.
 
 
 
Culorile: alb, argintiu
Pietrele norocoase: acvamarin, aventurin, calcedonie, carneol, chihlimbar, crisopraz, fluorină, opal, ochi de tigru, piatra Lunii, rubin.
Metalul caracteristic: argint.
Numere norocoase: 2, 3, 7.
Ziua norocoasă: luni.
Principalele calități: sensibilitate, fecunditate, atașament, ereditate, familie, trecut, patriotism, romantism, imaginație, spirit protector, rezervă, înțelegere, simț artistic.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Rac, Scorpion, Pești este excelentă;
Fecioară, Taur este bună;
Balanșă, Berbec este delicată, chiar riscantă;
Capricorn, Vărsător, Săgetător este dificilă;
Leu, Gemeni este nerecomandabilă.
 
Personalitate Nativul Rac este foarte legat de familie, având un mare atașament față de părinți. Atmosfera familială este în general foarte puternic influențată de prezența tatălui, probabil prin autoritatea acestuia. Nativul Rac dorește să se dedice propriei familii atunci când acesta o va crea. Atmosfera din casă fiind foarte importantă pentru echilibrul său psihic. Ține la familie, la tradițiile moștenite, la rudele sale. Rădăcinile și trecutul său sunt foarte importante, la fel ca și locurile natale, localitatea sau țara de baștină fiind un loc sfânt pentru el, fiindu-i adeseori foarte greu să se despartă de acestea.
 
Profesii recomandate: agent imobiliar, marinar, funcționar în administrația locală, notar, istoric, medic, decorator, proprietar de restaurante, transport pe apă, grădinițe de copii, jucării, îmbrăcăminte, constructor.
 
Dragoste Nativul denotă o mare sensibilitate și loialitate. Atât bărbații cât și femeile din zodia Racului sunt persoane melancolice ce așteaptă să li se împărtășească devotamentul. Emoțiile sunt puternice dar numai o parte din acestea reușesc să iasă la suprafață, întrucât nativul Rac este interiorizat și îi vine greu să spună deschis ceea ce simte de fapt.
 
Sănătate Nativul din zodia Rac are o constituție robustă dar fără putere fizică evidentă. Prezența Lunii în această constelație predispune la afecțiuni care vizează în special sistemul energetic și limfatic. Predispune la acumulări de apă în organism influențând țesuturile pielii. Cea mai bună metodă de evitare a bolilor este alimentația sănătoasă.
Organele sensibile ale nativului din semnul Rac: stomacul, pieptul, sânii, torace, uter, operații de cancer, femeia din semnul Racului este predispusă la cezariene.