Leu

005 Leu
În limba latină: Leo
( 23 iulie – 22 august)
Verbul caracteristic: ”Eu vreau”
Semn de foc, masculin, fix, guvernat de Soare.
005 Leu
 
Simbolul zodiei: sugerând capul și coama unui leu, ideograma arată că puterea și iubirea divină au fost aduse pe Pământ. Este un simbol alcătuit numai din curbe, poate indica simbolic și sistemul circulator.
 
 
 
 
Culorile: orange, auriu, roșu.
Pietrele norocoase: chihlimbar, calcedonie, cristal de stâncă, granat, heliodor, carneol, ochi de tigru, onix, piatra Soarelui, rubin, topaz, turmalină.
Metalul caracteristic: aurul.
Numere norocoase: 1, 4, 8 și 9.
Ziua norocoasă: duminica.
Principalele calități: încredere, siguranță, creativitate, putere, curaj, energie, ambiție, inteligență, sinceritate, romantism, iubire, noroc, strălucire.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Leu, Săgetător, Berbec este excelentă;
Balanță și Gemeni este bună;
Scorpion, Taur este delicată, chiar riscantă;
Vărsător este dificilă;
Pești, Capriorn, Fecioară, Rac este nerecomandabilă.
 
Personalitate Nativul Leu își manifestă cu intensitate personalitatea, ceea ce îi dă o notă autoritară și de superioritate. Are suflet nobil și capacitate de sacrificiu care este pusă în slujba prietenilor. Vitalitatea este o altă caracteristică, însă există și nativi din zodia leului greoi, care vor căuta puterea conferită de glas, conștienți fiind de efectul pe care îl au asupra celorlalți. Leul își va duce la îndeplinire scopul propus, în ciuda circumstanțelor vieții ce se pot dovedi de cele mai multe ori nefavorabile.  Are spirit justițiar, caracter inflexibil, inima generoasă. Voința este fermă, este perseverent în tot ce face. În momentele dificile de viață, mânia este bruscă, dar nu va fi de durată. Nativul Leu este constant în iubire, în afecțiune, dorindu-și să impresioneze partenerul/partenera prin tot ceea ce face. Îi place să fie admirat și recunoscut ca și stăpân într-o relație de iubire.  Are gustul armelor, îndemânare și agilitate în exerciții corporale, răbdător în muncă și apt pentru comandă. Tinde în mod firesc către bunăstare și atunci când are parte de aceasta îi place să observe și ceilalți ceea ce a reușit să realizeze el. Este onest, corect și reușește să se impună celor care nu respectă principiile lui morale. Orgoliul caracteristic se manifestă încă din copilărie, nu suportă să fie certat sau criticat de față cu ceilalți oameni.  Sunt simpatici, miloși, afectuoși, curajoși, uneori timizi și retrași, dar destul de rar răzbunători. Copilăria contează foarte mult în ansamblul întregii lor vieți.
 
Profesii recomandate: cadru didactic, actor, bijutier, creator de modă, orice muncă de creativitate, agent de turism, cardiolog, sportiv.
 
Dragoste În relația cu sexul opus pentru început păstrează o atitudine de rezervă. Atracția sexuală este puternică, virilitatea uneori deboradntă trebuie ținută în frâu. Cei care intră într-o relație cu nativul Leu cunosc foarte bine potențialul sentimental al acestuia. Leul este o persoană devotată peroanei față de care simte o iubire profundă, reușind să se dedice acesteia pentru toată viața. Este foarte indicat pentru nativul Leu să aibă o relație stabilă, în care să știe că poată investi afectivitate, întrucât viața îi va părea mult mai ușoară tocmai pentru că are un scop: să lupte pentru persoana iubită.
 
Sănătate Fizicul este puternic și aparent sănătos. Pot apărea însă probleme circulatorii sau de tensiune. Este vizată inima și tensiunea arterială oscilantă datorită intesității solare. Totuși este stimulată energia ceea ce permite o capacitate de regenerare rapidă dar în detrimentul vaselor sangvine ce urcă spre creier. Organele sensibile sunt: inima, aorta, coloana vertebrală, spatele.