Unakit

Unakit
unakit1Duritate: 6-7 (din 10).

Formula chimică: Ca2(Al, Fe3+) SiO4/CaAl2Si2O8.
Denumire științifică: unakit provine de la numele munților Unaka/Tennessee din SUA acolo unde a fost descoperit și mai este numit și epidot, un nume care provine din grecescul “epidosis”, tradus prin “crescuți împreună”. Datoriă culorii sale asemanatoare cu cea a fisticului mai este cunoscut și sub denumirea de pistazit.
Este alcătuit din trei minerale: feldspat, epidot și cuart.
Culori: este o combinatie între jasp roz/roșu corai, epidot verde-olive/kaki și cu pete de culoarea piersicii, toate acestea facând posibile minunate picturi pe fiecare piatră în parte.
Raspândire: se gasește în special în Statele Unite, Africa de Sud, Brazilia și China.
Proprietăți:
Conferă echilibru emoțional, sănătate, eliberare.
Amplifică puterea, spiritualitatea, intuiția, motivația, capacitatea de vindecare, organizarea, operativitatea, pragmatismul, spiritul practic, curajul, randamentul, sporul, capacitatea de concretizare a ideilor.unakit2
Ajută la ancorarea în prezent și realitate, înnoire, regenerare, redescoperirea vieții, întelegerea cauzelor oricăror situații, trezirea la realitate, revenirea cu picioarele pe pamânt, acceptarea adevărului, renaștere sau regăsire de sine, dezvoltarea și evoluția.
Elimină blocajele emotionale, frustrările, balastul emoțional, obstacolele din trecut, confuzia, deruta, ceața de pe ochi, imaginația bolnăvicioasă, paranoia, iluzia, visarea, idealismul.
Asigura protecție în timpul sarcinii, a graviditatii.
Sănătate:
unakit3Conferă vigoare și forță organismului, protejează la naștere și pe timpul gravidității. Este benefic pentru aparatul reproducător, inimă, mușchi, țesuturi moi, organe interne. Ajută la regenerare, revitalizare, creștere în greutate.
Ce nu știați:
– poate fi folosit în contact cu corpul uman, dar a nu se folosi pentru elixir de băut. Conține aluminiu – este o piatră de energizare a apei;
– este un biect de decor pentru purificarea, energizarea si ameliorarea mediului în care va aflați.
Important!
– unakitul trebuie încărcat și curățat odată pe lună sub jet de apă caldă;
– pentru a fi încărcat se sugereaza ca odată pe lună să fie ținut o noapte într-o cutie alături de un hematit și apoi câteva ore alături de un cristal de munte.