Soarele

389_thumb

     Este un cerc cu un punct în centru. Punctul central este un simbol al unitatii tuturor lucrurilor (in numerologie, Soarele este asociat numarului 1), sau al punctului originar din care s-au nascut toate lucrurile. Cercul spiritului este pretutindeni în jurul acestui punct, protejandu-l. Forma este perfectă, nu are nici început şi nici sfârşit, fiind un simbol al infinitului. În tema natală, Soarele reprezintă spiritul individului, personalitatea sa de bază, calităţile masculine, voinţa, vitalitatea, dragostea şi creaţia, simbolul tatălui.

     Prin intermediul Soarelui noi ne personalizăm experienţele, avem un sens al conştiinţei “ EU”. Acesta determină ce este mai important în fiecare dintre noi. De aceea Soarele este realitatea noastră pe care este posibil sa o înţelegem superficial.
• Element: foc
• Ziua guvernată: Duminica
• Zodia guvernată: Leu
• Case guvernate: Casa a V-a
• Culori caracteristice: galben, auriu
• Anatomic: inima, splina, pancreasul, coloana vertebrală, ochii.
• Tipul solar are succes in meseriile: director, sef, administrator,maistru, oftalmolog, bijutier, militar.
• Aspecte guvernate: afirmarea, realizarea, onoarea, speranţa, realizarea, faima, lumina, succesul, promovarea, superioritatea, mândria, creativitatea, puterea, energia, autoritatea, tatăl, şeful, preşedintele, (pentru femei) soţul, perioada 21-28 ani.
• In astrograma natală simbolizează: personalitatea de bază a omului, calităţile masculine, voinţa, vitalitatea, dragostea părintească, puterea de a crea.
• Interpretarea astronomică: Soarele este centrul sistemului nostru planetar. In astronomie Soarele este o stea. Are culoarea galbena. Se estimează că ar avea o vechime de cca 4,6 miliarde de ani, iar acum s-ar afla la jumatatea vieţii sale. In prezent, Soarele se află într-o fază în care nici nu se contractă, nici nu se dilată. Peste aproximativ 5 miliarde de ani (cand hidrogenul se va fi transformat complet în heliu), va intra în faza de giganta rosie.
• Mitologie: Soarele este personificat în multe mitologii: grecii îl numesc Helios pe când romanii îi ziceau Sol. In Grecia antică era personificat de Apollon, zeul stralucitor al muzicii şi al vindecarii – fratele geaman al Dianei; Ra in motologia Egiptului antic
    În comparaţie cu Pământul, Soarele este gigantic, volumul său fiind de 1.300.000 mai mare decât al Terrei. El singur constituie mai mult de 99% din masa sistemului nostru planetar. Soarele se învârte în jurul nucleului galactic, antrenând astfel cu el întregul nostru sistem planetar. El se roteşte în jurul centrului galaxiei noastre în 200-250 milioane de ani.

    În Soare nu există nimic solid sau lichid, toată materia solară este în întregime în stare gazoasă. Temperatura de suprafaţă a soarelui nostru este de aproximativ 6.ooo grade K, iar cea din atmosfera sa, de peste un milion grade Kelvin.