Etalare pentru Eclipsa de Soare în zodia Săgetător, 14 decembrie 2020

        Etalare pentru Eclipsa de Soare în zodia Săgetător

     În acest moment, 14 decembrie 2020, Luna Nouă este în Săgetător, are loc și Eclipsa totală de Soare (care nu este vizibilă din România). Faza de Lună Nouă reprezintă momentul de început al unui nou ciclu Lunar care durează până la următoarea Lună Nouă ce are loc în zodia Capricorn, în data de de 13 ianuarie 2021. Acum este timpul să ne propunem noi proiecte, să dăm startul unor noi acțiuni sau să punem la punct activități care nu s-au derulat cum doream în ciclul Lunar trecut. În cazul de față se poate vorbi despre o relansare, posibilitatea de a schimba direcția sau de a face noi alegeri în viața personală și/sau socială. Vom vedea rezultatele acțiunilor noastre de acum la  Luna Plină și eclipsa totală de Lună în semnul Săgetător, peste 6 luni, în data de 26 mai 2021. Am ales o etalare numită „Potcoava în cinci cărți”. Întrebarea adresată cărților de Tarot este următoarea: „Ce ne va aduce Luna Nouă din data de 14 decembrie 2020?
                                                                                                       
                                                                                    
                                                                            
                                                                                                                     

                 1. Situația generală cu care ne confruntăm în acest moment: Regele de Bâte

                Este cartea de Tarot care vorbește despre curaj, ambiție, inițiativă, creativitate. Are încredere în capacitatea ta de a alege căile originale neacceptând vechile abordări. Iei conducerea preferând să faci „valuri”, te impi în fața mulțimii prin atitudine fermă, prin curaj dar și prin impulsivitate. Semnifică zodia de foc (se potrivește cu momentul de Lună nouă în zodia Săgetător). Două simboluri domină cartea: leul și salamandra, șopârla despre care se spune că trăiește în foc. Acestea reprezintă lumescul și spiritualul. Acest Rege este gata să plece din locul său pentru a aduce schimbarea, conștient că ceea ce i se cuvine poate fi câștigat prin propriile ambiții, prin îndrăzneală, dar și prin optimism, prin încrederea că, indiferent de obstacolele apărute în cale, el poate rezolva situațiile limită. Regele de bâte este maestrul focului creator,  își dorește o lume echilibrată având principii puternice, ia decizii bazate pe propriile valori. Este dedicat realizării propriului țel și folosește energia creatoare pentru a face ca lucrurile să se materializeze. Regele de bâte este liderul talent organizatoric, el reprezintă înaltul oficial, un guvernator.
Prima carte din această etalare ne spune că vom putea să ne împlinim propriul țel, cât timp acționăm cu maturitate, curaj, ambiția de a duce propriile proiecte până la capăt. Totul este să ne temperăm, să nu le lăsăm purtați de impulsivitate, de agresivitate, ci să ne urmărim împlinirea propriului scop dând dovadă de înțelepciune. Regelui de Bâte îi lipsește stabilitatea pământului, adâncimea apei și analiza logică a aerului așa că este necesar să apelăm la experiența de viață, la cunoaștere pentru a reuși să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus.
În plan social ne confruntăm cu decizii neașteptate și dure venite din partea unui conducător, șef de stat. Lucrurile se vor derula rapid, abia dacă avem timp să reacționăm sau să înțelegem ce se află în spatele acestor decizii. Un conducător care acționează folosindu-se de experiență, apelând la creativitate dar folosindu-se și de informații venite de la subalterni pentru a reuși să dețină controlul asupra opozanților.

                2. Ce anume ne blochează evoluția? La ce trebuie să renunțăm: Carul sau Phaetonul

            Cartea de Tarot cu numărul 7 este cea care încheie prima linie a Arcanei Majore. Numită Șareta sau  Carul triumfal semnifică călătoria sufletului, contactul acestuia cu lumea exterioară. La capătul aceste călătorii sufletul învață să-și definească propria individualitate. Carul este tras de un cal alb și unul negru, sau un sfinx alb și unul negru. Opozițiile alb/negru semnifică capacitatea de a controla energiile opuse, reprezintă victoria prin impunerea voinței. Se potrivește o imagine militară deoarece reprezintă curajul, disciplina, hotărârea și asertivitatea. În varianta de Tarot Rider-Waite această lamă îl înfățișează pe Iulius Cezar intrând în carul său triumfal în Roma. În domeniul social această lamă indică reușită și victorie. Este călătoria pe care o face Regele către succes. Binele și răul conclucrează pentru a străbate un drum anevoios. Asemeni cărții de tarot Magicianul, vizitiul are o baghetă magică care este subordonată voinței sale. El nu conduce șareta cu ajutorul hățurilor, ci cu ajutorul caracterului, a propriei voințe reușind să controleze forțele opuse ale vieții, lumina și întunericul.
Avem sentimentul că ne sunt blocate inițiativele, că sunt forțe mai presus decât noi care ne conduc pe un drum la care poate că nu visam niciodată. Indiferent de obstacolele apărute noi mergem înainte, redescoperind o lume nouă.

              3. Ce va începe acum: Șase de Cupe

            Cartea de Tarot reprezintă Arcana Minoră din suita Cupelor cu numărul 6, o carte a amintirilor, a trecutului. Poate semnifica reluarea unei relații din trecut, întoarcerea la anumite situații sau revenirea unei ocazii pe care am ratat-o. Ne vorbește despre puterea lecțiilor pe care le învățăm din trecut sau șansa de a ne elibera de trecut prin înțelegerea unor evenimente. Ni se oferă noi oportunități de progres de către vechi cunoștințe. Această carte mai este denumită și Plăcerea, arătând influența numărului 6. Acestei cărți de Tarot îi corespunde Soarele în zodia Scorpion (100 – 200). Este conștiința pură, echilibrul, frumusețea, lumea creativă. Este o carte ce implică bunăstarea, lămurirea situațiilor, împăcarea, pacea cu trecutul. Se poate vorbi acum despre emoții profunde, plăcerea venită din armonie și echilibru prin întoarcerea la sursa interioară. Șase de cupe reprezintă echilibrul în orice fel de situație, o armonie venită din afară. Cartea aduce stabilitate trecătoare dar suficient cât  să ne dea iluzia că binele va dura mai mult.

              4. Obstacole, confruntări la care ne putem aștepta în următoarea perioadă: Puterea

              Cartea de Tarot numerotată cu 8 este una cu înțelesuri profunde. Forța care poate distruge dar și cea care creează, ne ridică mai presus de orice pierderi, este forța care ne poate da de pământ dar și forța care poate consolida. Este forța înțelepciunii dobândită prin studiu, cunoaștere. Semnifică puterea de a trece peste orice obstacol cerându-se perseverență, tenacitate, forță interioară în atingerea scopurilor. „Aceasta reprezintă stăpânirea celui de jos de către cel mai de sus. Curaj, forță, tărie morală. Puterea nu este reținută, înfrânată precum în actul Judecății, ci trecută în acțiuni viitoare, uneori încăpățânare.” Waite. În plan social se poate vorbi despre evenimente cărora va trebui și chiar vom avea puterea necesară să le facem față. Este și mesajul că, pentru a reuși, este important să ne stăpânim impulsivitatea apelând la puterea venită din diplomație, înțelepciune, autocontrol. Este necesar să rezistăm în fața obstacolelor, fără să ne victimizăm. Vulnerabilitatea poate fi ținută în frâu apelând la voință. Ne putem aștepta la intervenții prompte din partea unor persoane cu putere de decizie în stat, care se bucură de influență și popularitate.

            5. Viitorul. Direcția către care ne îndreptăm: Trei de Bâte

           Este o carte de Tarot profund pozitivă care semnifică faptul că suntem liberi să pornim pe un nou drum care ne duce către împlinire. Totul este să nu cădem pradă viciilor, disperării, să nu ne lăsăm influențați de negativismul celorlalți. Nu este cazul să ne speriem de ceea ce este nou, ci din contră, trebuie să privim evenimentele ca pe noi posibilități de a progresa, de a învăța și altceva. Nu mai este timp și nici nu are rost să privim în urmă, mai ales acum când beneficiem de forța necesară, de experință pentru a merge mai departe, Trei de bâte guvernat de Mercur în zodia Leu, ne spune despre faptul că orice problemă am avea reușim să îi găsim rezolvarea, dacă avem suficientă încredere în propria persoană. Proiectele începute acum ne vor aduce rezultate favorabile și vom avea ocazia să ne bucurăm din plin de roadele muncii noastre.

           Concluzie

           Ne așteaptă o perioadă trăită cu intensitate, cu multe provocări, în plan personal dar și social, evenimente care ne vor răscoli, ne vor agita, ne vor pune la treabă. Pe de altă parte avem dorința de expansiune, nevoia de a folosi experiența acumulată ca urmare a evenimentelor pe care le-am parcurs în ultima perioadă, mai exact de la ultima Lună Nouă care a avut loc în zodia Scorpion (15 noiembrie 2020). Primim susținerea de care avem nevoie pentru a ajunge acolo unde ne-am propus, totul este să facem alegeri asumându-ne responsabilitatea, privind relația cu ceilalți ca fiind ocazia de a progresa, de a învăța ceva nou, util pentru propria creștere, în plan intelectual și spiritual.
          Să fiți fericiți!