Luna

390_thumb      Ideograma : două semiluni ale conştiinţei sau ale forţei sufletului, legate la nivel material şi spiritual. Este formată numai din linii curbe, din semicercuri, ca o reflectare a Soarelui în infinit. Simbolul este întors către înapoi, ca o întoarcere spre trecut. În tema natală. Luna simbolizează individul şi partea sa feminină, simbolul mamei, reacţiile emoţionale şi subconştientul, calităţile feminine. Prin lună noi exprimăm principiul nevoii, nevoia de siguranţă şi securitate în relaţii. Luna reprezintă partea reflexivă a personalităţii, care conduce la dezvoltarea şi la abilitatea de adaptare psihologică la schimbări.
• Element: apă.
• Ziua guvernată: Luni.
• Zodia guvernată: Rac.
• Case guvernate: IV.
• Culori caracteristice: argintiu, alb.
• Metalul caracteristic: argint.
• Piatra preţioasă: smarald , perlă.
• Anatomic: stomac, ochiul stâng, esofag, vezica, sâni, uter, ovare, limfa, alte fluide (în afara sângelui), gestaţia.
• Aspecte guvernate: intuiţia, emoţiile, inspiraţia, tainele, visele, somnul, percepţii extrasenzoriale, feminitatea, sentimentele, romantismul, maternitatea, trecutul, ţara, animalele de casă, casa, familia, mama, femeia, (pentru bărbat) soţia, perioada 1-7 ani.
• Tipul lunar are succes în meseriile: învăţător, agent imobiliar, istoric, marinar, notar, barman, educatoare, inginer chimist, femeie de serviciu, ginecolog.
• Interpretare astronomică: luna este satelitul natural al Pământului. Realizează o mişcare de rotaţie în jurul pământului in 27,32 zile, (durata lunii siderale). Intervalul dintre 2 faze de acelaşi fel ale Lunii (de exemplu de la Luna plina la Luna plina) este de 29,5 zile, (durata lunii sinodice). Durata lunii sinodice este egală cu durata lunii siderale plus durata de timp care constituie diferenţa pe care a mai realizat-o.
• Mitologie: Artemis ( mitologia greacă) reprezintă zeiţa castităţii, a Lunii şi a vînătorii. Artemis reprezintă esenţa, lumina argintie a Lunii (adesea este reprezentată cu o făclie de argint în mână), menită să călăuzească navigatorii în timpul nopţii.

     Legendele o reprezintă ca pe o luptătoare ce oferă iubire şi protecţie animalelor sălbatice, este protectoarea sălbăticiunii neînfrânate. Artemis este zeiţa fecioară ce ar putea sugera libertatea faţă de jugul matrimonial. Ea reprezintă numeroase elemente de zeiţă-mamă, ca ocrotitoare a naşterilor, dădacă şi instructoare a tinerilor, emblema ceremoniilor iniţiatice feminine. De numele ei se leagă legenda apariţiei contelaţiei Orion (singurul personaj pe care l-a iubit şi pe care l-a omorât dintr-o greşeală, fiind amăgită de Apollo) şi a stelei Sirius.

     Magnetismul Lunii ( forţa gravitaţională) are o multitudine de efecte asupra tuturor formelor de viaţă de pe planeta noastră. Datorită forţei de atracţie a Lunii dar şi a Soarelui are loc fenomenul cunoscut sub numele maree. Ciclul lunar durează 29,5 zile şi trece prin 4 faze distincte: Lună Nouă, Primul Pătrar (Luna în creştere), Luna Plină, Ultimul Pătrar (Luna în descreştere).