Berbec

       Ascendentul în Berbec
     Predispune persoana la tendința de a conduce, de a controla și a-i domina pe ceilalți, având capacitatea de a realiza strategii de acțiune. Sunt persoane sincere, directe, cu tendința de a acționa înainte de a gândi prea mult dacă este bine sau nu, avântându-se în tot felul de acțiuni în care este nevoie de foarte mult curaj și energie fizică.
    Sunt oameni direcți, energici, iar dacă își doresc să obțină un lucru nu se lasă cu una cu două până nu îl obțin. Au spirit competitiv, dorindu-și să iasă în față prin tot ceea ce fac. Nu le este ușor să termine o acțiune decât dacă aceștia simt că meriăt efortul. Se mișcă repede printre evenimente, sunt săritori beneficiind de multă energie, nu le place să piardă vremea, se enervează repede dar fără a purta pică, ci pur și simplu nu au răbdare.
     Se descurcă foarte ușor în domeniile care țin de raționamentul științific, aceștia fiind înclinați și către filozofie. Sunt persoane care nu se descurajează așa ușor când dau de greutăți. Adoră riscul și pericolul, libertatea și noutatea. Este generos și își respectă promisiunile făcute. Uneori însă poate deveni agresiv, gata de scandal sau victima propriilor imprundețe și exagerări. Preferă activitățile sportive, plimbări în aer liber, îi place să facă multă mișcare, să escaladeze munții.
     Persoanele cu Ascendentul în Berbec au mers rapid, cu capul înclinat înainte. Au dureri de cap. Probleme cu ochii și sinuzita sunt boli intâlnite destul de frecvent la aceste persoane.
     Predispoziții: energie, dinamism, curaj, entuziasm, forță combativă și foarte multă ambiție.
     Aspect fizic: statură, medie, trup slab, fața și gâtul lungi, fața ascuțită, privire pătrunzătoare, ochi cenușii spre căprui închis, părul aspru și sârmos, de culoare neagră sau castanie.