Neptun

Neptun
    Amintind de tridentul zeului mării, ideograma sugerează semiluna forței sufletului ce a biruit materia; fiecare dinte al tridentului denotă o latură a conștiinței umane, toate fiind purificate prin apele divine ale lui Neptun. În tema natală, Neptun reprezinta locul de căutare maxima a unui ideal și datoria spirtuală.

    Este interpretat ca visător, amăgitor și imaginativ. Ne dă capacitatea de a juca, de a crea iluzii, de a exprima energia prin muzică, artă, spiritualitate şi imaginaţie. Aceasta planetă ne conferă capacitatea de a ne deplasa în conştiinţă, de a exprima idei şi viziuni şi este un model de generaţie, staţionând 14 ani în fiecare semn. Ne dă capacitatea de a face față sau de a ne schimba prin transcenderea dificultăţilor vieţii, capacitatea acceptării subtile că nu avem parte întotdeauna de ceea ce credem că merităm, şi ne îmbibă cu credinţa că avem un scop mai înalt în viață şi îl vom obţine prin credinţă. Aduce fervoarea religioasă, credinţa într-o forţă superioară şi adesea proeminent în aceia care au tendinţe de mediumi sau clarvăzători.
• Element: apa.
• Zodii guvernate: Pesti.
• Case guvernate: XII.
• Culori caracteristice: bleumarin.
• Metalul caracteristic: neptuniu.
• Anatomic: sistemul nervos, maduva spinarii, limfa, celule, picioarele.
• Aspecte guvernate: imaginea, imaginația, spritualitatea, misticismul, religia, credința, idealul, inconștientul, iluzia, visul, arta fotografică, refugiul, intuiția, percepția extresenzorială, relaxarea, hipnoza, visarea, muzica, arta, talentele artistice, compasiunea, înțelegerea, evaziunea, poezia, drogul, vraja, apa, marea, misterele, necunoscutul, clarviziunea, fantezia, creativitatea, greșelile, erorile, minciuna, deruta, confuziile, meditația.
• Tipul neptunian are succes în meseriile: medic, asistent, preot, asistent social, scafandru, pescar, inginer, petrolist, psihiatru, psiholog, educator, poet.
• În astrograma natală simbolizează: idealismul, maximul în plan spiritual, spiritul de sacrificiu, încercările de a depaşi sfera materiei, datoria spirituală, fuga de realitate.
• Interpretare astronomică: Neptun este cea de-a opta planeta de la Soare, totodată cea mai îndepartată de acesta din Sistemul Solar. Descoperită în septembrie 1846, Neptun a fost prima planetă descoperită mai degrabă prin predictie matematică, decât prin observare directă.
• Mitologie: Planeta este numită dupa zeul roman al mării, care are ca şi corespondent în mitologia greacă pe Poseidon. Semnul său astronomic este o versiune a tridentului lui Poseidon.

    Are de 17 ori masa Pământului, fapt ce o claseaza pe locul trei. Totodată, deține locul patru din punct de vedere al diametrului. Planeta Neptun are masa mai mare decat a Pământului, dar mai mică decat a planetei Jupiter. Miezul planetei este format din roca şi gheaţă, are aproximativ masa Pământului.