Iris

Persoanele născute în zielele de: 5, 14, 23
    În Japonia Irisul este simbolul național. Irisul (sau stânjenelul) este o floare deschisă, caracteristică pentru nativul sociabil, comunicativ, lipsit de mistere față de ceilalți.
    Nativul Iris este o persoană simpatică, agreabilă, deschisă către relația cu ceilalți oameni. Când o deranjează ceva la celălalt poate deveni foarte impulsivă, nemulțumită, reușind să erupă ca un vulcan.
    Este o persoană flexibilă, ingenioasă, activă și de multe ori poate avea un temperament vulcanic. Nu analizează prea mult înainte de a lua o decizie. Spune direct ceea ce are de spus fără să țină cont că ar putea răni interlocutorul. Acest nativ este caracterizat de inteligență și creativitate reușind să facă față la orice fel de circumstanțe. Va reuși să facă tot posibilul să găsească cele mai bune soluții pentru orice tip de problemă.
    Pentru nativul Iris este foarte importantă corectitudinea. Nu apreciază persoanele încăpățânate, cu care simte că nu poate colabora și va face tot posibilul să scape de acestea.
    În dragoste, nativul Iris va căuta mulți ani până va găsi adevărata dragoste. Nu se mulțumește cu puțin și dorește să experimenteze cât mai mult în domeniul iubirii. Când găsește ceea ce consideră că merită dragostea și protecția acestuia, atunci se va dedica cu trup și suflet partenerului/partenerei.
    Umorul reprezintă punctul forte prin care acest nativ atrage relații multe și întreținute doar la nivelul flirtului, unele dintre aceste relații pot ajunge și la un nivel mai profund. Contează foarte mult pentru acest nativ să fie permanent capabil de a purta o discuție interesantă, să aibă ce învăța de la celălalt. Nu suportă discuțiile frivole, lipsite de profunzime, de idei originale.
    Compatibilitate: toate florile.
    Numere norocoase: 1, 10, 19, 28, 30, 38.
    Zile favorabile: miercuri, vineri.