Capricorn

010 Capricorn
În limba latină: Capricorn
(22 decembrie – 19 ianuarie)
Verbul caracteristic: ”A folosi”
Semn de pământ, cardinal, feminin, guvernat de planeta Saturn.
 
010 CapricornSimbolul zodiei: ideograma semnului sugerează capul și coarnele unei capre, indicând linia intelectului care se ridică până la cel mai înalt nivel, formând cercul spiritului. Curba care se îndreaptă la stânga, simbolizează revelația acceptării de sine cu totul prin recunoașterea întregului, ajungând într-un prezent etern, unificându-se cu începuturile.
 
 
Culori: negru.
Pietrele norocoase: ametist, aventurin albastru, calcedonie, cristal de stâncă, cuarț fumuriu, fluorină, granat, lapis lazuli, ochi de pisică, onix, opal.
Metalul caracteristic: plumb.
Numere norocoase: 2, 8.
Ziua norocoasă: sâmbătă.
Principalele calități: detașare, concentrare, rezistență, prudență, organizare, aspirație, ascensiune, înțelepciune, succes, organizare, logică, răbdare, elevare, realizare.
Defecte: suspiciune, avariție, negativism, orgoliu, întârziere, superioritate.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Capricorn, Taur, Fecioară este excelentă;
Pești, Scorpion este bună;
Berbec, Balanță este delicată, chiar riscantă;
Rac, Leu, Gemeni este dificilă;
Vărsător, Săgetător este nerecomandabilă.
 
Personalitate Nativii acestei zodii simt nevoia să se orienteze către lucruri practice, palpabile. Au un raționament de excepție, intuiția este mult mai slabă față de nativii altor zodii. Nativul Capricorn își dorește independență și siguranță și va face tot ce îi stă în putință pentru a le obține. Este bine înrădăcinat în realitate și detestă situațiile imprevizibile, făcându-le față cu mare greutate. Iubește legea și ordinea și dă o notă de dogmatism în opiniile sale. Ca și prieten este foarte selectiv în relații, fiind de principiul că prietenul trebuie să fie cel care te va scoate din impas atunci când ai nevoie. Își cunoaște foarte bine propria sa valoare și rar se întâmplă ca cineva să îl înșele sau să profite de pe urma lui. Dă dovadă de o puternică atenție către fast și adoră să dea petreceri, să fie în centrul atenției sau să fie apreciat de către ceilalți. Nativul Capricorn este o persoană care își dorește să atingă o anumită poziție în plan social și are toate șansele să se ridice, tocmai pentru a se auzi de el la un nivel cât mai înalt. Va dobândi recunoaștere și respect în plan social, reușind să atingă celebritatea, mai ales la maturitate.
 
Profesii recomandate: anitcariat, arhivă, politică, minerit, administrație, matematică, consilier, alpinist, constructor, afaceri, birocrat.
 
Dragoste Având o personalitate sensibilă, dorește să fie apreciat de către persoana iubită. Declarațiile de dragoste au loc destul de rar întrucât acestui nativ i se pare că sunt lucruri copilărești și denotă slăbiciune de caracter. Se îndrăgostește greu, însă odată ce sentimentele sale au luat amploare lasă timiditatea la o parte. Investește multă energie în muncă neglijând astfel persoana iubită. Odată ce avansează într-o relație i se pare imposibil să se despartă, iar dacă se întâmplă acest lucru nu va uita ușor relația în care a fost implicat.
 
Sănătate Poate avea un fizic bolnăvicios, copilăria fiind marcată de numeroase afecțiuni. Nativul din zodia Capricorn este predispus la îmbolnăviri ale sistemului osos și vizează în special picioarele în zona genunchilor, a coapselor sau coloana vertebrală.