Fluorit

Fluoritul
001

Numele: provine din latinescul “fluere” care înseamnă a curge.
Descriere: halogenură.
Compozitia chimica: CaF2.
Duritate: 4 (din 10).
Luciu: sticlos, transparent.
Culori: variate – culorile curcubeului, mai multe culori în acelasi cristal, incolor, purpuriu, albastru, verde, galben, alb, rosu, roz, maro, uneori negru sau multicolor. Urme fluorescente în nuanțe albastre sau violet. Culoarea devine mai fadă în lumina directă a soarelui. Culoarea variază la caldură.

AVERTISMENTE, INFORMAȚII IMPORTANTE:

– necesită purificare periodică în apă curată și săpun,
– se zgârie ușor! a se feri de șocuri,
– a se feri de schimbări bruște de temperatură,
– își poate schimba culoarea cu timpul, din cauza expunerii la lumină,
– poate fi confundat cu ametistul și acvamarinul,
– poate fi imitat de sticlă,

Este o:

– piatră spirituală,
– piatră karmică.

ASIGURĂ PROTECȚIE:

– puternic rol protector,
– protejează familia,
– împotriva ghinionului.

AJUTĂ LA:

– renunțarea la obiceiuri proaste,217_1_Fluorit
– purificarea aurei,
– echilibrare karmică, înțelegerea vieților anterioare, a lecțiilor din alte existențe,
– o mai bună organizare și ordine a vieții,
– deschiderea celui de al treilea ochi,
– înțelegerea și menținerea idealurilor,
– înțelegerea perspectivelor,
– înțelegerea aspectelor abstracte,
– depășirea propriilor defecte.

AMPLIFICĂ:

– puterea mentală,
– stabilitatea,
– creativitatea,
– obiectivitatea, imparțialitatea, discernământul,
– concentrarea,
– claritatea mentală,
– energia,
– efectul altor pietre purtate în același timp.

REDUCE:

– implicarea emotională,
– obsesiile,
– sentimentul de singurătate,
– blocajele psihice,
– problemele de natura emotională, mai ales cele legate de casă și familie.

ADUCE:

– calmul spiritului și al minții,
– ordine, organizare,
– dragoste, noroc, bunăvoință.

BUN PENTRU

– meditație, concentrare, rugăciune,
– relații bune,
– a avea vise profetice.
fluorit2

EFECTE ASUPRA SANATATII:

– puternic rol protector pentru sănătate,
– marește forța de vindecare a altor pietre,
– benefic pentru dinți, oase, absorția substanțelor nutritive, circulația sangvină, splină, digestie, urechi, nas, oase,
– protejează împotriva virușilor (pentru a nu se molipsi de la alți bolnavi),
– scade colesterolul,
– reduce durerea, dacă este așezat pe locul dureros,
– induce somnul, bun în cazuri de insomnie,
– echilibrează hormonal,
– benefic în caz de gripă, răceală, infectii, ulcer, herpes, răni deschise,
– conferă o stare bună de sănătate și pentru animalele de companie,

Fluoritul este o piatră multi-dimensională. Este piatră ce manifestă cel mai înalt aspect al minţii—mintea în armonie cu spiritul. Din starea expansionată a conştiinţei decurge înţelegerea adevărului la nivel intelectual, a viziunilor cosmice asupra realităţii şi legilor ce guvernează universul.

    Fluoritul ajută la dezvoltarea minţii, a capacităţii de înţelegere şi integrare a realităţilor non-fizice ale celei de a patra, a cincea şi a şasea dimensiuni. Armonizând mintea cu esenţa fluoritului, devine posibilă experienţa şi cunoaşterea aspectelor sacre, interioare, ale sinelui, în care este conţinută cunoaşterea şi înţelepciunea ultimă. Fluoritul echilibrează multiplele aspecte ale minţii. Prin egalitatea acestor polarităţi este posibilă experienţa tăcerii şi a păcii rezultate din starea de non-dualitate, prin unirea cu clipa prezentă, stare în care timpul este depăşit şi sinele se topeşte în infinit. Însă experienţa fluoritului merge chiar mai departe: ea încorporează această realitate în mentalitatea activă a vieţii cotidiene, permiţând persoanei să rămână în armonie, conectată la sursa supremă şi totodată să acţioneze în planul fizic. Atunci când aceasta se realizează, toate gândurile emanate din mintea conştientă sau subconştientă rezonează cu sursa ultimă a adevărului.

    Conştiinţa fluoritului permite menţinerea conştiinţei UNICULUI, a ÎNTREGULUI, simultan cu exprimarea şi existenţa individuală. Realizând aceasta, putem pătrunde în resursele imense de energie creatoare pe care să le manifestăm apoi în viaţa individuală. Fluoritul este piatra a celui de-al treilea ochi şi permite minţii să integreze aspectul meditativ, în cursul activităţii fizice. Fluoritul aduce acea experienţă în cadrul proceselor gândirii de zi cu zi, permiţând fiinţei să vadă realitatea dincolo de iluzie, eternul în efemer şi adevărul de dincolo de confuzie. Fluoritul este una dintre cele mai puternice pietre ale Noii Ere, aducând în planul fizic formele superioare ale adevărului şi integrând aceste concepte la nivel mental, pe care, în consecinţă, le va manifesta în plan material.

    Această piatră nu este indigenă, nu se găseşte pe Pământ, ci a fost transportată aici din dimensiuni mai înalte pentru a impulsiona procesul evolutiv. De aceea trebuie utilizată cu un respect deosebit, în mod conştient, energia sa putând ajuta la integrarea nivelelor superioare. Fluoritul poate fi utilizat şi în tratarea anumitor tipuri de afecţiuni mentale şi perturbări ale undelor cerebrale. Măreşte încărcătura electrică a celulelor cerebrale, aducând mai multă forţă vitală (prana) la nivel cerebral, realizând expansionarea conştiinţei. Efectul său nu este atât de purificare a subconştientului (ca în cazul azuritului), ci mai degrabă, de dezvoltare mentală (de la o realitate mentală obişnuită, la una superioară). Fluoritul poate fi utilizat pentru a amplifica, în mod conştient, capacitatea de concentrare, iar dacă este utilizat în mod sistematic, poate educa intelectul şi chiar mări coeficientul de inteligenţă.

    Fluoritul este numit „piatra geniilor”, deoarece ajută la dobândirea celei mai înalte stări de realizare mentală. Fluoritul prezintă patru culori principale: albastru, violet, auriu şi alb, toate aceste culori reprezentând stări mentale meditative.
    Albastrul este culoarea păcii interioare, a calmului mental şi a seninătăţii.
    Violetul reprezintă aspectul devotional al minţii, focalizată şi conectată cu spiritul.
    Auriul este culoarea înţelepciunii şi a înţelegerii date de unirea minţii cu infinitatea, simultan cu menţinerea exprimării individuale.
    Albul este culoarea purităţii şi a unicităţii, şi apare atunci când mintea fuzionează complet cu spiritul universal şi experimentează totalitatea creaţiei.

    Toate aceste culori reprezintă chakra-ele superioare, triunghiul superior de energie şi stări evoluate de conştiinţă. Atunci când aceste culori predomină în aură (fapt care poate să apară prin utilizarea fluoritului), starea mentală asociată acestor culori este deosebit de activă şi determină accelerarea procesului evolutiv al fiinţei.
fluorit1

    Fluoritul prezintă trei stări diferite de manifestare: sub formă de mănunchi, de octaedru şi de piramidă. Nici una din aceste structuri nu este mai evoluată decât celelalte, însă fiecare formă serveşte unui scop specific.

    Mănunchiurile au, de obicei, o culoare violetă şi simbolizează mentalul tehnologic al sec. XXI, secolul computerelor. Mănunchiurile de fluorit sunt similare unui computer, fiind foarte bine organizate, structurate şi complexe; ele se aseamănă foarte bine cu imaginea pe care o aveţi despre un oraş spaţial din viitor, matricea sa cubică reprezentând compatibilitatea armonioasă a tuturor părţilor şi sugerând subliminal stări avansate de conştiinţă ce au supravieţuit şi au evoluat prin cooperare. Mănunchiurile de fluorit simbolizează civilizaţiile ce au realizat unitatea şi armonia prin îndeplinirea necesităţilor fiecărui individ şi prin alinierea ţelurilor individuale şi subordonarea lor necesităţilor întregului. Mănunchiurile de fluorit reprezintă fazele existenţei umane în care mintea raţională îşi utilizează strategiile în armonie cu voinţa universală pentru bunăstarea tuturor.

    Să vedem cum putem atinge acest stadiu. Pe măsură ce omul a învăţat să utilizeze uneltele ce îi facilitau stilul de viaţă, el nu mai avea nevoie să îşi focalizeze întreaga atenţie asupra supravieţuirii fizice, acestea permiţând mai departe dezvoltarea facultăţilor sale mentale. Prin revoluţia industrială maşinile au înlocuit munca fizică a omului, permiţând minţii să atingă nivele noi de dezvoltare. Pe măsură ce mintea omului se dezvoltă, fiinţa învaţă să transfere cunoaşterea spre maşinile inteligente (computerele), destinate să servească necesităţile umane. O dată ce omenirea a ajuns să cunoască din plin dezvoltarea tehnologică extraordinară, transferând potenţialul mental în computere, ea devine acum capabilă să realizeze următorul pas către domeniile mai înalte ale gândului. Însă această fază avansată necesită o atenţie deosebită, în special din partea acelor fiinţe cu posibilităţi mentale superioare, permiţând o focalizare asupra izvorului Cunoaşterii, pentru beneficiul unanim.

    Mănunchiurile de fluorit afirmă aceasta şi se manifestă tocmai pentru a reaminti această posibilitate. Mănunchiurile de fluorit nu se utilizează atât prin aplicare (chiar dacă pot fi utilizate în acest mod), cât prin prezenţa lor fizică în spaţiile de lucru—de exemplu pe mese, în laboratoare sau în locurile de studiu şi de cercetare—deoarece prezenţa lor reaminteşte minţii că trebuie să rămână focalizată, organizată, clară şi concentrată. Puteţi purta mănunchiurile mici, sau puteţi, de asemenea, realiza armonizarea (rezonanţa) vizuală, mentală sau fizică cu cristalul atunci când mintea vă este epuizată, confuză sau dezechilibrată. Prin meditaţia asupra mănunchiurilor de fluorit, vă veţi dezvolta claritatea mentală şi veţi înţelege conceptele şi realităţile altfel inaccesibile. Mănunchiurile de fluorit induc în fiinţă ordine mentală şi ajută mintea să rămână clară şi focalizată în cursul unei activităţi; ele sunt benefice pentru persoanele ce au un ritm rapid de viaţă, care, din punct de vedere fizic şi mental vehiculează mari cantităţi de energie. Mănunchiurile de fluorit sunt indicate oamenilor de ştiinţă, doctorilor, chimiştilor, inginerilor, programatorilor, oamenilor de afaceri, contabililor şi studenţilor, oricărei persoane care lucrează în condiţii de tensiune nervoasă şi care doreşte să îşi păstreze mintea clară şi calmă. Mănunchiurile de fluorit sunt indicate în special pentru cei ce lucrează în domeniile de vârf ale tehnologiei sec. XX, deoarece ajută mintea să canalizeze cunoştinţele într-un mod care să fie benefic pentru întreaga planetă. In evoluţia lor mănunchiurile vor forma un octaedru unic, reprezentând calitatea celui care este format şi educat prin contribuţia avansată a mănunchiului. Octaedrul are o strucură cu opt feţe, fiecare faţă fiind un triunghi echilateral, iar forţele se întâlnesc în şase terminaţii. Fiecare din terminaţii poate constitui vârful unei forme piramidale duble cu patru feţe, având o bază comună. Această formă piramidală duală simbolizează desăvârşirea atinsă prin uniunea şi integrarea energiilor zonelor subtile superioare cu planul fizic. În orice mod este aşezat octaedrul, el va manifesta acest efect piramidal dublu, cu vârful piramidelor de sus şi de jos conectând planurile superioare şi inferioare. Octaedrele au intrat în viaţa noastră ca simboluri, instrumente şi factori de reamintire a desăvârşirii noastre potenţiale, prin care şi noi putem atinge starea de unicitate şi putem echilibra lumile noastre interioare şi exterioare.fluorit-zeleny

    Forma piramidală a fluoritului trebuie folosită în meditaţie fiind specifică unui astfel de scop; aceste structuri speciale urmăresc să sservească unor ţeluri precise. Ele sunt destinate celor pregătiţi să pătrundă în tărâmurile interioare ale fiinţei şi să experimenteze transcenderea formei. Atunci când sunt îndreptate spre lumină, multe piramide de fluorit prezintă imagini interioare asemănătoare unor camere care pătrund adânc în interiorul lor. Prin meditaţia asupra lor mintea este chemată să îşi descopere propriile-i profunzimi.

    Forma piramidală reprezintă o stare de perfecţiune şi de echilibru, fiind una din formele geometrice perfecte ale planului fizic. Reprezintă conexiunea conştientă dintre sursa infinită de energie din vârf şi fundamentul şi stabilitatea fizică ale bazei. Piramidele sunt simbolul echilibrului ultim pe care fiecare suflet trebuie să-l atingă pentru a se desăvârşi în procesul evolutiv. Piramidele egiptene şi aztece erau utilizate în scopul canalizării forţelor cosmice în planul fizic, permiţând iniţierea experienţei conştiinţei cosmice. Ele există şi azi, reamintind şi transmiţând lumii că unificarea există, este posibilă în întregul univers şi nu doar în interiorul fiinţei umane.

    Piramidele de fluorit pot servi aceluiaşi scop prin antrenarea minţii spre a asocia şi a se identifica cu realitatea lumilor interioare, a planurilor subtile şi a dimensiunilor mai înalte. Aceste experienţe meditative pot schimba în mod hotărâtor viaţa de zi cu zi, prin crearea unei perspective mai clare şi a unei înţelegeri mai profunde a legilor universale care guvernează planul fizic. Pentru a practica meditaţia cu piramida de fluorit, plasaţi piesa dumneavoastră piramidală la înălţimea corespunzătoare zonei celui de-al treilea ochi. Cel mai eficient este ca piramida de fluorit să fie păstrată într-o cutie transparentă, iar lumina (naturală sau artificială) să cadă direct pe ea (fie din faţă, fie din spate). Aceasta va da viaţă camerelor interioare din piramidă. Stând într-o postură de meditaţie, cu coloana vertebrală dreaptă şi braţele întinse, cu mâinile aşezate pe genunchi, cu palmele în sus, imaginaţi-vă că sunteţi o piramidă, creştetul capului fiind vârful iar picioarele încrucişate formând baza ei. Staţi drept şi respiraţi adânc, ţinând ochii închişi timp de trei minute. Deschideţi apoi foarte încet ochii şi priviţi în interiorul piramidei acelaşi interval de timp, lăsând mintea să pătrundă adânc în piramidă experimentând esenţa energiei fluoritului şi a formei piramidale perfecte. Închideţi apoi din nou încet ochii şi păstraţi imaginea adânc în minte. Rămâneţi concentrat pe măsură ce aduceţi imaginea din piramida de fluorit în profunzimea minţii şi din nou înapoi în piramidă. Continuaţi în acest mod cel puţin de trei ori şi sfârşiţi apoi meditaţia respirând adânc şi puternic timp de cel puţin trei minute, pe măsură ce integraţi acea imagine şi acea energie în corpul fizic. Această meditaţie vă ajută să deschideţi chakra coronală (poarta spre zonele superioare) şi să canalizaţi energia cosmică în corpul fizic pentru a o utiliza în viaţa de zi cu zi. Practicând această meditaţie, este posibil să trăiţi experienţe din vieţi trecute sau viitoare. Pe măsură ce mintea devine calmă, focalizată şi clară, iar polarităţile se echilibrează, limitările dimensiunilor spaţio-temporale sunt transcense. Atunci când se realizează aceasta, veţi percepe momentul etern care conţine toate timpurile, toate spaţiile şi toate experienţele. Este starea mentală în care întregul univers este unificat, în care poate fi trăită unicitatea creaţiei. În această stare mentală orice călătorie în timp şi spaţiu devine posibilă, printr-un simplu act de voinţă. Călătorind cu viteza gândului nu este necesar să ne deplasăm în timp şi spaţiu; este suficient să ne gândim la ceva şi suntem acolo.
fluorit

    În aceste momente deosebite, se poate înţelege cum influenţele vieţilor trecute (karma) determină realitatea prezentului şi cum proiecţiile prezente determină evenimentele viitoare. Această stare de conştiinţă este esenţa experienţei cu fluorit şi pentru a fi realizată necesită o practică meditativă perseverentă, fiind accesibilă printr-o stare de tăcere şi stabilitate mentală, permiţând deplasarea instantanee. Transcenzând legile celei de a treia dimensiuni, devine posibilă proiectarea şi aplicarea legilor celei de a patra dimensiuni în planul fizic, tridimensional. În oricare din formele sale, fluoritul ne este dat pentru a ne învăţa să fim multidimensionali; el ne poate arăta cum să fim integraţi în tot, percepând simultan starea de pace şi rămânând o fiinţă individuală unică. Fluoritul este simbolul procesului de transformare în care suntem cu toţii angrenaţi, al armonizării cu energia macrocosmică – sursa existenţei noastre -, acceptând responsabilitatea de a trăi în Voinţa Divină şi de a manifesta Lumina în fiecare acţiune din planul fizic.