Horoscop anual 2024, Rac

        Mottoul tău din acest an este: Mottoul tău din acest an este: „Trebuie să fi trăit linștea așteptării ca să cunoaștem prețul timpului.” Edouards Estaunie
        În  acest an te remarci prin implicarea în activitățile de grup, prin perfecționarea ta în domeniul socio-profesional ceea ce îți va aduce schimbări favorabile pe termen îndelungat. Se deschid acum noi orizonturi spre proiecte inedite, dezvoltarea de relații care te vor ajuta să progresezi în plan personal și profesional.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional                   
          Experiențele pe care le-ai acumulat îndeosebi în ultimii ani te ajută acum să iei decizii cu mai multă înțelepciune știind să privești o relație dincolo de aparențe.
       În luna februarie și prima parte a lunii martie  te poți aștepta la primirea de răspunsuri interesante în ceea ce privește  o relație intimă. Pot apărea tot felul de încurcături care vizează o relație intimă, poate fi dorința de a reveni la o fostă relație de dragoste sau poți afla secrete despre relația în care ești deja implicat. Este o perioadă de revoltă, de nemulțumiri dar și ocazia de a face schimbări, în ceea ce privește o relație de iubire.  
             Pluton guvernează casa a V-a, a Racului (iubirea, romantismul, flirturile, aventurile sentimentale, creativitatea, copiii), tranzitul său prin zodia Vărsător (21 ianuarie – 2 mai), casa a VIII-a poate să provoace trăiri intense, pasiuni profund transformatoare. Acestea pot deveni distructive generând obsesii sau aducând la lumină temeri adânci, gelozie, posesivitate în relația de cuplu, mai ales în intervalul 2 septembrie – 12 octombrie, atunci când Pluton retrogradează în zodia Capricorn. Pe de altă parte, energia explozivă a careului dintre Marte și Pluton din prima parte a lunii iunie, precum și opoziția dintre Marte și Pluton din a doua parte a lunii octombrie,  îi poate ajuta pe unii Raci să se elibereze din relații toxice, dăunătoare pentru propria existență.
            Pentru nativii Raci necăsătoriți poate fi un an în care sunt dominați de dorința de a se așeza la casa lor. Se pare că lucrurile nu stau așa cum își propun și, nu de puține ori, se pot confrunta cu probleme menite să răstoarne proiectele care vizează oficializarea unei relații de iubire, limitări, fie din partea părinților, fie datorită unor probleme legate de carieră sau sănătate.
            Este un an în care te confunți cu schimbări bruște în plan relațional, sentimental, schimbări de direcție care te vor epuiza, din punct de vedere psihic-emoțional. În luna decembrie se poate vorbi despre ocazia de reveni la o fostă iubire cunoscută prin intermediul jobului.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă   
        Este un an de restructurări, de reveniri, reconfigurări, de renunțări dar și ocazia unui nou start în carieră. Totul depinde de modul în care acționezi apelând la încredere în propria persoană și la experiența acumulată de-a lungul timpului. Neptun tranzitează zodia Pești până în anul 2026 (casa a IX-a pentru zodia Rac) și se află în casa progresului și a înțelepciunii, a străinătății, studiilor superioare, a religiei și filosofiei ceea ce îți deschide noi posibilități de explorare a unor domenii menite să îți aducă capacitatea de a te informa, de a deveni mai înțelept, de a călători pe alte meleaguri având loc o reconfigurare a propriei filosofii de viață. Poate fi vorba și despre întâlnirea unui ghid, un profesor care te ajută să aprofundezi tainele care țin de lumea în care trăiești, domenii de natură spirituală.
           Tranzitul lui Uranus în semnul Taur, în casa prietenilor, a protectorilor, a idealurilor și a cauzelor în slujba cărora se poate pune omul în viața sa socială ne spune că este timpul să te implici mai mult în activități umanitare, să te eliberezi de anumiți prieteni și să interacționezi cu oameni mult mai interesanți, persoane de la care ai multe lucruri interesante de învățat. Vei cunoaște oameni prin intermediul internetului, a mijloacelor de comunicare moderne, vei fi mult mai curios să înveți lucruri noi, care te pot ajuta să progresezi, în plan personal și profesional. În preajma datei de 21 aprilie este o perioadă favorabilă pentru a primi ajutorul în ceea ce privește un job mai bine plătit sau pentru a dezvolta relații de colaborare cu un grup, o asociație în cadrul căreia să reușești să pui în aplicare ideile originale.
         În perioada de retrogradare a lui Uranus (27 ianuarie – 1 septembrie) ai ocazia să constați că anumite grupuri, organizații, o asociație din care faci parte, nu te mai reprezintă sau că unele proiecte de viitor trebuie revizuite radical. Prietenii te pot lua prin surprindere, nu neapărat în mod plăcut. Este o perioadă în care Uranus retrograd din zodia Taur te va forța într-un mod unic să faci o selecție drastică printre prieteni. Lunile august și decembrie îți pot aduce limitări, răsturnări de situație, vis-a-vis de locul de muncă, de parteneriate, asocieri neînțelegând prea bine unde greșești, ce anume este mai bine să faci sau cui să ceri sfatul într-o problemă profesională. Va trebui să fii precaut în ceea ce privește investițiile financiare, colaborările pe care le dezvolți, proiectele profesionale pe care le lansezi dar și la relația cu colegii sau colaboratorii.
            În acest an va trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre semnarea unor acte, a unui contract de muncă sau de colaborare, în perioada de retrogradare a lui Mercur: 2 – 25 aprilie (în semnul Berbec), 5 – 15 august (în zodia Fecioară), 15 – 28 august (în semnul Leu), 26 noiembrie – 15 decembrie (în zodia Săgetător). Sunt perioade de frustrări, pierderi de acte importante, investire neinspirată a banilor dar și probleme care vizează un proces, o moștenire.
          Intrarea lui Jupiter în zodia Gemeni (26 mai – 31 decembrie), pentru nativul Rac reprezentând casa a XII-a (casa izolării, a sacrificiilor, dușmanilor ascunși, karma, casa spiritualității, a bolilor cronice) este un tranzit care amplifică calitățile psihice, capacitatea de a transforma dușmanii în prieteni, apare atracția către activitățile derulate în secret, nevoia de a veni în ajutorul oamenilor săraci, marginalizați de societate. Perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Gemeni (9 octombrie – 31 decembrie) este benefică pentru a conștientiza problemele din trecutul tău, pentru a reveni asupra unor studii care țin de spiritualitate, ai ocazia să accesezi informații interesante, prin intermediul viselor sau meditație.
           Tranzitul lui Pluton prin casa VIII (21 ianuarie – 2 mai, în mers retrograd; 2 mai – 2 septembrie; precum și între 19 noiembrie – 31 decembrie) are un impact important și în ceea ce privește banii, activând teme legate de resursele comune, de datorii, o moștenire, modul în care te raportezi la interesul comun. De asemenea, se pot reactiva teme legate de intimitate, moralitate ori corupție (în funcție de tema natală). Prin urmare, este recomandat să fii foarte prudent, dacă vrei să începi o relație sentimentală, îndeosebi spre finalul acestui an.
           În prima parte a acestui an beneficiezi de foarte multă energie, ai capacitate de acțiune putând face față competitorilor. Știi ce vrei și nu te lași până când nu ajungi acolo unde ți-ai propus. În lunile februarie, prima parte a lunii martie , în luna decembrie ești predispus la răsturnări de situație care vizează câștigurile financiare personale, precum și ale partenerului de viață sau ca urmare a unor plăți urgente ce vizează taxe, impozite, amenzi. Este un moment al bilanțului, al restanțelor, al încheierii de capitole, al reluării unor aspecte pe care nu le-ai dus la capăt așa cum trebuie.
          Va trebui să dai dovadă de mai multă prudență îndeosebi în luna decembrie, atunci când te poți confrunta cu tot felul de nemulțumiri venite din partea dușamnilor ascunși, certuri cu colegii din lucruri aparent mărunte menite să îți creeze probleme de natură financiară.

3D Character and Success

Sănătate                 
           În prima parte a acestui an ești într-o formă bună, ai capacitatea de a te reface mult mai repede, după o perioadă de suferință, probleme de sănătate. Se recomandă mai multă prudență la efortul fizic, la problemele de sănătate care vizează încheieturile, picioarele, evitarea de sporturi extreme în lunafebruarie, prima parte a lunii martie. În lunile mai, iunie, iulie, iulie te simți mult mai energic reușind să te remarci prin optimism, te bucuri de viață, ba chiar ai mai mult chef să mergi la sala de sport sau să faci plimbăti în aer liber. Se recomandă prudență la finalul lunii octombrie, atunci când ești predispus la accidentări.
        Ești susținut în găsirea unor remedii pentru o problemă de sănătate cu care te confrunți de ceva timp, îndeosebi în a doua parte a lunii mai. Va trebui să fii prudent în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie, atunci când există riscul să recidiveze o problemă și ești nevoit să schimbi tratamentul și/sau medicul. În a doua parte a lunii mai ai ocazia să te întremezi, după o perioadă foarte aglomerată, în plan profesional. În prima parte a lunii septembrie este posibil să fii copleșit de stres, oboseală fizică și/sau la nivel mental, insomnii. Încearcă să fii mult mai echilibrat și nu exagera cu dulciurile și grăsimile. Este o perioadă în care devine foarte important să adopți o dietă echilibrată, să respecți orele de masă și de somn, în caz contrar te expui la accidente, infecții, probleme ale ficatului și ale circulației sângelui.
        În luna noiembrie te poți confrunta cu o stare de nervozitate, insomnii, acțiuni riscante, decizii pripite fiind nevoie de mai multă precauție, în ceea ce privește deplasările și mijloacele de transport. În a doua parte a lunii decembrie este recomandat să îți temperezi tendința către excese de orice fel (muncă, alimentație) fiind important să profiți din plin de momentele de relaxare.