Gemeni

       Ascendentul în Gemeni
     Cel născut sub acest ascendent are inteligență sclipitoare, este comunicativ, nu se plictisește niciodată, tot timpul găsind ceva de învățat și de împărtășit cu ceilalți. Este considerat ca fiind o enciclopedie, chiar dacă acest caracter vast de cunoștințe este doar de suprafață. Este prietenos știind să se adapteze la orice mediu, fiind interlocutorul perfect având tot timpul ceva de comunicat.
     Îi place să folosească orice mijloc de comunicare avut la îndemână: telefon, scris, microfon. Este considerată ca fiind o persoană descurcăreață, găsind tot timpul o scuză pentru a ieși din situațiile critice. Natura celor cu ascendentul în Gemeni este duală, gata oricând să spună o minciună bună pentru a se salva, puțin ipocrit, nu se dă la o parte de la înșelătorii. Poate să treacă cu mare ușurință de la o personalitate la alta, încât este greu să vezi care este adevărata lui față.
     Cel cu ascendentul în gemeni este ambițios, cu aspirații puternice, înclinat către cercetare, capabil să urmărească două sau trei scopuri deodată. Este profund intuitiv, perceptiv și nu îi lipsește imaginația. Este înclinat către plăcere, aventură, știință și tot ce ține de educație. Uneori poate deveni timid, indecis, impresionabil. Sunt persoane cărora le place să pună întrebări tocmai din dorința de a acumula cât mai multe informații. Uneori pot fi percepuți ca fiind prea reci, dar acest lucru este doar de fațadă, întrucât imediat ce aceștia simt că au cu cine conversa imediat intră în polemici, schimb de informații. Observațiile pe care aceștia le fac ar putea fi uneori poate prea tăioase. Au spiritul de observație foarte bine dezvoltat iar ca și defect este faptul că deviază cu ușurință de la un subiect la altul, datorită curiozității și istețimii caracteristice, neputând să se concentreze prea mult asupra unui lucru.
     Într-un cuplu, persoanele cu ascendent în Gemeni caută un anumit grad de independență și libertate.
     Aspect fizic: înalt, drept, slab; mers rapid, brațe și degete lungi, trasături fine, față, nas, bărbie lungi; ochi cenuși sau căprui; părul închis la culoare, de obicei castaniu.
     Predispoziții mentale: îi place să citească și să scrie, este în stare să dobândească o bună educație; este ingenios, cu o minte ageră. Este înclinat către muzică, poezie, pictură, limbi străine, călătorii și invenții. Uneori este timid, manifestă bună dispoziție dar uneori și stare de neliniște și nervozitate.