Etalare Tarot pentru Echinocțiul de primăvară 2023

             Dintre toate trecerile Soarelui dintr-un semn în altul, cele mai importante sunt momentele de maxim și egalitate, adică solstițiile și echinocțiile. Echinocțiile și solstițiile marchează începutul celor patru anotimpuri: primăvara, vara, toamna și iarna. Echinocțiul de primăvară simbolizează creația, solstițiul de vară apogeul, echinocțiul de toamnă începerea perioadei de resorbție și solstițiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.
            Echinocțiul de primăvară descrie începutul ciclului anual astrologic fiind utilizat din vremuri străvechi ca un punct de reper (al energiei începutului) pentru predicțiile anului care urmează. Trecerea Soarelui din zodia Peștilor în zodia Berbecului este un simbol ocult al morții și renașterii, al trezirii la viață. Echinocțiul de primăvară este un moment special, care aduce echilibrul dintre energiile ying-yang, reflectat și de faptul că ziua este egală cu noaptea. Acest fenomen generează senzația opririi timpului, a trăirii mult amplificate a momentului prezent.
            Lăsăm în urmă iarna, suferinţele şi obstacolele, ne eliberăm de ceea ce nu ne mai trebuie, renunțăm la obiecte, oameni care ne creează blocaje de tot felul. Este timpul să facem curățenie în minte, sufletul, trupul, în casa noastră, pentru a renaște, mai luminoși și puternici. Ar fi bine să ne eliberăm de gânduri negative, de tristețe, să ne concetrăm pe ce anume vrem să clădim fiind un moment important pentru a nota idei noi, strategii, este bine să lansăm cereri către univers, cel care va ști cel mai bine cum să ne ajute să ne îndeplinim dorințele.   
            Echinocțiul de primăvară din acest an are loc în data de 20 martie 2023, la ora 23:24’. Se schimbă şi vibraţia anului schimbându-se guvernarea planetară aşa că trecem de la anul în care am fost sub influenţa planetei Jupiter la anul în care suntem sub influenţa planetei Marte (simbol al acțiunii, pasiunii având adesea factor perturbator). Acțiunea lui Marte îndeamnă la eforturi intense, la inițiative și confruntări cu situații și persoane. Energiile necesare producerii acțiunii sunt transpuse de Marte în forme concrete observând mai frecvent fapte curajoase, care stârnesc tensiuni în viața personală și socială predispunând să distrugă ceea ce nu este neapărat necesar sau să impună cu forța soluții și atitudini.
            Este un an guvernat de numărul 7 (2023=2+0+2+3=7). Considerat „Numărul lui Dumnezeu”, șapte se regăseşte în domenii dintre cele mai diverse de-a lungul istoriei omenirii. Este numărul perfecțiunii divine sau al desăvârşirii, unul dintre numerele considerate magice de-a lungul istoriei omenirii, care continuă să fascineze şi astăzi. Avem de-a face cu un an al transformării prin credință și iubire, prin ascultarea intuiției dar și prin acceptarea că orice schimbare dinăuntrul și în afara noastră vine cu mesajul saltului în domeniul spiritual. Numărul şapte este semnul lumii complete, al creaţiei încheiate, al creşterii naturii. El este şi expresia Cuvântului Desăvârşirii şi deci a unităţii originare.  
            Echinocțiul de primăvară este un moment magic, în care este  indicat să ne lăsăm invadați de energie, de lumină și să pornim astfel într-un nou an cu încredere și optimism că tot ceea ce gândim, planificăm, construim în această perioadă, are toate șansele  să se  împlinească.
            Am întrebat cărțile de Tarot ce ne spun despre anul 2023, începând de la Echinocțiul de primăvară din data de 20 martie 2023 și până la Echinocțiul de primăvară din 20 martie 2024. 

            Semnificația pozițiilor din etalare:
  1.   Situația generală: 2 de cupe
  2.   Ce va începe acum: 8 de bâte
  3.   Prezentul: Cumpătarea
  4.  Obstacole, confruntări la care trebuie să ne așteptăm: 10 de cupe
  5.  Viitorul – direcția către care ne îndreptăm: Justiția
              Situația generală a anului 2023 este reprezentată de 2 de cupe. Aceasta ne vorbește despre dorința dar și nevoia de a socializa mai mult, fie că vorbim de prieteni sau colegi de muncă. Ne așteaptă o perioadă în care acordăm mai mult timp iubirii, compasiunii, ne confruntăm cu situații de viață care ne apropie mai mult de celălalt. Este nevoia de a dărui și primi iubire, afecțiune, atenție. Este o carte ce semnifică relațiile echilibrate, manifestarea sentimentelor, dorința de a ne exprima sincer, direct propriile emoții. Pentru cei singuri se va observa o mai mare nevoie de a se implica într-o nouă relație sau dorința de a relua o fostă relație sentimentală.  Ne așteaptă o perioadă în care se va pune mai mult accent pe alianțe, pe unirea dorințelor, în sensul atingerii unor obiective comune. Nu vor lipsi însă compromisurile, demararea unor colaborări pentru a împlini un scop care contravine intereselor celorlalți. 
            A doua carte este despre ceea ce începem acum fiind reprezentată de cartea 8 de bâte. Este o carte ce semnifică schimbări neașteptate de direcție, evenimente care ne iau prin surprindere fiind foarte important să acționăm adaptându-ne la situația prezentă, la societate, la ceea ce ni se cere pe moment. Sunt schimbări care au pornit deja spre noi depinzând mult de acceptarea noului, deschiderea noastră către progres, altfel tot ce vine către noi ne-ar putea provoca o suferință greu de dus.
            Este o carte de Tarot care indică accelerarea și apariția unei noi vibrații în propria existență. Este vorba despre energii copleșitoare, care ne împing de la spate să acționăm către o direcție care nu se vede cu claritate fiind astfel scoși din anumite concepții rigide de viață. Este un an în care nu vom duce lipsă de curaj, energie, ambiție, dar toate acestea este absolut necesar să le organizăm, să le dăm o direcție bine definită pentru a ajunge la ceea ce ne dorim cu adevărat. Se recomandă să facem loc acum noilor oportunități de progres în plan spiritual, relațional, socio-profesional.
            A treia carte din etalare reprezintă situația de acum – Cumpătarea, este o carte de Tarot care semnifică echilibrul, necesitatea de a-i accepta pe ceilalți așa cum sunt pentru a putea face față provocărilor. Este important să păstrăm ceea ce avem, să nu ne risipim timpul, banii, să nu ne consumăm în relații care nu își au rostul în propria existență. Cumpătarea este o carte reprezentând Arcana Majoră, o carte a compromisurilor, o carte de acceptare a situațiilor, a echilibrului, a maturității în gândire, a diplomației. În plan financiar este important să acționăm cumpătat, fără să ne gărbim să facem achiziții care nu sunt absolut necesare pentru propria persoană sau pentru familie.
            A patra carte de Tarot reprezintă obstacolele, confruntările la care trebuie să ne așteptăm și este 10 de cupe fiind influențată de planetele Jupiter dar și de Lună, fericirea venind acum din micile bucurii ale vieții. Ne bucurăm de viața de familie, copii, de zâmbetul persoanei iubite, de joc și armonie. Este ocazia de a ne dezvolta propria ființă prin ceea ce dăruim, prin concretizarea unor proiecte la care muncim susținut de mult timp. Prin diplomație reușim să atragem de partea noastră oamenii care ne ajută să împlinim obiective personale importante. Ne simțim stabili, împliniți, suntem dedicați aspectelor frumoase ale vieții, ne înconjurăm de armonie și iubire.
            Ultima carte din această etalare este Justiția. Așteptăm să ni se facă dreptate, „să culegem ceea ce am semănat”. Este vorba despre schimbare dar și manifestarea din plin a karmei, fie că este vorba despre planul personal sau social. Ne așteaptă o perioadă de schimbări în plan legislativ dar și de explicații în fața autorităților a celor care au făcut tot felul de compomisuri. Dacă te-ai confruntat cu pierderi ești acum susținut de persoane care te vor ajuta să îți faci dreptate, să fii recompensat pe măsură. Este momentul de trezire la realitate, de reevaluare a relației în care ești deja implicat fiind important să fii sincer cu propria persoană și cu ceilalți. Pentru cei care sunt implicați deja într-o relație de cuplu este nevoie acum de lămuriri, eventual de un restart sau un final. Este momentul în care se va decide dacă merită să acordăm o șansă relației. În ceea ce privește domeniul profesional se poate vorbi acum despre procese câștigate de către cei care au fost nedreptățiți mult timp. Pot fi înapoiate drepturi salariale, taxe și impozite oprite în mod abuziv sau se poate vorbi despre recuperarea unui post, a funcție pierdute ca urmare a unor acțiuni injuste venite din partea dușmanilor (știuți sau nu…).  
            Se anunță un an în care ne putem lovi de obstacole care nu sunt greu de depășit, ci mai degrabă suntem supuși schimbărilor care ne conduc către descoperirea marilor valori ale vieții: iubirea și credința.