Varsator

011 Varsator
În limba latină: Aquarius
(20 ianuarie- 18 februarie)
Verbul caracteristic: ”A cunoaște”
Semn de aer, masculin, fix, guvernat de planeta Uranus.
 
011 VarsatorSimbolul zodiei: ideograma Vărsătorului sugerează valurile apei vărsate din ulciorul omului, cele două linii, ale fizicului și metafizicului, care nu se ating niciodată. Apa cunoașterii este dăruită cu altruism și detașare celorlalți.
 
Culorile: albastru deschis.
Pietrele norocoase: acvamarin, ametist, chihlimbar, granat, hematit, lapis lazuli, obsidian albastru, onix, ochi de șoim.
Metalul caracteristic: plumb.
Numere norocoase: 2, 5, 7.
Ziua norocoasă: sâmbătă.
Principalele calități: altruism, originalitate, simpatie, veselie, dorința de transformare, spirit liber.
Defecte: grabă, lipsă de răbdare, revoltă, energie scăpată de sub control, schimbare bruscă de direcție, idealism.
 
Compatibilitatea dintre nativ și:
Vărsător, Gemeni, Balanță este excelentă;
Berbec, Săgetător este bună;
Taur, Scorpion este delicată, chiar riscantă;
Leu, Fecioară, Rac este dificilă;
Pești, Capricorn este nerecomandabilă.
 
Personalitate Este o persoană liberă, modernă, este original, găsește soluții radicale, chiar neobișnuite, reușind să învingă obstacolele vieții cu nonșalanță, fără teama de adversari. Prietenia nativului Vărsător este puternică și se extinde asupra întregii omeniri, reușind să deschidă noi orizonturi pentru aceasta. Dorește în primul rând transformarea sa și a lumii în care trăiește, căutând să o facă mereu mai bună. Este simbolul fraternității și al egalității între oameni, a cunoașterii pentru întreaga lume. Are principii puternice de viață și un dezvoltat simț al altruismului, este instruit, intelectual și un neconvețional prin definiție, căutând în permanență legătura cu lumea.
 
Profesii recomandate: aviație, informatică, tot ce este legat de internet, telecomunicații, căi aeriene, mass – media, audio – vizual, publicistică, literatură SF.
 
Dragoste Temperamentul nativului Vărsător este vioi, plin de dinamism ceea ce favorizează atât relațiile amicale cât și pe cele sentimentale. Se îndrăgostește repede, însă relațiile se rup la fel de repede. Acest nativ poate fi înțeles foarte greu, chiar și de către persoana care îl iubește. Uneori viața sentimentală poate fi marcată de multă suferință sau neîmplinire, ceea ce îl obligă pe nativul Vărsător la schimbare. De obicei sunt căutate ca parteneri intimi persoanele ideale, cu preocupări intelectuale similare și prieteni comuni. În dragoste ca și în căsătorie va cere libertatea comună în legătură cu propriile căi de acțiune și nu va renunța niciodată la dreptul de a face ceea ce îi place.
 
Sănătate Este predispus la stări de tensiune nervoasă, ceea ce poate duce la depresii. Trebuie să acorde mai multă atenție asupra controlului emoțiilor cu care se confruntă. Sunt afectate în mod deosebit: sângele, boli ale inimii, picioarele, gleznele; este vulnerabil la schimbările de vreme.