Saturn

395_thumb
    Marele Învăţător

    Ideograma: Crucea materiei este cea mai ridicată parte a ideogramei, reprezentand materia în cel mai pur sens. Semiluna conştiinţei coboara mai întâi în interior, dar sfârşeşte într-o proiecţie superioară; chiar şi la cel mai concret nivel al materiei trebuie mai întai să privim în noi, înainte de a acţiona. În tema natală, reprezintă valorile timpului, ale răbdării, ale rezistenţei şi ale elevării sigure şi lente, locul unde e nevoie de siguranţa şi unde se caută o anumită rezervă.

    Planeta, numită şi “Marele Învăţător”, reprezintă energia comprimată a disciplinei, limitării şi structurii. Ne împuterniceşte în aplicarea unor obiceiuri şi ne oferă dorinţa şi abilitatea de a deveni maturi prin trăirea vieţii în conformitate cu anumite reguli si paradigme. Este legată de familie şi de sentimentul de securitate şi tradiţie.
• Element: pământ.
• Ziua guvernata: sâmbata.
• Zodii guvernate: Capricorn.
• Case guvernate: X.
• Culori caracteristice: negru, gri, albastru.
• Metalul caracteristic: plumb.
• Anatomic: oase, schelet, dinţi, piele, unghii, păr, vezica biliara, genunchi, cartilaje.
• Aspecte guvernate: datoria, regulile, responsabilitatea, disciplina, datoriile karmice, încrederea, siguranța, securitatea, seriozitatea, băncile, finanțele, clădirile, construcțiile, instituțiile, înțelepciunea, studiul, profunzimea, cunoașterea, maturizarea, limitele, longevitatea, problemele, frânele, blocajele, întârzierile, obstacolele, structura, timpul, opresiunea, dictatura, durerea, lupta, efortul, răbdarea, așteptarea, adevărul, ambiția, încăpățânarea, motivația, respectul, voința, perseverența, inteligența, superioritatea, rigiditatea, maturitatea, răceala, detașarea, distanţa, trecutul, lentoarea, concentrarea, meditația, abstinenţa, stabilizarea, liniştea, rezistenţa, spiritul practic, pragmatismul, materialismul, stăpânirea de sine, autoritatea, oficialitățile, legile, perioada 49-56 ani.
• Tipul saturnian are succes în meseriile: contabil, agricultor, inginer mecanic, administrator, sculptor, ortoped, reumatolog, zidar, strungar, miner, matematician.
• În astrograma natală simbolizează: răbdarea, rezistența, probele la care ne supune destinul, elevarea sigură și lentă.
• Interpretare astronomică: Saturn este cea de-a șasea planetă de la Soare, iar ca dimensiune este a doua din sistemul nostru solar cu un diametru de 119,300 km. Planeta este renumită, dar și recunoscută ușor după sistemul de inele formate în mare parte din particule de gheață și o cantitate mică de rămășițe de piatră și praf.
• Mitologie: Saturn a fost cunoscută din preistoric. În astrologia hindusă, sunt 9 obiecte astrologice, cunoscute ca Navagrahas. Saturn, unul dintre ele, este denumit “Sani” sau “Shani”. Cultura chineză şi japoneză desemnau planeta Saturn ca “steaua pământului”. Pană la urmă această planetă a fost botezată după zeul roman Saturnus, zeu care are ca şi corespondent în mitologia greacă pe Cronos, iar în mitologia babiloniană pe Ninurta. În mitologia romană, Saturn este zeul agriculturii. Zeul corespunzator la greci, Cronos, a fost fiul lui Uranus şi Gaia şi tatal lui Zeus (Jupiter).