Leu

       Ascendentul în Leu
     Cel născut sub acest ascendent este dinamic, deschis pentru orice activitate și cu zâmbetul pe buze când toate merg bine. Au firea extrovertită, senină, ceea ce le poate aduce ușor popularitatea.   Au puterea dar și dorința de a-i conduce pe ceilalți oameni din mediul lor. Devin entuziaști când lucrurile merg bine, dar se pot descuraja la fel de repede dacă nu le ies treburile așa cum și-au propus.
     Sunt persoane romantice, sentimentale uneori fiind percepute ca persoane naive. Au gusturi alese, fiind înclinați către lux și cheltuieli peste puterile lor doar pentru a forma o imagine bună față de ceilalți. Chiar dacă are parte de piedici și probleme, acestea nu îl vor doborî niciodată, optimismul ajutându-l de fiecare dată să meargă mai departe.
     Acești nativi emană o energie specială, un magnetism care poate atrage foarte ușor atenția celorlalți. Uneori pot fi percepute ca fiind persoane foarte gălăgioase, care doresc neapărat să atragă atenția asupra lor. Acești nativi sunt foarte conștienți de ceea ce spun și de modul în care arată, îi interesează mult să își păstreze aparențele. Uneori au tendința de a lua decizii pripite, de a avea accese de furie și chiar sunt predispuși către excese.
     Nativii cu ascendnetul în Leu riscă să supraaprecieze unele lucruri sau chiar pe ei înșiși. Uneori pot fi absorbiți de ficțiune, fiindu-le greu să vadă realitatea.
     Au o constituție fizică puternică, acordând o atenție deosebită manierelor, stilului vestimentar, tunsoarea trebuie să fie tinerească. Felul lor de a fi este autoritar și puternic. Sunt înzestrați cu simț estetic deosebit, recunosc calitatea și au un stil prietenos căruia îi este greu să îi reziști. Temperamentul lor este schimbător.
     Aspect fizic: umeri largi, oase și mușhi puternici, ținuta verticală, părul moale și ondulat; culoare deschisă cu tendința de a cheli; fața mare și rotundă, ochi căprui, tenul roșiatic.
     Predispoziții mentale: ambițios, sincer, încrezător în propria persoană, impulsiv, scrupulos, înclinații artistice, optimism, veselie.