Venus

Venus

    Lumina reflectată de suprafața norilor face din Venus o planetă strălucitoare pe cerul Pământului. În mișcarea sa, pare că trece prin faze similare cu cele ale Lunii. Norii groși înmagazinează caldura Soarelui, facând din Venus cea mai fierbinte planetă.

    Norii acizi și presiunea de nesuportat o fac extraordinar de neospitalieră. Sub nori, există câmpii vulcanice, cu deșerturi fierbinți, care acoperă aproape două treimi din planetă.

    Caracteristici fizice.
    Venus este una din cele patru planete terestre (telurice) solare, în sensul că, la fel ca Pământul, este un corp ceresc cu suprafata solidă. Mărimea și masa sunt foarte asemănătoare cu Pământul și este adesea descris ca „sora” Pământului, sau “fratele geamăn”. Diametrul planetei Venus este de 12,092 km (cu numai 650 km mai puțin decât cel al Pământului) iar masa este 81,5% din cea a Pământului. Condițiile de pe suprafața venusiană diferă radical de cele de pe Pământ, din cauza densei atmosfere de dioxid de carbon. Atmosfera planetei Venus este formata din 96,5% dioxid de carbon, restul de 3,5%, fiind azot.