Luna Plină în zodia Taur, 4 noiembrie 2017

                    Luna Plină în zodia Taur
 
       „Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut.” Confucius 
       Luna Plină în semnul Taur are loc în data de 4 noiembrie, la ora 7:23’, la 11ᵒ58’. Opoziția luminariilor se formează pe axa posesiunilor (Taur-Scorpion), cu Ascendentul în zodia Scorpion. Luna se află în casa a VI-a, a locului de muncă și a sănătății, a relațiilor de muncă, a bolilor acute și minore, a tratamentelor ocazionale și a dietei alimentare. Soarele se află în casa a XII-a, casa sacrificiilor și a izolării, a karmei, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice.
       Opoziția luminariilor este situată pe axa posesiunilor Taur-Scorpion și aduce în prim plan interesul pentru valorile materiale (Taur) şi sexualitate, moarte și renaștere, capacitatea de regenerare (Scorpion). Resimțim în mod profund nevoia de a ne ocupa de spațiul vital, de propria casă, de proprietate, de nevoile noastre în plan material, de resursele de care dispunem. Are loc acum o conexiune puternică cu planul material, această Lună Plină influențând atitudinea noastră față de bani și bunuri materiale fiind important să analizăm cu sinceritate cât de mult suntem dispuși să investim în bunuri de valoare care ar putea să sporească o falsă stimă de sine, hrănindu-ne ego-ul. Putem să vorbim despre o Lună Plină în semnul Taur care sporește spiritul practic, dorința de confort, de siguranță în plan material și afectiv, nevoia de acumulare, lăcomia, simțul artistic, încăpățânarea, posesivitatea, gelozia, teama de schimbare. Sunt favorizate achizițiile, investiția în proprietăți, preocupările care țin de pământ, agricultură, artă, gospodărie, alimentație, suntem mai preocupați de latura financiară. Verbul „a avea”, specific zodiei Taur, se împletește cu dorința de acumulare, de asigurare a confortului material și afectiv, relațional, cu nevoia de a ne dedica timpul și energia în sensul progresului în plan material. Primim acum răspunsuri la întrebări, proiecte, relații care au început în preajma datei de 26 aprilie 2017, atunci  când a avut loc Luna Nouă în semnul Taur. Sunt răspunsuri care ne vor ajuta să facem corecțiile necesare, fie că e vorba despre planul material, fie despre cel relațional.  Culegem ce am semănat, suntem forțați să acționăm, să schimbăm condițiile care nu ne mai satisfac.
       Opoziția dintre Soare (în casa a XII-a) și Lună (în casa a VI-a) ne  oferă lecții de viață importante, legate de purificarea fizică și spirituală. Este pusă în evidență calitatea vieții, sănătatea, munca, credința, capacitatea de dăruire, de sacrificiu, visarea, sensibilitatea, receptivitatea dar și naivitatea, influențabilitatea, nehotărârea, obsesiile, lipsa de simț practic, idealismul. Efectele Lunii Pline amplifică temerile interioare, emoțiile riscând să luăm decizii sub impulsul de moment. Există predispoziție către agresivitate, tertipuri, minciuni și manipulare ce sunt descoperite prin amplificarea puterii solare și aducerea la lumină a ceea ce este ascuns, iluzoriu. Casa a XII-a este considerată o casă karmică, asociată cu trecutul obscur al altor vieți, cu inconștientul colectiv și cu lumea viselor sau cu legăturile noastre în planul astral. Este o casă a sacrificiilor și izolării, a dușmanilor ascunși, a marilor boli și crize. La nivel profund reprezintă casa integrării în universul spiritual dar și a inamicilor care stau ascunși în propria ființă. Fantasmele, confuziile, pierderea contactului cu realitatea înconjurătoare, temerile ancestrale, dilemele existențiale, gradul de credință sunt specifice acestei perioade. În casa a XII-a se termină „tărâmul cerului”, aici ne scufundăm în tenebre având sentimentul de inevitabil, acel sentiment de „ce trebuie să se întâmple… tot se va întâmpla”. Soarele în zodia Scorpion, în casa a XII-a aduce o energie care acționeaza prin impulsuri, agresivitate, poate distruge, descompune favorizând transformarea.
       Luna reprezintă impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Luna Plină aflată pe axa sacrificiului și a vindecării ne pune în situația de a răspunde la întrebarea: la ce suntem în stare să renunțăm pentru a obține vindecarea trupească și/sau sufletească? Este momentul să conștientizăm că principala suferință vine, de fapt, din neascultarea sufletului, din refuzul de a vedea ce ne doare cu adevărat, ce anume ne-a adus în situația actuală. Este o perioadă în care emoțiile puternice reprimate dar și tendința de fugă, izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie nu face decât să ne îndepărteze de starea de împlinire, de împăcare cu noi înșine și implicit cu ceilalți. Luna aflată în zodia Taur (în exaltare), în casa a VI-a, ne pune față în față cu rezultatul acțiunilor din trecut, în ceea ce privește un loc de muncă, relația cu colegii, grija față de propriul organism, modul în care ne hrănim și muncim. Ne întâlnim acum cu rezultatele eșecurilor și a frustrărilor sociale, profesionale fiind aduse la lumină metodele folosite pentru a atinge anumite scopuri în plan profesional.
        Ascendentul momentului de Lună Plină în semnul Taur se află în zodia Scorpion și arată importanța scufundării în propria ființă pentru a reuși să ne transformăm, devenind astfel mai puternici. Scorpionul este asociat inconștientului, semnifică ideea de moarte și renaștere fiind asociat Păsării Phoenix (cea care „renaște din propria cenușă”). Este zodia care reprezintă resursele celorlalți și la care nu putem ajunge decât depășind propriul teritoriu, acceptând că nu se poate ajunge la o comuniune cu ceilalți până când nu depășim propriile limite, (auto)impuse. Fiecare dintre noi are nevoie, pe parcursul vieții, să își identifice propriile slăbiciuni, suferințe, să fie în permanentă relație cu semenii. Fuga de relații, de oameni, ne împiedică să evoluăm, ne pune obstacole în calea progresului, la nivel personal și social. Ascendentul în zodia Scorpion accentuează nevoia de metamorfozare, moarte și renaștere, de regenerare și recunoaștere a propriei valori prin ceilalți.
Se poate vorbi despre situații în care unele persoane pot avea parte de o trezire spirituală bruscă (în funcție de tema natală), sentimentul de deja-vu, de accesare a unor informații ce au legătură cu viețile anterioare, de amplificare a unor capacități extrasenzoriale dar și o puternică atracție față de științele oculte, astrologie. Este momentul bilanțului, al purificării emoționale și mentale, al corectării unei atitudini, al iubirii și iertării pentru calea rătăcită care au fost urmată, mai mult sau mai puțin conștient. Acest moment astral ne propune, de fapt, un punct de final al unor acțiuni, proiecte de anvergură, relații, în funcție de domeniul indicat de tema natală a fiecăruia.
       Poziţia în zodie şi în casa astrologică a guvernatorilor Ascendentului arată ce anume ne preocupă cel mai mult sau domeniul care ne atrage pentru a-l înţelege, experimenta sau pentru a-l manifesta plenar. Marte, guvernator tradițional al Scorpionului, se află în semnul Balanță (în exil), în casa a XI-a (Casa Prietenilor și a protectorilor, a grupurilor și  organizațiilor, a idealurilor și cauzelor în slujba cărora se poate pune omul în viața sa socială). Acest aspect arată o stare de tensiune crescută declanșată de contradicția între ceea ce vrem noi și ce vor ceilalți, între acțiunile noastre și speranțele și așteptările celorlalți de la noi. În urmatoarele zile pot urca la nivelul conștientului atașamentele pe care încă le mai avem față de obiecte, locuri sau persoane. Putem să vedem natura bolnăvicioasa a acestui tip de legaturi. Creşterea noastră interioară poate fi marcată sau poate depinde de susţinerea afectivă a celor pe care îi iubim sau de sentimentul copleşitor al protecţiei pe care o oferă grupul în care suntem integraţi.
       Venus, guvernatoarea zodiei Taur, se afla în domiciliu (în semnul Balanță, casa a XII-a), în opoziție cu Uranus retrograd, favorizând renunțarea la o anumită relație distructivă, la un parteneriat, colaborare, conștientizarea tiparelor comportamentale, de iubire, de creativitate, manifestând tendințe vanitoase, orgolioase, de gelozie. Sunt aduse la lumină secrete ce vizează o relație de iubire sau implicarea într-un parteneriat ce contravine regulilor morale și sociale.  Saturn, în aspecte benefice atât cu Venus (prin sextil) cât și cu Uranus retrograd (prin trigon), ne spune despre necesitatea de a învăţa cum să comunicăm prin iubire, cum să folosim cunoaşterea (deopotrivă intuitivă şi intelectuală) pentru iniţierea unor transformări calitative în plan social și material precum şi urgenţa de a ne asuma responsabilitatea, de a desfiinţa structurile sociale învechite, depăşite, care ţin omenirea în loc. Vom putea conştientiza sau vom putea folosi conştient  anumite şanse relaţionale, vom avea anumite realizări în viaţa noastră socială sau vom cunoaşte fiinţe deosebit de valoroase care pot rămâne alături de noi în momentele grele, jucând rolul de ghid, mentor ajutându-ne să trecem mai uşor prin toate transformările care ne aşteaptă.
       Luna Plină este baza unei configuratii astrale numită „Cortul” ce  include 3 sextile (Soare sextil Pluton sextil Neptun sextil Luna) şi opoziţia (Soarele și Luna) ce alcătuiesc un trapez, generând două trigoane (Soare trigon Neptun și Luna trigon Pluton) fiind implicate semnele Scorpion, Capricorn, Pești și Taur. Această configurație astrală reprezintă energia creatoare care se manifestă, cel mai adesea, la nivel mental şi intelectual conferind o extraordinară stăpânire de sine, deschidere de spirit şi capacitate deosebită de comunicare, în special în domenii precum învăţământ, cercetare, medicină, jurnalism. Energia imensă a acestei configurații astrale este declanșată de Luna Plină. Pluton (cel care influențează transformările, regenerarea, renașterea, distrugerea) este în casa a II-a, în sextil cu Neptun (care reprezintă spiritualitatea în cel mai înalt grad şi cunoaşterea divină) din casa a IV-a, aduce oportunități legate de bani, valori personale, îmbunătățirea relației cu familia, valorificarea propriilor abilități, talente în sensul progresului material și acumularea de bunuri dar și inspirație, intuiție, credință pentru a putea face față împrejurărilor neașteptate. Este momentul valorificării din plin a forței creatoare personale. Căutările de natură spirituală ne pot oferi răspunsuri la nevoile actuale precum și soluții pentru a obține ceea ce dorim de la cei din jur și de la noi înșine.
       Încărcătura energetică de pe axa semnelor fixe Taur-Scorpion ne aduce în vedere necesitatea de a face față schimbărilor dând dovadă de mai multă flexibilitate, răbdare și compasiune. Este vorba despre provocări ce pot amplifica capacitatea de înțelegere între ceea ce avem (zodia Taur) și ceea ce ne dorim (zodia Scorpion) fiind momentul de trezire și eliberare, putem percepe lucrurile și viața așa cum sunt, de fapt, fiind important să fim ancorați în prezent. Mesajul pentru această Lună Plină în semnul Taur este: „Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul simț al valorilor.”
        Luna Plină în semnul Taur are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 4 noiembrie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 12°.

                            Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Taur pentru fiecare zodie

       Berbec – sunt aduse la lumină acum anumite aspecte care țin de banii tăi, un contract de muncă. Ceva care a fost inițiat la sfârșitul lunii aprilie 2017 nu îți va aduce rezultatele la care sperai, din punct de vedere financiar. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea propriilor abilități. Este posibil să găsești acum resursele necesare pentru a ieși dintr-o situație neplăcută, de natură materială și/sau financiară.

       Taur – poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, incapacitatea de a fi obiectiv.

       Gemeni – este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la sfârșitul lunii aprilie 2017. Este momentul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

        Rac – este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care să te ajute în lansarea de noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație.

        Leu – ar trebui să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la sfârșitul lunii aprilie a acestui an. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început în carieră.

       Fecioară – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi și despre șansa de a călători  în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Este nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.

      Balanță – este timpul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire sau un partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Traversezi acum o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite.

      Scorpion – este un moment bun pentru a lua unele decizii importante ce vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional; poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat. A venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta.

      Săgetător – sunt aduse în vedere unele probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să fii obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

     Capricorn – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la sfârșitul lunii aprilie, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Este momentul să culegi roadele unei munci de creație, rezultate deosebite venite din partea propriului copil. Pot apărea schimbări neașteptate care vizează o relație de dragoste.

      Vărsător –  ai ocazia acum să pui capăt unor probleme care vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte demarate la sfârșitul lunii aprilie 2017.

       Pești – relaționezi mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare. Nu este exclus să apară acum niște nemulțumiri, unele probleme de natură legală, în ceea ce privește anumite aspecte care țin de comerț, un document care se cere revizuit. Va trebui să fii mult mai atent, atunci când vine vorba despre încheierea de contracte, studii, călătorii, activități comerciale sau în relația cu rudele apropiate.