Atmosfera astrală a lunii iulie 2017

                    Atmosfera astrală a lunii iulie 2017

          „O clipă de răbdare poate înlătura un mare dezastru. O clipă de nerăbdare poate nărui o întreagă viață.” (proverb chinezesc)
       Putem vorbi despre o lună iulie de-a dreptul fierbinte, la propriu și la figurat, bulversantă, provocatoare de schimbări bruște de atitudine nelipsindu-ne inițiativa, nevoia de a expanda, de a ieși din propria carapace. Oricât de mult ne-ar fi gândul la vacanță și la noi posibilități de a socializa cu oameni noi, interesanți și nu în ultimul rând de a explora noi teritorii, locuri pe unde nu am mai ajuns până în acest moment, nu vom uita să ne concentrăm atenția pe noi posibilități de a progresa în plan personal și profesional. 
       Planetele trec, rând pe rând, de la zodia de pământ în cea de aer (Venus intră în zodia Gemeni pe 5 iulie), din zodia de apă în cea de foc (Mercur intră în semnul Leu pe 6 iulie, Marte intră în zodia Leu pe 20 iulie, Soarele intră în zodia Leu pe 22 iulie), de la zodia de foc în cea de pământ (Mercur intră în zodia Fecioară pe 26 iulie) și de la aer la apă (Venus intră în zodia Racului pe 31 iulie). Sunt ingresuri planetare care ne pun la „treabă”, abia dacă vom avea  timp să aprofundăm evenimentele cu care ne vom confrunta având, pur și simplu, sentimentul că suntem „luați de val”.
       Până în data de 22 iulie Soarele tranzitează zodia Racului, o zodie de apă, feminină, guvernată de Lună având tendința să ne orientăm mai mult către casă, familie, devenind mult mai sensibili la reacțiile celor din jur, suntem dornici de liniște lăsându-ne dominați de senitmente, punând mai mult accent pe intuiție, pe relația cu cei care ne conferă protecție. Dar nu trebuie să uităm totuși că zodia Racului ne conferă capacitatea de a face un pas înapoi în fața obstacolelor așteptând momentul prielnic înainte de a acționa. Este  o zodie a prudenței dându-ne capacitatea de a ajunge unde vrem, cât timp apelăm la metode și mijloace oarecum neobișnuite.  
       Cu Venus în zodia Gemeni (din data de 5 iulie) se poate vorbi despre dinamică și flirt în relația cu sexul opus, nevoia de varietate, schimbare, ruperea din rutină în plan relațional simțind o mai mare nevoie de a comunica deschis, de a împărtăși cu celălalt emoții, gânduri, sentimente, petrecând mai mult timp în compania celor care ne fac să ne simțim destinși, lipsiți de prejudecăți. Există însă tendința de a confunda amiciția cu iubirea iar de aici și până la a face alegeri greșite, în plan sentimental, mai e decât un pas (atenție în preajma datei de 18 iulie, atunci când are loc careul dintre Venus și Neptun). La sfârșitul lunii, odată cu intrarea lui Venus în zodia Rac (în data de 31 iulie) putem să stabilim legături interumane bazate pe afecțiune și stabilitate. Emoțiile sunt intense dar fără o bază rațională clară având adeseori surse de natură karmică. Relația cu alții se stabilește mai mult la nivel sufletesc, afectiv trecutul jucând un rol esențial și care ar putea să influențeze implicarea într-o nouă relație.
       Tranzitul lui Mercur prin zodia Rac, până pe 6 iulie, ne induce starea de subiectivism, tendința de a trata evenimentele mai mult din punct de vedere subiectiv luând lucrurile prea personal, lăsând să primeze emoționalul. Există riscul de a acționa, inconștient sau nu, mult mai agresiv dând dovadă de răutate, dorința de răzbunare față de cei care considerăm că ne-au nedreptățit, îndeosebi în data de 5 iulie, atunci când se perfectează careul dintre Mercur și Uranus. Odată cu tranzitul lui Mercur în zodia Leu (în cădere), în intervalul 6 – 26 iulie, se va pune mai mult accent pe afirmarea propriilor idei, dorința de a acumula informații dar și de a ne impune punctul de vedere, din dorința de a atrage atenția auditoriului, indiferent că avem sau nu dreptate. Cu Mercur în zodia Leu se remarcă impulsivitatea în idei și gânduri precum și în ceea ce spunem și care riscă să ne scape de sub control putând ajunge de la simple polemici la adevărate conflicte. Totuși, se poate vorbi despre capacitatea de a creea, de a folosi propriile idei ingenioase, originale în sensul progresului înțelegând că este mult mai important să folosim ideile în sensul progresului la nivel personal dar și social, lăsând însă la o parte aroganța, infatuarea, egoul exagerat.
       Marte (în data de 2 iulie eset în opoziție cu Pluton, face careu cu Uranus pe 18 iulie) și mai apoi Soarele (în data de 10 iulie), în tranzit prin zodia Rac, se vor afla în opoziție cu Pluton retrograd, formând împreună cu acesta careu în T cardinal, al cărui focar este Jupiter în semnul Balanță (în data de 6 iulie) și cu Uranus (în data de 21 iulie). Sunt aspecte astrale care pun în mișcare ambiții, inițiative, amplifică conflictele, agresivitatea, dorința pentru putere, accidentele, evenimente cu impact dur la nivel personal și mundan dar și dorința de progres, necesitatea de a ne asuma responsabilități fiind obligați de împrejurări. Se poate vorbi și despre noi posibilități de expansiune la nivel de conștiință, de explorare a noilor posibilități de a progresa către un nou drum, pe o nouă cale primind susținerea astrelor pentru a explora noi domenii ale cunoașterii, abordând cu mai multă înțelepciune noi modalități de a progresa în plan intelectual, social, spiritual. Careul în T cardinal ne aduce dinamismul, inițiativa, energia de care avem nevoie pentru a realiza schimbările mult dorite. Aspectele astrale sunt suținute de  planetele din semnele mobile (Venus în semnul Gemeni, Saturn rx în zodia Săgetător și Neptun rx în semnul Pești).
       Prezența celor 5 planete (6 în intervalul 1 – 6 iulie) în semne cardinale ne ajută să descoperim propriul potențial de progres, să devenim conștienți de evenimentele cu care ne confruntăm, suntem mai eficienți. Berbecul (Uranus), zodie de foc, ne dă curaj și ambiție necesare pentru a aduce la suprafață propriul potențial de progres, Racul (Mercur, Marte, Soare) amplifică emoția, sensibilitatea dar și capacitatea de a percepe emoțiile, de a vedea dincolo de aparențe, Balanța (Jupiter) mediază acțiunile oamenilor ajutându-ne să ne reechilibrăm, atunci când suntem în derivă, pentru ca Pluton din semnul Capricorn să ne dea răbdarea și capacitatea de a ne transforma, apelând la organizare și coordonare, necesare concretizării propriilor dorințe.
       În data de 9 iulie are loc Luna Plină pe axa Rac-Capricorn, la ora 7:06’, la 17ᵒ09’, în casele astrologice VI-XII, o axă a sacrificiilor și limitărilor, cu ascendentul în zodia Leu. Nu este recomandat să facem schimbări importante în viața noastră sau să lansăm noi proiecte. Marte se află în conjuncție cu Soarele din casa a XII-a în opoziție cu Luna și Pluton retrograd fapt care ne va aduce față în față cu evenimente care se declanșează în urma unor acțiuni începute încă de la sfârșitul anului trecut. Ne putem aștepta la izbucnirea unor acțiuni extreme, sub forma accidentelor, dispute ce au legătură cu autoritățile, probleme de sănătate, agresivitate dusă la extrem, multe secrete sunt aduse la suprafață având ocazia să observăm acum adevărata față a unor acțiuni care păreau a se derula în favoarea noastră… până în acest moment. Este momentul adevărului! Depinde de astrograma fiecărui nativ modul în care va acționa în urma acestor tranzite planetare. Se recomandă multă precauție în luarea deciziilor fiind absolut necesar să se pună accentul pe obiectivitate și înțelepciune. Este o perioadă destul de dificilă pentru nativii din zodiile cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn dar și pentru cei care au Luna sau Ascendentul în aceste zodii.
       În data de 22 iulie, ora 18:15’, odată cu intrarea Soarelui în zodia Leu, trecând de la apă la foc, se remarcă starea de dinamism, de strălucire, nevoia de a ieși în prim plan, de a ne bucura din plin de viață, de vară, de oameni, de joc exprimându-ne mult mai deschis sentimentele. Este o perioadă favorabilă creativității, recuperării timpului în care parcă am avut sentimentul că „pedalăm în gol”, simțind o stare apăsătoare, de neputință. Ei bine, cu Soarele în zodia Leu, suntem mult mai expansivi, optimiști, gata de acțiune fiind vorba de generozitate, capacitatea de a conștientiza propria valoare, de ambiție în îndeplinirea propriilor obiective.
       Luna Nouă în zodia Leu se formează în data de 23 iulie, la ora 12:45’, la 0ᵒ44’ aflându-se în casa a X-a, în conjuncție cu Marte, cu ascendentul în zodia Balanță în conjuncție cu Jupiter. Se poate vorbi acum despre curaj, ambiție, dinamism, încredere în propriile forțe și capacitatea de a demara proiecte, acțiuni menite să ne propulseze pe o treaptă superioară în plan social, profesional. Sunt aduse la suprafață ego-ul, dorința de mărire, de a fi în centrul atenției. Toată această energie ar trebui folosită cu discernământ încercând să deținem controlul asupra propriului ego altfel riscăm să rupem relații importante de alianță, de parteneriat, mariaj. Se poate vorbi și despre schimbări bruște de atitudine, de direcție în plan profesional dar și în tot ceea ce are legătură cu parteneriatele. Este posibil ca, din dorința de expansiune sau din prea multă încredere în propriile abilități, capacități, să ajungem destul de ușor să acceptăm compromisul suportând consecințele, și încă destul de rapid, propriilor acțiuni injuste. Nu vom duce lipsă de creativitate, originalitate, dorința de a răsturna vechile structuri pentru a pune altceva în schimb, mult mai eficient. Totul depinde de cum și în ce măsură e pregătit fiecare să renunțe la un vechi mod de a fi, gândi, acționa.  
       Ziua de 24 iulie se poate dovedi oarecum contradictorie. Ne vom confrunta cu opoziția dintre Venus și Saturn retrograd care aduce în prim plan nevoia de reconfigurare a unor relații sentimentale, dorința de a așeza pe noi baze o relație. Este un aspect astral ce marchează acțiunile demarate în preajma datei de 30 octombrie 2016, atunci când a avut loc conjuncția dintre Venus și Saturn (la vremea respectivă aflat în mers direct) acum fiind momentul de revizuire a ceea ce am ales atunci. Este posibil să fim luați prin surprindere de atitudinea contradictorie a unor persoane, de starea de impulsivitate, decizii bruște care vin tocmai din dorința de a se impune propriile principii ce țin de planul sentimental, relațional. Pe de altă parte este vorba despre perfectarea trigonului dintre Mercur și Uranus, ceea ce ne dă avânt, dorința de a ne exprima mult mai direct, impulsiv, propriul punct de vedere încercând să găsim soluții rapide în situații critice.
       Astfel, dacă în primele două decade ale acestei luni suntem „la cheremul” careurilor și al opozițiilor pe semne  cardinale, în ultima decadă a lunii iulie suntem încurajați de  Piramida Regală de foc (Nodul Nord Lunar este în conjuncție cu Mercur în zodia Leu, trigon Saturn rx, trigon Uranus) astfel că ne exprimăm propriile abilități de a creea dispunând de spontaneitate și originalitate având o mai mare capacitate de exprimare și găsirea de soluții ingenioase, în ciuda adversităților și a provocărilor cu care ne confruntăm.
       După ce energia semnelor cardinale ne îndeamnă către un nou început, nu înainte de a ne elibera din constrângerile, limitările (auto)impuse, apelând la răbdare, puterea de concentrare, perseverența  specifică  semnelor fixe ( Venus în zodia Taur, 1 – 5 iulie, Mercur în semnul Leu, 6 – 26 iulie, Marte în semunl Leu din 18 iulie, Soarele în zodia Leu din 22 iulie, Luna Nouă în zodia Leu 23 iulie și tranzitul rapid al Lunii, prin zodiile fixe: Scorpion 2 – 5 iulie și 30 – 31 iulie, Vărsător 10 – 12 iulie, Taur 17 – 19 iulie, Leu 23 – 25 iulie) continuă să concretizeze proiectele, procesul de creație. 
       Putem să vorbim despre o lună iulie în care ar trebui să ne detașăm de propriile pierderi, suferințe pentru a lăsa loc iubirii exprimându-ne astfel trăirile, gândurile devenind conștienți, fiecare în parte, că sursa iubirii se află în propria ființă.