Luna Plină în semnul Vărsător, 3 august 2020

                      Luna Plină în semnul Vărsător

           „Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât este mai mare potențialul. Teama în fața destinului este incalculabilă, nemăsurată, plină de pericole necunoscute. Orice om care refuză să experimenteze viața nu face altceva decât să își sufoce dorința de a trăi.” Carl Gustav Jung
            Aspectul exact de Lună Plină în semnul Vărsător se formează în data de 3 august 2020, la ora 18:58’, cu Luna la 11° 46’ în semnul Vărsător și Soarele la 11° 46’ în zodia Leului, activând casele astrologice I-VII-a, axa relațională. Ascendentul acestui moment se află în semnul Capricorn. 
            Luna Plină în zodia Vărsător are loc pe axa Leu – Vărsător, axa afectivă și vizează legăturile sentimentale, obținerea echilibrului între iubirea primită și iubirea dăruită. Luna în semnul Vărsător indică emoționalitate orientată către umanitate, salvarea mediului, a omului. Impulsurile lăuntrice ne conduc către desprinderea de tradiții, de trecut, către cunoaștere și explorare a lumii, către tratarea oamenilor ca frați spirituali. Se observă nevoia de reconfigurare, de schimbare în ceea ce privește societatea, progresul în tot ce este legat de tehnologie,   explorarea spațiului, apare nevoia de socializare, de împlinire a idealurilor, de răsturnare a tot ceea ce este învechit, perimat.
            Opoziția luminariilor pe casele I-VII, axa Eu-Tu aduce în prim plan modul în care vedem o relație în care suntem implicați, fie că e vorba despre un parteneriat sau o relație de mariaj. Este  momentul în care conștientizăm nevoile și așteptările pe care le are partenerul de la noi, dacă ceea ce am investit într-o relație a fost făcut cu folos sau trebuie, să punem punct și să schimbăm direcția, să ne confruntăm în mod direct cu acțiunile celorlalți, să vedem pe față adevăratele intenții, ce se vrea de la noi, ce vrem noi de la ceilalți pentru a ne simți împliniți. Este momentul culminat al unor acțiuni începute în preajma datei de 24 martie 2020, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Vărsător.
            Prezența Soarelui aflat în casa a VII-a, aflat în careu în T fix cu Uranus (vârf de careu, aflat în zodia Taur) și opoziție cu Luna din semnul Vărsător; cu Mercur afectat de Saturn retrograd din zodia Capricorn, o casa a VII-a (guvernatoarea acesteia fiind Luna din semnul Vărsător) profund afectată care trage un serios semnal de alarmă că evenimentele din această perioadă vor avea un puternic impact social, care ne vor afecta pentru mult timp și ne vor bulversa în plan psihic-emoțional, la nivel colectiv dar și în plan social și economic. Ne confruntăm acum cu aspecte astrale deosebit de tensionate, aspecte care aduc la suprafață minciuni, trădări despre oameni cu puteri în stat. Guvernatorul casa a X-a, Marte, aflat în casa a III-a (comunicare, acte oficiale) este în conjuncție cu Lilith din semnul Berbec dar și în careu la Jupiter retrograd din zodia Capricorn (casa a I-a). Se pare că legea lucrează împotriva celor mulți, se încalcă tratate,  cuvântul, mass-media este folosită împotriva populației. Nu este nimic nou, dar acum, toate aceste evenimente capătă și mai multă forță, se manifestă cu mai mult curaj în tot cee a ce înseamnă abuz, putere, decizii luate la nivel înalt împotriva legii firii, împotriva stabilității.
            Ascendentul în semnul Capricorn (semn cardinal, feminin, de pământ, guvernat de Saturn), o zodie a organizării, a datoriei, răbdării, perseverenței, dorinței de a concretiza proiectele folosindu-ne de experiența acumulată de-a lungul timpului, ne îndeamnă la reflecție asupra propriei personalități, a modului în care percepem relația cu ceilalți existând tendința de a domina, manipula, de a folosi în sensul propriului progres experiența de viață a celorlalți. Se cere toleranță, flexibilitate, avem capacitatea de a găsi resursele interioare de transformare, de adaptare la situații și grupuri noi, la un nou mediu de viață, la schimbările care vizează cariera, societatea. Orice final de drum este șansa unui nou început!
            Saturn (guvernatorul zodiei Capricorn) se manifestă prin ideile de control, restricție, opresiune, limitare, acțiuni menite să subjuge mulțimea. Principiul lui Saturn este asociat cu strategiile de auto-apărare, securitatea și structurile fundamentale, precum și cu granițele personale sau colective. În astrologia mundană Saturn semnifică autoritatea, ordinea și stabilitatea, terenurile agricole, minele, clădirile, solul cu bogățiile sale. Saturn retrograd revine asupra unor acțiuni care au fost demarate de către autorități în stat, decizii luate la nivel înalt în preajma datei de 24 februarie a acestui an, atunci când Saturn se afla la același grad, 27:38′, în semnul Capricorn. Saturn este impulsionat de celelalte planete să facă „curățenie”, să restructureze ceea ce nu corespunde legii divine, este înțeleptul care ne pune în fața unor situații de forță, situații în care nu există jumătăți de măsură. Saturn face diferenţa între cei care rezistă și cei care se adaptează având capacitatea de a îndura şi de a lupta pentru supravieţuire.
            Opoziția dintre Lună în zodia Vărsător și  Soarele din semnul Leu (Lună Plină) în careu în T fix la Uranus pe gradul 10:38, în semnul Taur, este un aspect care mărește instabilitatea, tensiunea, nerăbdarea, creează situații de criză dezvoltând o mare putere de concentrare pentru atingerea scopurilor și împlinirea propriilor dorințe. Cu Uranus pe cuspida casei a IV-a, ce semnifică pământul și proprietarii de terenuri, clădiri, piața imobiliară, recoltele și agricultura, rezervele de apă și gaze, trecutul, propria țară, casă, familie, considerată și casa începutului și sfârșitului, încotro ne îndreptăm, ne putem aștepta la răsturnări de situație care ne pot afecta familia, propria țară, aspectele care țin de patromoniul pe care îl deținem. Uranus în casa a patra are o influenţă nocivă, aduce probleme serioase companiilor de apă şi cauzează dezastre miniere, precum şi explozii în clădirile publice. Acesta este un aspect rău pentru Guvern pentru care aduce dificultăţi.
            Se finalizează ceva de care ne-am ținut agățați cu disperare, Universul acționând în mod brusc, ne ia prin surprindere. Este bine să fim atenți la modul în care gestionăm propriile emoții în situațiile tensionate, la deciziile luate, ne asumăm responabilități în situații limite, fără să mai așteptăm ca ceilalți să ia decizii în locul nostru. Uranus ne scoate din starea de amorțeală sau dintr-o situație repetitivă și încearcă să ne aducă pe un drum nou. Uranus reprezintă schimbarea, revoluția, este cel care ne pune la treabă, ne forțează să acționăm într-o nouă direcție. Tot Uranus are de-a face cu karma de grup astfel că ne putem aștepta la schimbări care țin de pământ, resurse materiale, au loc adevărate zguduiri care ne sperie dar ne și trezesc la realitate.
            Uranus guvernează zodia Vărsător, o zodie a umanității, a prieteniei, a deschiderii către grupul de oameni, către libertate, dorința de independență. Suntem îndemnați să fim uniți, să acceptăm că Terra este casa tuturor oamenilor, indiferent de rasă, religie, cultură. Este timpul să ieșim din concepții învechite și să acordăm mai multă atenție Pământului, să ne bucurăm de ceea ce ne oferă natura, să ne îngrijim de propriul suflet, de familie. Uranus favorizează domeniul cuceririlor de vârf ale științei astfel că, vrem sau nu, va avea loc un salt tehnologic care va aduce lucruri bune pentru umanitate.
            Privit din altă perspectivă, acest Careu în T fix aduce energia de care avem nevoie ca să ne depăşim propriile limitări sau propriile slăbiciuni. Acesta ne susţine să conştientizăm şi să depăşim gelozii, invidii, stări de posesivitate, stări de dualitate sau de slăbiciune interioară în confruntarea directă cu viaţa, împreună cu sau în prezenţa celor cu care ne manifestăm prin astfel de comportamente deloc evolutive.
            Marte în  casa a III-a, în careu cu Jupiter retrograd din semnul Capricorn, din casa I-a, indică accidente şi incendii, cheltuieli mari, nemulţumiri şi agitaţie în rândul angajaţilor. Există predispoziția către accidente grave pe căile ferate, dar şi în alte forme de locomoţie. Va afecta negativ publicațiile, interesele poporului, favorizează o exprimare colectivă agresivă, un climat intern de violenţă  caracterizat printr-o rată mare a infracţionalităţii. Legea, instanțele și justiția, publicațiile, relațiile diplomatice, tratatele, intituțiile bancare, relațiile de comerț internaționale trec printr-un serios proces de reformare. Jupiter exprimă sistemul de valori, convingeri și credințe ale poporului astfel că frustrările celor mulți sunt aduse la suprafață cu multă forță, se cer rediscutate aspecte legate de legislație, justiție.
            Luna Plină din semnul Vărsător realizează conexiunea dintre „a cunoaște” (Vărsător) și „a folosi” (Capricorn) în sensul creșterii personale și sociale a experienție de viață, învățăturilor acumulate de-a lungul timpului. Avem șansa de a ne ridica mai presus de propriul ego și de a ne elibera de frici, limitări autoimpuse, câtă vreme avem la îndemână informațiile care să ne arate direcția pe care trebuie să o urmăm, ajungând în acord cu ceea ce ne dorim (Leu), dincolo de prejudecăți și de părerile celorlalți. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic din ce în ce mai mult nevoilor ființei mele interioare.”
            Luna Plină în semnul Vărsător are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 3 august (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 12°.

                    Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. Revine în viața ta o iubire din trecut, mai mult sau mai puțin îndepărtat. Este o perioadă cu profunde conotații karmice în plan amoros. În această perioadă descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații de prietenie, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere.

          Taur – este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile de progres care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră sau de a pune punct unei situații care vizează cariera. Acum ai ocazia să îți fie recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat, încă de la începutul acestui an. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Pe de altă parte este posibil ca, în urma confruntării cu un superior, să fii mult mai ambițios și reușești să le demonstrezi celorlalți ce ești în stare. Fii prudent în relația cu șefii, cu persoane care dețin funcții de răspundere.

          Gemeni – resimți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Poți să călătorești în locuri inițiatice sau să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin.  

          Rac – este o perioadă de reanaliză, reconfigurare a unor aspecte care țin de banii veniți prin intermediul celorlalți, probleme care vizează o relație de iubire, un proces, o moștenire. Este timpul să faci curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, un partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Este o perioadă de transformare profundă, te poți confrunta cu evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Nu este exclus să intri în posesia unor secrete care vizează aspecte legate de o relație intimă, secretă.

          Leu – apar răsturnări de situație, vis-a-vis de relația de cuplu, o eventuală asociere, parteneriat important. Ești derutat, nemulțumit de aspecte mai puțin plăcute în ceea ce privește acțiunile unui șef, autorități ceea ce ar putea să îți creeze stări de nemulțumire menite să afecteze și relația cu familia. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute și care vizează relația cu ceilalți, cu competitorii, dușmanii pe față. Ai capacitatea să te mobilizezi și astfel reușești să acționezi cu fermitate în situațiile critice. Apar schimbări importante care vizează colaborările, o afacere personală sau ai parte de confruntări pe față cu adversarii care doresc să te pună într-o lumină nefavorabilă. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce vrei, de fapt, de la tine și ce așteptări ai de la ceilalți. Este o perioadă intensă din punct de vedere relațional putând avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat.

            Fecioară – sunt aduse în vedere probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Va trebui să o lași mai ușor cu efortul fizic și intelectual, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să adopți un regim de viață echilibrat. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare, de odihnă fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Poți fi obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea unui loc de muncă.

          Balanță – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, rezultate deosebite venite din partea propriului copil sau pur și simplu te implici într-o nouă poveste de amor, de natură karmică. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la începutul acestui an, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Se poate vorbi acum despre ocazia de a observa cu claritate relația sentimentală, aspecte mai puțin plăcute dar menite să te facă să vezi ceea ce, pentru mult timp, ți-a fost ascuns. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste care ți-a creat probleme în plan personal.

          Scorpion – ai ocazia acum să pui capăt unor probleme care vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunuri imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Acordă atenție la problemele de sănătate ale unuia dintre părinți sau cheltuieli pe care ești nevoit să le faci cu casa, o proprietate. Se poate vorbi acum despre schimbări bruște de direcție, vis-a-vis de casă, familie, vrei să părăsești locurile natale.

        Săgetător – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul personal, în micile deplasări, în tot ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește relația cu rudele apropiate, aspecte care vizează acte, documente oficiale. Pot apărea răsturnări de situație în ceea ce privește semnarea unui contract de colaborare, negocieri care se vor dovedi a fi în defavoarea ta, pierderea unor examene sau decizii bruște care îți vor bulversa viața personală. Este important să privești dincolo de aparențe oamenii cu care relaționezi, să nu iei de bună tot ce ți se promite acum.

          Capricorn – este o perioadă importantă în ceea ce privește gestionarea bunurilor, a banilor veniți din muncă proprie, modul în care îți valorifici abilitățile și talentele de care dispui. Ceva se finalizează acum în plan sentimental dar și în plan financiar fiind o perioadă contradictorie, bulversantă pe mai multe planuri menite să îți dea viața peste cap. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Ai ocazia să valorifici anumite talente personale dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mai mulți bani în contul personal. 

          Vărsător – ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare în ceea ce privește casa, familia, relația de cuplu. Poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate simțind nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care ești perceput de ceilalți. Este nevoie să te deschizi mai mult către lume, să accepți și punctul de vedere al celorlalți. Nu prea știi ce direcție să alegi având sentimentul de derută, rătăcire, oboseală. Pe de altă parte resimți nevoia profundă de a te reconsturi, de a o lua de la capăt, de a-ți lua un nou avânt, în plan personal și relațional.

            Pești – este posibil să vezi acum rezultatul unor acțiuni din trecut reușind să culegi roadele propriei atitudini, a naivității de care ai dat dovadă în trecut punând prea mult accent pe materialitate. Iată că a venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea problemelor din această perioadă. Pot fi aduse la lumină acum secrete ale unor dușmani ascunși, care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate din prima partea a acestui an. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație de dragoste sau în plan profesional. Este timpul să te ocupi mai mult de propria sănătate. Nemulțumirile legate de locul de muncă pot să te afecteze în plan psihic-emoțional.