Luna ianuarie 2024, Rac

Ianuarie 2024, Rac
004 Rac        Deviza ta, în această lună, este: „Pentru om, totul este important, cu excepția vieții sale și a științei de a trăi. El trăiește aproape pentru orice, mai puțin pentru sine însuși.” E. Fromm
            Începutul lunii îți poate aduce evenimente intense, în ceea ce privește relațiile de parteneriat, asocieri, nevoia de a socializa, de a te implica și mai mult în relația de cuplu. Este timpul să descoperi care sunt, de fapt, așteptările celorlalți, ce se vrea de la tine, cât și ce anume ești dispus să oferi, dacă merită să mai faci compromisuri, doar pentru că așa reușești să atragi aprecieri, admirație. Vei căuta să păstrezi o atitudine amabilă fiind mult mai diplomat, gata oricând să-i ajuți pe cei din preajma ta. Ai suficientă experiență de viață și, în ciuda problemelor cu care te-ai tot confruntat de ceva ani, reușești să păstrezi o atitudine calmă, detașată în fața provocărilor vieții.
            În această lună, îndeosebi din data de 13 ianuarie, vei pune mai mult accent pe exprimarea sentimentelor în relația de cuplu. Discuți mai mult despre planurile derulate în comun cu partenerul de viață având ocazia să observi cât de frumos se așează lucrurile în relație, cât timp comunici, îți exprimi gândurile, intențiile cu calm. Nu vor lipsi provocările din relația de mariaj datorate, în mare parte, discuțiilor care vizează o proprietate sau relația cu părinții, care se pare că nu sunt de acord cu relația în care ești deja implicat.
            În preajma datei de 9 ianuarie s-ar putea ca lucrurile să scape oarecum de sub control, atunci când vine vorba despre bani, cheltuieli și de aici pot să apară unele contraziceri în relația de mariaj. În această perioadă, oricât de preocupat ai fi de relația de cuplu, tot vor apărea evenimente surpriză, menite să îți dea peste cap stabilitatea, în plan psihic-emoțional. Sunt aspecte astrale care te îndeamnă către un nou mod de a percepe o relație intimă, dorești să aduci o schimbare ce vizează modul în care îți exprimi sentimentele. În a doua parte a lunii, partenerul de viață are nevoie de îndrumările și sprijinul tău într-o problemă de sănătate sau legată de locul de muncă iar tu trebuie să știi cum să îți exprimi punctul de vedere, cum să îl susții, moral și chiar financiar.
            Dacă ești încă în căutarea iubirii atunci este momentul pentru a da dovadă de deschidere la noile oportunități de a face cunoștință cu o persoană de sex opus. Este bine să fii prudent, să nu te iluzionezi și să dai curs unei iubiri imposibile, provocatoare de suferință, îndeosebi în preajma datei de 25 ianuarie. Există riscul să intri în tot felul de încurcături și astfel să te compromiți, mai ales în a doua parte a lunii.
            În ceea ce privește domeniul profesional, în această lună dai dovadă de conștiinciozitate, îndeosebi la jumătatea lunii ianuarie. Ai capacitatea de a te mobiliza la locul de muncă în situațiile critice reușind să impresionezi prin forță, ambiție. Chiar dacă ai avut parte și de eșecuri în ultima perioadă ai reușit să te ridici deasupra adversarilor, a dușmanilor, văzuți și nevăzuți, ai știut cum să îți spui punctul de vedere cu fermitate. Știi să bați în retragere, atunci când este nevoie, reușind să impresionezi prin stabilitate dar și energie, ai capacitatea de a-ți împliniri obiectivele propuse.
         Este o lună în care vei pune mai mult accent pe relațiile de colaborare, reevaluarea, reorganizarea unor proiecte care implică investiții financiare importante. Debordezi de idei, creativitatea este la cote maxime, dispui de capacități de comunicare eficientă, productivă. Poți să dai tot felul de sfaturi remarcându-te prin spontaneitate și inteligență, atenție la detalii, îndeosebi în prima parte a lunii. Știi cum să îți faci reclamă, te faci remarcat destul de ușor în mediul de lucru. Va trebui să dai dovadă de prudență în relația cu prietenii și să eviți implicarea într-un parteneriat cu aceștia.
            În preajma datei de 26 ianuarie pot apărea răsturnări de situație, vis-a-vis de o afacere în care ești implicat, un proces sau partenerul de viață poate să treacă prin probleme financiare. Se cere mai multă precauție, în cazul în care te-ai gândit să faci un împrumut bancar în această perioadă sau dacă vrei să demarezi un proces care vizează o moștenire. Din data de 20 ianuarie vei pune accentul pe banii și bunurile pe care le ai în comun cu alții. Ai ocazia să constați că intuiția este cel mai bun aliat al tău oferindu-ți soluții clare, concrete și nu doar simple avertismente, fie că este vorba despre un împrumut bancar, plata unor taxe și impozite sau o relație intimă. Poți depăși orice obstacole cu bine, cât timp vei ține cont de propria intuiție.
            Spre sfârșitul lunii apar oportunități de creștere a veniturilor prin intermediul celorlalți, totul este să nu te grăbești să îți iei partea sau să consideri că nu trebuie să depui efort pentru a obține aceste favoruri financiare. Pot apărea pierderi subite, dacă nu dai dovadă de precauție, diplomație. Este o lună în care te gândești foarte serios la o reconfigurare a proiectelor profesionale.