Venus retrograd în zodia Gemeni, 13 mai 2020

                   Venus retrograd în zodia Gemeni
 

           „Cel mai dureros lucru în dragoste este că sufletul ți-l fură, de obicei, cel ce are mai puțină nevoie de el.” Ion Luca Caragiale;
            Venus retrogradează în acest an în zodia Gemeni, în intervalul 13 mai – 25 iunie. Considerată „Micul benefic”, vibrația sa inspiră frumosul, romantismul, arta, plăcerea, dragostea și grija față de celălalt, exprimă atașamentul față de oameni și lucruri, viața sentimentală, cooperarea și asocierile, eleganța și confortul, banii. Caracteristicile sale relațional-afective sunt legate și de sexualitate. Zodia Taur (domiciliul nocturn al lui Venus), este o zodie de pământ, feminină, guvernată de Venus, reflectă atașamentul față de lucrurile concrete, aspectul fizic al existenței. Balanța (domiciliul diurn al lui Venus), este un semn de aer, masculin, al doilea domiciliu a lui Venus, reprezintă manifestările sociale, simțul estetic, relațiile rafinate și spiritul de dreptate. Venus este semnificatorul bunăstării și al dragostei iar satisfacerea acestora ar trebui căutată în raport cu aspectele pe care aceasta le face cu alte planete în tranzit din harta natală.  
            Planeta Venus a fost cunoscută încă din preistorie. În mitologia babiloniană era cunoscută ca Ishtar, mai târziu, romanii au numit-o Venus, după zeița iubirii. În mitologia greacă, Venus era numită Afrodita iar în mitologia hindusă planeta Shukra.
            Venus străbate cercul zodiacal în circa un an, retrogradează o dată la 584 de zile (1,6 ani sau 1 an și 7 luni) și de fiecare dată merge în sens invers/mers retrograd pentru 40 – 45 de zile. Venus este cea de-a doua planetă de la Soare. Rotația în jurul propriei sale axe este foarte lentă, durează 243 de zile și are loc de la vest la est, în sens invers față de rotația celorlalte planete. Împreună cu Mercur formează grupa „planetelor inferioare”, ale căror orbite sunt apropiate de Soare orbitând astfel între Soare și Pământ. Este cunoscută, în denumirea populară, și sub numele de Luceafăr. 
            Zodia Gemenilor este un semn aparent superficial, dual dar care ascunde profunzimi nebănuite. Zodia este guvernată de Mercur (zeul Hermes la greci), din punct de vedere ezoteric. Rolul gemenilor este acela de „purtător de cuvânt” între forțele spirituale, divine, din lumile paralele și oameni. Un prim simbol ezoteric îl reprezintă vântul, sinonim cu suflul, în consecință cu Duhul, influxul spiritual. Un alt simbol este cuvântul: „La început era cuvântul și Cuvântul era cu Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu.” Păsările sunt un simbol ezoteric important al Gemenilor simbolizând, în primul rând, îngerii și stările elevate de conștiință. Alt simbol al zodiei Gemeni este cartea, conținând învățătura fundamentală, conducându-ne către Divinitate prin cunoaștere („Cartea cărților”). Zborul este un alt simbol ezoteric, dorința de sublimare, de căutare a armoniei interioare, de depășire a conflictelor. Zborul poate fi înțeles, ezoteric vorbind, ca o ascensiune către înălțimile spirituale.
            Venus în semnul Gemeni aduce veselia, este binedispusă, îi place să glumească, este pusă pe șotii mânuind cuvintele cu dezinvoltură, plăcându-i să converseze, să se joace cu cuvintele în relația cu sexul opus. Cu Venus în zodia Gemeni ne place să comunicăm, să flirtăm cu persoane  care ne stimulează mental, ne relaxează prin umor și optimism. Se observă o oarecare dualitate în relația cu sexul opus, predispoziția către relații paralele, nevoia de a stabili relații noi și diverse.
            Tranzitul prelungit al lui Venus în semnul Gemeni ( 3 aprilie – 7 august) cu perioada de retrogradare (13 mai – 25 iunie) ne ajută să redescoperim semnificațiile care înconjoară relațiile noastre, reconfigurăm proiecte, studii, activități care implică cunoaștere, acumulare și transmitere de informații, călătorii, simțim nevoia de a evolua prin conexiunile care se crează cu trecutul, avem șansa de a evalua conexiunile dintre adevărul nostru interior și al celor cu care interacționăm. Perioada de retrogradare a lui Venus în zodia Gemeni ne vorbește despre un timp al regăsirilor karmice dar și al reevaluării unor relații în care suntem deja angrenați, al reflectării asupra propriei vieți sentimentale, asupra propriilor bunuri, relații de orice fel. Este o perioadă de cădere dar și de regăsire, de observare a adevăratelor intenții ale unor persoane pe care puneam mare bază, în care aveam încredere, până de curând. Este o perioadă de suspans, de respiro, de repliere dar și de răzgândire, de regăsire a unor prieteni dragi, de idealizare a trecutului dar și de renunțare la oamenii care ne-au provocat suferință, în plan psihic și afectiv, sentimental. Este nevoia de a face o analiză a propriilor valori, bunuri, reconfigurăm relația cu propriul angajator, cu colegii de muncă, partenerii de viață și/sau de afaceri. Este o perioadă în care vom auzi tot mai frecvent despre trădări, dezamăgiri în plan amoros dar și probleme care vizează banii, bunurile, mass-media, mijloacele de transmitere a informației, aspecte legate de cursuri, examene.
            Conjuncția inferioară Venus retrograd și Soare, din data de 3 iunie 2020, ora 20:40´, la 13°36´ în semnul Gemeni. Venus se află între Soare și Pământ, numită și „Venus Nouă”, aceasta începând să răsară înaintea Soarelui („Venus orientală”) iar pentru o perioadă de 263 de zile se va afla în faza de creștere. În această fază Venus este considerată o zeiță a războiului, la mezoamericani Venus orientală era identificată ca fiind Quetzalcoatl („Șarpele cu pene”) considerându-se că, în această perioadă, crește rata dezastrelor naturale iar conducătorii sunt în pericol. În perioada conjuncției inferioare (cele 8 zile cât Venus nu este vizibilă pe cer) are loc o creștere a numărului de accidente aviatice, o decădere a oamenilor aflați la putere, defăimare. Cu atât mai mult, cu cât această conjuncție inferioară Soare-Venus retrograd se află în careu cu Marte din semnul Pești.
            Nativii semnelor mutabile (Gemeni, Sagetător, Fecioară, Pești), cât și persoanele care sunt guvernate de Venus, cu ascendentul în Taur sau Balanță, sunt nativi puternic influențați de această perioadă a lui Venus retrograd în semnul Gemeni.

                    Influența lui Venus retrograd în semnul Gemeni pentru fiecare zodie

            Berbec/Ascendentul în Berbec
            Pentru nativii din zodia Berbec, vibrația lui Venus retrogradă aduce provocări care vizează comunicarea, relația cu rudele apropiate, cu persoanele din mediul apropiat, studiile. Se poate vorbi acum despre reluarea unor cursuri sau întâlnirea cu persoane ce revin din trecut pentru a încerca schimbarea unor aspecte legate de acte, conversații intense pe diferite teme. Atmosfera la locul de muncă devine mult mai animată, se reiau conversațiile pe tema unui eventual contract de muncă. Există o oarecare superficialitate în exprimarea propriilor sentimente putând fi vorba despre promisiuni pe care nu le respecți.

            Taur/Ascendentul în Taur
            Pentru nativii acestei zodii, Venus în mers retrograd în casa a II-a predispune la cheltuieli majore, achitarea unor datorii, reluarea unor discuții legate de bunurile comune, un contract de muncă, rate. Relațiile sentimentale pot fi provocatoare de pierderi în plan material. Este posibil să respingă să sau ignore iubirea având sentimentul că sunt folosiți sau că nu sunt apreciați la adevărata valoare. Este adus la lumină modul în care se gestionează propria valoare, abilitățile, talentele de care dispun acești nativi, modul în care sunt percepuți de către angajatori, colaboratori. În perioada de mers retrograd a lui Venus se recomandă prudență în toate acțiunile care au legătură cu finanțele.

            Gemeni/Ascendentul în Gemeni
            Venus retrogradează în propriul semn natal, în casa personalității, punându-te în legătură cu imaginea de sine și valoarea pe care ți-o atribui existând tendința de a te percepe greșit. Inconstața în relația cu ceilalți îți poate crea probleme de adaptare la anumite situații existând tendința de a desconsidera partenerul de viață sau aspecte care vizează o asociere importantă. Poți fi nemulțumit de modul în care ești tratat de către ceilalți. Te confrunți cu sentimentul de neîmplinire în plan relațional, ca urmare a unor dezamăgiri în plan relațional, sentimental, suferite în trecut. Poate fi o perioadă de evaluare a propriilor nevoi, poți vedea ceea ce te împlinește și ce nu, în plan relațional. Este o perioadă în care, în urma unor reevaluări, rediscutări ale unor aspecte din cadrul unei foste relații de cuplu ajungi să faci pace cu trecutul.

            Rac/Ascendentul în Rac
            Este o perioadă în care Venus în mers retrograd îți accentuează trăirile interioare, sunt afectate relațiile cu colegii, rudele dar și legăturile sentimentale. Preferi solitudinea și căutarea celor mai adânci înțelesuri ale vieții. Poate fi momentul de apropiere de Dumnezeu, de aspectele spirituale ale existenței, de confruntare cu trecutul, traumele, pierderile suferite sau apariția unor iubiri din trecut (din această viață sau din alte vieți). Este și o perioadă de ardere a karmei în plan sentimental, de reluare a unei relații care ți-a provocat suferință sau menită să îți provoace dezamăgiri. Pot reveni simptomele unor boli cronice de aceea este nevoie să acorzi mai multă atenție eventualelor probleme de sănătate.

            Leu/Ascendentul în Leu
            Cu Venus retrograd, în casa a XI-a, pentru tine, se anunță o perioadă de reevaluare a unor proiecte, idealuri de viață, a relației cu prietenii, a unui grup din care faci parte. Este o perioadă în care posibil să plece din viața ta anumiți prieteni și să revină prieteni din trecut. Nu este exclus să ai sentimentul că nu poți înainta cu anumite proiecte, datorită unor situații de viață independente de tine. Cert este că va trebui să accepți că unele planuri trebuie schimbate, abordate din cu totul alt punct de vedere, apelând la noi strategii de lucru. Poate fi și ocazia de a reformula relațiile de prietenie. Este posibil să revină în viața ta persoane care te susțin în rezolvarea unei situații complicate, la momentul oportun.

            Fecioară/Ascendentul în Fecioară
            Pentru tine, ca și nativ din zodia Fecioară, Venus retrograd anunță dificultăți care vizează cariera, relația cu șefii, autoritățile, lupta pentru putere, o posibilă pierdere a unui statut sau a unei funcții de răspundere. Poate fi tendința de a-ți exercita autoritatea asupra celorlalți în scop egoist. Este posibil să revii la ambiții socio-profesionale mai vechi, să reiei colaborarea cu anumite persoane care dețin funcții importante în stat, funcții de răspundere. Poți să ajungi la confruntări directe cu șefii datorită nemulțumirilor acumulate de-a lungul timpului. Este momentul să faci corecțiile necesare, să observi dacă merită să continui mersul pe drumul profesional actual.

            Balanță/Ascendentul în Balanță
            Venus retrograd în Gemeni, pentru tine în casa  IX-a, atrage atenția asupra reluării unor studii, călătorii, relațiile cu străinătatea, poate să revină în viața ta o iubire din trecut, o persoană de altă naționalitate sau plecată din țară, reiei discuțiile la distanță. Se cere prudență cu ocazia unor călătorii sau în relațiile cu persoane aflate la distanță, care se vor dovedi a fi în dezacord cu ceea ce îți dorești. Este nevoie de tact și diplomație în relația cu profesorii, ghizii, oameni care te-au ajutat în trecut. Călătoriile îndepărtate se pot dovedi păguboase. Poate fi momentul de trezire la realitate din iluzia unei iubiri cu un partener alături de care studiezi, te cultivi, din punct de vedere spiritual.

            Scorpion/Ascendentul în Scorpion
            În această perioadă cu Venus retrograd în zodia Gemeni, pentru tine se va pune accentul pe tot ce vizează casa a VIII-a fiind vorba despre banii celorlalți, bani proveniți prin intermediul partenerului de viață, a unor împrumuturi, eventual o moștenire, nemulțumiri legate de rate, dobânzi, amenzi, taxe și impozite. Poate fi și ocazia de a recupera anumite bunuri, fonduri, prime și alte avanataje materiale de pe urma câștigării unui proces, discuții, certuri. Este o perioadă de incertitudine în plan amoros, poate reveni în viața ta o iubire din trecut, afli secrete, poți avea aventuri. Se amplifică problemele în relația de cuplu având ca subiect principal bunurile în comun.

            Săgetător/Ascendentul în Săgetător
            Este o perioadă de confuzie, de incetitudine în plan relțaional, de posesivitate, reevaluarea relației de cuplu sau a revenirii, în viața ta, a unui partener din trecut. Pot apărea blocaje care vizează un contract de colaborare, răsturnări de situație care te vor pune în poziția de a renunța la parteneriatul respectiv. Poate fi vorba despre greșeli față de partenerul actual sau de aflarea unor secrete, vis-a-vis de relația de cuplu. Ai ocazia să lămurești acum ce vrei, de fapt, de la relație, care sunt avantajele și dezavantajele relației în care ești deja implicat. Nu se recomandă să dai acum startul unei relații de cuplu!

            Capricorn/Ascendentul în Capricorn
            Venus în mers retrograd prin casa VI-a, pentru tine poate aduce reevaluări serioase, reorganizarea relației cu colegii de muncă sau a unui contract de muncă, eventual a programului de lucru. Este posibil să te confrunți cu probleme de sănătate pe care le-ai mai avut și în trecut. Nu faci față sarcinilor de lucru sau nu îți convin condițiile de muncă și te răzgândești, vrei să renunți la un contract de muncă. De evitat semnarea oricăror contracte de colaborare! Pot apărea probleme, accidente, cu ocazia deplasărilor în interes de serviciu sau accidente de muncă. Este posibil să revină în viața ta un coleg de muncă cu care ai fost într-o relație sentimentală.

            Vărsător/Ascendentul în Vărsător
            Venus în mers retrograd în Gemeni, pentru tine casa a V-a, a iubirii, aventurilor, copiilor, hobby, îți poate aduce reevaluări, reorganizarea a tot ce înseamnă iubire, modul în care dedici timp copiilor, reluarea unor discuții cu partenerul de viață pe tema conceperii unui copil. Poate fi ocazia de a relua un hobby care ți-a adus și satisfacții materiale în trecut. Te confrunți cu sentimente contradictorii, vis-a-vis de o iubire din trecut ce revine neștiind dacă merită să îi mai acorzi o șansă. Reiei acum povești de dragoste pe care le credeai încheiate. Te implici în aventuri de amor de scurtă durată. Pot apărea dificultăți în relația cu propriul copil, o sarcină nedorită, cheltuieli datorate unor greșeli din trecut. Se poate vorbi despre tendința de a risipi bani pe plimbări, cadouri, produse de lux, investiții care se vor dovedi nerentabile, din punct de vedere financiar.

            Pești/Ascendentul în Pești
            Cu Venus în mers retrograd în zodia Gemeni, pentru tine în casa a IV-a, se pot manifesta acum aspecte importante care țin de casă, familie, locurile natale, investiții legate de renovarea propriei locuințe. Poate fi șansa de a reface legătura cu propria familie, cu părinții sau de a reveni în locurile, țara natală. Sunt amplificate trăirile interioare, datorită unor eventimente imprevizibile, ceea ce ar putea să îți tulbure, în mod profund, întreaga ființă. Apar rivalități în relația de cuplu datorită intervenției părinților. Pot reveni amintiri, traume din trecut menite să te destabilizeze din punct de vedere psihic-emoțional. Poți afla despre anumite pierderi din prezent datorate intervenției celor în care aveai mare încredere. Se pune accentul pe discuții care vizează eventuale litigii, în încercarea de a soluționa conflicte mai vechi, de a se ajunge la un numitor comun.