Etalare ianuarie 2018

Etalare  ianuarie 2018
Berbec – Cavalerul de spade 
          În această lună te poți remarca prin ambiție și curaj, ai capacitatea de a înfrunta situațiile dificile știind cum să te mobilizezi, atunci când te afli în mijlocul unor evenimente greu de gestionat. Este o carte de Tarot care anunță certuri, conflicte dure cu cei din mediul în care îți desfășori activitatea, ai tendința de a critica excesiv, ești sarcastic, agresiv dar și pragmatic. Vrei să mergi până la capăt, pentru a-ți îndeplini țelul propus. Este necesar să acționezi cu rapiditate dar și să dai dovadă de diplomație. Deviza ta, în această lună, este: „Agresivitatea este o consecință a frustrării.” John Dollard
            Putem să vorbim despre destul de multă tensiune în cadrul relației de cuplu. Poate să revină acum o serie de probleme din trecut, conflicte care pot duce chiar și la ruperea unei relații. Vrei să-ți dai dreptate cu orice preț, fără să te gândești la consecințe. Este posibil să te lași implicat în unele bârfe, scandaluri cu tentă amoroasă, duci o viață dublă, ai o relație extraconjugală care îți va aduce numai necazuri. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă nici nu prea ai șanse acum de a porni o astfel de relație. Ai acum tendința de a te implica în relații pasagere, aventuri de o noapte, fără a-ți păsa de sentimentele celuilalt.
            Pe tot parcursul perioadei analizate ești într-o continuă mișcare, agitație, dornic să rezolvi eventualele probleme financiare și/sau profesionale. Această carte de Tarot semnifică forța, tăria de caracter, stăpânirea de sine pentru a reuși să obții ceea ce ți-ai propus. Putem să vorbim acum și despre sfârșitul unei colaborări, o afacere, eșecul din cadrul unui proiect profesional. Te poți aștepta la susținere în momentele critice, eventual pentru clarificarea unei situații profesionale. Dacă ai fost nedreptățit în carieră este posibil ca, în această perioadă, să îți iei revanșa, poți învinge un dușman, un competitor. Nu uiți și nu ierți!

 

Taur – Nouă de spade           
          În această lună ești predispus la dezamăgiri, tristețe, pierderi menite parcă să te afecteze, din punct de vedere psihic și emoțional. Te simți incapabil să înfrunți toată acestă tristețe negăsind ieșirea dintr-o situație care îți creează o suferință profundă. Este o carte de Tarot care semnifică pesimismul, depresia, care aduce avertismente legate de o posibilă boală sau de pirederea unei persoane apropiate. Cartea extrasă mai semnifică și incertitudinea din cadrul evenimentelor, o perioadă plină de frământări. Este important să nu te lași copleșit de suferință. Deviza ta pentru perioada analizată este: „Atunci când lupți, uneori poți fii învins, dar ca să învingi trebuie să lupți.” Anonim
         În perioada următoare te poți confrunta cu teama de a nu fi părăsit. Te simți incapabil să înfrunți o situație din cadrul relației de mariaj. Simți că anumite acțiuni din trecut au afectat relația de mariaj sau ai ocazia să intri în posesia unor informații, bârfe care care te pot destabiliza, din punct de vedere psihic, emoțional. Ai sentimentul că nimic nu mai poate fi reparat, că nu mai ești iubit. Este recomandat să privești cu mai multă detașare la situația în care te găsești momentan, fără să te mai victimizezi. Gelozia nu face decât să destabilizeze relația de cuplu astfel că este acum un moment potrivit pentru a discuta sincer, deschis, să te exprimi, să vezi de unde vine, de fapt, frica, starea de neîncredere.
       Treci printr-o perioadă de tensiune și neîncredere și în plan profesional. Ești predispus la certuri, conflicte cu șefii și/sau colegii de muncă iar toate acestea îți vor da o stare de tristețe. Putem să vorbim acum și despre o eventuală demisie, concediere, pierderi financiare venite de pe urma unor achiziții sau investiții neinspirate. Nu este exclus nici să te confrunți cu teama de a nu pierde un test, un examen pentru ocuparea unui post sau pentru obținerea unui (nou) job. Această carte de Tarot este una a incertitudinilor, a pierderilor care se datorează, mai ales, neîncrederii în propria persoană sau ca urmare a unor probleme de sănătate.


Gemeni – Doi de cupe
          Este o perioadă în care sunt favorizate relațiile de prietenie, echilibrul, cumpătarea, consolidarea a ceea ce ai demarat deja. Ai ocazia să îți lărgești cercul de prieteni, să cunoști oameni noi, interesanți, de la care ai ceva de învățat, oameni cu care simți că poți să rezonezi, la nivel intelectual. Această carte de Tarot mai semnifică și manifestarea deschisă a trăirilor, a dorințelor și gândurilor. Reușești să dai acum startul unor proiecte de valoare, cât timp îți asculți și sufletul, intuiția. Cartea ne spune și despre armonie, nevoia de a împărtăși cu cei din jur gândurile și emoțiile. Deviza ta, în această lună, este: „Adevărata iubire începe acolo unde tu nu mai aștepți nimic în schimb.” Antoine de Saint-Exupery
            Este o carte profund pozitivă care anunță o perioadă de echilibru în relația de mariaj. Putem să vorbim despre o relație plină de promisiuni îndeplinite, romantism, bucuria de a fi în doi, de a împărtăși evenimentele, bune sau mai puțin bune, cântărind și găsind soluții pentru orice obstacol apărut în calea relației. Există acum o mai bună comunicare, colaborare, înțelegere față de partenerul de viață. Acorzi mai mult timp relației în care ești implicat. Putem vorbi despre o adevărată revigorare a relației. Dacă ești singur atunci poți avea parte de dragoste la prima vedere, ai sentimentul că ai reușit să îți găsești perechea.
            În zona carierei putem spune că urmează o perioadă în care vei primi recompense, vei fi apreciat pentru valorile personale. Proiectul pe care l-ai lansat deja are șanse de a fi valorizat, poți deja să culegi roadele venite de pe urma lui. Se poate vorbi și despre ușurință în a găsi colaboratori, colegi care să te susțină în demersurile tale, în concretizarea ideilor originale pe care le ai. Cert este că poți da startul acum unor colaborări deosebit de profitabile. Dacă intenționezi să schimbi locul de muncă ai ocazia să te integrezi mult mai ușor în noul colectiv de lucru. Depășești cu mai multă ușurință orice problemă profesională sau financiară apărută în acestă perioadă.
 

 
Rac – Opt de bâte
Această carte anunță o perioadă de schimbări, de luare a unor decizii rapide forțat fiind de împrejurări. Ești în mișcare continuă, în plină acțiune, dornic să aduci ceva nou în viața ta. Chiar dacă ai sentimentul că nimic important nu ți se întâmplă, este doar o senzație de moment. Ideile pe care le lansezi acum dar și relațiile precum și eventualele conflicte din această perioadă vor avea impact pe termen îndelungat. Este o lună plină de schimbări, deplasări, ai ocazia să descoperi noi orizonturi. Cartea extrasă vorbește și despre progres, materializarea dorințelor.  Deviza lunii analizate este: „Oamenii sunt singuri deoarece construiesc ziduri în loc de poduri.” Isaac Newton
            Comunici mult mai deschis cu partenerul de viață. Ești dispus să faci anumite schimbări, să te rupi de rutină, accepți să călătoriți mai mult împreună, puteți demara acum un proiect comun. Se anunță o perioadă destul de dinamică, în care vor avea loc tot felul de evenimente, schimbări. Te poți aștepta la răsturnări bruște de situație. Dacă ești încă singur atunci este foarte probabil să apară cineva în viața ta, într-un mod surprinzător și astfel să fii pus în fața faptului împlinit. Nu este exclus nici să te lași implicat într-o aventură, cu o persoană care tot vine și pleacă în mod neașteptat, lăsându-te cu o oarecare amărăciune în suflet.
            La locul de muncă putem să vorbim despre multă acțiune, agitație. Vrei mai mult, te implici în tot felul de activități, nu ai liniște până când nu finalizezi cu bine sarcinile de serviciu. Ai acum ocazia să concretizezi aproape tot ceea ce ai gândit, planificat, poți să dai startul unei (noi) afaceri. Este recomandat să acorzi atenție la informațiile care vin spre tine, să nu ratezi oportunitățile de progres, în plan financiar. Nu trebuie să îți fie teamă, asumă-ți noi responsabilități, dă startul unei colaborări care se va dovedi favorabilă. Este posibil să vorbim despre o mărire de salariu, atunci când nu mai sperai. Ești susținut de către superiori, dacă ți-ai propus să obții o funcție de răspundere.  

 
Leu – Patru de bâte
         Este o lună în care se anunță o perioadă de împlinire, încredere și optimism, de realizări deosebite precum și deschidere către cei din jur. Socializezi, te simți bine în cadrul grupului de prieteni, participi la tot felul de întruniri, petreceri, seminarii bucurându-te din plin de viață. Ai ocazia să vezi partea frumoasă a vieții, să faci schimbări care te pot propulsa pe o nouă treaptă, în plan personal și social. Deviza lunii, pentru tine, este: „În doi, nici-un versant nu-i prea abrupt.” Henrik Ibsen
                Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj ai ocazia să te bucuri de un eveniment important, în cadrul familiei, fie că este vorba despre o reușită comună cu partenerul de viață, fie că putem să vorbim despre apariția unui (nou) copil sau un succes venit din partea propriului copil. Este o perioadă de echilibru și împliniri, de pasiune și realizări deosebite în doi. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci se pare că vei avea ocazia să cunoști pe cineva care va juca un rol important în viața ta sentimentală. Putem chiar să vorbim despre posibilitatea întâlnirii marii iubiri sau dorința de a oficializa o relație în care ești deja implicat.
                Te poți aștepta la un succes de zile mari, în plan profesional. Fie primești un job mai bine plătit, fie treci cu brio un examen care îți va aduce cu el o serie de realizări deosebite, în zona carierei. Te faci apreciat de către superiori dar și de colegi fiind de un real sprijin pentru cei din echipa de lucru. Ai ocazia să primești banii la care sperai sau poți da startul unui proiect deosebit și care îți va aduce o serie de câștiguri frumoase. Ai posibilitatea să legi noi colaborări profitabile, poți să dai startul unei afaceri de succes. Este recomandat să accepți propunerea de a ocupa un post de conducere, să îți asumi noi responsabilități.

 

Fecioară – Asul de spade
         Cartea de Tarot extrasă anunță găsirea de soluții salvatoare în situațiile limită dar și dorința de schimbare, de acțiune, confruntări, nevoia de a accesa și accepta noi orizonturi. Este o lună în care ai ocazia să înțelegi cu mai multă profunzime viața, ca urmare a suferinței pricinuite de pierderile personale. Setea de cunoaștere va reuși să te ridice, mult mai ușor, deasupra pierderilor, de orice fel ar fi ele. Reușești să vezi lumea și evenimentele prin care treci acum în ansamblul lor, fără să te pierzi prea mult în detalii inutile. Te bucuri de inspirație astfel că ai ocazia să iei deciziile care te vor salva. Deviza ta pentru luna analizată este: „Cursul dragostei adevărate nu a fost niciodată neted.” William Shakespeare
            În perioada următoare ai ocazia să lămurești anumite neînțelegeri din cadrul relației de cuplu. Este posibil să ai sentimentul că viața îți este dată peste cap datorită unor evenimente neplăcute și neprevăzute și ești astfel nevoit să iei unele decizii ferme, vis-a-vis de relația în care ești implicat. Este timpul să discuți sincer, să îți exprimi nemulțumirile și să vezi ce se poate face pentru a restabili echilibrul în familie. Va trebui să faci apel la rațiune evitând să te lași invadat, condus de gelozie sau resentimente. Dacă ești încă singur atunci este posibil să te implici acum într-o nouă relație lăsându-te condus de pasiune. Este posibil să întâlnești o persoană cu totul specială, să ai sentimentul că viața îți este dată peste cap.
            Ai șansa de a lămuri unele aspecte care țin de zona carierei. Ești mult mai spontan acum, capabil să faci față cu bine la evenimentele neașteptate, la eventualele schimbări, fără să cazi pradă disperării. Ai ocazia să clarifici anumite situații de la locul de muncă, să vezi care sunt schimbările necesare. Poate avea loc o nouă serie de negocieri în cadrul unui proiect care îți dă serioase bătăi de cap. O să ai parte de reușite, realizări deosebite care vin datorită ambiției, a curajului, diplomației și capacității tale de a te mobiliza în situațiile critice. Chiar dacă ai avut parte de tot felul de pierderi finaciare și/sau în plan profesional ai ocazia acum să te ridici, mult mai puternic și pregătit să faci față adversarilor.  

 

 
Balanță – Valetul de spade
         În această lună te remarci prin curaj, impulsivitate, dorința de acțiune, capacitatea de a te mobiliza în situații critice. Cartea de Tarot semnifică îndemânarea, stăpânirea de sine pentru a obține succesul dorit. Ai acum ocazia să descoperi cum anume acționează forța interioară în situațiile limită reacționând cu rapiditate, fără a sta pe gânduri. Ai tendința de a fi prea răzbunător, vrei să îți iei revanșa față de cei care te-au nedreptățit cândva. Deviza acestei perioade, pentru tine, este: „Nu-i nimeni vinovat de neîmplinirile noastre. Limitele interioare sunt mai dure decât orice limită exterioară.” Constantin Noica
            În plan relațional, dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj, este posibil să apară acum tot felul de blocaje, certuri, conflicte, agresivitate verbală și/sau fizică, te simți nedreptățit, trădat. Simți nevoia să ripostezi, să îți exprimi vehement punctul de vedere. Chair dacă putem asista acum la clarificarea unor situații, în cadrul relației, putem vedea și multă suferință, incapacitatea de a regăsi starea de liniște în cadrul relației de cuplu. Dacă ești singur atunci se pare că nu ai reușit încă să te detașezi de trecut, încă te mai lași copleșit de suferința, dezamăgirea venită de la o trecută iubire. Putem să vorbim și despre nevoia de a relua o relație, doar pentru a-i demostra celuilalt că poți avea controlul sau chiar pentru a te răzbuna.
            La locul de muncă este foarte posibil să ai parte de tot felul de nemulțumiri, conflicte, critici nefondate. Este foarte probabil să se deterioreze anumite relații de colaborare și să fie nevoie de acțiuni dure pentru a reuși să remediezi situația existentă. Treci printr-o perioadă destul de contradictorie fiind nevoie de mai multă ambiție și hotărâre din partea ta pentru a reuși să redresezi propria poziție în cadrul colectivului de lucru. Este posibil să ajungi la conflicte cu superiorii fiind nedreptățit la stabilirea salariului. Cartea de Tarot extrasă semnifică și un final în plan profesional dar și capacitatea de a porni pe un nou drum fiind mult mai ambițios acum.

Scorpion – Lumea
        Este o lună ianuarie în care ai ocazia să duci până la capăt un proiect, să îți atingi un obiectiv important. Acestă carte semnifică tot ceea ce este nou dar și nevoia imperioasă de libertate, de a călători și explora un nou mediu, teritoriu. Putem să vorbim despre un final care duce, de fapt, către un nou start, către noi posibilități de evoluție. Este o lună în care se recomandă deschidere către nou, o viziune mult mai clară, lipsită de prejudecăți asupra evenimentelor și a relației cu cei din jur. Deviza lunii în discuție este: „Cu toții întâlnim aceleași ocazii dar felul nostru de a trăi și de a ne bucura de ele ne face diferiți.” Anonim
            Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu stabilă putem vorbi despre o perioadă în care faci mai multe călătorii, alături de partenerul tău de viață, ai ocazia să explorezi orizonturi noi, în plan spiritual și intelectual. Nu este exclus nici să finalizezi acum un proiect comun cu partenerul de viață. Dacă ești singur atunci ai șansa de a-ți descoperi jumătatea, de a te implica într-o relație de durată. Este posibil să te implici într-o relație cu cineva de altă naționalitatea sau plecat peste hotarele țării. Ai învățat deja lecția, în plan sentimental, și tratezi acestă nouă iubire cu mai multă seriozitate.
            În plan profesional urmează o perioadă destul de bună. Putem să vorbim despre finalizarea cu brio a unui proiect. Nu este exclus nici să faci unele călătorii în străinătate, în interes de serviciu. Ai acum ocazia să faci alegerile corecte, în planul carierei, poți găsi un nou job, care să te mulțumească. Această carte de Tarot semnifică succesul, realizările doesebite în profesia pe care o desfășori. Este o perioadă foarte bună pentru a da startul unei (noi) afaceri sau pentru a face călătorii de bun augur, menite să îți aducă noi colaborări, negocieri profitabile, din punct de vedere financiar.

Săgetător – Patru de monede
          Putem vorbi despre o lună ianuarie în care dai dovadă de mai mult pragmatism, de organizare, stabilitate dar și de rigiditate și încăpățânare. Este o carte ce exprimă nevoia exagerată de siguranță, de a acumula mai mult, în plan material, există acum atașamentul foarte puternic pentru anumite valori sau chiar oameni. Este o perioadă de stabilitate dar, concomitent, avem de-a face și cu avertismentul de a evita lăcomia, refuzul de a colabora cu colegii de lucru. Deviza ta, pentru această perioadă, este: „Pentru a fi eliberat de suferințe, elibrează-te tu însuți de atașamente.” Buddha
            Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj dai dovadă de atenție la ceea ce se vrea, de fapt, de la tine. Vei pune un mai mare accent pe fapte și mai puțin pe cuvinte. Ai tendința de a fi mult mai practic și mai atent la partea materială din cadrul relației. Vrei să asiguri familiei resursele necesare pentru a duce un trai decent. Ai tendința de a deveni prea încăpățânat dar și organizat, posesiv, totul din teama de a nu interveni factori externi care ar putea destabiliza relația în care ești implicat. Este nevoie de mai multă flexibilitate și încredere în celălalt. Dacă ești singur atunci ai tendința de a te implica într-o relație în care vei pune mai mult accent pe latura materială.
            La locul de muncă se pare că vei prefera să îți vezi de treaba ta și să nu acorzi o prea mare atenție la cei din jur. Este posibil să fii perceput ca fiind egoist. De fapt, îți vezi interesul personal prin adoptarea unei atitudini mai retrase față de colegi și colaboratori. În plan financiar alegi să dai atenție la cheltuielile pe care le faci acum cu riscul de a părea calic în ochii celorlalți. Este recomandat să dai dovadă de mai multă diplomație, relaxare, să comunici mai mult pentru a reuși să obții ceea ce ți-ai propus.

Capricorn – Nouă de monede
       Putem vorbi despre o lună plină de reușite, de câștiguri, prosperitate. Nu vei duce lipsă de răbdare, prudență și perseverență pentru atingerea scopurilor personale. Trebuie însă evitată critica exagerată la adresa celorlalți, tendința pe care o ai, de a despica firul în patru. Este o carte de Tarot care semnifică răsturnările de situație în favoarea ta, împrejurări menite să te conducă spre găsirea unor soluții salvatoare. Este o perioadă în care putem să vorbim despre concretizarea unor idei, proiecte având parte de stabilitatea de care ai nevoie, în plan material. Deviza acestei luni, pentru tine, este: „Tot ceea ce suntem este rezultatul celor gândite de noi.” Buddha
            În relația de mariaj putem vorbi despre o perioadă în care te bucuri de atenția primită din partea partenerului de viață. Este și o perioadă de consolidare a actualei relații, de găsire a momentelor de liniște și relaxare petrecute în doi. Vei avea parte de susținere materială, de reușite în ceea ce privește derularea unui proiect comun. Este posibil ca, după o perioadă mai incertă, de nesiguranță în cadrul relației de mariaj, să urmeze un timp al stabilității, să ai parte de o stare de împlinire în doi. Dacă ești încă singur atunci ai parte acum de o viață socială destul de agitată dar și ocazia de a da startul unei (noi) relații. Apar noi perspective, oportunități pentru a te implica într-o relație în care accentul se va pune pe latura materială.
            Urmează o lună în care te poți bucura de realizări frumoase, în plan profesional. Este șansa ta de a culege roadele unei munci susținute, de a te face remarcat de către superiori. Putem să vorbim și despre o mărire de salariu, semnarea unor contracte avantajoase. Ai acum capacitatea de a negocia în avantaj personal. Afacerea devine mult mai profitabilă având sentimentul lucrului bine făcut. Dacă te afli în căutarea unui loc de muncă putem vorbi acum despre existența unor posibilități nebănuite de progres și dezvoltare, de găsire a ceea ce cauți, în plan profesional.

 
Vărsător – Roata destinului
               Putem vorbi despre o perioadă în care pot să apară schimbări neașteptate, neprevăzute fiind foarte important să dai dovadă de flexibilitate pentru a reuși să te adaptezi cât mai rapid la noile situații. Cartea extrasă vine cu avertismentul că trebuie să dai dovadă de prudență, să nu te hazardezi, până când nu deții toate datele problemei. Nu are rost să te minți spunându-ți că este bine deși situația în care te găsești nu este deloc comodă. Este indicat să fii „pe fază” știind că poți pierde stabilitatea de care te bucuri acum, în orice moment. Deviza ta, pentru această lună, este: „Norocul îi ajută pe cei care sunt pregătiți.” Louis Pasteur
            Atunci când vorbim despre planul relațional cartea extrasă semnifică schimbările neașteptate. Este posibil să vorbim despre o doză de nestatornicie, eventual despre implicarea într-o relație extraconjugală, ai acel sentiment că ceva mai bun decât ai tu există și îl vrei. Putem spune că avem de-a face cu o lună agitată, de instabilitate și certuri în cadrul relației de mariaj. Nu este exclus nici să te răzgândești, dacă erai decis să divorțezi, revenind acum la sentimente mai bune față de partenerul de viață. Cartea anunță schimbări, în bine sau în rău. Cert este că nu vei avea parte de rutină.
            În perioada următoare ai ocazia să primești jobul pe care îl aștepți de ceva timp. Este posibil să ajungi într-un post de conducere, în urma unor răsturnări de situație neașteptate. Ai ocazia de a renegocia salariul în favoarea ta. Este recomandat să nu refuzi oportunitățile de colaborare de acum, o nouă afacere. Putem să vorbim și despre câștiguri sau chiar pierderi neașteptate, totul depinde de felul în care ți-ai construit șansele de reușită, munca depusă, dedicarea ta pentru urmărirea țelului profesional.

Pești – Valetul de cupe
          În această lună se pare că te remarci printr-o atitudine destinsă, în ceea ce privește relația cu cei din jur. Această carte de Tarot semnifică nevoia de a renunța la anumite limitări, constrângeri, vrei să te eliberezi de unele frici, tocmai pentru a reuși să vezi și partea pozitivă a existenței. Este posibil să intri în posesia unui mesaj destul de important, poți să primești sfaturi și susținerea de care ai nevoie pentru a rezolva anumite probleme din planul personal și/sau profesional. Deviza lunii ianuarie este: „Lucrurile pe care le facem din când în când nu ne conturează viața, ci lucrurile pe care le facem în mod constant.” Anthony Robbins
            Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci avem de-a face cu o perioadă de înțelegere și reconciliere. Ai ocazia să ajungi la o împăcare, poți să primești o invitație din partea partenerului de viață de a pleca într-o scurtă vacanță încercând astfel să vă dăruiți mai mult timp împreună. Este o perioadă de tandrețe și afecțiune, un timp în care se poate ajunge la un echilibru. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de mariaj atunci speri să apară în viața ta ceea ce aștepți de ceva timp. Nu este exclus nici să te implici într-o relație plină de speranțe, ai șansa de a trăi iubirea în plenitudinea ei. Este vorba despre o mai bună comunicare în relația cu persoana iubită.
            În perioada următoare ai ocazia să te bucuri de realizări deosebite, în privința carierei, ca urmare a unei atitudini mult mai optimiste și mai încrezătoare în propriile abilități. Această carte de Tarot este, de fapt, mesajul că ai șansa de a participa la anumite cursuri de perfecționare, poți să călătorești mai mult în interes de serviciu. Primești acum susținerea de care ai nevoie pentru realizarea proiectelor tale beneficiind de sfaturi, îndrumări valoroase venite din partea unor persoane mai bine pregătite profesional. Putem să vorbim și despre vești bune, legate de un (nou) job sau o colaborare, un parteneriat avantajos, din punct de vedere financiar.