Etalare februarie 2018

Etalare  februarie 2018
Berbec – Cumpătarea
          Este o lună februarie în care dai dovadă de echilibru, liniște dar și pragmatism, siguranță de sine. Odată depășite eventualele obstacole vei reuși să ajungi mult mai ușor la adevărata sursă a puterii, prin flexibilitate, rezistență și armonie. Cartea extrasă este una a șansei de împăcare cu Sinele și, implicit, cu cei din jurul tău. Ai acum capacitatea de a empatiza mult mai ușor cu oamenii și poți astfel readuce echilibrul în mediul din care faci parte. Cumpătarea sau Temperanța este o carte de Tarot care aduce cu sine ocazia de a ajunge la echilibrul necesar pentru a-ți atinge țelurile, cu calm și răbdare. Deviza ta, în această lună, este: „Fericirea se întâmplă atunci când ceea ce crezi, ceea ce spui și ceea ce faci sunt în armonie.” Mahatma Gandhi
         Această carte semnifică și recupararea după o perioadă de suferință, necazuri, discuții aprinse având ocazia să ajungi acum la o redresare, găsești echilibrul în cadrul relației de cuplu. Ai putere de înțelegere, poți să ierți și astfel să revii la sentimente mai bune, în relația de mariaj. Totul este să analizezi cu calm orice situație ivită și să eviți discuțiile în contradictoriu. Printr-o atitudine detașată, obiectivă reușești să pătrunzi în esența lucrurilor. Este o lună în care se remarcă ușurința de a relaționa cu sexul opus. Dacă ești singur atunci ai acum șansa de a te reîmpăca cu o iubire din trecut sau poți da startul unei noi relații de dragoste. Ai parte de o bună relaționare bucurându-te de susținere și apreciere venite din partea persoanei iubite.
       În perioada supusă analizei aici vei reuși să găsești soluții la unele probleme legate de cariera proprie. Este momentul potrivit pentru a relaționa mult mai eficient cu colegii și superiorii. Ai ocazia să restabilești armonia în cadrul colectivului de lucru. Știi cum să spui cuvântul potrivit, la momentul potrivit. Se deschid acum noi perspective de progres profesional. Poți fi de un real folos pentru colegi, prin intermediul ideilor tale ingenioase.

Taur – Trei de cupe           
          Putem să vorbim despre o lună în care ai ocazia să te redresezi, din punct de vedere emoțional și mental, după o perioadă de agitație, de neliniște. Ești mult mai optimist, încrezător în propriile forțe. Ai un sentiment profund de împlinire și recunoștință preferând să te bucuri de viață, de lucrurile aparent mărunte, lipsite de importanță. Este o perioadă în care te vei bucura de o realizare, împlinirea unui țel profesional important. Este posibil să vorbim despre un eveniment fericit în familie, de o mai bună socializare cu prietenii, rudele apropiate. Poți beneficia acum de sprijinul venit din partea unor persoane, atunci când ai nevoie, cu adevărat. Deviza ta pentru perioada analizată este: „Un prieten este cineva care te cunoaște, așa cum ești, înțelege ce ai fost, acceptă ce ai devenit și, cu blândețe, te lasă să crești în continuare.” William Shakespeare      
       Ai ocazia să petreci mai mult timp alături de partenerul de viață bucurându-te de dragoste, romantism, mergeți la tot felul de întâlniri cu prietenii sau rudele. Este o perioadă de împăcare, de împlinire alături de persoana iubită. Te simți susținut, ajutat de partenerul de viață. Este posibil să planificați acum nașterea unui (nou) copil sau putem vorbi despre un botez, un eveniment fericit în familie. Dacă ești încă singur atunci este momentul potrivit să socializezi mai mult având astfel ocazia să dai startul unei relații de lungă durată. În această perioadă este posibil să te implici foarte profund, din punct de vedere sentimental, într-o (nouă) relație, plină de pasiune.

       În luna aflată în discuție aici ai șansa de a reuși finalizarea cu bine a unui proiect profesional important. Te vei bucura alături de parteneri și colegi, mergi la mai multe petreceri cu aceștia. Este posibil să primești o ofertă pentru un loc de muncă mult mai bine plătit și dorești să sărbătorești acest lucru, alături de persoanele care îți sunt dragi. Este o perioadă de progres profesional, de regăsire a sentimentului de împlinire prin ceea ce faci.

Gemeni – Zece de cupe
          Cartea de Tarot extrasă aduce în prim plan sentimentul de împlinire, de echilibru, realizările venite prin intermediul familiei proprii. Semnifică și stabilitatea, reușita venită prin încredere și optimism, dăruire și pasiune, o bună înțelegere pentru cei din jur. Este o carte de Tarot care te îndeamnă la deschidere și socializare, pentru că numai în acest fel vei reuși să îți duci proiectele personale la îndeplinire, doar așa poți concretiza  ideile și vei ajunge acolo unde ți-ai propus. Deviza ta, în această lună, este: „Viața de familie este prima școală a emoțiilor.” Daniel Coleman
        În plan relațional te simți fericit, împlinit, cât timp ești susținut, apreciat și ai parte de afecțiune venită dinspre partenerul de viață. Este o lună în care te bucuri de dragoste, plăcerea de a fi în doi. Este vorba despre acel sentiment de împlinire sufletească venit în urma faptului că ai reușit să treci peste un obstacol, fără a te lăsa învins de nedreptate și suferință. Te poți bucura acum, alături de partenerul de viață, de o reușită comună. Dacă ești încă singur atunci ai ocazia să faci acum alegerea care trebuie pentru a da startul unei relații de durată. Putem vorbi despre o logodnă sau chiar căsătorie.
        Cartea extrasă anunță reușite în cadrul parteneriatelor, a unor colaborări importante. Te implici tot mai mult în cadrul colectivului de lucru fiind în bune relații cu cei de aici iar aceasta îți va aduce aprecieri venite dinspre superiori. Este o carte de Tarot care favorizează eventualele schimbări pe care vrei să le faci în zona profesională. Putem să spunem că și din punct de vedere financiar avem de-a face cu o perioadă favorabilă.

 

 
Rac – Patru de cupe
          În această lună este posibil să ai de-a face cu unele blocaje, limitări, parcă nimic nu vrea să meargă așa cum ți-ai propus. Ești nemulțumit de aproape tot ceea ce te înconjoară preferând, de multe ori, să stai deoparte, fără să acorzi vreo importanță la ceea ce se vorbește în preajma ta sau la ce anume se dorește de la tine refuzând colaborarea, sfaturile venite din partea colegilor sau a prietenilor. Nu mai știi ce anume îți dorești considerând că drumul ales de tine parcă nu duce nicăieri. Deviza lunii analizate este: „Toate bucuriile dar și nefericirile oamenilor sunt create de gândurile lor.” Hong Zicheng
          Tot ai sentimentul că partenerul de viață nu este așa cum sperai. Te simți dezamăgit, plictisit, lipsit de dinamism în relația de cuplu dorind chiar să renunți la actuala relație. Este recomandat să nu iei decizii acum pentru că există riscul de a regreta mai târziu. Nu este exclus nici să refuzi orice dialog întrucât te simți neînțeles, nedreptățit. Este important să învingi această stare de apatie și să vezi partea frumoasă a relației. Este nevoie de mai multă comunicare, de perecere a timpului în doi pentru a te lămuri ce vrei, de fapt. Dacă ești singur atunci este posibil să nu te simți dorit, apreciat de sexul opus, treci acum printr-o stare de singurătate auto impusă.
            La locul de muncă ai sentimentul că bați pasul pe loc, că nimic interesant nu se întâmplă. Este posibil să fi trecut prin situația de a pierde un job sau ai fost nedreptățit de către superiori iar acum alegi să nu te mai implici prea mult în problemele legate de locul de muncă preferând să stai deoparte de colegii de aici. Dacă sperai să primești un post anume se pare că mai ai de așteptat. Ai sentimentul de blocaj, nu reușești să concretizezi anumite proiecte, idei. Prin atitudinea rece, distantă, detașată pe care o afișezi există riscul să pierzi oportunități reale de progres. Atenție la tot ceea ce ține de bani, ești predispus la a face cheltuieli neprevăzute și care nu sunt necesare. Este bine să dai dovadă de mai multă cooperare cu cei din jur.

 
Leu – Nouă de cupe
         Cartea de Tarot extrasă semnifică o perioadă de împlinire, de atingere a țelurilor propuse, după o muncă susținută. Este considerată o carte a dorințelor împlinite, una care spune că a venit timpul să savurezi viața din plin bucurându-te de realizări deosebite. Pe de altă parte, aduce și avertismentul de a nu te relaxa prea mult, ba din contră, este recomandat să profiți din plin de această perioadă pentru a progresa și mai mult. Nouă de cupe anunță și examene trecute cu bine, viitor asigurat, depășirea dificultăților cu brio. Deviza lunii, pentru tine, este: „Oamenii care luptă pot pierde. Oamenii care nu luptă au pierdut deja.” Bertolt Brecht
           În perioada supusă analizei aici este timpul să te bucuri din plin de relația de mariaj. Se concretizează acum un proiect comun cu partenerul de viață. Este o lună în care ai sentimentul de împlinire bucurându-te de o perioadă favorabilă, în cadrul relației de mariaj. Este timpul să lași grijile deoparte și să nu te mai lași influențat de factori externi. Nu putem să vorbim acum despre existența unor probleme reale în căsnicie. Ai lângă tine persoana potrivită, care te suține la greu. Dacă ești încă singur atunci ai acum ocazia să găsești persoana potrivită, cineva care simți că te completează.
            Putem să vorbim despre o perioadă destul de favorabilă, în zona carierei. Vei trece cu bine un eventual examen, un concurs care îți va aduce mai mulți bani în contul personal. Va trebui să dai dovadă de prudență, atunci când vine vorba despre relația pe care o ai cu prietenii apropiați pentru că aceștia sunt tentați să profite de bunăvoința ta. Ai totuși parte de colaboratori care te susțin în demenrsurile tale care țin de o afacere. Cartea de Tarot extrasă aduce bucuria reușitei.

Fecioară – Regele de cupe
         În această lună ai ocazia să te bucuri de trăiri intense, intuiția este la cote înalte, ai acum capacitatea de a vedea lumea și viața dincolo de aparențe. Această carte semnifică protecția, ajutorul venit din partea persoanelor apropiate (tată, frate, un prieten bun…) sau chiar tu poți juca rolul de bun sfătuitor pentru cei din jurul tău. Ești un partener de dialog foarte bun. Știi cum să-ți urmărești interesul ținând cont și de ceea ce îți spune intuiția. Este timpul să accepți realitatea, așa cum este fiind mult mai deschis pentru a-i înțelege pe ceilalți, să accepți puctul acestora de vedere. Deviza ta pentru luna analizată este: „Un scop fără un plan este doar o dorință.” Antoine de Saint-Exupery
          Se anunță o perioadă de romantism, generozitate și atenție față de partenerul de viață. Ești foarte atent la nevoile persoanei dragi știind cum să fii un real suport moral pentru aceasta. Putem să vorbim și despre o perioadă de reîmpăcare, reconciliere, puteți găsi acum noi căi, metode de înțelegere reciprocă, în cadrul relației de cuplu. Dacă ești încă singur atunci Regele de cupe semnifică posibilitatea de a intra în viața ta o persoană importantă despre care simți că te protejează, te ajută și te susține în realizarea proiectelor tale. Cartea aduce starea de împlinire în plan sentimental.
         În perioada următoare vei dedica mai mult timp și energie la locul de muncă fiind de un real sprijin pentru colegii de aici. Nu este exclus nici să faci acum o schimbare importantă, să alegi un alt domeniu sau poți primi o ofertă pentru un post de conducere. Superiorii au încredere în tine, în capacitățile tale creatoare așa că nu ceda în fața eventualelor obstacole ivite. Știi cum să fii echilibrat, obiectiv, pragmatic, în privința împlinirii țelului profesional. Dacă ai avut parte de ceva probleme de natură financiară acum ai ocazia să ieși din încurcătură, cu ajutorul unui bărbat, a unei persoane cu funcție de răspundere.

 
Balanță – Valetul de spade
         Putem vorbi despre o perioadă în care te remarci prin sete de cunoaștere, ești dornic să acumulezi cât mai multe informații, să călătorești, să relaționezi. Există și riscul către superficialitate, bârfă, critică excesivă, certuri, agresivitate. Nu este exclus să devii acum mult mai pragmatic dar și dornic de răzbunare. Este recomandat să îți controlezi starea de nerăbdare, agitația și să fii mult mai rațional. Evită implicarea în acțiuni, afaceri, până când nu cântărești cu atenție riscurile asociate. Este posibil să te confrunți cu unele pierderi, nemulțumiri datorate unor intrigi, bârfe. Deviza acestei perioade, pentru tine, este: „Cea mai înverșunată luptă este cea cu tine însuți.” Voltaire
         Această carte de Tarot aduce în atenție o situație nu prea bună, în cadrul relației de cuplu. Atenție! Se poate ajunge destul de ușor la certuri, conflicte care pot conduce la despărțire, la terminarea unei relații de lungă durată. Este recomandat să o lași mai ușor cu orgoliul, cu starea de agitație și impulsivitate. Se poate ajunge în acest fel, destul de ușor, la ură. Dacă ești nativ femeie atunci este posibil să apară în viața ta un fost iubit iar aceasta ar putea să îți dea viața peste cap. Nu te poți baza pe promisiunile primite, în plan amoros. Va trebui să acorzi o mai mare atenție la planul sentimental pentru că de aici pot să apară tot felul de neplăceri.
        Se recomandă o mai mare atenție, atunci când vorbim despre relația cu colegii sau colaboratorii apropiați. Pot apărea, în orice moment, certuri, contraziceri, șicane care pot să deregleze anumite planuri profesionale. Te simți nedreptățit, amenințat, ba chiar este posibil să îți dai demisia dintr-un post sau vei fi sancționat de către o persoană cu autoritate. Este o lună în care se cere prudență, în privința carierei. Putem să vorbim și despre existența unor dușmani ascunși, care vor să îți facă rău cu orice preț.

Scorpion – Puterea
        Cartea de Tarot extrasă reprezintă forța, capacitatea de a rezista în fața încercărilor, de orice fel. Este vorba despre puterea ta interioară, aceea de a accepta oamenii și evenimentele, așa cum sunt iar aceasta te va ajuta și mai mult pe drumul spre împlinirea unui țel. Cartea Puterea mai semnifică și dinamismul, încrederea și fermitatea, capacitatea de a oferi sprijin celor din jur. Ai acum abilitatea de ieși din situațiile critice cu un oarecare entuziasm acceptând cu ușurință provocările ivite. Deviza lunii în discuție este: „Căutam mereu putere și încredere în afara mea dar acestea vin dinăuntru. Erau acolo dintotdeauna.” Anna Freud
           La capitolul relații și dragoste cartea de Tarot extrasă te sfătuiește să-ți urmezi instinctul și să rămâi deschis, să savurezi fiecare moment petrecut alături de partenerul de viață. Este o perioadă de încredere și dinamism în relația de cuplu. Chiar dacă pot să apară și unele neplăceri veți reuși să treceți cu bine peste ele. Reușești să ajungi la un consens, puneți umărul împreună la realizarea unui proiect important. Nimeni și nimic nu vă poate învinge, cât timp sunteți uniți, sinceri și împărtășiți același ideal. Dacă ești singur atunci urmeză o perioadă de dăruire, de intensificare a relație cu sexul opus punând mai multă pasiune într-o (nouă) relație. Este timpul să te bucuri din plin de atenție eliberându-te de orice constrângeri, morale sau emoționale.
            Urmează o perioadă de perseverență, muncă asiduă și dăruire, în plan profesional. Reușești să depășești cu bine eventualele obstacole, prin autocontrol și diplomație. Te poți aștepta și la tot felul de neplăceri venite din partea colegilor dar beneficiezi de suficientă energie pentru a te descurca în situațiile critice. Este o lună în care ai ocazia să obții ceea ce îți dorești, fie că este vorba despre un nou job, un post mai bine plătit, fie vei obține un credit, un împrumut, în condiții foarte favorabile.  

Săgetător – Opt de monede
          Această carte de Tarot semnifică studiile, munca migăloasă, de rutină dar și un nou început, acumulare. Ai acum șansa de a da startul unui proiect promițător, mai ales în plan material. Nu este momentul să îți asumi riscuri, ci trebuie să dai dovadă de chibzuință, răbdare și încearcă să mergi doar pe drumurile cunoscute. Chiar dacă nu ieși cu nimic în evidență este important să îți îndeplinești țelurile, pas cu pas, fără să te abați de la traseu și, cu sigurață, vei primi și roadele muncii tale. Deviza ta, pentru această perioadă, este: „Talentul este o meserie cu care te naști, nu una pe care ai de gând să o înveți.” Tudor Mușatescu
            La capitolul relații și dragoste putem să vorbim despre o lună în care ești prea preocupat de muncă, latura materială a vieții, pentru a mai acorda atenție și la relația de mariaj. Este nevoie de discuții sincere, de apropiere și de petrecerea timpului împreună cu partenerul tău, dacă dorești să revigorezi relația. Ai acum șansa de a consolida mariajul, cât timp acorzi o mai mare atenție persoanei dragi.
            Cartea de Tarot extrasă semnifică șansa de a primi o (nouă) slujbă, de a da startul unei noi afaceri. Te remarci printr-o doză mare de energie, ai dorința de a învăța, acumulezi informații noi care îți vor fi foarte utile, în plan profesional. Orice proiect alegi să demarezi acum are șanse sporite să îți aducă realizări, succes, în viitor. Este nevoie doar de răbdare, nu te aștepta la reușite imediate. Vei pune, în această perioadă, bazele unei (noi) profesii, care îți va aduce beneficii materiale deosebite.

Capricorn – Șase de bâte
       Se anunță o perioadă de reușite datorate abilităților tale de a profita din plin de oportunitățile care apar acum. Te bucuri de succes, respect și recunoașterea valorii precum și a capacităților intelectuale de care dispui. Știi cum să te faci remarcat în mediul tău. Este timpul să te bucuri de realizări deosebite, care vin după o perioadă lungă de zbatere, de pierderi și renunțări. Este momentul să mergi mai departe, indiferent de piedicile care pot să apară în calea ta. Deviza acestei luni, pentru tine, este: „Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi.” Robert Collier
        Este posibil să ajungi acum la starea de armonie, în cadrul relației cu partenerul de viață. Ai sentimentul că ai reușit să îți învingi eventualii rivali și că ai, din nou, o relație de mariaj frumoasă, una în care vă completați reciproc. Clădiți, construiți ceva împreună bucurându-vă de realizări deosebite. Cartea Șase de bâte aduce cu sine mesajul despre revigorarea relației, pe termen lung. Dacă ești singur atunci există acum șanse bune pentru a atrage atenția persoanei dorite de tine primind atenția și chiar afecțiunea pe care le aștepți de mai mult timp.
       Poți spune că îți surâde norocul, în zona carierei. Cartea semnifică succesul, trecerea cu bine a unui examen, recunoașterea valorii tale personale. Cei din jur te respectă pentru munca, efortul depus, dedicarea ta de la locul de muncă. Ești apreciat de către superiori pentru o realizare deosebită, un proiect finalizat cu succes. Este posibil să primești și recompense financiare, o primă sau o mărire de salariu. Te poți aștepta și la primirea unui post de lider fiind nevoit să-ți asumi noi responsabilități. Banii vin parcă mai ușor acum reușind astfel să te redresezi, din punct de vedere financiar.  

 
Vărsător – Opt de cupe
              Această carte de Tarot anunță o perioadă în care vei trece printr-o schimbare profundă aflându-te la o răscruce de drumuri. Este timpul să lași ceva în urmă, să renunți la un anumit mediu, al unele persoane. Este un moment de clarificare a unei situații dar și unul de acceptare că este timpul să schimbi direcția și atitudinea. Totul este să nu dezarmezi, să nu te lași invadat de pesimism, de starea de neîncredere în propria persoană. Ești conștient că nu mai există cale de întoarcere și nu ai altă soluție decât să alegi alte orizonturi. Deviza ta, pentru această lună, este: „După șocul dezamăgirii îți aduni forțele, te ridici și mergi mai departe.” Geanina Lisandru
            În perioada care urmează este posibil să treci prin schimbări profunde în relația de cuplu iar aceasta te va afecta, în plan emoțional și psihic. Este timpul să lași în urmă o relație care ți-a provocat prea multă suferință. Cartea extrasă spune că a venit timpul să te desprinzi de ceea ce nu îți aduce progresul personal și te face să bați pasul pe loc. Este timpul să conștientizezi că ai ales un nou drum și nu mai există cale de întoarcere.  Chiar dacă ți se arată în față și lucruri bune, tu nu reușești să le vezi acum. Este momentul potrivit pentru a te trezi la realitate.
            Atunci când vorbim despre locul de muncă și aici este momentul pentru a lăsa ceva în urmă, poți să renunți la un job care nu te mai mulțumește. În sufletul tău există, totuși, teama că nu te vei putea adapta în noul loc de muncă. Nu trebuie decât să te porți firesc, să socializezi și să conversezi deschis, să te implici, așa cum o faci de obicei. Dacă ești implicat într-o afacere sau o colaborare este posibil să ajungi la concluzia că nu prea mai are rost să continui și ar trebui să pui punct acestor proiecte.
 

Pești – Regele de spade
          Este o lună în care te remarci prin dinamism, capacitate analitică, ai o atitudine destul de agresivă fiind într-o stare de agitație permanentă, neliniștea caracterizează această perioadă. Te impui cu mai multă energie în fața colegilor, ori de câte ori te simți nedreptățit. Îți exprimi deschis, direct propriile idei, argumentele logice, fără să te lași intimidat de către adversari. Putem să vorbim acum și despre luarea unor decizii de către autorități, de o hotărâre judecătorească care te implică. Este timpul să clarifici o anumită situație cu care te confrunți de ceva timp. Deviza lunii ianuarie este: „Construim mereu ziduri în jurul nostru, pentru a ne proteja, dar uităm că nimeni nu ne poate proteja de noi înșine.” Rita Drumeș
          Dispui acum de capacitatea de a-ți urmări și atinge scopurile propuse, care țin de profesia pe care o practici. Poți obține un (nou) contract de muncă, mult mai avantajos, dând dovadă de tact și diplomație precum și de flexibilitate în mediul de lucru. Evită să faci compromisuri pentru că ești supus acum la riscul ca lucrurile să se întoarcă împotriva ta și astfel să primești sancțiuni destul de dure. Ai ocazia să duci la bun sfârșit un proiect profesional început cu mai mult timp în urmă. Dacă ești decis să dai starul unei (noi) afaceri acum este momentul în care dispui de informațiile dar și resursele necesare pentru a rezolva partea legală. Cartea extrasă semnifică necesitatea de a te consulta mai mult cu persoane care te pot ajuta în concretizarea proiectelor tale.
        În cadrul relației de mariaj, cartea anunță discuții clarificatoare. Nu este exclus nici să se instaleze o oarecare stare de răceală, o distanțare în relația de cuplu. Cert este că nu te bucuri acum de prea multă atenție venită din partea partenerului de viață, ba din contră, pot să apară tot felul de certuri, contraziceri, critici nefondate. Ai tendința de a exagera anumite lucruri și astfel să nu mai vezi ce se întâmplă, de fapt, întrei voi doi. Dacă ești singur atunci nici nu prea există șanse de a da startul unei (noi) relații. Te simți singur, neajutorat, nu mai ai încredere și nici curajul să te implici emoțional.