Solstițiul de vară – 21 iunie 2023

                   Solstițiul de vară – 21 iunie 2023
 
            Motto: „Nu te întrista! Orice ai pierde se întoarce sub altă formă.” Rumi
           În data de 21 iunie 2023, ora 17:58′, are loc Solstiţiul de vară, eveniment care marchează debutul verii astronomice. Din punct de vedere tehnic, solstiţiul de vară este momentul când Soarele se află exact deasupra capului Tropicul Racului. Cu acest prilej, ziua de 21 iunie, va fi cea mai lungă zi din an.
          Intrarea Soarelui în zodia Racului ne invită să ne preocupăm mai mult de propria casă, de familie, de propriul suflet, simțim nevoia de regăsire a echilibrului emoțional, a acelui loc care ne creează confortul psihic-emoțional. Astronomii şi oamenii de ştiinţă folosesc data Solstiţiului de vară pentru a marca începutul verii în emisfera nordică şi de iarnă în emisfera sudică. Pentru meteorologi, pe de altă parte, vara a început în urmă cu aproape trei săptămâni, pe 1 iunie.
            Anul astrologic începe la echinocțiul de primăvară, în acest an 2023 a avut loc în data de 20 martie astfel că, la solstițiul de vară este momentul prielnic pentru a analiza, reconfigura anumite proiecte, activități începute la echinocțiul de primăvară. Forța Soarelui ne ajută să vedem cu mai multă claritate neconcordanțele din relații, în ceea ce privește deciziile luate forțați de împrejurări, în primăvara acestui an. Este momentul de revelare a unor adevăruri, avem puterea de a lua decizia fermă pentru a schimba ceva important în plan personal și nu numai.
            Este o zi trăită intens, prin meditație și post, preocupări de natură spirituală. Prin conexiune cu natura primim informații superioare, cu rol esențial în ceea ce privește progresul personal, avem șansa de a ne elibera de atașamente, obiceiuri nesănătoase pentru propriul suflet și organism.
           Ascendentul acestui moment de Solstițiu de vară (ora 17:58’) se află în zodia Scorpion generând hotărâre, perseverență în atingerea obiectivelor, posesivitate, intuiție, voință, încredere în propriile forțe, capacitatea de a manipula pentru împlinirea propriilor dorințe.
        Guvernatorul ascendentului aflat în Leu, Marte în conjuncție cu Lilith formează configurația astrală de Triunghi minor cu Mercur (din semnul Gemeni, în casa a VII-a, a relațiilor, asocierilor, a dușmanilor pe față), și în trigon cu Chiron din zodia Berbec (casa a V-a, a relațiilor sentimentale, a copiilor, educației, creativității), ne aduce cumva mai aproape de reușită dar prin mijloace oarecum necinstite, prin punerea în aplicare a intuiției dar și a pasiunii, voinței, creativității.
        Soarele (în zodia Rac) este în recepție mutuală cu Luna aflată în domiciliul Soarelui – în semnul Leu, cele două astre sprijinindu-se reciproc. În astrologie, Luna și Soarele – feminin și masculin, masculinul împrumutând caracteristicile feminine (Soarele în semnul Rac), iar femininul pe cele masculine, forța, pasiunea (Luna în zodia Leu), jucând roluri opuse. Luna însă (în zodia Leu, casa a XI-a, a străinătății, relațiilor la nivel internațional, a studiilor superioare, a spiritualității) aflată în careu separant cu Jupiter din zodia Taurului (în casa a VI-a, a sănătății, locului de muncă) ne aduce acel sentiment că nu reușim să găsim liniștea sufletească după care tânjim atât de mult, ne semnalează apariția unor probleme de sănătate, necesitatea de a acționa prin mijloace injuste pentru progres la locul de muncă sau ne putem aștepta la nedreptăți care ne vor tulbura sufletul.
         Schimbările pe care le vom resimți cel mai profund, vor veni în mod neașteptat, din zona relațiilor de parteneriat, mariaj, asocieri de orice fel. Este vorba despre schimbări care se vor resimți îndeosebi din momentul în care Venus va intra în mers retrograd în zodia Leului (din data de 23 iulie și până în data de 4 septembrie).
         Până la echinocțiul de toamnă din data de 23 septembrie 2023 avem multă treabă de făcut în tot ceea ce ține de relații, bani, revelarea răspunsurilor vis-à-vis de competitori, dușmanii pe față.
        Solstițiul de vară, din data de 21 iunie 2023, ne aduce o mai mare nevoie de organizare a propriilor gânduri, dorințe, acțiuni, de conștientizare a relației noastre cu propria ființă. Are loc acum uniunea dintre Soare și Lună, legătura strânsă dintre spirit și suflet, dintre conștient și subconștient.  Este ocazia de a ne reîntoarce la esență, șansa de a ne redescoperi, regăsi, de a ne ierta și de a ierta, de a vedea adevărata Cale pe care trebuie să pornim, odată ce ne-am eliberat de traume, de un trecut dureros.
        Este timpul potrivit să ne deschidem inima în fața Universului și să ne lăsăm invadați de iubirea infinită pe care o putem accesa ACUM vindecându-ne astfel sufletul, spiritul și trupul.