Revoluția Solară a României pentru anul 2017

                               Revoluția Solară a României pentru anul 2017 sau
                                          „România la răscruce de drumuri”
 

          „Independenţa nu este un dar pe care ni-l face Europa, ci o recunoaştere a drepturilor străbune ale românilor, în conformitate cu sacrificiile lor.” Nicolae Iorga
       Pentru calcularea astrogramei anuale a României am pornit de la tema natală din data de 5 februarie 1859, ora 14:41 București, atunci când a avut loc Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918). Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Tema Revoluției Solare din acest an este calculată pentru 4 februarie 2017, ora 23:14’, București.
      Într-un an guvernat de Marte, o zi guvernată de Saturn și ora lui Marte, cu planeta Marte puternic amplasată în zodia de domiciliu, Berbec, în decanul guvernat de Marte. Guvernatorul Ascendentului anual plasat în semnul Balanță, guvernat de Venus aflată în decanul stăpânit de Marte din zodia Berbec. Marte din revoluția solară 2017 se află în conjuncție cu Marte din harta natală a României, Mercur aflat și el în aceeași poziție ca cea din harta natală. Privind numai la  aceste câteva aspecte din Revoluția Solară a României ne dăm seama că România are de traversat o perioadă extrem de agitată (pe parcursul acestui an), plină de tensiuni, dinamism, schimbări care se fac în forță, cu agresivitate, porniri (auto)distructive.
       Ascendentul anual al Revoluției solare aflat în zodia Balanță, se suprapune pe casa a IV-a, natală, a României. Zodia Balanță este guvernată de Venus aflată în semnul Berbec. Jupiter este staționar retrograd, în conjuncție cu Ascendentul anual în opoziție cu Uranus aflat pe Descendentul anual. Este un Ascendent al Revoluției Solare care ne îndeamnă la echilibru, temperanță, armonie în relația cu ceilalți, dorința de dreptate, pace. Jupiter reprezintă expansiunea dar și excesele, popularitatea, onorurile, autoritatea, legea, biserica, armata, poliția, sistemul de justiție, anchetele naționale. Uranus reprezintă schimbarea, spiritul de rebeliune, evenimente bruște. Are o influenţă generală asupra revoltelor şi focarelor de tensiuni politice guvernând dorința de separare, anarhia. Uranus mai reprezintă și aripa dreaptă din politică, fascismul, dorința de individualism astfel că ne putem aștepta la răsturnări de situație menite să destabilizeze națiunea, să aducă schimbări de amploare, pe termen îndelungat, starea de derută, de dezinformare. Vom auzi de scandaluri de corupție, decizii politice și legislative care vor nemulțumi poporul român.
       Cu Saturn aflat în casa a III-a comunicarea va fi destul de îngreunată în plan politic, indicând schimbări necesare, încheierea carierei unor politicieni, care au jucat un rol important în trecut, în conducerea acestei țări.
       Mercur se află în conjuncție cu Fundul Cerului (țara, trecutul, sfârșitul) în semnul Capricorn fapt care poate indica o schimbare importantă legată de țară, proprietăți, terenuri, minereuri, rețelele de gaz și de apă. Mass-media va juca un rol important în toată această schimbare având rolul de a scotoci în trecut, reușind să aducă la suprafață informații menite să facă lumină în ceea ce privește patromoniul național dar și în ceea ce privește religia, bisericile, afacerile străine și care au legătură cu teritoriul, munți, păduri (Mercur guvernator de casa a IX-a se află în semnul Capricorn în conjuncție cu Fundul Cerului). 
       Interesant cum Marte și Venus, guvernatorii zodiilor Berbec și Balanță, axa relațională, pe care se dă „marea bătălie” pentru putere,  cele două planete aflându-se  în conjuncție într-o zodie de foc, guvernată de Marte, în decanul guvernat de Marte. Marte și Venus, amplasate în casa a X-a din harta natală a României, subliniază destul de clar lupta pentru putere, încercarea de a se da lovitura la nivel înalt, în guvern și chiar la președintele României, autoritatea țării. Două instituții care se bat pe „același ciolan”. În spatele nesfârşitelor compromisuri şi tendinţe de a împăca „capra şi varza” ale Balanţei există, bine ascunse, un curaj şi o ambiție bazată pe individualitatea specifică Berbecului, dorința de a-și impune punctul de vedere cu orice preț. Din dorința de a se face dreptate, pentru „bunul mers ” al României, se vor sacrifica multe „capete” de lideri aflate în fruntea unor partide istorice.
       Cu Marte, Venus și Uranus aflate în casa a VI-a din Revoluția Solară, se pare că lucrurile nu vor sta prea grozav, la capitolul sănătate, existând o mai mare predispoziție către îmbolnăviri, creșterea numărului de accidente, întorsături de situație în ceea ce privește clasa muncitoare, agricultura, datele publice, arhivele naționale. Pot să apară schimbări neașteptate ce vizează piața muncii, domeniul sănătății, complicații între subalterni și patroni (nimic nou!).
       Mijlocul Cerului anual se plasează în zodia Rac, în casa a I-a din harta natală astfel încât se pare că principala preocupare a clasei politice este aceea de a acorda o mai mare atenție propriei țări și locuitorilor ei, adică românilor, să se ocupe mai mult de starea națiunii, de afacerile interne. Este momentul ca politicenii să se orienteze către o nouă direcție, să facă o serioasă reevaluare a greșelilor realizate în trecut și să încerce să se așeze la masa trativelor punând pe primul plan interesele poporului. Guvernatorul Mijlocului Cerului din revoluția solară în semnul Rac precum și a Ascendentului din astrograma natală a României, care este Luna aflată în semnul Taur, în conjuncție aplicantă cu Uranus. Ne putem aștepta la reacții bruște venite din partea românilor pentru a-și redobândi stabilitatea economică și financiară, pentru un trai mai bun. Se poate vorbi însă și despre instabilitate, de schimbări în plan politic, în care vocea poporului se va auzi destul de puternic, putând produce schimbări de proporții în clasa politică. Luna aflată în exaltare, în casa a VIII-a în trigon cu Mercur, este un aspect favorabil pentru semnarea de tratate comerciale de importanță națională. Este favorizată modificarea legislației sau a Constituției, reducerea de taxe și impozite, vor avea loc numeroase dezbateri în parlament ce vizează taxele dar și relațiile financiare cu alte țări (FMI…). Cu Luna în casa a VIII-a se remarcă mai mare interes din partea românilor pentru psihologie, ocultism, medicină, chirurgie dar și pentru piața imobiliară, comerț, agricultură, bursă, hrană. Tot în aceast an există predispoziția către producerea de calamități naturale fapt care ar putea pune în pericol viața unui număr mare de locuitori.
        Prezența lui Lilith în casa a II-a anuală (în opoziție cu Uranus din harta natală) ne arată că resursele financiare vor fi obținute prin mijloace mai puțin cinstite. Vom auzi destul de des despre tranzacții ilegale, greutăți de natură financiară, o oarecare incapacitate de a valorifica propriile resurse, valori. Politica țării e posibil să fie puternic influențată de factori oculți și care au conexiuni în domeniul financiar-bancar. Se promit reforme în plan economic, financiar dar care se vor dovedi superficiale.
       Axa Dragonului se mișcă în jurul Cercului Zodiacal făcând o rotație completă și ajungând la poziția inițială într-o perioadă de 18 ani. Nodul Nord se află acum la jumătatea mișcării de revoluție, adică la 9 ani de la poziția inițială din harta natală a României. Are loc acum un moment de balansare karmică, de reflecție asupra acțiunilor din trecut și care vin acum în conflict cu actualele noastre nevoi, tocmai pentru a ne forța să evoluăm. Este ca și cum România se află la o răscruce de drumuri. Amplasarea Destinului în casa a XI-a ne forțează să schimbăm modul de a ne implica în politica și relațiile la nivel internațional,  în luarea deciziilor care ne-ar putea ajuta să evoluăm, în sensul împlinirii propriului ideal. Pot apărea probleme ce vizează parlamentul, proiectele pe termen lung,  televiziunea, idealurile, sistemul de sănătate, munca de cercetare. Se realizează acum un  balans la nivel energetic, o descărcare a tot ce s-a acumulat în urma unor decizii care au fost luate în urmă cu nouă ani și vizează Destinul României. Să ne amintim de intrarea României în UE, care a avut loc în prima zi din anul 2007; referendumul pentru introducerea votului uninominal din 25 noiembrie 2007, în aceeași zi  românii i-au ales pe cei care urmau să ne reprezinte în Parlamentul European. La începutul anului  2008 are loc cel mai mare crah din istoria bursei romanesti. În aprilie 2008 are loc un Summit NATO la București. În 30 noiembrie 2008  liderii PDL și PSD au semnat „Parteneriatul pentru România”. Urmează declinul economic, politic etc. putând să vorbim despre nouă ani de derută, disperare, de haos în plan politic și economic.  
       Ne putem aștepta, în acest an, la răsturnări de situație, menite să ne schimbe atitudinea și modul de a gândi fiind timpul să ne debarasăm de concepții învechite dând astfel un sens nou existenței acestei națiuni. Anul 2017 deschide un nou ciclu, atât pentru Marte (din casa a X-a), cât și pentru Mercur (din casa a VII) din astrograma României astfel că este foarte important să ne mobilizăm acum energia, în sens constructiv, adoptând o mentalitate pozitivă, dedicată păcii și armoniei într-o țară liberă.