Nodul Nord Lunar în tranzit prin zodia Leu, 9 mai 2017

               Nodul Nord Lunar în tranzit prin zodia Leu
             sau „Cum pot să obțin ceea ce îmi doresc?”
 
 
       Nodurile Lunare sunt puncte aflate la intersecţia orbitei Lunii cu planul eclipticii (planul mişcării Pământului în jurul Soarelui). Mişcarea Nodurilor are loc în sensul acelor de ceas. Ele se află în opoziţie, adică la o distanţă de exact 180° pe cercul zodiacal fiind plasate în elemente complementare foc-aer sau apă-pământ și având aceeași polaritate, yin sau yang (feminin sau masculin). Tranzitul Nodurilor Lunare prin toate cele 12 zodii se produce în 18 ani şi jumătate, deplasându-se un grad în 18 zile, tranzitând o zodie  într-un an şi 201,3 zile. Nodurile Lunare determină când și unde se vor produce Eclipsele de Luna şi de Soare.
       Nodul Nord sau Nodul Ascendent este numit Capul Dragonului sau Rahu, Nodul Sud sau Nodul Descendent este numit Coada Dragonului sau Ketu. Mișcarea Nodurilor Lunare, în mod normal, este retrogradă, oferă semnificație karmică având rol unificator între trecut (semnificat de Lună), prezent (existența pe acest Pământ) și viitor (semnificat de Soare) asigurând continuitate între existențele succesive ale ființei umane. Foarte adesea referirea la aceste puncte sau la aceste noduri se face prin expresia „axa nodală“ sau axa de evoluție a Dragonului, Linia Destinului, Karma și Dharma, ne arată sensul vieții, misiunea pe care o avem de îndeplinit în această existență.
       Nodul Nord Lunar este de natura lui Jupiter și Neptun și ne poate aduce beneficii, este generator de expansiune, progres, evoluție spirituală, ne arată direcția pe care trebuie să o urmăm în această existență, în vederea evoluţiei. Nodul Sud Lunar, de natura lui Saturn și Pluton, generator de limitări, obstacole, ne dă sentimentul că luptăm împotriva curentului. Cu Nodul Sud în tranzit, fie că ne dorim sau nu, este timpul să ne debarasăm de trecut, de ceea ce ne blochează propria evoluție, în funcție de casa astrologică tranzitată din tema natală. Tranzitul Nodului Sud în tema natală ne pune în fața unor situații incerte, ne confruntăm cu evenimente menite să ne trezească la o realitate destul de dură, dureroasă. Nodul Nord Lunar este în raport cu noile experiențe de viață necesare evoluției, reprezintă viitorul. Nodul Nord (Capul Dragonului) este Dharma, calea de urmat, constituie învățămintele morale (din budism și hinduism), indică menirea, calea de urmat, un scop spiritual ce trebuie atins. Nodul Sud (Coada Dragonului) este bagajul karmic, ceea ce știm deja din alte vieți, emoții și trăiri păstrate la nivel inconștient, abilități și talente cu care venim din alte vieți și care, în această existență, sunt considerate înnăscute. Nodul Sud reprezintă și experiențele dureroase, datorii pe care le avem de plătit, nevoia de a ne elibera, de a învăța lecții importante pe care nu am avut șansa să le învățăm în trecut, limitările din viețile anterioare prezente și în această viață, este o energie folosită, ceea ce cunoaștem deja și care nu ne ajută să evoluăm dându-ne sentimentul că „batem pasul pe loc”. Nodul Sud ne conduce către regres, involuție, ne îndepărtează de la adevărata cale, este legătura cu trecutul, cu viețile anterioare guvernând activitățile instinctuale plăcute sau neplăcute. Întotdeauna evoluţia porneşte cu Nodul Sud Lunar, cel care reglează conturile cu trecutul şi continuă cu Nodul Nord Lunar care construieşte viitorul.  Avem nevoie de evenimente de viață menite să ne ajute să înţelegem mai bine reglajele pe care le cere Nodul Sud ajungând astfel să primim darurile oferite de Nodul Nord Lunar. Dacă Nodul Sud Lunar este văzut ca ceva rău, negativ, Nodul Nord Lunar este văzut în astrologie ca ceva pozitiv, purtător de șansă, indicând modalitatea prin care avem ocazia să trecem pe o treaptă superioară, din punct de vedere spiritual.
       În tranzit, aspectele facute de Nodul Sud Lunar cu planetele personale sau axe importante din temna natală (Ascendent, Descendent, Fundul cerului sau Mijlocul Cerului) ne aduc în viața noastră persoane,  evenimente din trecut, tendința de a repeta anumite greșeli, de a relua anumite relații care ne-au provocat suferințe, pierderi, de natură emoțională sau materială în timp ce aspectele facute de Nodul Nord Lunar cu planetele din tema natală ne deschid ușa către progres, către saltul în plan spiritual, regăsirea propriei căi, întâlnirea unor persoane menite să ne ajute să evoluăm. Semnul și casa astrologică prin care tranzitează Nodul Nord Lunar arată domeniul în care este necesar să evoluăm.
       Nodurile Lunare se deplasează pe zodiac în sens invers planetelor (merg inapoi cu 1˚3’), în cea mai mare parte a timpului având mers retrograd. Deplasarea Nodului Lunar pe cercul zodiacal complet se face în 18,6 ani.  
       Nodul Nord Lunar intră în zodia Leului în data de 9 mai 2017, ora 21:27’ până în data de 6 noiembrie 2018. Dacă, din octombrie 2015 și până în prezent, Fecioarele au fost invitate să își descopere menirea, drumul de urmat pentru următorii 18,6 ani, din acest moment și până în noiembrie 2018, este rândul nativilor din zodia Leu să își afle adevăratul drum de urmat. Tranzitul Nodului Nord Lunar în semnul Leu a avut loc ultima dată în perioada 20 octombrie 1998 până în 9 aprilie 2000.
       Cât timp a tranzitat zodia Fecioară, Destinul nostru a fost acela de a reevalua aspectele care țin de muncă, sănătate, spiritul parctic, organizare, conștiinciozitate, responsabilități, obligații și sarcini cotidiene, alimentație și diete, necesitatea de a găsi noi remedii de vindecare. Am traversat o perioadă de privațiuni, suferință, sacrificii, renunțări având sentimentul că nu deținem instrumentele necesare pentru a păstra, cu orice preț, pe cineva sau ceva în viața noastră. Orice metodă am adoptat pentru a face față situațiilor sau evenimentelor ne-am confruntat, până la urmă, am ajuns să observăm, mai mult sau mai puțin, că am fost conduși către reorganizarea propriei vieți.
       Intrarea Destinului în zodia Leului ne îndeamnă să găsim și să dezvoltăm calea către iubire, generozitate, capacitatea de a ne bucura din plin de viață, de a împărți lumina, de a descoperi copilul interior, jocul, de a ne dedica mai mult timp propriului copil, educației acestuia, de a descoperi un hobby care să ne creeze starea de armonie, de liniște sufletească, împlinire. Se va remarca capacitatea de valorificare a  propriilor abilități și talente, în sensul atragerii succesului, a atenției mediului în care trăim și muncim.   
       Este esențial să trecem de la verbul caracteristic semnului Vărsător „a cunoaște”  (Nodul Sud – trecutul în semnul Vărsător) la verbul semnului Leu „a vrea” (Nodul Nord în zodia Leu). Trecerea de la impetuozitate, imprevizibilitate, excentricitate, lipsa de răbdare, revoltă, nesupunere, utopie, induse de  Nodul Sud în semnul Vărsător, la  creativitate, dragoste, încredere, generozitate, putere, succes, conducere, ambiție, expresivitate, inteligență, sinceritate, cerute de Nodul Nord în semnul Leu. Nu este ușor să acceptăm această trecere dar cu siguranță ne aduce progresul, evoluția în plan personal.   
       La nivel general, acest tranzit al  Nodurilor Lunare pe axa Leu-Vărsător este pe o axă a afectivității care vizează obținerea echilibrului între iubirea primită și cea dăruită, a iubirii, creativității, a prieteniei, reflectă individul și comunitatea, egoismul și altruismul, iubirea și prietenia, creativitatea și inventivitatea. Atingerea propriului scop va fi posibil doar prin altruism, prin implicarea în activități care ne fac cu adevărat plăcere și sunt în acord cu sufletul nostru.  
      Cu Nodul Nord în zodia Leu se remarcă ambiția și curajul, spiritul de sinteză, capacitatea de a ajunge acolo unde ne-am propus, folosindu-ne de experineța acumulată de-a lungul timpului. Este momentul să găsim o cale a noastră, proprie, o cale de a trece de la teorie la practică, concretizând capacitățile creative, aducând la lumină pasiunea, dragostea, frumusețea sufletului, capacitatea de a dărui. Punem în practică proiectele, ceea ce nu am reușit în trecut dând dovadă de mai multă încredere, forță de convingere, ambiție fapt care va aduce după sine recunoașterea propriilor merite. Dragostea de oameni este mai sinceră, în sensul că vine din suflet și nu din minte, rațiune. Este timpul să lăsăm copilul interior să se manifeste fiind inspirați de joc, iubire, de lucrurile frumoase care ne înconjoară punând mai presus de ego dragostea și armonia venite din inimă.
       Este momentul de dezvoltare a personalității, a calităților creatoare și de afirmare prin propriile forțe, fără sprijin din exterior. Nu mai acceptăm poziția de simplu partener într-o asociație sau membru al oricărui grup, indiferent de obiectivele și scopul acestuia. Este momentul să ne mobilizăm pentru un scop măreț simțind nevoie de a dirija, coordona în direcția și ritmul dorit de fiecare. Suntem nevoiți să ne asumăm propriul destin, să facem față unor provocări menite să ne testeze capacitatea de a ne mobiliza, de a ne organiza și munci în sensul obținerii succesului într-o anumită direcție. Cuvântul de ordine, în următoarea perioadă, este: RECUNOAȘTEREA. Vom încerca să fim mult mai independenți slujind propriilor idei care ne vor conduce către atingerea scopului personal. Soarele, stăpânul zodiei Leului, conferă putere, voință și energie pentru a acționa „aici și acum”. În următoarea perioadă, cu tranzitul Nodului Nord în Leu, putem vorbi despre voința conștientă, deliberată a „eului”.
       Este timpul să ne asumăm responsabilități, să schimbăm interesele colective cu cele proprii punând mai mult accent pe individualitate (punerea în valoare). Vom auzi tot mai frecvent despre dorința de a deveni părinte, de a ne dedica timpul propriului copil, jocului, distracției.
       Cu Nodul Sud în semnul Vărsător suntem avertizați de posibile dezamăgiri, răsturnări de situație ce vin din partea prietenilor, a grupului din care facem parte, de datoriile karmice legate de relația cu cei din jur. Nodul Sud în zodia Vărsător ne îndeamnă să oferim dragoste și prietenie fără a aștepta ceva în schimb, fără meschinării altfel vom suporta consecințele. Există tendința de a confunda prietenia cu dragostea astfel încât ajungem să ne implicăm în relații de prietenie provocatoare de suferințe. Este posibil să nu fie înțeleasă și folosită cum trebuie noțiunea de spirit de echipă și de colaborare, de avantaj reciproc fapt care va provoca desprinderea de un grup, renunțarea la anumite relații de prietenie. Libertatea de mișcare, nevoia de integrare într-un mediu, grup, organizație va fi îngrădită, până când ajungem să învățăm altruismul și generozitatea.
       Tranzitul Nodului Nord prin zodia Leului ne spune că a venit momentul să dezvoltăm talentele creatoare, să învățăm exprimarea de sine și să ne concentrăm atenția și voința, hotărârea către realizarea unui scop precis. Trebuie să ne asumăm responsabilități, să schimbăm interesele colective cu cele proprii. Cu Nodul Sud în semnul Vărsător urmează o perioadă în care simțim nevoia de a fi acceptați de prieteni și colegi care, din păcate, nu se vor afla alături de noi atunci când avem mai mare nevoie de sprijinul acestora. Este recomandat să avem permanent în suflet adevăratul țel, fără a ne lăsa influențați de invidii, răutăți venite din partea „prietenilor” sau a unui grup din care facem parte. În relațiile de grup ne putem confrunta cu problema posibilității exprimării propriei personalităţi. Este important să înțelegem scopul real a unui grup, dacă interesele acestuia corespund cu adevărat  dorințelor sau așteptările noastre.  
       Se va observa o relansare, o revenire în prim plan a unor domenii guvernate de zodia Leului: educație, politică, mediul artistic, teatru, modă orice activități care implică creativitate, în sport, spectacole, profesii legate de business, orice profesie ce are legătură cu copiii, bijuterii, tot ce are legătură cu aurul (exploatări miniere), cardiologie, obiecte de artă sau jocurile, distracțiile, vacanțele.
       Cei ce au plasate, în tema natală, Nodul Nord în semnul Leu și Nodul Sud în semnul Vărsător (persoane având vârsta de 19, 38, 57, 76 ani) beneficiază de o oportunitate semnificativă pentru a-și conștientiza menirea în această viață și de a realiza conversia karmica (de la Leu la Vărsător).
       Nativii născuți în intervalele: 16 ianuarie 1941 – 3 noiembrie 1942, 16 decembrie 1959 – 10 iunie 1961, 6 iulie 1978 – 5 ianuarie 1980, 8 – 12 ianuarie 1980, 26 ianuarie 1997 – 20 octombrie 1998 au Nodul Nord în zodia Leu astfel că, în următoarele 18 luni, vor trece prin transformări importante de destin fiind vorba despre evenimente care îi vor propulasa către progres, evoluție într-un anumit domeniu de viață (în funcție de casa astrologică din harta natală). Cert este că acești nativi trebuie să se lase purtați de destin având ocazia să primească ajutor din partea unor persoane care vin sub formă de mentori, ghizi, protectori ce-i vor ajuta pe calea de urmat.
       Fiecare nativ, indiferent de zodie, are ocazia să conștientizeze propriul scop, va resimți un nou impuls de a schimba direcția, într-un anumit domeniu de viață, în funcție de horoscopul personal, de tranzitul Nodurilor Lunare (peste Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului, Fundul Cerului, Nodul Nord Lunar sau Nodul Sud Lunar, peste planetele personale: Soare, Lună, Mercur, Venus sau Marte). Tranzitul Nodurilor Lunare pe axa Leu – Vărsător ne poate pune în situații mai puțin plăcute dar menite să ne ajute să conștientizăm propria menire. 
       Mesajul tranzitului Nodului Nord în zodia Leu: „Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator.”
 
 

                        Influența tranzitului Nodului Nord Lunar în zodia Leului pentru fiecare semn zodiacal

       Berbec – Nodul Nord în casa a V-a favorizează creativitatea, relația cu copiii sau nașterea unui copil, realizări care țin de domeniul artistic, relația cu sexul opus. Nativul poate deveni un creator, în adevăratul sens al cuvântului având șansa de a se face remarcat prin lansarea unor proiecte ce vor atrage atenția societății.
       Nodul Sud în casa a XI-a atrage atenția asupra dezamăgirilor venite din partea prietenilor sau a unui grup, organizație din care face parte. Se poate vorbi despre proiecte, idealuri iluzorii sau greu de îndeplinit.

       Taur – Nodul Nord în casa a IV-a favorizează relația cu familia, părinții, apar schimbări importante legate de casă, gospodărie, poate fi vorba despre achiziția unei noi proprietăți, schimbarea domiciliului, renovarea casei, revenirea la locul natal sau țara natală.
      Nodul Sud în casa a X-a, se cere prudență, atunci când vine vorba despre carieră, imagine în societate existând riscul de defăimare, trădare din partea superiorilor, pierderea unei funcții importante, de statut social.

       Gemeni – Nodul Nord în casa a III-a favorizează relațiile cu rudele apropiate primind sprijin din partea acestora. Urmează o perioadă în care ai ocazia să acumulezi noi cunoștințe, informații, ca urmare a participării la cursuri, seminarii, conferințe. Deplasările sunt mult mai dese, te preocupi mai mult de tot ceea ce are legătură cu actele, mass-media, examene, comerț.
      Nodul Sud în casa a IX-a, te poți aștepta la tot felul de probleme legate de studiile superioare, călătoriile în străinătate sau în relația cu persoane aflate peste hotare, probleme de natură juridică.

      Rac – Nodul Nord în casa a II-a, sunt favorizate câștigurile din muncă proprie, valorificarea propriilor abilități și talente, în sensul creșterii veniturilor. Se poate vorbi despre achiziții sau vânzări avantajoase din punct de vedere financiar.
      Nodul Sud în casa a VIII-a te predispune la evenimente profund transformatoare, legate de banii veniți de la partener, probleme datorate unui partaj, o moștenire, un deces care te va marca profund, probleme legate de taxe și impozite, trădări venite din partea unor asociați, implicarea în relații intime care te vor dezamăgi. Se poate vorbi despre transformări profunde în propria conștiință prin intermediul studiului științelor oculte.

       Leu – Nodul Nord în casa I-a, este favorizată evoluția în plan personal, împlinirea unui scop măreț fiind o perioadă favorabilă schimbărilor decisive, a unui nou start în viață. Se poate vorbi despre susținere către împlinirea celor mai curajoase proiecte.
      Nodul Sud în casa a VII-a predispune la dezamăgiri în relația de parteneriat, afaceri, implicarea într-o relație de cuplu de natură karmică, provocatoare de suferință, pierderi. 

      Fecioară – Nodul Nord în casa a XII-a, te implici în activități departe de ochii lumii fiind favorizate activitățile care țin de sănătate, implicarea în activități de voluntariat. Preferi solitudinea dorindu-ți să regăsești starea de liniște interioară. Este o perioadă favorabilă deschiderii către latura ocultă sau spirituală a vieții.  
     Nodul sud în casa a VI-a te predispune la probleme de sănătate (infecții, alergii, probleme stomatologice, migrene, lovituri în zona capului, accidente). Te poți aștepta și la probleme venite din partea colegilor sau tot felul de obstacole legate de concretizarea unor proiecte ce țin de un loc de muncă.

       Balanță –  Nodul Nord în casa a XI-a, sunt favorizate relațiile cu prietenii, implicarea într-un nou grup, asociație, lărgirea cercului de prieteni, îndeplinirea unor idealuri, concretizarea unor proiecte curajoase.
       Nodul Sud în casa a V-a aduce o perioadă în care te confrunți cu trădări, dezamăgiri în relația de dragoste sau în relația cu propriul copil. Pot apărea dificultăți legate de creativitate, nașterea unui copil, pierderi în competiții.

       Scorpion –  Nodul Nord în casa a X-a,  urmează o perioadă de lansare sau relansare în societate, în carieră. Este timpul să valorifici din plin experiența acumulată de-a lungul anilor.  Primești susținere din partea superiorilor, promovarea pe o funcție importantă asumându-ți mai multă răspundere.
       Nodul Nord în casa a IV-a, te confrunți cu tot felul de probleme în relația cu părinții. Este posibil să apară probleme legate de casă, proprietate, cheltuieli cu reparații, renovări ce trebuiesc făcute. Cert e că se cere să găsești mai mult timp pentru familie, propria gospodărie.

      Săgetător – Nodul Nord în casa a IX-a, pot să apară noi oportunități de progres, dezvoltare și de lărgire a propriilor orizonturi și principii de viață. Este momentul să adopți o nouă filosofie de viață, să urmezi nou curs universitar sau postuniversitar, să călătorești mai mult peste hotare sau să interacționezi cu persoane de altă naționalitate.
       Nodul Sud în casa a III-a, acordă atenție la relația cu rudele apropiate (frați, surori, verișori) dar și în ceea ce ține de comunicarea cu vecinii și ceilalți oameni. Pot apărea probleme care țin de acte, semnături, comerț, tot felul de răsturnări de situație în călătorii, răzgândiri, probleme legate de mass-media, declarații.

       Capricorn – Nodul Nord în casa a VIII-a, urmează o perioadă favorabilă obținerii unei moșteniri, câștiguri venite din afaceri, reduceri de taxe și impozite care te vor avantaja în activitățile pe care le desfășori, relația intimă, sexuală devine mult mai activă. Primești protecție în situațiile limită, cresc veniturile partenerului de viață.         Nodul Nord în casa a II-a, pot să apară tot felul de pierderi legate de veniturile proprii. Este posibil să faci cheltuieli peste bugetul pe care îl deții. Atenție la modul în care folosești propriile abilități și resurse de care dispui.

       Vărsător – Nodul Nord în casa a VII-a favorizează parteneriatele, relațiile de afaceri, participarea la diverse activități mondene sau artistice. Este o perioadă în care sunt mari șanse să dai startul unei (noi) relații de mariaj.
      Nodul Nord în casa I-a, pot apărea tot felul de crize de personalitate, ai sentimentul că nu te simți cu adevărat împlinit. Există predispoziția către accidente, încercări de natură karmică menite să te ajute să te sacrifici în favoarea altora. Trebuie să chibzuiești mai mult înainte de a acționa.

       Pești – Nodul Nord în casa a VI-a favorizează evoluția în plan profesional, îndeplinirea cu succes a unor sarcini și obligații de muncă. Relația cu colegii este mult mai bună fapt care te va ajuta să te implici cu mai multă deschidere în colectivul de muncă. Este momentul să te preocupi mai mult de propria sănătate, să înveți cum să îți organizezi timpul de muncă, să te relaxezi mai mult ocupându-te de propria sănătate fizică și psihică.
      Nodul Sud în casa a XII-a, trebuie să fii atent la semnalele pe care le dă organismul. Ești predispus la boli cronice, evenimente de natură karmică, probleme venite din partea dușmanilor ascunși, atacuri energetice, sacrificii, izolare datorată unor probleme de sănătate sau ca urmare a pierderii unui loc de muncă.