Mercur retrograd în zodiile Leu și Rac, 8 iulie 2019

                       Mercur retrograd în zodiile Leu și Rac
 
  „Înțelepții nu stau niciodată să își jelească pierderile, ei caută cu voioșie să-și vindece rănile.” W. Shakespeare
            În data de 8 iulie 2019 Mercur își începe mersul aparent retrograd, la ora 2:14´, la 4° 27´ în semnul Leu (în semnul lui de cădere), în data de 19 iulie 2019 Mercur în mers retrograd revine în zodia Rac, la ora 10:06´, planeta Mercur revine la mers direct în data de 1 august 2019, la 23° 57’ în zodia Rac. Perioada de „umbră” a lui Mercur a început în data de 20 iunie 2019; în acel moment Mercur a trecut pentru prima dată  peste gradul final al mișcării lui retrograde (23° 57´ în zodia Rac) astfel că ne așteaptă o perioadă destul de lungă de analiză, retrospectivă, de renunțări, reconfigurări, de corecții, reîntâlniri, de tot ceea ce ne aduce Mercur aflat în mers retrograd.
          Pe seama retrogradării lui Mercur sunt puse eșecurile legate de afaceri, transport, schimb de informații, semnarea de contracte, parteneriate. Acţiunile nefinalizate în trecut tind să revină  spre a fi soluţionate sau revizuite. Este o perioadă în care se pot produce defecțiuni ale echipamentelor electronice și/sau electrocasnice. Avem mai multă nevoie de relaxare, de odihnă mentală,  de retragere,  introspecție alegând, de multe ori, să stăm departe de tot ceea ce ne solicită din punct de vedere psihic, intelectual. În această perioadă se încalcă mai des promisiunile, nu ajungem la timp în locul stabilit sau ne este anulată o călătorie, un contract. Putem întâmpina piedici la drum, se strică mașina, pierdem avionul sau nu putem călători din motive exterioare. Ar trebui să ținem cont de aceste mesaje, semnale întrucât universul vrea să ne transmită ceva important. Este o perioadă în care o pierdere se poate traduce ca fiind un câștig de mai târziu. Este important să ascultăm propria intuiție și să nu ne încăpățânăm să acționăm către o anumită direcție, dacă observăm că apar tot felul de blocaje, răsturnări de situație.
        În următoarea perioadă, 8 iulie – 1 august 2019, activitățile specifice planetei Mercur (comerțul, educația, mass-media, contractele, călătoriile, corespondența, relațiile) se cer a fi revizuite, reanalizate, reevaluate, corectate. Este o perioadă de reflecție, în care vom descoperi de unde vin anumite blocaje în relații dar, în același timp, ne vom confrunta cu tot felul de probleme în ceea ce privește transmiterea de informații, una spunem și alta se înțelege; nu primim la timp mesaje, informații importante sau descoperim acum anumite mesaje care ne revelează adevăruri legate de relația de mariaj, de dragoste sau de afaceri, locul de muncă.   Mercur retrograd aduce la suprafață acțiuni injuste, minciuni, acțiuni care contravin regulilor morale sau sociale reamintindu-ne că trebuie să facem pace cu anumite persoane, acțiuni din trecut fiind absolut necesar să facem o călătorie în propria ființă, să fim sinceri cu noi înșine aliniindu-ne astfel menirii noastre.
         În perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Leu suntem invitați să redescoperim ceea ce vrem, de fapt, de la noi înșine, să observăm propriile limite, înainte de a ne dori să acumulăm mai mult, fie că este vorba de planul material sau spiritual. Avem ocazia să diferențiem granițele între „Cine sunt!” și „Încotro mă îndrept!” pentru a ajunge astfel să obținem ceea ce avem nevoie și nu ceea ce dorim pentru a ne satisface propriul ego.
        Revenirea lui Mercur în mers retrograd prin zodia Rac, din data de 19 iulie, aduce la suprafață, din subconștient, lucruri care păreau a fi uitate definitiv, aspecte de viață care nu au fost rezolvate cu adevărat în trecut și revin acum, cu și mai mare forță, ajutându-ne dar și forțându-ne oarecum să conștientizăm legătura dintre prezent și trecut, cea care ne ajută să vedem că viața este frumoasă și merită trărită cu intensitate, dar și avantajul de a face un pas înapoi în momentele critice. Avem ocazia să observăm acum rostul amintirilor care ne ajută să rămânem ancorați, legați în această existență, de oameni, lucruri și locuri dragi. Mercur retrograd în semnul Rac ne aduce acasă, mai aproape de familie, ne aduce aminte de locurile natale, de prietenii din copilărie, este acel moment de revenire, de reîncărcare a sufletului cu un nou suflu, o resetare a întregii ființe, odată ce am conștientizat că nu avem cum să uităm locul de unde am venit. Mercur retrograd în zodia Rac ne aduce în vedere că nu putem înainta pe o cale nouă, până când nu facem pace cu trecutul, cu propriul suflet. Revin în viața noastră amintiri legate de părinți, de oameni care ne-au bucurat sau ne-au întristat în copilăria noastră, revin prieteni dragi sau prieteni care ne-au dezamăgit în perioada copilăriei.
         Este o perioadă de redefinire sentimentului de iubire, de dăruire, de conștientizare și nevoie de transformare profundă în relația cu propriul copil sau chiar cu copilul care se află în fiecare dintre noi, chiar dacă ne considerăm deja ajunși la maturitate. Ne retragem mai frecvent în propria ființă, tocmai din nevoia de a vedea unde am greșit, ce anume ne-a adus până aici și dacă repetarea anumitor evenimente, greșeli nu sunt, de fapt, avertismente, mesaje date de către Univers pentru a alege o cu totul altă direcție, fără să ne mai lăsăm influențați de ego, de ambiții prostești.
        Cele mai dezavantajate profesii, în perioada de mers retrograd al planetei Mercur, sunt: mass-media, comerț, transport, învățământ, bibliotecari, notari, curieri, oratori, în general activități intelectuale sau orice profesii în care comunicarea, deplasarea și relaționarea sunt esențiale.

Influența lui Mercur retrograd în zodiile  Leu (8 – 19 iulie 2019) și Rac (19 iulie – 1 august 2019)  asupra fiecărei zodii/ascendent

            Berbec/ascendentul în Berbec – în următoarea perioadă vei simți nevoia să faci schimbări care vizează planul sentimental sau relația cu propriul copil. Este posibil să revii asupra unui hobby, vrei să petreci mai mult timp alături de persoane dragi sau reiei discuțiile cu un fost iubit. Nu este exclus să reiei o relație de iubire, să îți reamintești de momentele frumoase petrecute alături de cineva cu care simți că rezonezi la nivel emoțional. Este o perioadă nefavorabilă jocurilor de noroc, distracțiilor fiind posibil să te confrunți cu pierderi financiare. Poți relua anumite discuții ce vizează educația propriului copil, ești nevoit să intervii prompt pentru a remedia o anumită situație care ține de creșterea acestuia.
            Din data de 19 iulie va trebui să fii mult mai atent la tot ceea ce are legătură cu casa, familia, relația cu părinții, locul natal, acte care vizează o vânzare/cumpărare de proprietate. Poate fi șansa de a reveni în locuri dragi sau să te reîntâlnești cu prieteni din copilărie.

            Taur/ascendentul în Taur – se poate discuta mult în legătură cu o proprietate, schimbare de domiciliu, vânzarea sau cumpărarea unei case. Nu este exclus să apară tot felul de probleme legate de părinți și să fii nevoit să renunți la o vacanță sau la anumite proiecte personale pentru a te ocupa mai mult de aceștia. Este însă o perioadă în care vei simți, în mod acut, nevoia de a merge la locul natal, de a te reîntâlni cu persoane alături de care ai crescut. Poate că te reîntâlnești cu o persoană dragă, pe care nu ai văzut-o de foarte mulți ani. Tot acum ești hotărât să faci schimbări importante prin casă, să redecorezi, să cumperi un obiect de valoare pentru casă. Ai șansa să faci pace cu trecutul tău și chiar să te (re)împaci cu părinții.
            Din data de 19 iulie există riscul ca anumite informații pe care le transmiți sau le primești să fie incomplete, incorecte sau să le primești cu întârziere. Se poate vorbi despre ocazia de a revizui anumite acte, documente, de a relua unele studii, de a reveni asupra unei activități abandonate cu ceva timp în urmă și care are legătură cu scrisul, activitate publicistică, reluarea unor relații de prietenie cu oameni de cultură. Este important să fii mult mai prudent la actele semnate acum, eventual amână semnarea unui contract important.

            Gemeni/ascendentul în Gemeni – trebuie să fii mult mai atent la modul în care comunici, la ce documente semnezi, la mesajele pe care le transmiți, la călătorii, negocieri, la achizițiile pe care le faci. Te remarci prin spontaneitate, curiozitate, simți nevoia de a studia, vrei să afli lucruri noi, ba chiar este posibil să-ți vină brusc chelful să reiei anumite studii. Există riscul ca anumite informații pe care le transmiți sau le primești să fie incomplete, incorecte sau să le primești cu întârziere. Este o perioadă favorabilă, în care ai ocazia să îți revizuiești anumite acte, documente importante precum și modul în care conversezi cu ceilalți oameni.
            Din data de 19 iulie ai ocazia să redescoperi anumite abilități, talente de care dispui reușind astfel să decoperi un nou mod de a atrage mai multe resurse materiale de partea ta.

            Rac/ascendentul în Rac – în această perioadă ai ocazia să renegociezi un contract de muncă sau revizuiești anumite aspecte care țin de banii câștigați din muncă personală. Pot apărea situații din trecut, legate de bani, pe care le credeai rezolvate și să constați acum că ai omis aspecte importante care te-au condus la pierderi financiare. Iată că a venit momentul să privești din alt punct de vedere modul în care îți administrezi propriile bunuri, câștigurile, salariul. De evitat cheltuielile care nu sunt absolut necesare pentru casă, familie. Ai ocazia să redescoperi anumite abilități, talente de care dispui reușind astfel să găsești un nou mod de a atrage mai multe resurse materiale de partea ta.
            Din data de 19 iulie, odată cu revenirea lui Mercur în mers retrograd prin zodia ta, este posibil să apară schimbări neașteptate în viața personală. Este important să fii mult mai precaut la modul în care gestionezi anumite situații din viața personală, la felul în care transmiți ceea ce simți, gândești. Este timpul să îți revizuiești propria atitudine în relația cu ceilalți.

            Leu/ascendentul în Leu –  se pune mai mult accent pe schimbările pe care trebuie să le faci, modul în care relaționezi cu ceilalți fiind important să-ți revizuiești propria atitudine în relația cu partenerul de viață sau de afaceri. Este posibil să apară schimbări neașteptate în viața personală. Ești predispus la accidentări, probleme legate de studii, comunicare, datorită stării de agitație, impulsivitate. Este momentul să îți revizuiești modul în care relaționezi cu lumea, acordă o mai mare atenție la ceea ce spui fiind important să vezi ce anume îi deranjează pe ceilalți. Ai tendința să îți dai dreptate cu orice preț și astfel să pierzi din vedere ceea ce contează cu adevărat pentru tine.
            Din data de 19 iulie poți intra în posesia unor informații legate de persoane apropiate, minciuni dezvăluite, înșelăciuni, dezamăgiri venite din partea unor persoane de la care aveai mari așteptări. Ai șansa de a face lumină în multe situații care păreau fără ieșire. Există posibilitatea de a fi înșelat sau chiar tu să înșeli. Este o perioadă de neliniște, presentimente, vise premonitorii dar, în același timp, de conștientizare a faptului că trebuie să schimbi ceva în modul tău de a fi.

            Fecioară/ascendentul în Fecioară – se poate vorbi despre o perioadă de introspecție, de retragere, încerci să rezolvi anumite probleme care vin din trecut, fie că este vorba despre o relație sentimentală, de un loc de muncă sau o problemă de sănătate. Intri în posesia unor informații legate de persoane apropiate, minciuni dezvăluite, înșelăciuni, dezamăgiri venite din partea unor persoane de la care aveai mari așteptări. Este absolut necesar să acorzi mai multă atenție propriei sănătăți. Te simți obosit datorită încercărilor care te-au solicitat, încă de la începutul acestui an. Descoperi acum multe minciuni, poți vedea persoanele care ți-au blocat unele demersuri, fie că este vorba de profesie sau relații. Cert este că ai șansa să faci lumină în multe situații care păreau fără ieșire. Există posibilitatea de a fi înșelat sau chiar tu să înșeli.
            Din 19 iulie este momentul să faci o corecție importantă asupra proiectelor personale. Este timpul să pui capăt definitiv unei relații de prietenie sau să vezi adevărata față a relației cu anumite persoane pe care credeai până acum că te poți baza atunci când ai mai mare nevoie de ajutor, susținere. Nu este exclus să te retragi dintr-o asociație, organizație din care ai făcut parte până acum sau să vezi adevăratele interese ale celor cu care colaborezi.

            Balanță/ascendentul în Balanță – este o perioadă de revizuirea a relației cu un grup din care faci parte sau cu anumiți prieteni care ți-au provocat tot felul de pierderi, dezamăgiri. Nu te poți baza prea mult pe promisiunile care ți se fac acum și care vizează o colaborare în cadrul unei organizații. Este însă momentul să faci o revizuire serioasă asupra proiectelor personale. Este timpul să pui capăt definitiv unei relații de prietenie sau să vezi adevărata față a relației cu anumite persoane pe care credeai că te poți baza. 
            După data de 19 iulie nu este un moment potrivit pentru a demara proiecte ambițioase în plan profesional. Te poți aștepta la tot felul de surprize neplăcute venite din partea unui superior, eventual la o concediere sau poți reveni la un loc de muncă mai vechi. Este timpul să reiei anumite analize medicale sau să adopți un regim alimentar și de viață mult mai sănătos.

            Scorpion/ascendentul în Scorpion – te confrunți cu o oarecare stare de nehotărâre, de confuzie în ceea ce privește cariera. În perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Leu vei pune mai mult accent pe imaginea în plan public, pe carieră. Este posibil să apară schimbări importante în plan profesional și în relația cu șefii. Nu este un moment potrivit pentru a demara proiecte ambițioase în plan profesional. Te poți aștepta la tot felul de surprize neplăcute venite din partea unui superior. Este posibil să îți asumi noi responsabilități care îți pot da peste cap viața personală. Este timpul să îți revizuiești un anumit contract de muncă sau atitudinea în relația cu propriul șef. 
            Din 19 iulie este posibil să te reîntâlnești cu persoane aflate în străinătate sau călătorești în locuri pe unde nu ai mai ajuns de foarte mult timp. Reiei aspecte importante legate de relația cu persoane aflate în străinătate, poți reveni asupra unui parteneriat cu o firmă străină. Relațiile cu străinii devin mult mai active sau sunt revizuite anumite colaborări cu persoane aflate peste hotare.

            Săgetător/ascendentul în Săgetător –  te concentrezi foarte serios pe studiile superioare, pe finalizarea unor cursuri, a unui proiect care ține de studii sau ești nevoit să reiei aspecte importante legate de relația cu persoane aflate în străinătate, poți reveni asupra unui parteneriat cu o firmă străină. Relațiile cu străinii devin mult mai active sau sunt revizuite anumite colaborări cu persoane aflate în străinătate. Este posibil să te reîntâlnești cu persoane aflate în străinătate sau călătorești în locuri pe unde nu ai mai ajuns de foarte mult timp. Trebuie să fii mult mai atent la modul în care conduci mașina, la călătoriile pe care le faci putând apărea răsturnări de situație legate de acte, procese.
            Din 19 iulie urmează o perioadă de reevaluare, corecții care vizează un contract de colaborare, tot ce are legătură cu banii, bunurile tale. Nu este exclus să apară probleme legate de taxe, impozite, o moștenire, bani veniți prin intermediul celorlalți. Nu este o perioadă favorabilă pentru a da sau primi bani cu împrumut. 

            Capricorn/ascendentul în Capricorn – în perioada de retrogradare a lui Mercur ar trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre orice inițiativă financiară, împrumut, moștenire fiind important să fii mult mai atent, în ceea ce privește banii și bunurile tale. Nu este o perioadă favorabilă pentru a da sau primi bani cu împrumut.  Ai face bine să eviți, dacă se poate, să efectuezi intervenții chirurgicale. Ești predispus la accidente, răniri, tăieturi. Pot apărea necazuri legate de taxe și impozite, de plata unui credit. Este o perioadă favorabilă pentru a renegocia un contract, un parteneriat.
            Din data de 19 iulie îți sunt dezvăluite secrete, intri în posesia unor informații neplăcute care vizează relația de cuplu sau aspecte din cadrul unui parteneriat important pentru tine. Este bine să eviți intrarea într-o nouă asociere sau parteneriat întrucât există riscul să fii indus în eroare, în mod mai mult sau mai puțin intenționat. Promisiunile care se fac acum riscă să nu fie îndeplinite. Tot acum este posibil să renegociezi un contract de colaborare sau reiei relația cu un partener din trecut.

            Vărsător/ascendentul în Vărsător – pot apărea confuzii în relațiile de parteneriat, neînțelegeri în relația cu partenerul  de viață. Este foarte important să fii atent modul în care comunici în relația de cuplu întrucât există mari șanse să ajungi la ruperea relației datorită incapacității de a-ți exprima clar punctul de vedere. Este posibil să intri în posesia unor informații, să îți fie dezvăluite anumite secrete legate de mariaj. Ai face bine să eviți să intri într-o nouă  asociere sau parteneriat, în această perioadă. Promisiunile care se fac acum riscă să nu fie îndeplinite. Tot acum este posibil să renegociezi un contract de colaborare sau reiei relația cu un partener din trecut.
            Din 19 iulie te poți aștepta la tot felul de răsturnări de situație, fie legat de programul de lucru, fie de un proiect profesional desfășurat în echipă. Ți se pot revela tot felul de răspunsuri, intri în posesia unor informații, poți avea parte de unele dezamăgiri venite dinspre colegi care încearcă să te denigreze. Fii mult mai precaut, atunci când vine vorba despre propria sănătate și nu exagera cu alcoolul sau efortul fizic. Fii mult mai atent la ce anume și cât mănânci, apelează la medic, atunci când simți că organismul cedează.

            Pești/ascendentul în Pești – Mercur retrograd în zodia Leu te predispune la tot felul de probleme de comunicare în relația cu colegii sau colaboratorii. Te poți aștepta la răsturnări de situație, fie legat de programul de lucru, fie de un proiect profesional desfășurat în echipă. Ți se pot revela acum unele răspunsuri, intri în posesia unor informații care te pot ajuta profesional. Este momentul să îți revizuiești modul în care relaționezi cu colegii de muncă, să îți schimbi programul de lucru sau modul în care îți asumi responsabilitățile la locul de muncă. Tot în această perioadă este posibil să reapară probleme de sănătate care se cer rezolvate cât mai urgent. Este momentul să renunți la un anumit mod de viață, de muncă sau la unele obiceiuri alimentare.
            Din 19 iulie este posibil să revii asupra unui hobby, vrei să petreci mai mult timp alături de persoane dragi sau reiei discuțiile cu un fost iubit. Nu este exclus să reiei o relație de iubire, să îți reamintești de momentele frumoase petrecute alături de cineva cu care simți că rezonezi la nivel emoțional. Reiei anumite discuții ce vizează educația propriului copil fiind nevoit să intervii prompt pentru a remedia o anumită situație care ține de creșterea acestuia.